abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Xnview pro Win v emulátoru v Mandrake

    19.7.2004 14:31 Sesijama
    Xnview pro Win v emulátoru v Mandrake
    Přečteno: 89×
    potřebuju v mandrake rozchodit slideshow s obrázky, anim gify a videi. ve winu to xnview zvládá bez problému, ale v mandraku přehrává xnview jen obrázky a u videa se zastaví.

    kterým programem a jak spustím Xnview pro win v mandraku??? aby tam jely i videa??

    nebo seto dá vyřešit jinak??

    plz poraďte. jsem začátečník takže pokud možno víc podrobně.

    dík moc

    Odpovědi

    19.7.2004 15:55 ivok
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xnview pro Win v emulátoru v Mandrake
    Já teda moc neporadím, ale - jaká videa chcete přehrávat? A proč vlastně nepoužiejte XnView pro linux a pouštíte to ve Wine?
    20.7.2004 01:06 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xnview pro Win v emulátoru v Mandrake
    Tak pokud byste trval na XnView pro windows, tak jediné fungující řešení je použít Win4Lin. Nevýhodou je cena (asi tři tísíce) a vlastnicví windows 9x. Pokud se ptáte jak zprovoznit XnView pomocí wine, tak bych Vám doporučil starší verzi 1.61. Na rozdíl od té poslední, funguje pod wine lépe, vykresluje náhledy videa, a před chvilkou jsem tam spustil AVI (DivX, mp3) . Ale doporučit nemohu. Nic stabilního, navíc přehrávání je náročné na výkon procesoru (asi 50% - Barton XP 2500 - 640x480). To platí i pro video pod Win4Lin, fullscreen už zahazuje snímky. Navíc nainstalování příslušných kodeků do wine není až tak triviální, chce to ruční editaci registrů, ale návod Vám neposkytnu, ne že bych nechtěl, ale už je to nějaký čas co jsem si s tím hrál.

    Pokud byste očekával podobné služby jaké jak pro video a obrázky, tak bych Vám doporučil použít filemanager pro KDE - Konqueror nebo Gnome - Nautilus a nastavit si patřičné asociace. Pro video mplayer nebo xine. S nainstalovanými win32 kodeky přehrají prakticky všechno. Mplayer má tu výhodu, že dekóduje maticově kódovaný prostorový zvuk. Pro obrázky bych doporučil GQview (spouštěný s volbou pro fullscreen gqview -f). Po načtění jednoho obrázku umožňuje procházet adresář, na rozdíl od linuxové verze XnView podporuje u prohlížení jiné metody změny velikosti než je nebližší soused.

    Jinak pod linuxem existují programy typu ACDSee jako je Qwenview (jednoduchý, pro KDE), ShowImg (umožnuje jednoduché úpravy, pro KDE) a obdobný pro Gnome - gThumb. Ale video zatím žádný z nich nepodporuje.
    20.7.2004 07:41 Sesijama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xnview pro Win v emulátoru v Mandrake
    čau

    dík za rady!!

    potřebuju ale jeden program který by dělal prezentace! prostě slideshow s obrázky a videii a to ve fullscreenu!tak jako to umí xnview ve winu. o těch kodecích pro lin jsem nevěděl takže dík za tip! odpoledne testnu :)

    xnview pod emulací jsem jen navrhl protože ve winu tento program splňuje naprosto moje požadavky. Pokud ale musím kupovat i tak win98 a ještě emulátor tak to nepřipadá v úvahu

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.