abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    25.7. 13:11 | IT novinky

    Portál Stack Overflow po roce opět vyzpovídal své uživatele, jedná se především o vývojáře softwaru, a zveřejnil detailní výsledky průzkumu. Průzkumu se letos zúčastnilo více než 65 tisíc vývojářů. Z Česka jich bylo 710. Ze Slovenska 246.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: IPCOP samovolné filtrování

    19.4.2007 11:12 Honza
    IPCOP samovolné filtrování
    Přečteno: 688×
    Zdravím všechny. Budu stručný okolnosti mě donutili opustit vnitřní síť a tak mi nezbylo nic jiného než si povolit porty 222 a 445 na RED rozhraní a donastavit IPCOP z "venku".

    Problém nastal když po 5 minutách práce najednou Web rozhraní hlásí, že server neodpovídá a ssh taky přestane fungovat.
    Výpis z nmapu:
    
    PORT    STATE    SERVICE
    21/tcp  filtered ftp
    80/tcp  filtered http
    113/tcp filtered auth
    222/tcp filtered rsh-spx
    445/tcp filtered microsoft-ds
    Nevím proč ale IPCOP mě z ničeho nic začne filtrovat veškerou příchozí komunikaci. Neměl jsem čas zkoušet free Proxy abych zjistil jestli filtruje jen mou IP nebo všechny, každopádně tak po půl hodince je zase vše ok. Po další chvilce práce se vše opakuje.

    Na serveru za ním podle logu vypadá, že veškerá komunikace po dobu filtrování probíhá OK, ale ja se na FTP ani www nedostanu.

    Logy IPCopu o žádném DROP ani REJECT na mou IP adresu nic nepíší a system detekce utoku je zatím vypnutá.

    Netušíte nikdo v čem je zakopaný pes???

    IPCOP v 1.4.15. Díky moc Honza

    Odpovědi

    20.4.2007 11:18 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    Filtrování jsem pořešil takto. Do /etc/rc.d/rc.firewall.local jsem zapsal pravidla na porty 445 a 222 a je klid, ale přišel nový problém.

    Nejdříve se chci zeptat jestli zápis do /etc/rc.d/rc.firewall.local nějakým způsobem neovlivní již přednastavené iptables IPCOPU od tvůrců nebo si myslíte, že je lepší pravidla vepsat rovnou do /etc/rc.d/rc.firewall.

    A ten další problém. Na to kolik chvály jsem o IPCOPU slyšel začínám pochybovat. Filtrování paketů už neotravuje,ale padá HTTP rozhraní. Bez varování se mi stratí pak musim vše pracně lovit přes ssh.
    Výpis z nmap:
    
    PORT      STATE  SERVICE
    21/tcp    open   ftp
    80/tcp    open   http
    222/tcp   open   rsh-spx
    445/tcp   closed   microsoft-ds
    
    Máte nikdo S IPCOPEM podobné problémy?? Jak pořešit padající http. Mají celkem pěkně zpracované logy, tak bych o něj nerad přišel. Dále by mě zajímalo jak moc složité je rozchodit VPN na XP, když vidím problémy při nastavování NAT a Externího přístupu začínám se o VPN bát přes ssh by to mohlo být zbytečně moc složité.

    Diky za každou radu Honza
    20.4.2007 12:08 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    Dále by mě zajímalo jak moc složité je rozchodit VPN na XP, když vidím problémy při nastavování NAT a Externího přístupu začínám se o VPN bát přes ssh by to mohlo být zbytečně moc složité.
    Pouzij OpenVPN, nastavovani IPSec ve Windows je opravdu tragicka zalezitost, vrele nedoporucuju.
    21.4.2007 11:08 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    Tak to vypadá opravdu na Hardware. Dříve jsem měl s používanou RAM problémy tak jsem to projel memetestem...vyměnil za jinou a už dvě hoďky jede bez problému. Na OpenVPN se určitě kouknu díky moc Honza
    27.4.2007 21:04 Ino
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    ja som prave dnes poriesil openvpn na IPCOPe a klienta vo win XP , rad poradim. Co sa tyka funkcnosti tak IPCOP je super. Slape bez problemu uz asi 3roky.
    11.5.2007 09:40 Mazi | skóre: 2 | Modřice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    Prosimte jake pravidla jsi dal do /etc/rc.d/rc.firewall.local
    ja tam zadal /sbin/iptables -A INPUT -p tcp --destination-port 445 -i eth1 -j ACCEPT
    a nejede mi to radis jsem to pro zacatek ani neomezovam na zdrojovou adresu.
    Diky za info.
    20.4.2007 12:04 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    No, me teda nikdy HTTP rozhrani, SSH ani nic podobneho nepadalo. Na tvym miste bych zkontrolovat hardware. ;-)
    11.5.2007 21:25 Jooky (inactive) | skóre: 39 | blog: Jooky | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    Ja sa tiez priklanam k kontrole hw. Popripade ci neni instalacne medium poskodene. IPCOP pouzivam na jednom stroji uz viac ako 4 roky a zatial ziadne problemy (aj update sa da svizne poriesit).
    31.10.2007 14:56 miloge
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    Já mám podobný problém s ipcopem, ale hardwarem to nebude, mame ve správě 6 firewallu s ipcopem a donedávna jsem se na ně bez problému připojil přez webové rozhraní na portu 445, ale s přechodem na ADSL internet od O2 to fungovat prestalo. Vsechny firewally jsou v síti místního poskytovatele internetu Dragon tak mám obavy jestli tento port neblokuje on. Bohuzel nemám způsob jak to zjistit a proto musím vsechny firewally pri kazde nově vydané aktualizaci objíždět a na místě aktualizovat popřípadě upravovat nastavení. Dost mě to štve, protože z práce na 10 minut je práce na 10 hodin.
    31.10.2007 16:10 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IPCOP samovolné filtrování
    445 je naprosto pitomy defaultni port, vazne nechapu proc to proboha jeste nikdo nezmenil, prestoze se to probiralo milionkrat. :-(

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.