abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    25.7. 13:11 | IT novinky

    Portál Stack Overflow po roce opět vyzpovídal své uživatele, jedná se především o vývojáře softwaru, a zveřejnil detailní výsledky průzkumu. Průzkumu se letos zúčastnilo více než 65 tisíc vývojářů. Z Česka jich bylo 710. Ze Slovenska 246.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu

    23.12.2004 08:57 Andrea Tokárová | skóre: 7
    Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu
    Přečteno: 205×
    Updatla som si svoj "stary" Gnumeric - uz ten mal kusok problemy s nastavenim okrajov pri tlaci, ale nejakym zazrakom sa mi podarilo to urobit tak, aby mi vzdy tlacilo dokument korektne. Teraz v novej verzii pozeram - pokusila som sa nastavit okraje tak, aby bol zlava aj sprava 1.5 cm, zhora a zdola 2 cm (defaultne nastavenie boli same nuly). Dokument sa vytlacil s nulovym lavym okrajom. Ked som ho chcela dat tlacit znovu, vosla som predtym do nastaveni, ale okraje (namiesto uplne povodnych nulovych, ci mnou nastavenych) mali hodnoty 0.04 cm (vsetky styri). Hocijako si tie okraje nastavim, vzdy mi vytlaci dokument rovnako - s nulovych lavym okrajom a 2 cm hornym okrajom. Navyse mi vadi, ze ked potrebujem vytlacit tabulku, v ktorej prvy stlpec obsahuje len prazdne bunky (bunky maju len okraje), tak musim do prveho riadku prveho stlpca vpisat aspon bodku, inak mi dany stlpec nevytlaci.... Poradi mi, prosim ,niekto?

    Odpovědi

    31.12.2004 16:43 Pinky | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu
    chybu bych hledal někde jinde než v gnumericu, teď jsem si vesele tisknul (teda do PDF souboru), zkusil bych spíš jak je nastavená tiskárna(formát stránky atp.) jakou používaš distribuci?
    31.12.2004 17:01 Andrea Tokárová | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu
    ahoj, vdaka za odpoved,pouzivam debian testing, v "starom" gnumericu mi to tlacilo aspon tak, ze sa mi to nejakym zazrakom podarilo nastavit, aby to malo okraje... problemy s tlacou nicoho ineho nemam, tlacim v pohode z pdf, OO, z loutu aj z firefoxu..
    31.12.2004 17:43 Pinky | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu
    Jediná co mě napdá je zkusit nainsytalovat si ještě jinou tiskárnu, co používáš za tiskový systém (já cups) např cups-pdf, možná se to prostě nedohodne jen s touhle jednou tiskárnout.
    31.12.2004 18:25 Andrea Tokárová | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu
    ok, vdaka za radu, skusim to, aj ja pouzivam cups
    31.12.2004 19:51 Andrea Tokárová | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše problem je priamo v gnumericu
    prave som zistila jednu vec: problem musi byt priamo v gnumericu, pretoze uz nahlad stranky mi ukaze zle - prave teraz som si otvorila existujuci dokument, otvoril sa s nastaveniami okrajov 0-0-0-0, tak som prestavila horny a lavy okraj na 2,50...nahlad strany : vrch je ok, pekne s okrajom, ktory som zadala, avsak lava strana je uz ja v nahlade bez okraju... nebude to nejaky bug ?
    31.12.2004 20:22 Pinky | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Re: problem je priamo v gnumericu
    bohužel, debiho nepoužívám, možeš zkusit projít jeho buglist jestli se tam někdo s něčím podobným již neozval, pokud je to bug, pak je to bug typický pro debiho, protože já používám gnumeric(ale ne moc) a s ničím podobným jsem se v žádné verzi nesetkal. Nějaké ostatní další programy které používají gnome knihovny tisknou dobře? Já bych si zkusil gnumeric přeložit sám(ten nejnovější samozřejmě) tak bych zjistil jestli je to gnumeric a nebo o kousek vedle(nějaká knihovna). bohužel žádné konkrétní řešení ani směr mě nenapadá.
    3.1.2005 06:50 Andrea Tokárová | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: problem je priamo v gnumericu
    dik, skusim pozriet bugy na ich stranke, sma by som si to netrufla prekladat, som len uzivatel, nie koder :) dakujem za rady :)
    3.1.2005 09:55 Pinky | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Re: problem je priamo v gnumericu
    Kompilovat něco je tak jednoduché jako klikat na tlačítko další při instalaci binárních programů tedy pokud jsi někdy něco dělala v příkazovém řádku, jde o pár krůčků,(asi 5 jednotlivostí) které se člověk musí naučit, ale žádná věda. Ale chce to rychlejší stroj ,aby u toho člověk netrávil vánoce (nebo to nechat běžet přez noc).
    3.1.2005 10:17 Andrea Tokárová | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: problem je priamo v gnumericu
    :) dik, tak to zrejme skusim :) rychly stroj nie je problem, s konzolou sa celkom znesiem, ale asi to necham na manzela, on kompiluje snad vsetko :) dik :)
    18.1.2005 22:54 mP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnumeric 1.4.0. a tlac dokumentu
    http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=158405

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.