abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 21:33 | Nová verze

Desktopové prostředí Budgie bylo vydáno ve verzi 10.10. Dokončena byla migrace z X11 na Wayland. Budgie 10 vstupuje do režimu údržby. Vývoj se přesouvá k Budgie 11. Dlouho se řešilo, v čem bude nové Budgie napsáno. Budgie 10 je postaveno nad GTK 3. Přemýšlelo se také nad přepsáním z GTK do EFL. Budgie 11 bude nakonec postaveno nad Qt 6.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Humor

OpenChaos.dev je 'samovolně se vyvíjející open source projekt' s nedefinovaným cílem. Každý týden mohou lidé hlasovat o návrzích (pull requestech), přičemž vítězný návrh se integruje do kódu projektu (repozitář na GitHubu). Hlasováním je možné změnit téměř vše, včetně tohoto pravidla. Hlasování končí vždy v neděli v 9:00 UTC.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 2
    včera 03:00 | Nová verze

Byl vydán Debian 13.3, tj. třetí opravná verze Debianu 13 s kódovým názvem Trixie a Debian 12.13, tj. třináctá opravná verze Debianu 12 s kódovým názvem Bookworm. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 13 a Debianu 12 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

10.1. 03:00 | Komunita

Na stránkách Evropské komise, na portálu Podělte se o svůj názor, se lze do 3. února podělit o názor k iniciativě Evropské otevřené digitální ekosystémy řešící přístup EU k otevřenému softwaru.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    9.1. 19:44 | Zajímavý software

Společnost Kagi stojící za stejnojmenným placeným vyhledávačem vydala (𝕏) alfa verzi linuxové verze (flatpak) svého proprietárního webového prohlížeče Orion.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    9.1. 19:11 | IT novinky

Firma Bose se po tlaku uživatelů rozhodla, že otevře API svých chytrých reproduktorů SoundTouch, což umožní pokračovat v jejich používání i po plánovaném ukončení podpory v letošním roce. Pro ovládání také bude stále možné využívat oficiální aplikaci, ale už pouze lokálně bez cloudových služeb. Dokumentace API dostupná zde (soubor PDF).

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 2
    9.1. 14:22 | Zajímavý článek

Jiří Eischmann se v příspěvku na svém blogu rozepsal o open source AdGuard Home jako domácí ochraně nejen před reklamou. Adguard Home není plnohodnotným DNS resolverem, funguje jako DNS forwarder s možností filtrování. To znamená, že když přijme DNS dotaz, sám na něj neodpoví, ale přepošle ho na vybraný DNS server a odpovědi zpracovává a filtruje dle nastavených pravidel a následně posílá zpět klientům. Dá se tedy používat k blokování reklamy a škodlivých stránek a k rodičovské kontrole na úrovni DNS.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    9.1. 03:33 | Zajímavý software

AI Claude Code od Anthropicu lépe rozumí frameworku Nette, tj. open source frameworku pro tvorbu webových aplikací v PHP. David Grudl napsal plugin Nette pro Claude Code.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    9.1. 00:11 | Nová verze

Byla vydána prosincová aktualizace aneb nová verze 1.108 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.108 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

8.1. 20:44 | IT novinky

Na lasvegaském veletrhu elektroniky CES byl předveden prototyp notebooku chlazeného pomocí plazmových aktuátorů (DBD). Ačkoliv se nejedná o první nápad svého druhu, nepochybně to je první ukázka praktického použití tohoto způsobu chlazení v běžné elektronice. Co činí plazmové chladící akční členy technologickou výzvou je především vysoká produkce jedovatého ozonu, tu se prý podařilo firmě YPlasma zredukovat dielektrickou

… více »
    NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 15
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (8%)
     (4%)
     (0%)
     (9%)
     (20%)
     (3%)
     (5%)
     (3%)
     (10%)
     (50%)
    Celkem 374 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 10.1. 23:18
    Rozcestník

Dotaz: jak přidat modul ipt.connlimit

13.4.2005 13:27 karel
    jak přidat modul ipt.connlimit
    Přečteno: 242×
    ahoj, Nevíte kde sehnat, a jak přidat do iptables modul ipt.connlimit Mandrake 10.1 ho má v sobě tam my to chodí. Ale potřebuju to dát ještě do fedory 3

