Společnost Perplexity AI působící v oblasti umělé inteligence (AI) podala nevyžádanou nabídku na převzetí webového prohlížeče Chrome internetové firmy Google za 34,5 miliardy dolarů (zhruba 723 miliard Kč). Informovala o tom včera agentura Reuters. Upozornila, že výše nabídky výrazně převyšuje hodnotu firmy Perplexity. Společnost Google se podle ní k nabídce zatím nevyjádřila.
Intel vydal 34 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20250812 mikrokódů pro své procesory řešící 6 bezpečnostních chyb.
Byla vydána nová verze 1.25 programovacího jazyka Go (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.
Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování
… více »Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.
Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.
Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.
V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.
Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
xvidtune
a najdi si příslušnou modeline, kde bude obraz nejostřejší a použij ji v konfiguráku Xek. Kombinace správné modeline a dobře naladěného displaye dodá kýžený výsledek. Tento postup mi pomohl perfektně nastavit můj LCD-TFT display. Mám obraz ostrý jak břitva (stejné rozlišení jako ty, NVidia GeForce4 MX).
Co mi ale přijde divné je, že s ovladači od NVidie Ti to blbne a s nativními ovladači ne. Zkusmo jsem si spustil Xka v normálním VESA módu a i zde se mi to podařilo vyladit. Pro začátek bych zkusil vyházet z konfiguráku všechny dodatečné nastavení ovladače v konfigu Xek. V dokumentaci k NVidiáckému driveru je také něco málo o LCD panelech, tak bych si to přečetl. Také bych nehýbal s hodnotou "Digital Vibrance" a s podobnými legráckami, u mě to způsobuje prapodivné "efekty".
Co se anti-aliasingu týče, nechápu, proč se na LCD doporučuje vypínat. Všechny aliasované fonty u mě působí hladce a ostře. Naopak bez něj to vypadá dost hrozně.
Ukázka mého nastavení (tobě nebude fungovat, jen na ukázku, co je modeline apod.)
Section "Monitor" Identifier "My Monitor" HorizSync 50.0 - 70.0 VertRefresh 50-70 ModeLine "1280x1024" 108.0 1280 1348 1460 1696 1024 1037 1040 1078 EndSection Section "Device" Identifier "nVidia GeForce4" VendorName "nvidia" Driver "nvidia" BusID "PCI:1:0:0" Option "NvAgp" "1" Option "NoLogo" "yes" Option "HWCursor" "yes" Option "CursorShadow" "yes" Option "RenderAccel" "yes" EndSectionSnad jsem Ti alespoň trošku pomohl.
Tiskni
Sdílej: