abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:11 | Komunita

Na webu konference Den IPv6, která se konala 4. června v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích, jsou nyní k dispozici všechny prezentace (v PDF) a jejich videozáznamy. Organizátory konference byly i letos sdružení CESNET, CZ.NIC a NIX.CZ.

VSladek | Komentářů: 0
    dnes 13:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 9.1.0 správce sbírky fotografií digiKam (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení (NEWS). Vypíchnout lze vylepšené vyhledávání nebo podporu Pixel Motion Photos. Nejnovější digiKam je ke stažení také jako balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:44 | Pozvánky

Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 3. a 4. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. Příjem témat poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a následně sestavení programu.

Petr Krčmář | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.4.68 svobodného multiplatformního webového serveru Apache (httpd). Řešeno je mimo jiné 13 zranitelností.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 22:44 | IT novinky

Apple na své vývojářské konferenci WWDC26 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek. Vypíchnout lze novou generaci Apple Intelligence a zbrusu novou Siri, která dostala název Siri AI. Kvůli Aktu o digitálních trzích (DMA) však funkce Siri AI nebudou v systémech iOS 27 a iPadOS 27 k dispozici uživatelům v Evropské unii.

včera 22:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 1.18.0 distribučního frameworku Flatpak (Wikipedie), tj. technologie umožňující distribuovat aplikace v podobě jednoho instalačního souboru na různé linuxové distribuce a jejich různá vydání. Přehled novinek na GitHubu. Vypíchnout lze podporu rozhraní /dev/kfd pro výpočty na kartách AMD (AMDKFD).

včera 20:44 | Nová verze

aMule (Wikipedie), tj. multiplatformní klient pro peer-to-peer sdílení souborů pro sítě eD2k and Kademlia, byl po více než pěti letech od vydání poslední verze 2.3.3, vydán v nové major verzi 3.0.0 (GitHub). S novou webovou stránkou a dokumentací.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 12:55 | IT novinky

Byly vyhlášeni vítězové a zveřejněny vítězné zdrojové kódy (YouTube, GitHub) již 29. ročníku soutěže International Obfuscated C Code Contest (IOCCC), tj. soutěže o nejnepřehlednější (nejobfuskovanější) zdrojový kód v jazyce C.

včera 12:44 | IT novinky

Evropská komise předložila evropský balíček pro technologickou suverenitu, tedy soubor opatření, která mají posílit kapacity EU v oblasti polovodičů, umělé inteligence, cloudu a open source. To Evropě pomůže stát se lídrem v oblasti umělé inteligence, posílit její digitální autonomii a vytvářet podmínky pro udržitelnější digitální budoucnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 04:44 | Nová verze

OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána v nové major verzi 5.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (11%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
     (31%)
     (3%)
     (6%)
     (3%)
     (15%)
     (26%)
    Celkem 1856 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: IMAP/MTA a spravne zobrazovani cestiny na slozkach ?

1.11.2007 14:53 svaca | skóre: 38
    IMAP/MTA a spravne zobrazovani cestiny na slozkach ?
    Přečteno: 451×
    Ahoj,

mam dotaz, funguje nekomu SPRAVNE zobrazovani cestiny na IMAP slozce primo na serveru ???

Jedna se mi o to, ze u klientu je ce OK, proste si vytvori slozku:

testíček

a v klientech (ruznych) je vse OK, ale primo na tom serveru je ta slozka jako rozsypavy caj ... ja to nikdy neresil, ale da seto nejak resit ? :-) Protoze IMAP a postfix taky ne ...
    Never give up ! Stay ATARI !

Odpovědi

1.11.2007 15:13 dustin | skóre: 63 | blog: dustin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IMAP/MTA a spravne zobrazovani cestiny na slozkach ?
    Na serveru je to uložené kódovaně, jak to posílá IMAP klient.
    1.11.2007 15:28 svaca | skóre: 38
    OK. Takze je to spravne ?

A tato chyba je tedy zalezitosti toho klienta ?
    1.11.2007 15:46 Ripper | skóre: 31
    Co je to za klienta? Mě normálně webmail zobrazuje složky i když je založím z Windows (outlook) i s češtinou.
    1.11.2007 15:51 dustin | skóre: 63 | blog: dustin
    Předpokládám, že webmail i klient jedou oba přes IMAP. Zřejmě oba používají různé kódování češtiny v názvu folderu. Asi by nebyl problém PHP webmail upravit, aby se přizpůsobil.
    1.11.2007 17:18 svaca | skóre: 38
    Vsechno spatne, spatne jsem se vyjadril ... Klienti (outlook, thunderbird, a dalsi miliony) jedou OK samozrejme je sumak zda jedou v utf, nebo CP1250. Zlobi jen ten webmail , ale JEN to HLEDANI, vsimni si, ze ty slozky vlevo jsou OK - tedy Group Office (delam pro nej podporu cestiny) Moje otazky jsou DVE:

1. mozna to je chyba klienta (webmail) - OK - vypada to na spatny PHP kod ...
    2. Ale me taky zajima, zda je normalni, kdyz system (linux) bezi v utf-8 + IMAP + webmail, co taky bezi v UTF-8, proc vytvorenou zlozku: testíček zobrazuje v systemu (na serveru) jako rozsypany caj ..

kdzy aplikace typu Outlook (cp1250) a webmail (utf-8) to zobrazi OK, tedy az na to hledani ... Chapete me ?

1.11.2007 21:16 Dejv | skóre: 37 | blog: Jak ten blog nazvat ... ? | Ostrava
    Pokud se nepletu, tak IMAP pouziva nejake svoje kodovani (mam pocit, ze utf-7, ale mozna to pletu). Takze soubory a slozky na serveru pri souborovem pristupu vidis takhle "zmrsene", ale klientovi je server preklada, takze ten je vidi spravne. Kdysi jsem se snazil z intranetove php aplikace pristupovat pres IMAP na ms Exchange server a dostaval jsem presne takovehle nazvy. Snazil jsem se to predokovat pomovi iconv a nejblizsi vstupni kodovani mi vychazelo tusim ISO-8859-1. Ale dokonale to nebylo a vyvoj te aplikace pak nebyl dokoncen, takze reseni ti nereknu

Dejv
    Pevně věřím, že zkušenější uživatelé mě s mými nápady usměrní a pošlou tam, kam tyto nápady patří...
    1.11.2007 22:54 svaca | skóre: 38
    Ano pouziva se UTF-7... Hodil jsem to na developera toho webmailu ... Uvidime. Zatim diky

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.