Odpovědi

13.4.2005 13:45 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: jak přidat modul ipt.connlimit
    http://netfilter.org/downloads.html#pomng-20050130
    13.4.2005 13:52 karel
    tam uš jsem byl, ale nějak sem to tam nemoch najít na stáhnutí.
    13.4.2005 14:06 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Stáhni celý POM, samostatně tam není.
    13.4.2005 15:20 karel
    jsem as úplmá lama. Můžeš mi napsat co je to ta za soubor. tam je jen naky iptables-1.3.1.tar.bz2 ale si tim si asi nevim rady.
    13.4.2005 15:31 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    http://ftp.netfilter.org/pub/patch-o-matic-ng/snapshot/

I když nevím, co ti to bude platné, protože ke kompilaci modulu do jádra (BTW fedoří iptables podle všeho podporu connlimit obsahuje, akorát nikde nevidím ten jaderný modul) máš od ,nevím co se souborem iptables-1.3.1.tar.bz2` ještě kus cesty...
    13.4.2005 16:00 karel
    ten modul v té fedoře určitě neni, sem ted projel celej adresář modules a nic. ... No sem stahnul ten soubor jak si mi hodil odkaz, a chce to pomě cestu ke kernelu. Kdys tam ¨dam ten jedinej adresář kterej tam mam /usr/src/fedora tak se to tomu nelíbí /usr/srs/fedora doesn't seem to be a directory Tak to nevim co s tim.
    13.4.2005 16:16 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    ale je tam, viz http://rpmfind.net//linux/RPM/fedora/devel/i386/iptables-1.3.0-2.i386.html
    13.4.2005 16:22 karel
    to je ale fedora 4. ja mam 3 :(
    13.4.2005 16:27 karel
    to je ale fedora 4. ja mam 3 :(
    13.4.2005 17:25 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Hm, http://rpmfind.net//linux/RPM/fedora/3/i386/iptables-1.2.11-3.1.i386.html
    13.4.2005 20:02 karel
    no subor libipt_connlimit.so v adresáři /lib/modules/iptables mam, ale v /lib/modules/2.6xx/kernel/net/ipv4/netfilter neni. Nevíš jak ho tam nějak dostat ? když dám modprobe ipt_connlimit tak tam prej neni. V tom mdk10.1 to šlo hned. A když chci nainstalovat to rpm tak to pise: warning: iptables-1.2.11-3.1.src.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID 4f2a6fd2
    13.4.2005 20:16 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Vy jste asi beznadějnej případ, dokonce ani jm se o vás neotírá a to je co říct! :-)

1. Když je v /lib/modules/iptables, tak nemusí být v /lib/modules/2.6.xxx

2. Třeba zkopírovat, ale to není potřeba.

3. modprobe hledá moduly v /lib/modules/2.6.xxx takže hlásí že tam není, ale není to chyba!

4. v mdk pochybuju, že by ten modprobe fungoval

5. proč src.rpm? o co vám zas jde?

6. naimportuje si klíče, který slouží k ověřování RPM balíčků (jak se tu řešilo mnohokrát)

7. ten ipt_connlimit se natáhne automaticky v okamžiku, kdy ho použijete v nějakém pravidle

Uf, tenhle thread je pro mě vyřízenej, předávám štafetu, neboť pak by asi nezbylo než být sprostej jako jm :-)
    13.4.2005 20:30 karel
    Já jsem jen normální uživatel co si neví s ničím rady když něco hnet nejde jak má. Já jen potřebuju napsat třeba příkaz " iptables -A FORWARD -p tcp --dport 23 -m connlimit --connlimit-above 1 -j REJECT" . V mandraku 10 mi to jde normalně(po modprobe ipt_connlimit). Ve fedoře to dělám úplně stejně a nejde to. Copak mi nedokážete nikdo říct jak se to tam dá dostat. jediny co me napdlo je dat budto windousi(tam de vsechno jednoduse, ale zas je mla stab), a nebo toho mandraka10. Ale to mi příjde zbytečný.
    13.4.2005 20:42 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    OK, máte pravdu, kecám... On není ani v Mandraku ve všech jádrech :-) BIG SORRY! Já v tom mám guláš a omlouvám se...
    13.4.2005 20:45 karel
    dobrá rada... je teda technicky možný to tam nějak dostat, a nebo je jen možnost přejít na mandrake :
    17.4.2005 08:17 karel
    tak už sem to tam po 3 nocích dostal. Ještě bych potřeboval vjedět, jestli de zapsat do jednoho řádku aby měla každá ipadresa x spojení. Když to udělám přes masku, tak to podlemě bude platit na všecny dohromady.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.