Byla vydána první veřejná preview verze PrusaSliceru 3.0. Přesně 15 let po zveřejnění první verze Slic3ru, které připadlo na 1. září 2011. Jedná se o dosud největší upgrade PrusaSliceru: "Řídili jsme se tím, co skutečně potřebujete, a tak jsme například zcela zahodili stávající uživatelské rozhraní a vytvořili ho znovu od nuly. Přinášíme také nový systém projektů, kompletně přepracované profily navržené pro moderní tiskárny s větším
… více »Byl vydán Mozilla Firefox 155.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Vypíchnout lze Smart Window, zatím ale dostupné pouze pro uživatele v USA, Kanadě a Francii. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 155 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Tima Cooka na pozici generálního ředitele společnosti Apple dnešním dnem nahradil John Ternus, který byl dosud odpovědný za hardware. Tim Cook vedl Apple od roku 2011, kdy funkci převzal od později zesnulého spoluzakladatele společnosti Stevea Jobse. Za 15 let v čele Applu více než zdvojnásobil tržní hodnotu firmy.
Organizátoři konference LinuxDays ukončil veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata pro letošní ročník. Hlasovat můžete do pondělí 7. září, poté bude podle výsledků hlasování sestaven program pro letošní ročník.
Servo, engine webového prohlížeče napsaný v Rustu, byl vydán ve verzi 0.5.0. Novinky shrnuje přehled projektu za červenec. Došlo k dalšímu pokroku ve vykreslování webových stránek. Současným cílem projektu je vytvořit komponentu webového prohlížeče jako WebView pro použití v jiných aplikacích.
IKEA a XBOX představují kolekci YXSTABY (pdf). Ta přináší designová a praktická řešení, díky nimž se prostor pro hraní během sekundy promění v útulný a harmonický domov.
Jonathan Thomas oznámil vydání verze 4.0 nelineární střižny OpenShot. Nově podporuje nahrávání obrazu a zvuku, vylepšuje uživatelské rozhraní, mj. color grading, přidává další efekty a mnoho dalšího (seznam změn).
Proběhlo hlasování o používání LLM při vývoji Debianu. Vývojáři Debianu si odhlasovali zodpovědné využívání generativní umělé inteligence.
Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří vývoj Flatpaku částkou 508 640 eur.
Byla vydána první veřejná verze v7.0-mk2 projektu Multikernel (mklinux), který umožňuje spouštět více nezávislých linuxových jader současně na jednom stroji bez hypervizoru.
V /etc/courier/IMAPD mam nastavenou volbu IMAP_CAPABILITY="IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN .... SORT QUOTA ...take volbu QUOTA, ale kdyz zadam napr.
telnet localhost 143a zadam 1 capability quota se mi nezobrazi a mam tam pouze IMAP4rev1 a vic nastaveni ne
Proto mi asi ani nefunguje quota, musim to nejak jeste nekde jinde dokonfigurovavat nebo to chce preinstalovat couriera? Setkal se prosim nekdo s timto problemem?
061114 16:21:05 48 Connect Access denied for user 'MySQL_Instance_M'@'localhost' (using password: YES)
061114 16:21:25 49 Connect Access denied for user 'MySQL_Instance_M'@'localhost' (using password: YES)
061114 16:21:42 50 Connect postfix@localhost on
50 Query set character set cp1250
50 Init DB postfix
50 Query SELECT username, 77, 77, concat('/home/vmail/',maildir), maildir, quota FROM mailbox WHERE username = "user@user.cz"
50 Quit
061114 16:21:43 44 Quit
45 Quit
[root@www3 ~]# maildrop-mysql -d user@user.cz [6044] warn: config: cannot write to /home/vmail/user.cz/user@user.cz/ /user.cz/user@user.cz//.spamassassin/user_prefs: No such file or direc tory [6044] warn: config: failed to create default user preference file /home/vmail/user.cz/user@user.cz//user.cz/user@user.cz//.spamassassin/use r_prefs maildrop-mysql: Unable to open mailbox.
[8640] warn: config: cannot write to /home/vmail//user.cz/info@user.cz//.spamassassin/user_prefs: No such file or directory [8640] warn: config: failed to create default user preference file /home/vmail//user.cz/info@user.cz//.spamassassin/user_prefstak jsem z toho jelen, nemuze to vytvorit soubor, pred tim to vytvorilo, dival jsem se na cely adresar /home/vmail ma vlastnost postfix takze nevim v cem muze byt problem. Googloval jsem a nenasel .. Mas nejaky tip?
spamassassin unix - n n - - pipe
user=nobody argv=/usr/bin/spamc -f -e
/usr/sbin/sendmail -oi -f ${sender} ${recipient}
maildrop unix - n n - - pipe
flags=R user=vmail argv=/usr/bin/maildrop-mysql -d ${recipient}
coz si myslim, ze je v poradku ne?
v main.cf mam toto:
virtual_alias_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql_virtual_alias_maps.cf virtual_gid_maps = static:77 #mailbox_command = /usr/bin/procmail -f -a "$USER" #mailbox_command = /usr/bin/maildrop-mysql -d maildrop_destination_recipient_limit=1 virtual_transport = maildrop #virtual_transport = virtual virtual_minimum_uid = 77 virtual_uid_maps = static:77 virtual_mailbox_base = /home/vmailno a stale to nefunguje
co se tyce toho spamassassina, tak ho mam jen v amavisu. Z postfixu jsem ho jako content-filter zrusil
if ( $SIZE < 26144 )
{
exception {
xfilter "/usr/bin/spamassassin --prefspath=$HOME/$DEFAULT/.spamassassin/user_prefs "
}
}
ted uz vypada konfigurak takto: snad je to v poradku
logfile "/var/log/mail/maildrop.log"
#if ( $SIZE < 26144 )
#{
# exception {
# xfilter "/usr/bin/spamassassin --prefspath=$HOME/$DEFAULT/.spamassassin/user_prefs "
# }
#}
if (/^X-Spam-Flag: *YES/)
{
exception {
to "$HOME/$DEFAULT/.Spam/"
}
}
else
{
exception {
to "$HOME/$DEFAULT"
}
}
tak a ted jeste udelat to, aby mi v logu nepsalo tuto chybu:
Nov 14 18:37:33 www3 postfix/pipe[9504]: 1897C1B1B15: to=< info@user.cz >, relay=maildrop, delay=0.03, delays=0.01/0/0/0.02, dsn=5.1.1, status=bounced (user unknown. Command output: Invalid user specified. )je to fakt zajimave, kdyz mi maildrop-mysql -d info@user.cz funguje tak proc mi to nejde v tom postfixu
asi to bude drobnost, ale uz fakt nevim kde hledat
[root@www3 ~]# maildrop-mysql -d user@user.cz [6134] warn: config: created user preferences file: /home/vmail//user.cz/user@user.cz//.spamassassin/user_prefs WARN: quota string '102400000' not parseableale jeste nevim jak se zbavit tech lomitek ;o) ze jsou tam dvakrat, ale vypada to, ze to nevadi, protoze to do adresare vytvorilo .spamassassin/user_prefs
Tiskni
Sdílej: