abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 04:55 | Nová verze

Bylo oznámeno vydání nové verze 8.1 "Hoare" kolekce svobodného softwaru umožňujícího nahrávání, konverzi a streamovaní digitálního zvuku a obrazu FFmpeg (Wikipedie). Doprovodný příspěvek na blogu Khronosu rozebírá kódování a dekódování videa pomocí Vulkan Compute Shaders v FFmpeg.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:33 | Zajímavý projekt

Byl představen open-source a open-hardware prototyp nízkonákladového raketometu kategorie MANPADS, který byl sestaven z běžně dostupné elektroniky a komponent vytištěných na 3D tiskárně. Raketa využívá skládací stabilizační křidélka a canardovou stabilizaci aktivně řízenou palubním letovým počítačem ESP32, vybaveným inerciální měřicí jednotkou MPU6050 (gyroskop a akcelerometr). Přenosné odpalovací zařízení obsahuje GPS,

… více »
    NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 9
    včera 14:22 | IT novinky

Vědci z univerzity La Sapienza v Římě vyvinuli systém, který dokáže identifikovat jednotlivce pouze na základě toho, jak narušují signály Wi-Fi. Autoři tuto novou technologii nazvali WhoFi. Na rozdíl od tradičních biometrických systémů, jako jsou skenery otisků prstů a rozpoznávání obličeje, nevyžaduje tato metoda přímý fyzický kontakt ani vizuální vstupy. WhoFi může také sledovat jednotlivce na větší ploše než kamera s pevnou polohou; stačí, je-li k dispozici Wi-Fi síť.

Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 04:22 | Nová verze

SuperTux (Wikipedie), tj. klasická 2D plošinovka inspirovaná sérií Super Mario, byl vydán v nové verzi 0.7.0. Videoukázka na YouTube. Hrát lze i ve webovém prohlížeči.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 03:11 | Zajímavý projekt

Ageless Linux je linuxová distribuce vytvořená jako politický protest proti kalifornskému zákonu o věkovém ověřování uživatelů na úrovni OS (AB 1043). Kromě běžného instalačního obrazu je k dispozici i konverzní skript, který kompatibilní systém označí za Ageless Linux a levné jednodeskové počítače v ceně 12$ s předinstalovaným Ageless Linuxem, které se chystají autoři projektu dávat dětem. Ageless Linux je registrován jako operační

… více »
    NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 9
    15.3. 15:33 | Humor

PimpMyGRC upravuje vzhled toolkitu GNU Radio a přidává alternativní barevná témata. Primárním cílem autora bylo pouze vytvořit tmavé prostředí vhodné pro noční práci, nicméně k dispozici je nakonec celá škála barevných schémat včetně možností různých animací a vizuálních efektů (plameny, matrix, bubliny...), které nepochybně posunou uživatelský zážitek na zcela jinou úroveň. Témata jsou skripty v jazyce Python, které nahrazují

… více »
    NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 3
    15.3. 14:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    15.3. 12:33 | Zajímavý projekt

FRANK OS je open-source operační systém pro mikrokontrolér RP2350 (s FRANK M2 board) postavený na FreeRTOS, který přetváří tento levný čip na plně funkční počítač s desktopovým uživatelským rozhraním ve stylu Windows 95 se správcem oken, terminálem, prohlížečem souborů a knihovnou aplikací, ovládaný PS/2 myší a klávesnicí, s DVI video výstupem. Otázkou zůstává, zda by 520 KB SRAM stačilo každému 😅.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 5
    14.3. 22:55 | IT novinky

Administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa by měla dostat zhruba deset miliard dolarů (asi 214 miliard Kč) za zprostředkování dohody o převzetí kontroly nad aktivitami sociální sítě TikTok ve Spojených státech.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    14.3. 21:33 | Nová verze

Projekt Debian aktualizoval obrazy stabilní větve „Trixie“ (13.4). Shrnuje opravy za poslední dva měsíce, 111 aktualizovaných balíčků a 67 bezpečnostních hlášení. Opravy se týkají mj. chyb v glibc nebo webovém serveru Apache.

