Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.
V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.
Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.
Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.
Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).
V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).
Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.
Patrick Volkerding oznámil před dvaatřiceti lety vydání Slackware Linuxu 1.00. Slackware Linux byl tenkrát k dispozici na 3,5 palcových disketách. Základní systém byl na 13 disketách. Kdo chtěl grafiku, potřeboval dalších 11 disket. Slackware Linux 1.00 byl postaven na Linuxu .99pl11 Alpha, libc 4.4.1, g++ 2.4.5 a XFree86 1.3.
Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jako první orgán státní správy v Česku spustilo takzvaný „bug bounty“ program pro odhalování bezpečnostních rizik a zranitelných míst ve svých informačních systémech. Za nalezení kritické zranitelnosti nabízí veřejnosti odměnu 1000 eur, v případě vysoké závažnosti je to 500 eur. Program se inspiruje přístupy běžnými v komerčním sektoru nebo ve veřejné sféře v zahraničí.
Sorry za zacatecnicky dotaz, ale nemuzu prijit na to jak primo vytisknout hodnotu prvku pole vraceneho podprogramem. Nasledujici kod by mel vytisknout 4.
perl -wle 'print ${&mysub}[1][1];sub mysub { my @x = [[1,2],[3,4]]; return @x;}'
Use of uninitialized value in print at -e line 1.
Pritom pokud to pole vratim primo, nejak dojde ke konverzi na seznam a hodnota se vypise spravne:
Mohl by to nekdo logicky vysvelit ?
perl -wle 'print ${&mysub}[1][1];sub mysub { return [[1,2],[3,4]];}'
4
Dik.
perl -wle 'print ${&mysub}[1][1];sub mysub { print "want scalar\n" unless wantarray; return [[1,2],[3,4]];}' want scalar 4v skalárnom kontexte sa @x vyhodnotí ako 1
Povedlo se mi to pres vraceni skalaru - reference na pole, ale to asi nebude to prave orechove :(
@array = &mysub;
print $pole[1][1];
sub mysub () {
@x = ( [1, 2], [3, 4] );
return @x;
}
print ${mysub}[1][1];
sub mysub () {
@x = ( [1, 2], [3, 4] );
return \@x;
}
print [ &mysub ]->[0][1][1]; print ((&mysub)[0]->[1][1]);
Ta prvni konstrukce pres anonymni pole me mela napadnout. Je tam kvuli tomu nejaka rezie navic (vytv. pole) ?
Tu druhou jsem priznavam zatim nepochopil Vnitrni zavorky kolem &mysub zrejme navozuji seznamovy kontext, ale pritomnost tech vnejsich mi stale unika.
->
)
print (${(&mysub)[1]}[1]);
versus puvodni
print ((&mysub)[1]->[1]);
Vrta mi hlavou, jak jste mi mohl spravne odpovedet a pritom tomu sam nerozumite
->
sa môže medzi zátvorkami vynechávať.$x->[0][0];
vs. $x->[0]->[0];
ako? jednoducho, zapísal som ako by som si to predstavoval a potom ošetroval syntax error
->
uvedeno nejméně jednou a ty další se mohou vynechat, protože jinak než odkazem to být nemůže. Proč? Zeptej se Larryho
Tiskni
Sdílej: