Byla vydána verze 1.93.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Svobodný operační systém ReactOS (Wikipedie), jehož cílem je kompletní binární kompatibilita s aplikacemi a ovladači pro Windows, slaví 30. narozeniny.
Společnost Raspberry Pi má nově v nabídce flash disky Raspberry Pi Flash Drive: 128 GB za 30 dolarů a 256 GB za 55 dolarů.
Technologie Skip pro multiplatformní mobilní vývoj, která umožňuje vývojářům vytvářet iOS a Android aplikace z jediné Swift a SwiftUI kódové základny, se s vydáním verze 1.7 stala open source.
Na GitHubu byl zveřejněn algoritmus "Pro vás" sociální sítě 𝕏.
Byla vydána nová major verze 34.0.0 webového prohlížeče Pale Moon (Wikipedie) vycházejícího z Firefoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Win8DE je desktopové prostředí pro Wayland, inspirované nechvalně proslulým uživatelským rozhraním Metro z Windows 8. Nabízí dlaždicové rozhraní s velkými tlačítky a jednoduchou navigací, optimalizované pro dotyková zařízení. Cílem projektu je přetvořit design operačního systému Windows 8 do funkčního a minimalistického rozhraní vhodného pro každodenní použití na Linuxu.
Laboratoře CZ.NIC vydaly Datovku 4.28.0 a Mobilní Datovku 2.6.0. Hlavní novinkou je ukládání rozpracovaných datových zpráv do konceptů. Datovka je svobodné multiplatformní aplikace pro přístup k datovým schránkám a k trvalému uchovávání datových zpráv v lokální databázi.
Unix Pipe Game je vzdělávací karetní hra zaměřená na děti a rodiče, která děti učí používat unixové příkazy prostřednictvím interaktivních úkolů. Klíčovým prvkem hry je využití symbolu | pro pipeline neboli 'rouru', který umožňuje propojit výstupy a vstupy jednotlivých unixových příkazů, v tomto případě vytištěných na kartičkách. Předpokládá se, že rodič má alespoň nějaké povědomí o unixových příkazech a jejich provazování pomocí |.
… více »PCIem je linuxový framework, který vytváří virtuální zařízení PCIe pomocí technik, které umožňují hostitelskému operačnímu systému rozpoznat tyto syntetické 'neexistující' karty jako fyzické zařízení přítomné na sběrnici. Framework PCIem je primárně zamýšlen jako pomůcka pro vývoj a testování ovladačů bez nutnosti použít skutečný hardware. Dle tvrzení projektu si fungování PCIem můžeme představit jako MITM (Man-in-the-Middle), který se nachází mezi ovladači a kernelem.
| Typ: | koupě |
| Cena: | symbolická |
| Autor: | kotyz | Plzeň |
| Kontakt: | kotyz@jabber.cz |
| Vloženo: | 30.7.2012 03:04, poslední úprava 30.7.2012 10:51 |
| Přečteno: | 734× |
UPDATE: WiFi sem našel v šuplíku nějakou Atherosku z HP a tváří se že funguje. Nemam k tomu ale žádnou anténku, takže to nic nenajde a nepřipojí. Takže WiFi teď neshánim, ale ten kus drátu k ní bych bral (vyrábět se mi to moc nechce).
Tiskni
Sdílej:
. S framedrop v mplayeru (dá se na to koukat) to dokonce dokáže přehrát i dvd film (trident grafika dokáže akcelerovat video). Baterka tam vydrží ještě přes hodinu...
Jako málokdo by se tím nechal dobrovolně mučit, ale takové věci jako web či nějaký dokument v openoffice to zvláde (když se to nepřehání s mutlitaskingem). Dokonce to přehraje i flash video na youtube, flash jsem musel nainstalovat 10tku, 11 už nešla protože ten celeron (800 MHZ) nemá SSE2. OS je tam arch (i686 optimalizace), jako browser byla nejsvižnější překvapivě opera.
Z historických kousků mám ještě ten ntb, co jsem kdysi recenzoval tady v blogu, ale ten nijak hardwarově vylepšovat neplánuju, stačí že v těch W98 jedou dosovky a mám ho fakt jen na zamachrování, ten compaq se normálně doma na prohlížení webu občas použije.
Jinak k věci: mám 256 MB DDR a budu mít 128 SDRAM, ale my se nemáme šanci nikde potkat, leda bych někdy za rok jel na nějaký ten váš ku sraz
.
, ten muj compaq presario 1200 je fakt asi vyhrá z tehle sorty zařízení, na začátku to mělo 128 MB ram a 6 GB hadr a jako OS Windows Milenium a postupem času se z toho stal docela slušný stroj (většinu dílu jsem nějak dostal, třeba tu minipci wifi, dvd mechaniku i disk) :).
Jinak u té wifiny jsem měl podobný problém jako ty, že se to na WPA sítě nepřipojilo (i když, zkoušel jsem to jen z Linuxu, v XP by to asi fungovat mělo samo od sebe - ale kdo ví, drivery jsou svině) a jen je to taky nejprve vyhledalo.
Nechtělo se mi to moc zkoumat (nějaké ty wpasupplicanty..), takže jsem tam normálně hodil network-manager (jinak je tam LXDE a celkově je to osekané, na těch 196 MB ram si nejde vyskakovat), ale i tak to nic nedělalo dokud jsem nedoinstaloval nějaké podivnosti jako nějakou gnome klíčenku a nenastavil správná práva. Jel jsem podle tohohle: https://wiki.archlinux.org/index.php/NetworkManager
Bál jsem se, že to ten balast kolem může nějak zpomalit, ale naštěstí je vše ok.
a nějak lamersky vyrobil z kusu drátu anténkuProboha, to bude mít úžasné PSV (což vysvětluje ten slabý signál).
Nějaká rada jak to udělat nelamersky nebo kde to sehnat hotový (mimo vyndání z jinýho nb - žádnej takovej nemam)?
+ shánět konektory zas...
) a na to jak je to specifický hw je cena skvělá. Využití bych pro něj asi taky nějaké našel (prohlížečka komixů na wc?
). Ale když už si takhle hraju, více mě baví upgradnout něco, co se mi (nebo někomu v okolí) doma válí a chtěl bych tomu dát nějaké využítí, smysl, než si to prostě koupit.
A pokud bych si hrát nechtěl, tak mainstreamově už koupím normální ntb kolem desítky.
. Takové je pravidlo, jinak bych byl bez prachů úplně (už teď je to bídné)
.