abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

včera 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

7.5. 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

7.5. 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    7.5. 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 558 hlasů
     Komentářů: 26, poslední včera 09:58
    Rozcestník

Vložit další komentář
    18.6.2002 17:46 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše chybi tam hlaska
    Chybi men tam jedna zasadni a velmi oblibena hlaska

Kernel panic!

Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    18.6.2002 18:30 Smalsoft
    Rozbalit Rozbalit vše chybi tam hlaska
    Jo, to je pekna hlaska, ale aby to nekdo neznaly Linuxu nebral jako beznou vec (jako BSOD na win.) a nemyslel si o Linuxu neco spatneho. :o)
    18.6.2002 19:08 radisek | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše barva tricka
    modre tricko - bily text (pripadne na cernem pozadi monitoru)
    18.6.2002 19:09 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Barva tricka
    Hrozne jsem se na tricko tesil, jenze na modre tricko si necham zajit chut... :-(( Ale samozrejme respektuji nazor vetsiny.
    18.6.2002 19:39 Frank
    Rozbalit Rozbalit vše to nechci
    Ahoj, preferoval bych variantu bílé tričko s logem, na zádech bez potisku, výpis kernelu nebo ls mi přijde trapný. O to zájem nemám.
    18.6.2002 20:55 PaD
    Rozbalit Rozbalit vše Hmm
    No, zdal se mi to dobrej napad, ten vypis pri bootu...

Ale neuvedomil jsem si, ze bych asi nerad nosil neco, co v pocitaci nemam.

Kernel panic se mi zda stejne blbej napad, jako si nastavit jako setric modrou obrazovku smrti z win...

Tak nevim...

PaD

18.6.2002 21:52 Petr duchoň
    Rozbalit Rozbalit vše OK
    Jsem spokojen. Primlouvam se za (hodne)tmave modrou.
    18.6.2002 22:39 hisaak
    Rozbalit Rozbalit vše A co predni strana?
    Vypada to myslim pekne.

A jak teda bude vypadat predni strana? Minule se objevilo par lidi s nazorem, ze by se jim libilo spise male logo.

Jinak bych se primlouval za svetle modrou barvu. Venku bude pres tricet a ja nemam chut se grilovat ve tmavem tricku. ;-)

18.6.2002 23:02 Daniel Smolik
    Rozbalit Rozbalit vše Alternativni vypis
    No muzu poskytnout svoje dmesg 2xCPU +SCSI to vypada pekne :-)))
    19.6.2002 00:01 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Jo, to pujde
    Souhlasim s vypisem bootu, ale primlouvam se za cernobilou variantu - bud cerne tricko a bile pismo nebo naopak.
    theo avatar 19.6.2002 00:19 theo | skóre: 15 | Rožnov ... hádej který?
    Rozbalit Rozbalit vše Ale jo...
    Hmm... To zní velice slibně. Černé pozadí na modrém tričku se mi ale moc nelíbí. Prostě bych to něchal bílým písmem na modrém pozadí (ideálně zdejší pastelová modrá). Ze předu by pak mělo být malé logo ABC Linuxu a pod tím třeba malým šedivým, ne příliš výrazným písmem www.abclinuxu.cz. Myslím (doufám :-), že s tímhle bude většina spokojená.
    Sine ira et studio
    theo avatar 19.6.2002 00:21 theo | skóre: 15 | Rožnov ... hádej který?
    Rozbalit Rozbalit vše Ale jo...
    Hmm... To zní velice slibně. Černé pozadí na modrém tričku se mi ale moc nelíbí. Prostě bych to něchal bílým písmem na modrém pozadí (ideálně zdejší pastelová modrá). Ze předu by pak mělo být malé logo ABC Linuxu a pod tím třeba malým šedivým, ne příliš výrazným písmem www.abclinuxu.cz. Myslím (doufám :-), že s tímhle bude většina spokojená.
    Sine ira et studio
    19.6.2002 06:50 Pavol Dovicovic | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Cool
    Ten navrh je uplne skvely, ta modra by mohla byt co najtmavsia. Tu hlasku " Kernel panic " by som tam rozhodne nedaval ...
    Petr Krčmář avatar 19.6.2002 07:13 Petr Krčmář | skóre: 60 | Liberec
    Taky se mi moc nelibi ten monitor. Ja bych volil bile pismo primo na modrem pozadi. Maximalne ramecek kolem, ale ten by tam byt nemusel.

Peter

Amatéři postavili Noemovu archu, profesionálové Titanic ...
    19.6.2002 07:40 Martin Perina
    Jo, bile pismo na modrem nebo cernem tricku bez jakehokoliv ramecku a s malym logem vepredu a dmesg vzadu ...
    theo avatar 19.6.2002 12:43 theo | skóre: 15 | Rožnov ... hádej který?
    Tak, přesně tohle je to pravé... Skopičiny typu monitor a podobné rámečkované hovadiny jsou dost divné, takže se přikláním k názoru, že bez nich to bude nejlpeší (nakonec -- v jednoduchosti je krása).

Jinak ještě k velikosti loga -- možná, že by stačilo spíš tak 3x3 cm. 5x5 je docela dost a pak by to mohlo vypadat dost buransky. Něco na způsob značkových triček -- ty mají taky jen malé logo vepředu (obvykle tak kolem těch 3 cm) a většinou vypadají velice dobře.

Sine ira et studio
    Domnivam se ze dohodnuta podoba tricka by mi mohla vyhovovat. Priklanim se take k nazoru, ze kernel panic by nebyl vhodny. A co se tice barvy, je modra plne vyhovujici, castecne totiz odrazi barevne ladeni stranek.
    19.6.2002 10:33 Kosac
    Rozbalit Rozbalit vše Dobry
    Vypada to dobre. Na modre pozadi bile pismo bez ramecku. Kernel panic radsi ne. Jeste by si zensky myslely, ze se jmenuju Kernel :-))) (joke) Kdyz uz, tak Karel panic at je nejaka prdel (/joke) Uz je znama konecna cena?
    19.6.2002 10:38 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Dobry
    no, pokud se neobjevi nejake necekane vydani, tak 250 Kc tricko, 60 Kc postovne v pripade dobirky, 30 Kc v pripade placeni prevodem. Pokud si nekdo objedna vice nez 2 kg tricek, tak budu muset zvednout postovne asi o 2 Kc :-)))
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    19.6.2002 11:20 Petr Duchoň
    Rozbalit Rozbalit vše jojo, to se mi líbí
    Bez monitoru, a bez pozadí znaku abclinuxu (aby nebyla světle modrá na tmavě modré) to bude super. No kernel panic needed. Já tu hlášku skoro ani neznám. Jen tak dál.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.