Upozornění pro uživatele Asahi Linuxu: Neaktualizujte macOS na verzi 27 Golden Gate! Apple změnil detekci spouštěcích oddílů. Po aktualizaci oddíl s Asahi Linuxem nevidí. Snad je to jenom chyba.
Na webu konference Den IPv6, která se konala 4. června v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích, jsou nyní k dispozici všechny prezentace (v PDF) a jejich videozáznamy. Organizátory konference byly i letos sdružení CESNET, CZ.NIC a NIX.CZ.
Byla vydána nová verze 9.1.0 správce sbírky fotografií digiKam (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení (NEWS). Vypíchnout lze vylepšené vyhledávání nebo podporu Pixel Motion Photos. Nejnovější digiKam je ke stažení také jako balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.
Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 3. a 4. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. Příjem témat poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a následně sestavení programu.
Byla vydána nová verze 2.4.68 svobodného multiplatformního webového serveru Apache (httpd). Řešeno je mimo jiné 13 zranitelností.
Apple na své vývojářské konferenci WWDC26 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek. Vypíchnout lze novou generaci Apple Intelligence a zbrusu novou Siri, která dostala název Siri AI. Kvůli Aktu o digitálních trzích (DMA) však funkce Siri AI nebudou v systémech iOS 27 a iPadOS 27 k dispozici uživatelům v Evropské unii.
Byla vydána nová verze 1.18.0 distribučního frameworku Flatpak (Wikipedie), tj. technologie umožňující distribuovat aplikace v podobě jednoho instalačního souboru na různé linuxové distribuce a jejich různá vydání. Přehled novinek na GitHubu. Vypíchnout lze podporu rozhraní /dev/kfd pro výpočty na kartách AMD (AMDKFD).
aMule (Wikipedie), tj. multiplatformní klient pro peer-to-peer sdílení souborů pro sítě eD2k and Kademlia, byl po více než pěti letech od vydání poslední verze 2.3.3, vydán v nové major verzi 3.0.0 (GitHub). S novou webovou stránkou a dokumentací.
Byly vyhlášeni vítězové a zveřejněny vítězné zdrojové kódy (YouTube, GitHub) již 29. ročníku soutěže International Obfuscated C Code Contest (IOCCC), tj. soutěže o nejnepřehlednější (nejobfuskovanější) zdrojový kód v jazyce C.
Evropská komise předložila evropský balíček pro technologickou suverenitu, tedy soubor opatření, která mají posílit kapacity EU v oblasti polovodičů, umělé inteligence, cloudu a open source. To Evropě pomůže stát se lídrem v oblasti umělé inteligence, posílit její digitální autonomii a vytvářet podmínky pro udržitelnější digitální budoucnost.
Mod_python error: "PythonHandler django.core.handlers.modpython"
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.4/site-packages/mod_python/apache.py", line 299, in HandlerDispatch
result = object(req)
File "/usr/lib/python2.4/site-packages/django/core/handlers/modpython.py", line 163, in handler
return ModPythonHandler()(req)
File "/usr/lib/python2.4/site-packages/django/core/handlers/modpython.py", line 131, in __call__
self.load_middleware()
File "/usr/lib/python2.4/site-packages/django/core/handlers/base.py", line 31, in load_middleware
raise exceptions.ImproperlyConfigured, 'Error importing middleware %s: "%s"' % (mw_module, e)
ImproperlyConfigured: Error importing middleware django.contrib.sessions.middleware: "No module named dws"
V httpd.conf mám nasledující :
<Location "/dws/"> SetHandler python-program PythonHandler django.core.handlers.modpython PythonPath "['/var/www/localhost/htdocs/dws'] + sys.path" SetEnv DJANGO_SETTINGS_MODULE settings PythonDebug On </Location>>Postupoval jsem podle tohoto návodu Vážně už nevím, co dělám špatně
.
Předem děkuji za nakopnutí.
<Location "/dws/"> SetHandler python-program PythonHandler django.core.handlers.modpython PythonPath "['/var/www/localhost/htdocs/'] + sys.path" SetEnv DJANGO_SETTINGS_MODULE dws.settings PythonDebug On </Location>Zobrazí se Djangem formátovaná stránka "Page not found (404)". Přesný text vypadá takto:
Page not found (404) Request Method: GET Request URL: http://localhost/dws/ Using the URLconf defined in dws.urls, Django tried these URL patterns, in this order: 1. ^$ 2. ^admin/ The current URL, /dws/, didn't match any of these. You're seeing this error because you have DEBUG = True in your Django settings file. Change that to False, and Django will display a standard 404 page.Je mi jasné, že problém je někde v nastavení cest, ale opravdu už nevím, kde bych to měl upravit
Nemá tu někdo funkční konfiguráky Djanga s Apache?
Předem děkuji
.
Takže kdyby se někdo náhodou zasekl taky na takové hlouposti, tady je vysvětlení.
Cesty Apache musejí sedět s cestami projektu (urls.py). To znamená, že pokud něco vyvíjíte s pomocí webserveru dodávaném s Djangem a pak to chcete přesunout třeba na mujwebserver/prvni_pokus/prvni_aplikace, je nutné přidat do urls.py prvni_pokus.
Příklad.
Apache - (httpd.conf)
<Location "/prvni_pokus/"> SetHandler python-program PythonHandler django.core.handlers.modpython PythonPath "['/home/django/'] + sys.path" SetEnv DJANGO_SETTINGS_MODULE prvni_pokus.settings PythonDebug On </Location>Django - (/home/django/prvni_pokus/urls.py)
from django.conf.urls.defaults import *
(r'^prvni_pokus/admin/', include('django.contrib.admin.urls'))
...
...
...
Není také od věci si nastavit správnou cestu na adresář media (css,img, ...) a zkopírovat tam madia pro admin prostředí Djanga. Přecejen s CSS je to hezčí
Apache - (httpd.conf)
Alias /media "/var/www/localhost/htdocs/djangosite/media"Jo a ještě jsem se zasekl na češtině. Když jsem si procházel tutoriál nemohl jsem pochopit, přoč v Admin prostředí nemůžu vytvořit anketu česky (s interpunkcí). Hláška Djanga byla sice celkem jasná, ale pár minutek mi zabralo, než mi to docvalko. Místo
__str__ používat __unicode__ . Ani nechápu proč to v tom tutoríálu není s unicode.
Tiskni
Sdílej: