abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 18:55 | Nová verze

Byla vydána první veřejná preview verze PrusaSliceru 3.0. Přesně 15 let po zveřejnění první verze Slic3ru, které připadlo na 1. září 2011. Jedná se o dosud největší upgrade PrusaSliceru: "Řídili jsme se tím, co skutečně potřebujete, a tak jsme například zcela zahodili stávající uživatelské rozhraní a vytvořili ho znovu od nuly. Přinášíme také nový systém projektů, kompletně přepracované profily navržené pro moderní tiskárny s větším

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:55 | Nová verze

Byl vydán Mozilla Firefox 155.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Vypíchnout lze Smart Window, zatím ale dostupné pouze pro uživatele v USA, Kanadě a Francii. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 155 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

včera 12:33 | IT novinky

Tima Cooka na pozici generálního ředitele společnosti Apple dnešním dnem nahradil John Ternus, který byl dosud odpovědný za hardware. Tim Cook vedl Apple od roku 2011, kdy funkci převzal od později zesnulého spoluzakladatele společnosti Stevea Jobse. Za 15 let v čele Applu více než zdvojnásobil tržní hodnotu firmy.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 11:00 | Pozvánky

Organizátoři konference LinuxDays ukončil veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata pro letošní ročník. Hlasovat můžete do pondělí 7. září, poté bude podle výsledků hlasování sestaven program pro letošní ročník.

Petr Krčmář | Komentářů: 4
    včera 10:55 | Nová verze

Servo, engine webového prohlížeče napsaný v Rustu, byl vydán ve verzi 0.5.0. Novinky shrnuje přehled projektu za červenec. Došlo k dalšímu pokroku ve vykreslování webových stránek. Současným cílem projektu je vytvořit komponentu webového prohlížeče jako WebView pro použití v jiných aplikacích.

|🇵🇸 | Komentářů: 1
    včera 10:44 | IT novinky

IKEA a XBOX představují kolekci YXSTABY (pdf). Ta přináší designová a praktická řešení, díky nimž se prostor pro hraní během sekundy promění v útulný a harmonický domov.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:00 | Nová verze

Jonathan Thomas oznámil vydání verze 4.0 nelineární střižny OpenShot. Nově podporuje nahrávání obrazu a zvuku, vylepšuje uživatelské rozhraní, mj. color grading, přidává další efekty a mnoho dalšího (seznam změn).

|🇵🇸 | Komentářů: 0
    31.8. 17:22 | Komunita

Proběhlo hlasování o používání LLM při vývoji Debianu. Vývojáři Debianu si odhlasovali zodpovědné využívání generativní umělé inteligence.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    31.8. 16:11 | Komunita

Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří vývoj Flatpaku částkou 508 640 eur.

31.8. 15:55 | Zajímavý software

Byla vydána první veřejná verze v7.0-mk2 projektu Multikernel (mklinux), který umožňuje spouštět více nezávislých linuxových jader současně na jednom stroji bez hypervizoru.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (10%)
     (7%)
     (2%)
     (19%)
     (29%)
     (7%)
     (6%)
     (2%)
     (15%)
     (22%)
    Celkem 2533 hlasů
     Komentářů: 31, poslední 13.8. 00:27
    Rozcestník

Dotaz: Debian stable - ale novejsi kernel

31.10.2006 08:10 Roman Ch.
    Debian stable - ale novejsi kernel
    Přečteno: 404×
    Potřebuji poradit - při intalaci Debian Sarge (r3) na nový server HP ML150G3 mi instalační program, nerozpozná řadič disku. Při instalaci Edge Testingu vše proběhne v pohodě. Je nějaký způsob, jak použít kernel z té druhé verze a nainstalovat verzi Stable ? Lze při instalaci Debiana, nějak ponechat kernel co už tam je ? Zkoušel jsem downgrade z Testing na Stable, ale vždy tam něco nakonec neladilo. Vlastní kernel bych si v pohodě dokázal přeložit, ale až po nainstalování toho systému. Nějaká praktická rada ? Díky RCH.

