abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:44 | Bezpečnostní upozornění

NÚKIB upozorňuje na kritickou zranitelnost v SharePointu. Jedná se o kritickou zranitelnost typu RCE (remote code execution) – CVE-2025-53770, která umožňuje neautentizovaný vzdálený přístup a spuštění kódu, což může vést k úplnému převzetí kontroly nad serverem. Zranitelné verze jsou pouze on-premise verze a to konkrétně SharePoint Server 2016, 2019 a Subscription Edition. SharePoint Online (Microsoft 365) není touto zranitelností ohrožen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:00 | IT novinky

Společnost Valve zpřísnila pravidla pro obsah, který je možné distribuovat ve službě Steam. Současně řadu her ze Steamu odstranila. V zásadách a pravidlech přibylo omezení 15: Obsah, který by mohl porušovat pravidla a normy stanovené zpracovateli plateb a souvisejícími sítěmi platebních karet a bankami nebo poskytovateli připojení k internetu. Sem spadají zejména určité druhy obsahu pouze pro dospělé.

včera 13:33 | Komunita

Dle analytics.usa.gov je za posledních 90 dnů 6,2 % přístupů k webových stránkám a aplikacím federální vlády Spojených států z Linuxu.

20.7. 17:44 | Zajímavý článek

Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    20.7. 00:33 | Bezpečnostní upozornění

V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    20.7. 00:22 | Komunita

Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.

19.7. 13:22 | Komunita

Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    18.7. 14:00 | Zajímavý článek

Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).

18.7. 12:00 | Nová verze

V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.7. 18:44 | Zajímavý článek

Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (27%)
     (21%)
     (4%)
     (8%)
     (2%)
     (4%)
     (4%)
     (31%)
    Celkem 52 hlasů
     Komentářů: 9, poslední včera 15:56
    Rozcestník

Dotaz: Sarge, monodevelop a GTK#

1.7.2005 13:24 ssil | skóre: 15
    Sarge, monodevelop a GTK#
    Přečteno: 102×
    Mám Sarge a na něm Mono nainstalované z deb balíčků na http://debian.meebey.net/. Teď jsem ještě chtěl přiinstalovat monodevelop a GTK#, ale narazil jsem i když z různých důvodů. Monodevelop je dostupné na stejné adrese jako deb balíčky. Problémem je ale závislost na spoustě balíčků knihoven dostupných jen ve verzi unstable. Připadá mi jednoduché přidat do /etc/apt/sources.list řádek pro unstable zdroj a znovu spustit apt-get install, jenže si vůbec nejsem jist, jestli si něco nenabourám. GTK# je taky zajímavé, protože existují deb balíčky pro unstable nebo balíčky tar.gz. Při instalaci z deb je stejný problém jako v předchozím. Instalace z tar.gz je možná i na stable, jenže to chce při instalaci zadat adresář, v němž je mono. A tady se mi nepodařilo zjistit co zadat. Různé části mono jsou v různých adresářích a tak se při ./configure dozvídám, že mono nebylo nalezeno. (Dřív jsem měl nainstalované z tar.gz i vlastní mono a tam to bylo všechno pohromadě.) Takže když to shrnu, tak by nejschůdnější zas byla ta unstable větev. A moje otázka je prostá. Mám se připravit na potíže případně jaké?

Odpovědi

4.7.2005 16:14 ssil | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sarge, monodevelop a GTK#
    Tak odpověď už znám. Potíže budou a velké. Prověřil jsem to prakticky a už mám novou instalaci. Zřejmě jsem špatně pochopil, jak do testing/stable verze přidat balíčky unstable. V APT HOWTO jsem se dočetl, jak takový balíček přidat, ale už se tam nepíše jak se chovat později. Dal jsem apt-get upgrade což mělo za následek, že se upgradovalo asi všechno, spousta věcí přestala fungovat a jen slabou útěchou bylo, že se mi pak podařilo nainstalovat Monodevelop, protože ten jsem spustil jen jednou a další pokusy končily errorem. A tak abych nedopadl stejně, může mi někdo vysvětlit, jak je to s tou kombinací testing/unstable?
    Pavel Stárek avatar 4.7.2005 20:10 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    No vidíte, máte za sebou zase jednu zkušenost. Zkuste si stáhnout mono zde a uvidíte. Má to tedy něco kolem 50MiB ale instaluje se to do /opt (nebo kam si vyberete) a vše potřebné si to nese s sebou. Zkoušel jsem to na Fedoře a kupodivu to fungovalo. Pravda je, že v systému musí být asi nainstalované GTK2 a takové ty věci.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    4.7.2005 23:52 ssil | skóre: 15
    Tak z tohoto zdroje jsem to měl původně (v příspěvku je to ta verze z tar.gz). V Sarge ale byl problém s tím, že spolehlivě to fungovalo pod root, ale pod uživatelem to mělo mouchy. Navíc tam není požadovaný Monodevelop. Ale zkušenosti jsem prohloubil a už mám i to. Právě jsem ho doinstaloval a teď mě čeká jeho nastavení. Hezké by bylo, kdyby v něm bylo i to GTK# (ale to je asi planá naděje). V každém případě jsem se na tom naučil jak kombinovat jednotlivé větve Debianu.
    6.7.2005 20:37 ssil | skóre: 15
    Tak naděje nebyla planá a mám tam nainstalováno i GTK#. A tak si teď můžu pouštět kompilaci

mcs -pkg:gtk-sharp-2.0 -r:SystemDrawing.dll neco.cs

Problém ale je, že se mi nedaří přijít na to, jak nastavit pro takový případ Monodevelop. Očekával jsem, že by to mohlo být pod Tools, ale tam se mi nic nerozbaluje a tak nevím jestli mi ještě něco nechybí nebo to dělám blbě. Je tady někdo kdo s Monodevelopem pracuje a poradí?

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.