Na YouTube byly zveřejněny videozáznamy přednášek z hackerské konference DEF CON 33, jež proběhla 7. až 10. srpna v Las Vegas.
Bun (Wikipedie), tj. běhové prostředí (runtime) a toolkit pro JavaScript a TypeScript, alternativa k Node.js a Deno, byl vydán ve verzi 1.3. Představení novinek také na YouTube. Bun je naprogramován v programovacím jazyce Zig.
V Lucemburku byly oznámeny výsledky posledního kola výzev na evropské továrny pro umělou inteligenci neboli AI Factories. Mezi úspěšné žadatele patří i Česká republika, potažmo konsorcium šesti partnerů vedené VŠB – Technickou univerzitou Ostrava. V rámci Czech AI Factory (CZAI), jak se česká AI továrna jmenuje, bude pořízen velmi výkonný superpočítač pro AI výpočty a vznikne balíček služeb poskytovaný odborníky konsorcia. Obojí bude sloužit malým a středním podnikům, průmyslu i institucím veřejného a výzkumného sektoru.
Byla vydána (𝕏) zářijová aktualizace aneb nová verze 1.105 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.105 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.
Ve Firefoxu bude lepší správa profilů (oddělené nastavení domovské stránky, nastavení lišt, instalace rozšíření, uložení hesla, přidání záložky atd.). Nový grafický správce profilů bude postupně zaváděn od 14.října.
Canonical vydal (email) Ubuntu 25.10 Questing Quokka. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Jedná se o průběžné vydání s podporou 9 měsíců, tj. do července 2026.
ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzi 1.5.0.
Byla vydána nová verze 1.12.0 dynamického programovacího jazyka Julia (Wikipedie) určeného zejména pro vědecké výpočty. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání. Aktualizována byla také dokumentace.
V Redisu byla nalezena a v upstreamu již opravena kritická zranitelnost CVE-2025-49844 s CVSS 10.0 (RCE, vzdálené spouštění kódu).
Ministr a vicepremiér pro digitalizaci Marian Jurečka dnes oznámil, že přijme rezignaci ředitele Digitální a informační agentury Martina Mesršmída, a to k 23. říjnu 2025. Mesršmíd nabídl svou funkci během minulého víkendu, kdy se DIA potýkala s problémy eDokladů, které některým občanům znepříjemnily využití možnosti prokázat se digitální občankou u volebních komisí při volbách do Poslanecké sněmovny.
Pokud jste Best Bread Maker, přihlaste se a bude vám zobrazena vaše domovská stránka.
Přezdívka: bestbreadmakerst
O mně:
Making bread at home is a delightful experience, especially when using the Bestbreadmaker. A common question among bread enthusiasts is whether regular milk can replace powdered milk in bread machine recipes. Let’s dive into this topic to help you bake the perfect loaf.
Milk plays a crucial role in bread making. It enriches the dough, providing a softer texture and richer flavor. Regular milk and powdered milk can both serve this purpose, but there are some key differences to consider.
Regular milk is a fresh liquid dairy product, while powdered milk is dehydrated milk powder. Regular milk adds moisture to the dough, while powdered milk does not, making it a dry ingredient that doesn’t affect the water content of the recipe.
Using regular milk adds extra liquid to your dough, which might require adjusting the amount of water in the recipe. On the other hand, powdered milk doesn’t alter the dough’s hydration levels.
Powdered milk has a longer shelf life and is more convenient to store, especially if you don’t use milk frequently. Regular milk, however, must be kept refrigerated and used within its expiration date.
Yes, you can use regular milk instead of powdered milk in your bread machine. Here are some tips to ensure your bread turns out well:
Using regular milk instead of powdered milk can slightly alter the texture and taste of your bread:
Bread made with regular milk tends to be softer and more tender due to the higher moisture content. The fat in whole milk can also make the crumb finer and more delicate.
Regular milk can add a richer flavor to the bread compared to powdered milk. If you use whole milk, the extra fat can enhance the taste, making the bread taste more luxurious.
Here are some practical tips for using regular milk in your bread machine:
Baked bread with regular milk does not spoil faster than bread made with powdered milk. However, if you plan to store your dough for an extended period before baking, powdered milk is a safer option.
Yes, you can use plant-based milks such as almond, soy, or oat milk in place of regular or powdered milk. Keep in mind that the flavor and texture might differ slightly depending on the type of milk used.
Using regular milk instead of powdered milk in your bread machine is entirely possible and can enhance the taste and texture of your bread. By understanding how to adjust the liquid content and being mindful of the fat content, you can create delicious, homemade bread with the best bread makers. Happy baking!
Folloew us
Facebook: https://www.facebook.com/bestbreadmakerst/
Medium: https://medium.com/@bestbreadmakerst
500PX: https://500px.com/p/bestbreadmakerst?view=photos
Datum registrace: 7. 8. 2024