abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    25.7. 13:11 | IT novinky

    Portál Stack Overflow po roce opět vyzpovídal své uživatele, jedná se především o vývojáře softwaru, a zveřejnil detailní výsledky průzkumu. Průzkumu se letos zúčastnilo více než 65 tisíc vývojářů. Z Česka jich bylo 710. Ze Slovenska 246.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: RH9 ext3 2GB filesize limit

    6.10.2003 09:40 VB
    RH9 ext3 2GB filesize limit
    Přečteno: 171×
    Titulek asi dostatecne popisuje muj problem, Pro ty pomalejsi, ne vsak mene chapave: Pod RH9 na disku s fielsystemem ext3 jsem narazil na 2GB filesize limit. A ted vazne:

    -vim, ze bych mel pouzit nejakej patch na kernel - to si najdu
    -take vim ze takove soubory se maji otevirat nejakou jimou fci nez je fopen - je to tak?

    Otazka:

    1-musim si prekompilovat ji jine soucasti meho RH(nebo obecne linux. dist.) nebo na se na to obecne pamatuje a kdyz je to mozne, tak se pouzije ta jina fce na otevereni souboru?

    2-Vase dalsi zkusenosti ...?

    pozn. pro takovy ty chytraky co delaj akorat machry: -nechci vedet, jak se hleda v google -chci pouze vlastni zkusenosti, ne domenky - ty vetsinou nefungujou.

    VB

    Odpovědi

    6.10.2003 10:40 ivok
    Rozbalit Rozbalit vše RH9 ext3 2GB filesize limit
    V RH9 žádný "ext3 2GB filesize limit" určitě není (ani v žádné jiné novější distribuci)... Nejspíš jste na to narazil v něčem, co jste si sám zkompiloval bez -DLARGE_FILE apod. Zkuste být konkrétnější, jak a kdy se to projevilo. fopen() klidně můžete používat, patchovat kernel netřeba. ad 1 - nemusíte překompilovat nic ad 2 - zkušenosti - všechno funguje, jak má...
    6.10.2003 12:24 VB
    Rozbalit Rozbalit vše RH9 ext3 2GB filesize limit
    dekuji za odpoved, jsem velice potesen, ze nebudu muset nic delat :-) ale napr:

    -bzip2 zdechne na 2GB //zipoval jsem ze SMB sdileni, kdyz jsem dal "ls -la" a nebo "ls -lah", tak to u 9GB souboru napsalo "16E".

    nadruhou stranu nyni jsem si udelal jeste jeden test: "dd if=/dev/zero of=/mnt/disk2/mytest bs=1M count=4096" a ten dopadl dobre. jeste to jednou prozkoumam a dam vedet.

    6.10.2003 16:14 Marek Pasovsky | skóre: 32
    Rozbalit Rozbalit vše RH9 ext3 2GB filesize limit
    dle ftp://sources.redhat.com/pub/bzip2/docs/CHANGES
    * Large file support. The library uses 64-bit counters to count the volume of data passing through it. bzip2.c is now compiled with -D_FILE_OFFSET_BITS=64 to get large file support from the C library. -v correctly prints out file sizes greater than 4 gigabytes. All these changes have been made without assuming a 64-bit platform or a C compiler which supports 64-bit ints, so, except for the C library aspect, they are fully portable.

    toto je pro verzi 1.0 a vyssi - takze by tento roblem nemel souviset ani s bzip-em

    Marek
    If you don't understand or are scared by any of the above ask your parents or an adult to help you.
    6.10.2003 16:24 ivok
    Rozbalit Rozbalit vše RH9 ext3 2GB filesize limit
    Aha, samba... To bych si tipnul, že problém bude zde, ale s tím vám neporadím. Jak jste přišel na to, že je problém v ext3 (viz subject)?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.