Odpovědi

Pinhead avatar 31.10.2006 08:13 Pinhead | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Debian stable - ale novejsi kernel
    No a to nejde teda nainstalovat Sarge a pak přeložit vlastní nový jádro?
    Complete the pattern, solve the puzzle, turn the key.
    31.10.2006 08:24 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    někde jsem cetl, že jsou k dispozici iso obrazy Sarge s backportnutým jádre 2.16 a s aktualizovaným Hal, udev a podobně - třeba je to to, co hledáš
    31.10.2006 13:15 Roman Ch.
    Děkuji .. podařilo se mi najít

http://mirror.home-dn.net/d-i/

Vypadá, že tam jsou backporty novějších věcí do Sarge

Teď jen jestli se tomu dá věřit ... :-)) Máte někdo nějaké reference ? Pořád je dilema jestli tohle nebo Etche na klíčovej DNS a WWW server .. ch jo.
    31.10.2006 13:52 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    jak se tomu dá věřit nevím, ale snad to není nějaká levota. Měl by to dělat někdo z oficiálního okolí debianu.
    5.11.2006 09:31 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Ano, Kensi Muto je v pohode ;) a pracuje mj. na Debian Installeru. Provozuji uz nejaky ten patek, muzu doporucit.
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    31.10.2006 08:54 pb
    Bohužel nové jádro v Etchi vyžaduje balíčky, které v Sarge nejsou a myslím, že to mu bude i pro případ, kdybys chtěl překládat jádro ze zdrojových kódů (initramfs-tools, verze překladače). Tohle byl jeden z důvodů proč už jsem přecházel na Etch. btw. Etch má být ve stabilní větvi snad už v prosinci!
    2.11.2006 07:49 *
    ehm a to ze snad bude vypovida neco o aktualnim stavu?
    5.11.2006 09:32 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Proto tu mame backports.org. ;)
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    Elvis avatar 31.10.2006 10:43 Elvis | skóre: 15
    Nejsem si jisty, ale mam pocit, ze kdyz jsem na zacatku roku instaloval netinstall sida tak mi daval na vyber jestli ma balicky tahat z stable/testing/unstable. Takze by jsi mel nove jadro a stable debian
    matla avatar 31.10.2006 13:59 matla | skóre: 16 | Sticany
    Ja bych zkusil zmenit depozitare na testing. Pak z nich nainstalovat novejsi jadro i se zavislostma. A ostatni nechat stable
    2.11.2006 07:53 *
    ja bych udelal minimal install testingu.

rozbalil bych bokem jadro, initrd a kdo vi co jeste a placnul ho mimo balickovaci system.

potom zmenil sources na stable.

a updatnul apt

a force reinstallnul stable.

neco podobnyho jsem provadel kdyz jsem se po 5ti minutach nadseni tak nehorazne nastval na testing po te co jsem presel woody -> sid tak jsem se vracel timdle zpusobem, ale to uz to nekdo zdokumentoval predemnou. tusim tam bylo jeste neco s forcnutim libc nebo apt-utils ci co.
    2.11.2006 07:57 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Ja pouzivam Sarge s 2.6.18 bez problemu (akorat jsem instaloval novy udev z upstream zdrojaku).

Pokud si nechces pripravovat vlastni instalacni balik (s vlastnim kernelem), tak bys mel asi nejjednodussi nainstalovat to na jinem PC, prelozit kernel a dat do puvodniho PC.
    2.11.2006 08:56 xxl
    Na partition, kde bude posléte /tmp či swap si nainstaluj úplný základ z testingu. K tomu doinstaluj debootstrap. A pak s jeho pomocí nainstaluj Sarge na zbytek disku. Pak přidej nainstalovanému Sarge do source backports.org a nainstaluj odtamtud kernel a věci okolo. Pak uprav zavaděč a až to bude bootovat ze Sarge, vymaž ten testing.
    vasek125 avatar 2.11.2006 15:16 vasek125 | skóre: 30 | Mladá Boleslav
    Z oficiální instalačky debian etch bussiness se dá nainstalovat i debian sarge. Já jsem to před 14 dni takhle instaloval. Ještě před restartem jsem do nového systému nainstaloval jádro z debianu etch (na závislosti jsem se vykašlal neboť jsem měl v úmyslu tohle jádro použít jen nouzově jednou) a rebootoval do nového systému, kde jsem si přeložil vlastní jádro a to z etche vymazal a funguje to jak jedna báseň.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.