abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 17:22 | Nová verze

Byl vydán Linux Mint 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | IT novinky

Čínská společnost Tencent uvolnila svůj AI model HunyuanWorld-Voyager pro generování videí 3D světů z jednoho obrázku a určené trajektorie kamery. Licence ale nedovoluje jeho používání na území Evropské unie, Spojeného království a Jižní Koreje.

dnes 12:11 | Komunita

Blender Studio se spojilo s kapelou OK Go a výsledkem je videoklip k písni Impulse Purchase. Stejně jako samotný 3D software Blender je i ve videoklipu použitý animovaný chlápek open source. Kdokoli si jej může stáhnout a upravovat.

dnes 01:33 | Komunita

Zig Software Foundation stojící za programovacím jazykem Zig publikovala finanční zprávu za rok 2024. Současně s prosbou o finanční příspěvek.

dnes 00:22 | Nová verze

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za srpen (YouTube). Vypíchnuta je podpora Tabulek Google, implementace Gamepad API a Cookie Store API nebo také podpora WebGL na Linuxu.

včera 20:44 | Komunita

openSUSE Leap 16, včetně Leap Micra 6.2+, nově nabízí 24 měsíců podpory pro každé vydání. To je dva roky aktualizací a stability, což z něj činí nejdéle podporovanou komunitní distribuci vůbec. Leap se tak stává ideální platformou pro všechny, kdo hledají moderní, stabilní a dlouhodobě podporovanou komunitní Linux distribuci.

lkocman | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Bezpečnostní upozornění

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vydal dne 3. 9. 2025 VAROVÁNÍ před hrozbou v oblasti kybernetické bezpečnosti spočívající v předávání systémových a uživatelských dat do Čínské lidové republiky a ve vzdálené správě technických aktiv vykonávané z území Čínské lidové republiky. Varováním se musí zabývat povinné osoby podle zákona o kybernetické bezpečnosti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    včera 11:55 | IT novinky

Americká internetová společnost Google nemusí prodat svůj prohlížeč Chrome ani operační systém Android. Rozhodl o tom soud ve Washingtonu, který tak zamítl požadavek amerického ministerstva spravedlnosti. Soud ale firmě nařídil sdílet data s jinými podniky v zájmu posílení konkurence v oblasti internetového vyhledávání. Zároveň Googlu zakázal uzavírat dohody s výrobci mobilních a dalších zařízení, které by znemožňovaly

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 11:33 | Humor

Prvního září ozbrojení policisté zatkli na na londýnském letišti Heathrow scénáristu a režiséra Grahama Linehana, známého především komediálními seriály Ajťáci, Otec Ted nebo Black Books. Během výslechu měl 57letý Graham nebezpečně zvýšený krevní tlak až na samou hranici mrtvice a proto byl z policejní stanice převezen do nemocnice. Důvodem zatčení bylo údajné podněcování násilí v jeho 'vtipných' příspěvcích na sociální síti

… více »
    Gréta | Komentářů: 98
    včera 10:22 | Pozvánky

Studentská dílna Macgyver zve na další Virtuální Bastlírnu - pravidelné online setkání všech, kdo mají blízko k bastlení, elektronice, IT, vědě a technice. Letní prázdniny jsou za námi a je čas probrat novinky, které se přes srpen nahromadily. Tentokrát jich je více než 50! Těšit se můžete mimo jiné na:

Hardware – Bus Pirate na ESP32, reverse engineering Raspberry Pi, pseudo-ZX-80 na RISC-V, PicoCalc, organizéry na nářadí z pěny nebo … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (82%)
     (8%)
     (2%)
     (3%)
     (4%)
     (1%)
    Celkem 141 hlasů
     Komentářů: 11, poslední dnes 16:12
    Rozcestník

Dotaz: LCD pres DVI, ATI Radeon 9200, obraz vynechava

3.2.2005 03:42 VH
    LCD pres DVI, ATI Radeon 9200, obraz vynechava
    Přečteno: 261×
    Mam display HP 2035, zapojeny pres DVI na ATI Radeon 9200. Gentoo, Xorg 6.8, fglrx driver. Kdyz nastartuju Xka tak nejdriv vsechno vypada fine, za chvilku ale obraz zacne vynechavat, proste se na par vterin ztrati, pak se zas objevi, ztrati, na chvilku problikne, zas zmizi... a takle hnusne na me porad mrka, je to nepouzitelne. Nativni rozliseni toho LCD je 1600x1200, kdyz to chvilku sviti tak vidim ze mi hlasi ze horizontalni frekvence je 75.1 KHz, vertikalni 60 Hz coz jsou ty spravne hodnoty. Na Windows je obraz stabilni, ale je fakt ze ze zacatku na me taky mrkal (hlavne pri presunovani oken po obrazovce...) az jsem objevil u ovladace v nastaveni volbu "Snizit frekvenci DVI u displeju s vysokym rozlisenim" jakmile jsem to zvolil vse beha perfektne. Existuje v xorg.conf nejaka volba ktera udela to same? Jinak nejde mi o zadnou 3D akceleraci, zkousel jsem i normalni ati ovladac a protoze to blikalo tak jsem zkusil nainstalovat fglrx jestli to pomuze ale dela to totez.

Odpovědi

3.2.2005 10:06 KP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: LCD pres DVI, ATI Radeon 9200, obraz vynechava
    Ovlivnit to asi můžete v /etc/X11/xorg.conf v sekci "Monitor" pomoci parametru
       HorizSync    31.5 - 67.0
       VertRefresh  50.0 - 75.0

Zkuste ty horni hranice zmensit.
    Tomáš Bžatek avatar 3.2.2005 12:20 Tomáš Bžatek | skóre: 29 | Brno
    Hmmm v XOrg 6.8.2-rc jsem nasel par novych veci v DRI ovladacich - man radeon. Zkus se tam mrknout, v posledni dobe se rypali prave v ruznych nastavenich monitoru.

BTW: mam taky R9200, xorg 6.8.0 a DVI panel 1280x1024 a nepodarilo se mne rozchodit fglrx ovladace (ty posledni co oficialne podporuji posledni xorg). Vsechno se tvari normalne, podle logu Xka normalne jednou, ale monitor zhasne. Frekvence by mely byt dobre (mj. ma to DDC a tam je to spravne). Nerozsviti se ani pri prepnuti zpatky do konzole, pomuze restart. Framebuffer mam vyply, podeziram fgrlx ovladace ze tu kartu zblbnou :)
    Koupim litajiciho tucnaka
    3.2.2005 14:26 VH
    Dik za rady. Trochu jsem googloval a nasel jsem toto. Zrejme bude finta v tom nastavit nejak chytre rucne modeline, asi hlavne vnutit mu nizsi dotclock rate (tzn. neni to neco na zpusob windowsacke volby "snizit frekvenci DVI"? bohuzel jen hadam :) Zkousel jsem ty modeline viz dany odkaz ale nefunguje mi to - v tomto pripade po spusteni Xek jen cerna obrazovka. No v nejhorsim se to da pripojit jen analogove a ne pres DVI ale to je prece skoda u tak uzasnyho displeje! :)
    28.8.2005 10:40 jiri s.
    DVI rozhrani je definovano bohuzel tak, ze u rozliseni 1600x1200 se musi nastavit na 60hz - s monitorem to nema nic spolecneho, je to proste rozsah DVI proto ze u monitoru s jeste vetsim rozslisenim dela dual dvi

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.