abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 12:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 5.12 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi a zpracování digitálních fotografií primárně ve formátů RAW RawTherapee (Wikipedie). Vedle zdrojových kódů je k dispozici také balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:33 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | Bezpečnostní upozornění

Byly publikovány informace (txt) o zranitelnostech CVE-2025-5054 v Apport a CVE-2025-4598 v systemd-coredump. Lokální uživatel se může dostat k výpisu paměti programu (core dump) s SUID a přečíst si tak například /etc/shadow.

včera 11:11 | IT novinky

Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu aktuálně činí 2,69 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 30,95 %. Procesor AMD používá 68,77 % hráčů na Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.6. 23:22 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 open source programu na kreslení grafů Veusz (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Proběhla portace na Qt 6.

1.6. 11:44 | Nová verze

Dibuja je jednoduchý kreslící program inspirovaný programy Paintbrush pro macOS a Malování pro Windows. Vydána byla verze 0.26.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    31.5. 23:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 9.13 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

31.5. 21:44 | Komunita

Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma.

31.5. 16:33 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 3.22.0, tj. první z nové řady 3.22, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

30.5. 00:33 | IT novinky

FEL ČVUT vyvinula robotickou stavebnici pro mladé programátory. Stavebnice Brian byla navržená speciálně pro potřeby populární Robosoutěže. Jde ale také o samostatný produkt, který si může koupit každý fanoušek robotiky a programování od 10 let, ideální je i pro střední školy jako výuková pomůcka. Jádro stavebnice tvoří programovatelná řídicí jednotka, kterou vyvinul tým z FEL ČVUT ve spolupráci s průmyslovými partnery. Stavebnici

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 67
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (32%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 188 hlasů
     Komentářů: 14, poslední včera 08:30
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Dotaz: Re: OpenSSL 3.0.7 s opravou kritické bezpečnostní chyby

Fluttershy, yay! avatar 2.11.2022 11:34 Fluttershy, yay! | skóre: 93 | blog:
    Re: OpenSSL 3.0.7 s opravou kritické bezpečnostní chyby
    Přečteno: 123×

Diskuse vznikla z vlákna této diskuse.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ ani boha, ani pána

Odpovědi

2.11.2022 11:34 já
    Rozbalit Rozbalit vše Re: OpenSSL 3.0.7 s opravou kritické bezpečnostní chyby
    Operační systém to je docela jedno. Klidně si používej Windows, Linux nebo TempleOS. To že máš rád Windows tak si to používej. Ale svým chováním jen schazuješ Windowsáky a můžeš i lidi od Windows odradit. Raději zkus konstruktivní argumenty a udělat na ostatní dobrý dojem. Začal bych naučením se jazyka českého a prostudování architektury a věcí okolo Windows aby si se tu zbytečně neshazoval a naopak pokud je to v kontextu a opravdu máš potřebu Windows evangelizovat, lidi relevantně a věcně poučit jak to dělá Windows a co se ti na tom líbí. Jádro NT udělali pěkně, také že by ne, když tým vedl David Cutler. Tím svým současným chováním jen Windows poškozuješ a být uživatelem Windows asi bych se za tebe styděl.
    1.11.2022 21:01 hm
    dekuji ja kdybych byl luniksak jako vetsina tady co tu chodi a co tady pisi to jejich evangelium o luniksu a nenavist windowsu taky bych se za ne stydil brrrr az jmne vytraslo
    2.11.2022 03:17 uživatel
    jasně trolíku, bohužel si pleteš nenávist s praktickou skušeností používání proOS12 a tvým trolováním
    2.11.2022 06:56 hm
    ooo velice jsem se te dotknul videl jsi se v tom ??? proto jsi mnel potrebu zareagovat a vymyslet nejakej hloupuckej duvod na tvuj dalsi trol ??? promin nechtel jsem te zranit vzdyt vzdyt vzdyt to vidi kazdej staci cist vase komenty nic vic neni jtreba muj zlatousek a vis co jenom nechod na internety a necist prakticky zkusenosti 99 procent lidi s tim tvym bozskym luniksikem velice prevelice budes zklaman a to nechci zkazit ti den a predstavy a ted koncim s tebu trolku a cokoliv na toto napsajes jenom mi potvrdis ze jsem te velice dobre odhadnul a tecka a havk
    2.11.2022 09:31 michi141 | Brno
    :-D :-D Jako já bych řek, že sotva zvládáš odhadnout, kdy vypustit moč, spustit erekci a kdy zapnout základní instinkty, hlavně v rovině předejití sebeztrapnění, ale to už holt zůstane tvůj úděl. ¯\_(ツ)_/¯
    2.11.2022 10:40 hm
    tve spisovatelske schopnosti si nech do sve nove knizky pro sve fanouski psaju si dalsi jmeno kere sem ve svem komentari trefil doufam ze to moc nebolelo havk ¯\_(ツ)_/¯ ¯\_(ツ)_/¯
    2.11.2022 13:25 uživatel
    Ty jsi tak roztomilý když se čertíš a potvrzuješ výše uvedenou pravdu trolíku. Co tam máš dalšího za veselý hlod Šmoulíku trolíku :-D.
    2.11.2022 13:38 uživatel
    ooo velice jsem se te dotknul videl jsi se v tom ???
    Nedotknul a neviděl jsi mě v tom. Akorát mám z tebe děsnou prdel, takovýho trola tu Ábíčko dlouho nemělo, tak si to užívej Šmoulíku trolíku :-D.
    a cokoliv na toto napsajes jenom mi potvrdis ze jsem te velice dobre odhadnul a tecka a havk
    ROFL, ty vole tohle mi nedělej při obědě, kolega vedle se diví čemu se tlemím, a taky se neudržel, díky za zlepšení dnešního dne, určitě ještě něco napiš. :-D :-D :-D

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.