abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 05:55 | Nová verze

Po více než 7 měsících vývoje od vydání verze 6.8 byla vydána nová verze 6.9 svobodného open source redakčního systému WordPress. Kódové jméno Gene bylo vybráno na počest amerického jazzového klavíristy Gene Harrise (Ray Brown Trio - Summertime).

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 05:11 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za listopad (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:55 | Nová verze

Google Chrome 143 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 143.0.7499.40 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 13 bezpečnostních chyb.

včera 19:33 | Nová verze

Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu dosáhl 3,2 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 26,42 %. Procesor AMD používá 66,72 % hráčů na Linuxu.

včera 15:22 | IT novinky

Canonical oznámil (YouTube), že nově nabízí svou podporu Ubuntu Pro také pro instance Ubuntu na WSL (Windows Subsystem for Linux).

včera 13:11 | IT novinky

Samsung představil svůj nejnovější chytrý telefon Galaxy Z TriFold (YouTube). Skládačka se nerozkládá jednou, ale hned dvakrát, a nabízí displej s úhlopříčkou 10 palců. V České republice nebude tento model dostupný.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:33 | Nová verze

Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 25.11.1. Přehled novinek v Changelogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 04:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 15.0 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 03:00 | Nová verze

UBports, nadace a komunita kolem Ubuntu pro telefony a tablety Ubuntu Touch, vydala Ubuntu Touch 24.04 1.1 a 20.04 OTA-11. Vedle oprav chyb a drobných vylepšení je řešen také středně závažný bezpečnostní problém.

včera 00:33 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (34%)
     (47%)
     (19%)
     (18%)
     (23%)
     (15%)
     (25%)
     (16%)
     (18%)
    Celkem 426 hlasů
     Komentářů: 18, poslední včera 18:34
    Rozcestník

Dotaz: Apache2 a PHP4

7.3.2005 20:28 ssil | skóre: 15
    Apache2 a PHP4
    Přečteno: 221×
    Na Sarge jsem nainstaloval Apache2 a přitom i balíček apache2-mpm-worker.Když jsem chtěl nainstalovat PHP4 zjistil jsem,že se bude instalovat i balíček libapache2-mod-php4 u nějž se však nedoporučuje jiný než apache2-mpm-prefork.Napadlo mě odinstalovat apt-get remove .....worker místo něj nainstalovat prefork,ale při svých (ne)zkušenostech nevím,jestli si nenabourám závislosti nebo něco jiného s čím bych si pak nevěděl rady.Zaráží mě,že při instalaci apache2 jsem nedostal na výběr co se bude instalovat,jen mi bylo sděleno,že se instaluje worker.Můžu se směle pustit do zamýšlené odinstalace nebo něco úplně jiného?

Odpovědi

7.3.2005 22:01 core
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apache2 a PHP4
    apache2-mpm-worker se instaluje implicitne, pokud nespecifikes co presne chces. Pokud ho chces prefork, proste napis
    apt-get install apache2-mpm-prefork
    apt si zavislosti pohlida
    8.3.2005 10:36 ssil | skóre: 15
    Tak jsem nainstaloval ....prefork a balíček php4. Když jsem v adresáři hledal kde mám libphp4 zjistil jsem, že mám podadresář apache2, který jsem očekával,ale kromě toho taky apache a hledaný libphp4 je v /usr/lib/apache/1.3. Pokusil jsem se také použít tento modul do httpd.conf pro apache2, ale předem mi bylo jasné, že je to zoufalý pokus. Moje představa je taková, že do /etc/apache2/mods-enabled přidám ke stávajícím cgi.load a userdir.load ještě modul php4, ale ten nikde nemám.
    9.3.2005 07:54 ssil | skóre: 15
    Už mám vyřešeno.Ta moje představa byla správná.Protože jsem však nemohl v adresářích najít ten správný modul pokusil jsem se o apt-get install libapache2-mod-php4 a ona řádně proběhla a ten modul se správně nainstaloval.Zjevně při instalaci php4 nebyl správně detekován apache2 a tak to nainstalovalo apache.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.