abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 08:11 | Komunita

Firma X zaslala předžalobní výzvu vývojáři projektu Nitter (Wikipedia), open-source alternativního frontendu k sociální síti X (ex-Twitter), a provozovatelům instancí jako XCancel, které umožňovaly číst příspěvky bez přihlášení, reklam a javascriptu. Údajně se dopouštějí „sběru dat“. Zdrojový kód Nitteru vývojář archivoval. Vývoj již dříve přerušil v roce 2024 po tehdejším omezení API X. X je dceřiná společnost SpaceXAI Elona Muska, provozující mj. kontroverzního chatbota Grok.

|🇵🇸 | Komentářů: 13
    včera 02:22 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 26.04.1 LTS, tj. první opravné vydání Ubuntu 26.04 LTS s kódovým názvem Resolute Raccoon. Přehled novinek a oprav na Discourse.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:11 | Zajímavý článek

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vydal Zprávu o stavu kybernetické bezpečnosti ČR za rok 2025 (pdf). Incidentů ubylo, sofistikovanost útočníků roste.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:55 | Nová verze

Open source softwarový stack AMD ROCm (Wikipedie) pro vývoj AI a HPC na GPU od AMD byl vydán v nové major verzi 10.0. S ROCm.AI. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

27.8. 22:11 | Bezpečnostní upozornění

Finanční skupina Partners se stala minulou neděli obětí kybernetického útoku, při kterém se útočníci dostali k některým osobním údajům klientů. Společnost o tom informovala ve čtvrtek. Ujišťuje, že peníze klientů nejsou v ohrožení. „Kybernetický útok zasáhl část IT infrastruktury naší společnosti. Ihned po zjištění útoku jsme s pomocí externích bezpečnostních odborníků začali intenzivně pracovat na minimalizaci škod. Útočníci se

… více »
    27.8. 03:55 | IT novinky

Americká technologická společnost Meta Platforms se dohodla, že zaplatí až zhruba 18 miliard dolarů (asi 373 miliard Kč) za mimosoudní urovnání sporu o závislosti dětí na sociálních sítích a provede významné změny pro jejich používání mladistvými. Téměř tři desítky států USA firmu v roce 2023 obvinily z toho, že sítě Facebook a Instagram vědomě navrhla tak, aby u dětí vyvolávaly závislost, a zatajovala tyto dopady před veřejností. Firma se

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.8. 02:55 | Komunita

Byl publikován aktuální přehled dění a novinek z vývoje Asahi Linuxu, tj. Linuxu pro Apple Silicon. Blíží se vydání podporující čipy M3. Vývojáře lze podpořit na GitHub Sponsors a Open Collective.

26.8. 16:55 | Nová verze

Kancelářský balík LibreOffice byl vydán ve verzi 26.8. Mimo jiné vylepšuje typografii a kompatibilitu s formáty MS Office, více v poznámkách k vydání.

|🇵🇸 | Komentářů: 0
    26.8. 14:55 | Nová verze

Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 26.8. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    26.8. 11:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 23.1.0, tj. první stabilní verze z nové řady 23.1.x, překladačové infrastruktury LLVM (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání: LLVM, Clang, LLD, Extra Clang Tools, Libc++, Polly a Flang.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (10%)
     (7%)
     (2%)
     (19%)
     (29%)
     (7%)
     (6%)
     (2%)
     (15%)
     (22%)
    Celkem 2510 hlasů
     Komentářů: 31, poslední 13.8. 00:27
    Rozcestník

Dotaz: IMAP/MTA a spravne zobrazovani cestiny na slozkach ?

1.11.2007 14:53 svaca | skóre: 38
    IMAP/MTA a spravne zobrazovani cestiny na slozkach ?
    Přečteno: 565×
    Ahoj,

mam dotaz, funguje nekomu SPRAVNE zobrazovani cestiny na IMAP slozce primo na serveru ???

Jedna se mi o to, ze u klientu je ce OK, proste si vytvori slozku:

testíček

a v klientech (ruznych) je vse OK, ale primo na tom serveru je ta slozka jako rozsypavy caj ... ja to nikdy neresil, ale da seto nejak resit ? :-) Protoze IMAP a postfix taky ne ...
    Never give up ! Stay ATARI !

Odpovědi

1.11.2007 15:13 dustin | skóre: 63 | blog: dustin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IMAP/MTA a spravne zobrazovani cestiny na slozkach ?
    Na serveru je to uložené kódovaně, jak to posílá IMAP klient.
    1.11.2007 15:28 svaca | skóre: 38
    OK. Takze je to spravne ?

A tato chyba je tedy zalezitosti toho klienta ?
    1.11.2007 15:46 Ripper | skóre: 31
    Co je to za klienta? Mě normálně webmail zobrazuje složky i když je založím z Windows (outlook) i s češtinou.
    1.11.2007 15:51 dustin | skóre: 63 | blog: dustin
    Předpokládám, že webmail i klient jedou oba přes IMAP. Zřejmě oba používají různé kódování češtiny v názvu folderu. Asi by nebyl problém PHP webmail upravit, aby se přizpůsobil.
    1.11.2007 17:18 svaca | skóre: 38
    Vsechno spatne, spatne jsem se vyjadril ... Klienti (outlook, thunderbird, a dalsi miliony) jedou OK samozrejme je sumak zda jedou v utf, nebo CP1250. Zlobi jen ten webmail , ale JEN to HLEDANI, vsimni si, ze ty slozky vlevo jsou OK - tedy Group Office (delam pro nej podporu cestiny) Moje otazky jsou DVE:

1. mozna to je chyba klienta (webmail) - OK - vypada to na spatny PHP kod ...
    2. Ale me taky zajima, zda je normalni, kdyz system (linux) bezi v utf-8 + IMAP + webmail, co taky bezi v UTF-8, proc vytvorenou zlozku: testíček zobrazuje v systemu (na serveru) jako rozsypany caj ..

kdzy aplikace typu Outlook (cp1250) a webmail (utf-8) to zobrazi OK, tedy az na to hledani ... Chapete me ?

1.11.2007 21:16 Dejv | skóre: 37 | blog: Jak ten blog nazvat ... ? | Ostrava
    Pokud se nepletu, tak IMAP pouziva nejake svoje kodovani (mam pocit, ze utf-7, ale mozna to pletu). Takze soubory a slozky na serveru pri souborovem pristupu vidis takhle "zmrsene", ale klientovi je server preklada, takze ten je vidi spravne. Kdysi jsem se snazil z intranetove php aplikace pristupovat pres IMAP na ms Exchange server a dostaval jsem presne takovehle nazvy. Snazil jsem se to predokovat pomovi iconv a nejblizsi vstupni kodovani mi vychazelo tusim ISO-8859-1. Ale dokonale to nebylo a vyvoj te aplikace pak nebyl dokoncen, takze reseni ti nereknu

Dejv
    Pevně věřím, že zkušenější uživatelé mě s mými nápady usměrní a pošlou tam, kam tyto nápady patří...
    1.11.2007 22:54 svaca | skóre: 38
    Ano pouziva se UTF-7... Hodil jsem to na developera toho webmailu ... Uvidime. Zatim diky

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.