abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:55 | Komunita

FFmpeg nechal kvůli porušení autorských práv odstranit z GitHubu jeden z repozitářů patřících čínské technologické firmě Rockchip. Důvodem bylo porušení LGPL ze strany Rockchipu. Rockchip byl FFmpegem na porušování LGPL upozorněn již téměř před dvěma roky.

🇨🇽 | Komentářů: 5
    dnes 15:44 | Zajímavý software

K dispozici je nový CLI nástroj witr sloužící k analýze běžících procesů. Název je zkratkou slov why-is-this-running, 'proč tohle běží'. Klade si za cíl v 'jediném, lidsky čitelném, výstupu vysvětlit odkud daný spuštěný proces pochází, jak byl spuštěn a jaký řetězec systémů je zodpovědný za to, že tento proces právě teď běží'. Witr je napsán v jazyce Go.

🇨🇽 | Komentářů: 0
    dnes 15:33 | Zajímavý software

Yazi je správce souborů běžící v terminálu. Napsán je v programovacím jazyce Rust. Podporuje asynchronní I/O operace. Vydán byl v nové verzi 25.12.29. Instalovat jej lze také ze Snapcraftu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.12. 18:44 | Komunita

Od soboty do úterý probíhá v Hamburku konference 39C3 (Chaos Communication Congress) věnovaná také počítačové bezpečnosti nebo hardwaru. Program (jiná verze) slibuje řadu zajímavých přednášek. Streamy a záznamy budou k dispozici na media.ccc.de.

26.12. 13:22 | Zajímavý software

Byl představen nový Xserver Phoenix, kompletně od nuly vyvíjený v programovacím jazyce Zig. Projekt Phoenix si klade za cíl být moderní alternativou k X.Org serveru.

🇨🇽 | Komentářů: 7
    26.12. 13:11 | Nová verze

XLibre Xserver byl 21. prosince vydán ve verzi 25.1.0, 'winter solstice release'. Od založení tohoto forku X.Org serveru se jedná o vůbec první novou minor verzi (inkrementovalo se to druhé číslo v číselném kódu verze).

🇨🇽 | Komentářů: 0
    26.12. 03:33 | Nová verze

Wayback byl vydán ve verzi 0.3. Wayback je "tak akorát Waylandu, aby fungoval Xwayland". Jedná se o kompatibilní vrstvu umožňující běh plnohodnotných X11 desktopových prostředí s využitím komponent z Waylandu. Cílem je nakonec nahradit klasický server X.Org, a tím snížit zátěž údržby aplikací X11.

25.12. 14:44 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0.0 programovacího jazyka Ruby (Wikipedie). S Ruby Box a ZJIT. Ruby lze vyzkoušet na webové stránce TryRuby. U příležitosti 30. narozenin, první veřejná verze Ruby 0.95 byla oznámena 21. prosince 1995, proběhl redesign webových stránek.

24.12. 02:11 | Komunita

Všem čtenářkám a čtenářům AbcLinuxu krásné Vánoce.

Ladislav Hagara | Komentářů: 30
    24.12. 02:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 7.0 linuxové distribuce Parrot OS (Wikipedie). S kódovým názvem Echo. Jedná se o linuxovou distribuci založenou na Debianu a zaměřenou na penetrační testování, digitální forenzní analýzu, reverzní inženýrství, hacking, anonymitu nebo kryptografii. Přehled novinek v příspěvku na blogu.

Kdo vám letos nadělí dárek?
     (33%)
     (1%)
     (22%)
     (1%)
     (1%)
     (1%)
     (12%)
     (12%)
     (16%)
    Celkem 171 hlasů
     Komentářů: 18, poslední 24.12. 15:29
    Rozcestník

Dotaz: Skript pro reconnect wifi clienta

11.12.2006 13:50 Petr Vodička
    Skript pro reconnect wifi clienta
    Přečteno: 248×
    Můj Ovislink 1120AP poslední dobou začal dělat to, že když ztratí signál (poslední dobou dost často - asi rušení), tak se už není schopen znova připojit a musí se to udělat ručně. Poskytovatel tam má totiž nějakou botu - samotná snaha o připojení nestačí. Musím nejprve zkusit connect na jiné poskytovatelovo AP a jakmile mě to odmítne, tak se už mohu připojit na to správné AP (a to mě tvrdí, že chyba je u mě). Ideální by tedy bylo zkoušet pravidelně ping na bránu a když by nefungoval, tak spustit sekvenci připojení "špatné AP-správné AP". Jenže problém je, že se Ovislink ovládá přes zabezpečené webové rozhraní. Jde vůbec něco takového naskriptovat? Pokud ano, mohl byste mě někdo vykopnout správným směrem?

Odpovědi

11.12.2006 13:55 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Skript pro reconnect wifi clienta
    Muzes zkusit upgradovat firmware a ty prikazy mu posilat pres SSH.
    11.12.2006 14:05 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Kdyz jsi to nakousnul, existuje nejaky zpusob, jak vykonavat pres ssh (nebo telnet) skript. Abych napsal neco jako
    scriptname.sh
    a ono se to nalogovalo, vykonalo prikazy a odlogovalo se to. Nejlepsi by byl nejaky hotovy skriptik (staci i pro telnet). Na takovych masinkach neni k dispozici plnohodnotne ssh, takze logovani pres klice nefunguje.
    11.12.2006 14:20 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Co se tyce telnetu, tak netusim. Ale kdo by chtel pouzivat telnet ze jo ;-) Kdyz jsem jeste netusil, ze se jde pri logovani pres SSH overovat pres klice, pouzival jsem Net::SSH::Perl. Takze pokud umis alespon zaklady Perlu (priklady na uvedenem odkazu uplne postacuji), jdi do toho.
    12.12.2006 15:18 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Ale kdo by chtel pouzivat telnet ze jo ;-)

Zrovna na te masince, co mam, je telnet bez prace a ssh se musi nastavit rucne. Jelikoz se heslo posila jenom po vlastni siti, tak me to moc netrapi.

11.12.2006 15:31 Petr Vodička
    Díky, to je dobrý nápad. Sice jsem věděl, že se do toho dá dostat telnetem, ale tenhle způsob jsem si neuvědomil. Už jsem zběžně prohlídl dokumentaci a zdá se, že přes ssh s tím půjde úplně všechno. Snad i to, aby si to APcko zavázalo tkaničky u bot :) Jen aby se s tím daly zjišťovat nalezené wifi sítě, ale snad jo. Nějak to ten Ovislink dělat musí.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.