abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 11:55 | IT novinky

Společnost Perplexity AI působící v oblasti umělé inteligence (AI) podala nevyžádanou nabídku na převzetí webového prohlížeče Chrome internetové firmy Google za 34,5 miliardy dolarů (zhruba 723 miliard Kč). Informovala o tom včera agentura Reuters. Upozornila, že výše nabídky výrazně převyšuje hodnotu firmy Perplexity. Společnost Google se podle ní k nabídce zatím nevyjádřila.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 04:33 | Bezpečnostní upozornění

Intel vydal 34 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20250812 mikrokódů pro své procesory řešící 6 bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 1.25 programovacího jazyka Go (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    12.8. 13:44 | Nová verze

Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.8. 13:00 | IT novinky

Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    12.8. 12:55 | Nová verze

Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    12.8. 12:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.

Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    11.8. 04:55 | Nová verze

Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    11.8. 02:44 | Komunita

V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.

lkocman | Komentářů: 6
    9.8. 21:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (52%)
     (19%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (16%)
    Celkem 389 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: Par otazek ohledne maildropu (debian)

12.3.2008 12:32 Nes | skóre: 20 | blog: Nes
    Par otazek ohledne maildropu (debian)
    Přečteno: 416×
    Jiz mam podobny prispevek http://www.abclinuxu.cz/forum/show/214042 - chtel jsem to tam dat, ale napsalo mi to ze to je stare a ze je lepsi zalozit new tema...

Tak tedy - mam postfix + mysql (usery a jejich schranky bere z db) + dovecot (toto vse funguje) + ted jsem instaloval spamassassin - vse funguje jako doted, jen v hlavickach mailu je navic:

X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.1.7-deb (2006-10-05) on xentium.xentium X-Spam-Level: * X-Spam-Status: No, score=1.8 required=2.0 tests=NO_REAL_NAME, RCVD_NUMERIC_HELO autolearn=no version=3.1.7-deb

to je dle jednoho how-to vporadku

Mno a ted potrebuji aby spamassassin pokud pozna spam, tak aby NECO vytvorilo novou slozku u toho usera s nazvem SPAM a hazelo to do ni.

to NECO jsem pochopil ma byt maildrop (ted to v postfixu dela sluzba jmenem virtual - kdyztak me opravte, ale takto jsem to pochopil)

dotazy: takze jedina moznost je nainstalovat si maildrop? (ten virtual nestaci?) pokud je potreba maildrop tak jaky?

- mam debian amd64 a jak je znamo tak maildrop s mysql do toho jde nacpat jen s velikymy obtizemi - nebo staci maildrop bez mysql? - toto vazne resim uz silene dlouho a precetl jsem hafo navodu atp - jsem odkazany vetsinou na cestinu, ale i tak jsem to poradne nepochopil.... (nasel jsem na google how-to na maildrop, pak na maildrop s mysql, pak courier-maildrop, pak 2.0.2. pak 2.0.3......)

Dekuji
    ICQ 454104749 zacatecnik v debianu 64 bit, mala znalost anglictiny

Odpovědi

12.3.2008 12:46 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Par otazek ohledne maildropu (debian)
    muj maildroprc:
    kryten:/etc# cat maildroprc
    if (/^X-Spam-Flag: *YES/)
    {
      exception {
       to "$HOME/$DEFAULT/.Spam/"
        }
    }
    else
    {
      exception {
        to "$HOME/$DEFAULT"
        }
    }
    kryten:/etc#    

v postfixu mam jako transport nastaven maildrop a pokud se dobre pomatuji, tak konfiguraci pro pristup k MySQL bere maildrop z /etc/courier/authmysqlrc

Adresar ".Spam" vytvarim skriptem pri zalozeni noveho uzivatele, ale sel by vytvaret pripsanim par radku v maildroprc.
    cooler avatar 12.3.2008 13:30 cooler | skóre: 19 | Medzilaborce
    hej, ale ten maildrop je v debiane ako balicek courier-maildrop.
    12.3.2008 13:56 Nes | skóre: 20 | blog: Nes
    mno jop - to je prave to - ja nevim co mam nainstalovat zda maildrop, nebo se pokusit maildrop s mysql nebo ten maildrop curier - ale nevim na zda ten courier se mi nebude mlatit s postfixem - proste v tom plavu :-(
    12.3.2008 16:17 .
    With courier-authlib it is possible to use the maildrop (not courier-maildrop) package from Etch without any patching.
    tzn. pouzit maildrop, nikoliv courier-maildrop. zbytek viz dokumentace k maildrop-u
    12.3.2008 13:57 Nes | skóre: 20 | blog: Nes
    prosim nemlat me, ale od kud bere tu promenou HOME? z dovecotu nebo postfixu? Nebo ji tam musim definovat?

Muzes mi sem prosim hodit ten script na maildrop jako ze to nejdrive zjisti zda to je spam a pokud ano, pak se koukne zda existuje u toho usera slozka SPAM a pokud ne tak ji zalozi a ten mail mu tam soupne?

Dekuju
    12.3.2008 13:58 Nes | skóre: 20 | blog: Nes
    pardon, dal jsem spatne odpovedet - predesly prispevek ohledne te promene patri k prispevku kde neni uvedeny odesilatel - dnes 12:46

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.