abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    25.7. 13:11 | IT novinky

    Portál Stack Overflow po roce opět vyzpovídal své uživatele, jedná se především o vývojáře softwaru, a zveřejnil detailní výsledky průzkumu. Průzkumu se letos zúčastnilo více než 65 tisíc vývojářů. Z Česka jich bylo 710. Ze Slovenska 246.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: Kopírování stránky

    18.11.2008 21:25 DVD
    Kopírování stránky
    Přečteno: 415×
    Mám Mandriva Linux 2008 cz. Používám KDE. V počítači mám uložené některé internetové stránky. Když na některou uloženou stránku (zavřenou) klepnu pravým myšítkem a zvolím kopírovat do a zvolím kam (jiný adresář třeba), tak na tom cílovém místě je ta stránka zkopírovaná blbě: Když tu zkopírovanou otevřu, vidím, že se změnil vzhled a že některé obrázky zmizely. Přitom tu zkopírovanou prohlížím ve stejném prohlížeči (v Konqueroru), jak tu původně uloženou. Nevím, proč se ta stránka změnila. Dále jsem si všiml toho, že když při kopírování uložené stránky klepnu pravým myšítkem ne na uloženou stránku, ale na složku, ve které je uložená a zvolím kopírovat do... a nechám okopírovat složku i s tou stránkou, kterou obsahuje, stránka se nezdeformuje - kopie odpovídá původnímu. Kvůli čemu mám takový problém, že se to deformuje a jak to udělám, aby to kopírování fungovalo vždycky správně?

    (Například u jakých uložených stránek jsem si všimnul toho problému: Z diskuze na abc linuxu, z diskuze na mandriva fóru. Ale je možné, že mi ten problém bude vznikat i u jiných stránek, u jakýchkoliv.)

    Odpovědi

    18.11.2008 21:44 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky

    Víte něco o HTML? Na postižené stránce si nechte zobrazit adresu chybějícího obrázku a pak se podívejte, jestli takový soubor máte v nefungující složce a ve složce, kde ta stránka funguje správně.

    19.11.2008 16:57 DVD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky
    Jak se ta adresa chybějícího obrázku zobrazuje a jak se chyby opravují. O HTML toho moc nevím.
    Přemek Vyhnal avatar 18.11.2008 21:45 Přemek Vyhnal | skóre: 24 | blog: Toto není blog! | Dobřichovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky
    myslim, že ke každý uložený stránce patří ještě složka.. něco jako 'stranka1_soubory' ve který jsou obrázky, styly (vzhled) a tak..

    prostě je potřeba zkopírovat/přesunout se "stránkou" i tuhle složku na stejný místo.
    NO RAPTORS!
    19.11.2008 16:52 DVD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky
    Já jsem ukládal z internetu internetovou stránku takto: Nahoře soubor > uložit stránku jako... , potom jsem zvolil kam to chci uložit a pod jakým názvem a dole zvolil webová stránka kompletní a odklepnul uložit. Potom se mi opravdu objevilo v adresáři ta stránka a složka stránka_soubory. Tak to vždycky dělám. Když si tu uloženou stránku chci prohlédnout, stačí mi otevřít jenom ta uložená stránka, tam tu uloženou složku "stránka_soubory" ani neotvírám u toho a jde to. Horší situace ale je, když chci uloženou stránku okopírovat ještě do jiného adresáře - to se mi tam nakopíruje neúplná. A to jsem zkoušel kopírovat všemi způsoby, co znám, a ani jeden nepomohl: Způsob kiknout na tu uloženou stránku a zvolit kopírovat do... a kam to chci. Druhý způsob - přetažení myší a zvolit kopírovat na toto místo. Třetí způsob - do Konzole napsat
    cp /home/uživatel/dokumenty1/tastránka /home/uživatel/dokumenty2
    například. A ani s jedním způsobem to nejde dobře. Dokonce jsem potom zkoušel spolu s uloženou stránkou okopírovat i tu složku "stránka_soubory" a ani to nepomáhá. Jediné, co mi pomáhá, je, okopírovat celý adresář, ve kterém je ta uložená stránka a ta složka "stránka_soubory", ale to není řešení, nevyhovuje mi kopírovat kvůli tomu celý adresář (například celé dokumenty1).

    Dále jsem zjistil, že s přesouváním te uložené stránky do jiného adresáře asi nemám takové problémy, jako z kopírováním toho.

    18.11.2008 23:24 lada
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky
    Rekl bych, ze by melo stacit ukladat webovou stranku lepsim zpusobem nez pres menu 'umisteni->ulozit jako'. Tim lepsim zpusobem myslim menu 'nastroje->archivovat webovou stranku', popr. zobrazenim 'extra listy', ktera obsahuje patricnou ikonu. Takto vytvoreny archiv bude jednoduse prenositelny a oteviratelny (konquerorem). Pokud budete chtit videt obsah archivu jinym prohlizecem bude stacit vykopirovat obsah tohoto archivu do vami pojmenovaneho adresare a otevrit v nem soubor index.html ve vasem oblibenem prohlizeci. Vykopirovani obsahu se provede v krusaderu pres menu 'soubor->rozbalit' nebo vhodnou ikonku. Pokud provadite spravu souboru v konqueroru mozna se vam objevi vhodna polozka po stisknuti praveho tlacitka na onom archivu. Nebude-li tomu tak, je asi nutno v teto nabidce vybrat 'otevrit pomoci->' a vybrat si dekomprimacni nastroj rucne; ja pouzivam ark. webovy archiv je normalni tar soubor komprimovany pomoci gzipu.
    Snad to pomuze.
    23.11.2008 18:31 DVD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky

    Nakonec se ukázalo, že když kopíruji uloženou stránku, tak se to opravdu okopíruje dobře, pokud okopíruji na to místo i tu složku "jménostránky_soubory" . Předtím to pořád vypadalo, že to nejde, a že nepomůže ani když tam tu složku nakopíruji, ale už vím, čím to bylo: Okno Konqueroru, ve kterém si prohlížím nakopírovanou uloženou stránku někdy potřebuje znovu načíst (Nahoře vlevo tlčítko, které aktualizuje načtenou stránku.), aby se mi to zobrazilo správně.

    --Ještě na jednu věc nemůžu přijít: Když si uložím internetovou stránku, ale potom schválně vymažu tu složku "stránka_soubory" , měly by z te uložené internetové stránky zmizet veškeré obrázky. Přesto tam ale některé obrazy zůstavají. Odkud se berou, když jsem tu složku se soubory vymazal, a když mi tím pádem zůstane jenom čistě ta stránka a to je textový soubor.

    23.11.2008 19:04 Andrej Herceg | skóre: 43
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kopírování stránky
    Konqueror niektoré linky nedokáže odhaliť, takže niektoré objekty odkazujú na pôvodné súbory na internete (napr. také, ktoré sa robia pomocou javascriptu; navyše tie url musia byť absolútne).

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.