abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 04:33 | IT novinky

Společnost Teufel nedávno představila svůj první open source Bluetooth reproduktor MYND.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:00 | Nová verze

Byla vydána verze 4.2 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

včera 19:33 | IT novinky

Anton Carniaux, právní zástupce Microsoft France, pod přísahou: Microsoft nemůže garantovat, že data z EU nepředá do USA bez EU souhlasu, musí dodržovat americké zákony.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:33 | Nová verze

Byl vydán Mozilla Firefox 141.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Lokální AI umí uspořádat podobné panely do skupin. Firefox na Linuxu využívá méně paměti. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 141 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

21.7. 22:44 | Bezpečnostní upozornění

NÚKIB upozorňuje na kritickou zranitelnost v SharePointu. Jedná se o kritickou zranitelnost typu RCE (remote code execution) – CVE-2025-53770, která umožňuje neautentizovaný vzdálený přístup a spuštění kódu, což může vést k úplnému převzetí kontroly nad serverem. Zranitelné verze jsou pouze on-premise verze a to konkrétně SharePoint Server 2016, 2019 a Subscription Edition. SharePoint Online (Microsoft 365) není touto zranitelností ohrožen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    21.7. 21:00 | IT novinky

Společnost Valve zpřísnila pravidla pro obsah, který je možné distribuovat ve službě Steam. Současně řadu her ze Steamu odstranila. V zásadách a pravidlech přibylo omezení 15: Obsah, který by mohl porušovat pravidla a normy stanovené zpracovateli plateb a souvisejícími sítěmi platebních karet a bankami nebo poskytovateli připojení k internetu. Sem spadají zejména určité druhy obsahu pouze pro dospělé.

21.7. 13:33 | Komunita

Dle analytics.usa.gov je za posledních 90 dnů 6,2 % přístupů k webových stránkám a aplikacím federální vlády Spojených států z Linuxu.

20.7. 17:44 | Zajímavý článek

Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    20.7. 00:33 | Bezpečnostní upozornění

V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    20.7. 00:22 | Komunita

Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (28%)
     (24%)
     (4%)
     (6%)
     (5%)
     (2%)
     (4%)
     (28%)
    Celkem 83 hlasů
     Komentářů: 11, poslední včera 20:35
    Rozcestník

Dotaz: Zvuk se stále opakuje...:-(

7.6.2005 11:45 JaraNovak | Litvínov, Brno
    Zvuk se stále opakuje...:-(
    Přečteno: 76×
    Poraďte mi prosím vás... Mám MDK 10.1, ALSA 1.0.6, jádro 2.6.x, zvukovku ESS 1869 int. a při spuštění jakéhokoli zvuku se mi opakuje stále dokola stejný kousek. Už to tu někdo řešil a pomohlo mu vypnout APIC. To jsem zkoušel (noapic při bootu), ale problém přetrvává. Napadl mě možný konflikt DMA či IRQ, ale nevím, jak to zjistím. V xmms zvuk jede normálně...

Díky všem za rady
    Pomalu, ale jistě, přecházím z Windows na Linux...

Odpovědi

wake avatar 7.6.2005 12:16 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zvuk se stále opakuje...:-(
    a v cem "spoustite jakykoliv zvuk" ? tohle totiz nevypada na problem zvukovky, ale toho programu, kterym "spoustite".
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    7.6.2005 12:36 JaraNovak | Litvínov, Brno
    Jakýkoli zvuk - myslím tím třeba systémové událost (klinutí v nabídce, příchod zprávy v IM, atd.)
    wake avatar 7.6.2005 12:53 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    no,kdyz xmms jede... jaky v nem mate output plugin ? jedete KDE (tj arts) nebo Gnome(tj. esd) ? jede vam to arts/esd pres emulaci OSS nebo rovnou pres ALSU ?
    7.6.2005 14:19 JaraNovak | Litvínov, Brno
    Jedu na Gnome a xmms jde ven rovnou pres Alsu. Mmnt, kdyz jsem zkusil pouzit ESD, tak se to zaclo opakovat... Takze problem bude asi v ESD, protoze i pres emulaci OSS to bezi normalne... Diky za natuknuti... A ted, co s tim?
    wake avatar 7.6.2005 14:35 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    no, tak to z hlavy neumim a u esd nesedim, takze - pockejte do vecera a nebo man esd a hrajte si ;)
    7.6.2005 14:44 JaraNovak | Litvínov, Brno
    Tak já budu dělat obojí;-) Budu si hrát a raději i čekat:-) Díky moc!
    7.6.2005 19:59 JaraNovak | Litvínov, Brno
    tak jsem nepřišel na to, jak daný problém odstranit... čučím i na google, ale tam jsem toho moc nenašel:-(
    wake avatar 10.6.2005 12:06 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    možná by stálo za to zbavit se OSS emulace (zakázat natahování modulů snd_oss*)
    13.6.2005 10:46 JaraNovak | Litvínov, Brno
    oki, už jsem to vyřešil... podstrčil jsem tomu jiné ovladače a běží to OK. Akorát teda dělá problém Skype, ale to už je zase jiné téma:-) Díky za rady
    7.6.2005 12:19 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Nemate nahodou povoleny PCM capture? Kouknete se v alsamixeru.
    7.6.2005 12:42 JaraNovak | Litvínov, Brno
    Jak povoleny? Mam ho stazeny na 0 a problem pretrvava...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.