|🇵🇸 | Komentářů: 2
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (16%)
     (7%)
     (0%)
     (11%)
     (29%)
     (2%)
     (5%)
     (1%)
     (13%)
     (24%)
    Celkem 1096 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 12.3. 08:56
    Rozcestník

Dotaz: Koš v KDE - ikonka pro plný a prázdný

16.7.2008 17:21 DVD
    Koš v KDE - ikonka pro plný a prázdný
    Přečteno: 1476×
    Mám Mandriva Linux 2008cz. Omylem jsem si smazal koš. Vyrobil jsem nový, ale ten jeho obrázek neumí rozlišovat, jestli je koš plný nebo prázdný. Navíc, když v tom koši něco je, nejde vyprázdnit - položka vyprázdnit je zašedlá. Musím vždycky koš otevřit a ručně všeshno z koše pokaždé mazat. Proto jsem proto otevřel Koš pomocí kwrite a do textu jsem na konec připsal: EmptIcon=trashcan_empty. Nepomohlo to, oba problémy jsou zase. Přitom vždycky, když jsem si omylem vymazal Koš a vyrobil nový, to pomáhalo. Celkem mám v textu Koše(text, který vidím, když Koš otevřu pomocí Kwrite) napsané:
    [Desktop Entry]
    Encoding=UTF-8
    Icon=trashcan_full
    Type=Link
    URL=trash:/
    EmptIcon=trashcan_empty
    Co mám dělat, aby všechno fungovalo správně?

Odpovědi

Viliam Púčik avatar 16.7.2008 17:46 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koš
    Tusim je tam preklep: EmptyIcon=trashcan_empty
    16.7.2008 17:47 DVD
    Už vím, ten konec má být EmptyIcon=trashcan_empty, ne EmptIcon=trashcan_empty. Když jsem to opravil, už to jde. Kvůli jednomu písmenu.
    Pinhead avatar 17.7.2008 13:31 Pinhead | skóre: 20
    Kvůli jednomu písmenu.
    :-) a tak je to vždycky :-)
    Complete the pattern, solve the puzzle, turn the key.
    17.7.2008 16:15 DVD
    Já nevím, co s tím zase je. Od toho, co jsem to opravil a fungovalo to dobře, jsem z košem nic nedělal. Jenom jsem do něj hodil smetí a vysypal. Potom, jak jsem znovu něco vyhodil do koše, najednou, z ničeho nic ta ikona ztratila schopnost rozlišovat obrázek plného a prázdného koše. Už se mi ukazuje, jako prázdný, ikdyž je plný. Navíc, když je něco vyhozené v Koši a chci ho vysypat a klepnu na něj pravým myšítkem, tak položka Vyprázdnit koš je zašedlá a nejde to vysypat. Musím obsah koše mazat ručně. Schválně sem nakopíruji text ikony koše otevřeného pomocí kwrite: [Desktop Entry] Encoding=UTF-8 Icon=trashcan_full Type=Link URL=trash:/ EmptyIcon=trashcan_empty Já si myslím, že je to dobře, od toho, co jsem to opravil, jsem do toho nezasahoval už. Proč to zase nefunguje?
    17.7.2008 16:21 DVD
    Stále jsem z košem nic nedělal. Teď jsem jenom vyhodil něco do koše a najednou se mi ikona zobrazila, jako plný koš. Taky položka Vyprázdnit koš najednou funguje. Čím to je? Samo od sebe to přestane fungovat a samo od sebe to zase začne fungovat. To se mi ještě nestalo.
    Viliam Púčik avatar 17.7.2008 16:34 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Niekedy pomoze zmazat zaznamy z Kosa manualne:
    rm ~/.local/share/Trash/*
    Potom by sa uz mala ikonka Kosa umudrit.
    17.7.2008 18:26 DVD
    Zkoušel jsem vyhozené věci v Koši mazat z otevřeného Koše klávesou Shift a del. Smazalo se to. Koš ale i potom chvíli blbnul, až když jsem zase něco hodil do Koše, fungoval dobře. Jakto, že mi samo od sebe občas začne Koš bláznit? Dá se to nějak opravit, aby byl spolehlivější?
    Viliam Púčik avatar 17.7.2008 18:42 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Spustenie vyssie uvedeneho prikazu v konzole nepomohlo?

