Byla vydána první veřejná preview verze PrusaSliceru 3.0. Přesně 15 let po zveřejnění první verze Slic3ru, které připadlo na 1. září 2011. Jedná se o dosud největší upgrade PrusaSliceru: "Řídili jsme se tím, co skutečně potřebujete, a tak jsme například zcela zahodili stávající uživatelské rozhraní a vytvořili ho znovu od nuly. Přinášíme také nový systém projektů, kompletně přepracované profily navržené pro moderní tiskárny s větším
… více »Byl vydán Mozilla Firefox 155.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Vypíchnout lze Smart Window, zatím ale dostupné pouze pro uživatele v USA, Kanadě a Francii. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 155 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Tima Cooka na pozici generálního ředitele společnosti Apple dnešním dnem nahradil John Ternus, který byl dosud odpovědný za hardware. Tim Cook vedl Apple od roku 2011, kdy funkci převzal od později zesnulého spoluzakladatele společnosti Stevea Jobse. Za 15 let v čele Applu více než zdvojnásobil tržní hodnotu firmy.
Organizátoři konference LinuxDays ukončil veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata pro letošní ročník. Hlasovat můžete do pondělí 7. září, poté bude podle výsledků hlasování sestaven program pro letošní ročník.
Servo, engine webového prohlížeče napsaný v Rustu, byl vydán ve verzi 0.5.0. Novinky shrnuje přehled projektu za červenec. Došlo k dalšímu pokroku ve vykreslování webových stránek. Současným cílem projektu je vytvořit komponentu webového prohlížeče jako WebView pro použití v jiných aplikacích.
IKEA a XBOX představují kolekci YXSTABY (pdf). Ta přináší designová a praktická řešení, díky nimž se prostor pro hraní během sekundy promění v útulný a harmonický domov.
Jonathan Thomas oznámil vydání verze 4.0 nelineární střižny OpenShot. Nově podporuje nahrávání obrazu a zvuku, vylepšuje uživatelské rozhraní, mj. color grading, přidává další efekty a mnoho dalšího (seznam změn).
Proběhlo hlasování o používání LLM při vývoji Debianu. Vývojáři Debianu si odhlasovali zodpovědné využívání generativní umělé inteligence.
Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří vývoj Flatpaku částkou 508 640 eur.
Byla vydána první veřejná verze v7.0-mk2 projektu Multikernel (mklinux), který umožňuje spouštět více nezávislých linuxových jader současně na jednom stroji bez hypervizoru.
Poradte jak mam v PHP na sve masine (gentoo) rozchodit posilani emailu. Trochu jsem se v tom zamotal, ale muj dosavadni postup byl takovyto: V dokumentaci jsem nasel konstantu SMTP co se ma nastavit v php.ini, ale ta jen pro windows
- tudis je mi to na nic. Proto jsem zacal patrat a zjistil, ze na linuxu se spousti defaultne sendmail -t -i. Moje prvni reakce byla jednoducha - K cemu to? Vzdyt zadny deamon sendmail mi nebezi (a ani nepobezi - tohle je moje masina a zbytecne by zatezoval PC). No a pak to krasne prekvapeni, kdyz prikaz sendmail existuje. Muzete mi jeste mimochodem vysvetlit jaky je rozdil mezi timto prikazem a deamonem? (a proc to ma k sakru stejny nazev). No, ale dal - kdyz uz mam tedy ten sendmail, tak by to chtelo nejak nastavit. A tady jsem skoncil. V /etc/ jsem zadny relevantni config nenasel, man sendmail neexistuje a na sendmail --help po me chce odesilatele...
Jeste inteligentni vypis z logu:
Jun 6 21:48:58 jarcec sSMTP[14442]: Unable to connect to "mail" port 25. Jun 6 21:48:58 jarcec sSMTP[14442]: Cannot open mail:25Tudis jak to rochodit? Dekuji za pomoc
Jen nechapu proc konfigurak k sendmailu je pod ssmtp :-/
sendmail tradičně podle parametrů, se kterými je spuštěn, provádí dvě (od řady 8.12 tři, ale nekomplikujme to) různé věci: buď se spustí jako démon, který sedí na TCP portu 25 a přijímá SMTP spojení (ne nutně na všech rozhraních), nebo dostane na standardní vstup e-mail (kompletní, tj. včetně hlaviček) a jako argumenty adresy, na které ho má rozeslat. Většina aplikací, které rozesílají e-maily (kromě skriptů, ty většinou zavolají mail), to dělá tak, že si na to spustí sendmail (v tom druhém režimu). Pro zpětnou kompatibilitu proto i např. postfix instaluje příkaz sendmail, který ovšem nemá se sendmailem nic společného kromě toho, že emuluje chování příkazu sendmail v tom druhém režimu. Pravděpodobně se budou podobně chovat i jiné MTA.
Tiskni
Sdílej: