abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    25.7. 13:11 | IT novinky

    Portál Stack Overflow po roce opět vyzpovídal své uživatele, jedná se především o vývojáře softwaru, a zveřejnil detailní výsledky průzkumu. Průzkumu se letos zúčastnilo více než 65 tisíc vývojářů. Z Česka jich bylo 710. Ze Slovenska 246.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: Jak v postgresql porovnám sloupec je menší nebo roven než timestamp without timezone

    2.4.2015 17:44 vasek
    Jak v postgresql porovnám sloupec je menší nebo roven než timestamp without timezone
    Přečteno: 431×
    Ahoj. Snažím se v PHP zobrazit seznam řádků tak, že sloupec definovaný jako timestamp without timezone musí být menší nebo roven než. Nicméně postgresql mi pořád vrací jen "menší než".
    Ćást prepared dotazu: ... WHERE "timestamp" >= ?::timestamp without time zone AND "timestamp" <= ?::timestamp without time zone'
    
    Kde za ? dosazuje PDO data a časy např.: 2015-04-02 17:23:45
    
    Kde dělám chybu? Zkoušel jsem použít jen ?, pak "?::timestamp without time zone", ale nic nefunguje korektně. Vždy mi to vrátí jen řádky kdy čas je větší a menší než, nikdy kdy je roven zadanému.

    Odpovědi

    3.4.2015 01:01 Juraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak v postgresql porovnám sloupec je menší nebo roven než timestamp without timezone
    Skus to prepisat ako BETWEEN AND: http://www.postgresql.org/docs/9.1/static/functions-comparison.html
    3.4.2015 01:34 vasek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak v postgresql porovnám sloupec je menší nebo roven než timestamp without timezone
    Pořád stejný výsledek. Navíc je jedno, zdali zadám dotaz přímo např. v pgAdminovi nebo spouštím v PHP kódu, výsledek vždy stejný a špatný.
    3.4.2015 05:20 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak v postgresql porovnám sloupec je menší nebo roven než timestamp without timezone
    Jaké hodnoty má ten sloupec v tabulce? Není tam spíš něco jako "2015-04-02 17:23:45.196605" ? Pak samozřejmě porovnání na "=" nemůže fungovat, musel by ses trefit do té mikrosekundy.

    Koukni pořádně do té tabulky a případně zkus do té podmínky fláknout date_trunc('seconds', timestamp) místo přímého porovnání. Samozřejmě to bude o dost pomalejší, kvůli tomu že plánovač pak nebude moci využít indexy (pokud v tabulce nějaké jsou a pokud je tam dost řádků na to aby se to projevilo).
    4.4.2015 18:00 vasek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak v postgresql porovnám sloupec je menší nebo roven než timestamp without timezone
    Jo to bude tím, díky. Myslel jsem že se to takhle zpracuje automaticky. Jinak myslím, že když vytvořím funkční index s date_trunc, tak to pak pomalejší ani nebude - pokud to takhle vytvořit půjde.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.