Niekedy mozu nastat nezrovnalosti medzi tym, co v kosi naozaj je, a medzi tym, co ma system/KDE poznacene o "odpadkoch".
    17.7.2008 19:18 DVD
    Když mám něco v Koši, a použiju do Konzole příkaz rm ~/.local/share/Trash/*, tak se nic z koše nemaže, ale odpoví to:rm: cannot remove `/home/david/.local/share/Trash/files': je adresářem rm: cannot remove `/home/david/.local/share/Trash/info': je adresářem A koš je dále plný. Proč?
    Viliam Púčik avatar 18.7.2008 11:02 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Jaj, chyba je na mojej strane, spravny prikaz by mal vyzerat nasledovne:
    rm -rf ~/.local/share/Trash/*
    19.7.2008 17:28 DVD
    Teď jsem zkusil něco hodit do Koše, potom do konzole napsal příkaz rm -rf ~/.local/share/Trash/*, abych to vyzkoušel. Potom jsem se podíval do Koše a už v Koši nic není. Ale ikona koše ukazuje stále obrázek plného koše. Když klepnu pravým myšítkem na ikonu koše, je dobře vidět i položka Vyprázdnit koš, není zašedlá, ikdyž v koši nic není(podíval jsem se do koše). Teprve až jsem na tu položku vyprázdnit koš odklepnul, ikona má obrázek prázdného koše. Je to v pořádku? Teď jsem znovu zkusil něco hodit do koše. Ukázal se obrázek plného koše a vyzkoušel jsem znovu, jestli funguje tento příkaz. Tentokrát selhal, když otevřu koš, je v něm ta vyhozená věc pořád. Přitom v konzoli se mi nehlásí chyby. Potom jsem koš vyprázdnil myší - položkou "vyprázdnit koš". Na ploše se objevilo hlášení: Není možné přejmenovat soubor /home/david/.local/share/Trash/files/Nová složka. Ikona koše začala ukazovat obrázek prázdného koše. Otevřel jsem koš, abych se podíval, jestli v něm něco není a už není. Proč se to všechno tak divně chová?
    Viliam Púčik avatar 19.7.2008 19:22 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Skusal som par veci preco moze ten kos blbnut a ... "pokazil" som si kos :-(. Nakoniec som ho ale "opravil" :-). Kos totiz pozostava zo samotnych vyhodenych suborov (vid ~/.local/share/Trash/files/), z popisov povodneho umiestnenia vyhodenych suborov (vid ~/.local/share/Trash/info/) + KDE si takisto drzi v pamati nejake informacie o stave kosa. V pripade manualneho zmazania (rm -rf ~/.local/share/Trash/*) sa sice kos vymaze, ale KDE moze mat nasledne problemy so synchronizaciou stavu kosa (preto tie cudne ikony Kosa a nefungujuce menu na vyprazdnenie celeho kosa).

(Ultimatne) riesenie v mojom pripade bolo
    • zmazanie uplne celeho kosa (teraz sa maze i adresar Trash: rm -rf ~/.local/share/Trash)
    • odhlasit sa z KDE
    • prihlasit sa spat
    ... a kos je "vylieceny" ;-)
    20.7.2008 11:31 DVD
    Nesmaže se mi příkazem rm -rf ~/.local/share/Trash také ikona Koše na ploše?
    Viliam Púčik avatar 20.7.2008 12:47 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Nie nezmaze. Ikony plochy (ako aj Kosa) sa totiz nachadzaju v adresari ~/Desktop.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.