abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 729 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: apcupsd X server

    26.8.2008 17:31 stoupic
    apcupsd X server
    Přečteno: 487×
    Podarilo se mi rozjet UPSku od APC aby komunikovala s Apcupsd.UPS pri vypadku vysle shutdown. Problem ale je, ze po vypadku proudu se server nevrati do ON rezimu (tak to mam nastaveny v biosu). Je potreba jeste neco nekde nastavit? Dekuji za rady. System mam centos 5 a APC smart CS 420.

    Odpovědi

    26.8.2008 22:27 dumi | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    Dobry vecer,

    neco podobneho jsem take resil. Problem muze byt na nekolika mistech.

    V BIOSu se da nastavit jak se ma deska chovat pri vypadku napajeni v okamziku kdyz je obnoveno:

    1. Last state - pocitac se vrati do stavu ve kterem byl, v dobe kdy doslo k odpojeni napajeni. Tady muze byt problem. UPS posle shutdown signal, system se vypne, vypne deska, nasledne UPS odpoji napajeni. -> pocitac je v dobe odpojeni ve stavu OFF, takze po zapnuti UPS (obnoveni dodavky el. energie) zustane vypnut. Lze to resit tim, ze pocitac se uplne nevypne, ale zustave na hlasce System halted, power down, (jako stare AT), system je korektne ukoncen, tudiz mu odpojeni napajeni nevadi. Pokud UPS nasledne zapne PC se spusti. Da se toho dosahnout bud vypnutim ACPI/APM coz neni moc rozumny. Nebo pokud si dobre pamatujju program NUT (network UPS tool - neco podobneho apcupsd, ale univerzalnejsi) to takhle delal. je to uz nakej patek co sem to konfiguroval.....

    2. Power On- po vypadku napajeni se deska zapne at byla v jakem koliv stavu. Odpada tedy problem s vypnutim PC. Je to mnohem setrnejsi k bateriim, avsak ma to tu nevyhodu, ze pokud PC vypnete a chcete jej nechat vyple, vypadkem se zase zapne :)

    Snad to trosku pomuze.....

    27.8.2008 11:05 stoupic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    Dobry den,

    Dekuji za odpoved. Po dnesnich testech jsem zjistil, ze kdyz UPS ma jeste trochu stavy treba 5%, posle serveru shutdown. Server se vypne nicmene UPS jeste bezi. V ten moment pripnu napajeni a server nenajede.

    Druhy pokus byl UPS nechat vybit uplne az se vypne a pak pripnout napajeni. V teto situaci server najede.

    Server jsem nastaven na moznost always ON.
    27.8.2008 13:07 Pheek | skóre: 24 | blog: io
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    Resil jsem ted podobnou vec, server a APCupska a nainstaloval jsem apsupsd nastavil kabel v confu a vse vunguje tak ja ma, pokud je proud vypnuty z UPS celou dobu tak ups zhodi napred server potom chvilku funguje a potom zdechne ona, naslednim pripojenim kabelu s 220V najede jak UPS tak server.Myslim si ze tohle je vporadku ale ten vas druhej pripad mi chodi taky bez problemu, po zhozeni serveru a neslednem neuplnem vybiti UPS a pripojeni napajeciho kabelu mi server najede.
    27.8.2008 16:03 Milan Dobeš | skóre: 22
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    Máte v konfiguraci zadaný nějaký TIMEOUT nebo Váš server skládá až vybitá UPS (TIMEOUT = 0)? Mě se standardně server skládá po TIMEOUTu, po chvíli jej UPS fyzicky vypne, po návratu napájení si dobije barerky a pak server zapne. Ten podivný stav kdy po složení serveru a návratu napájení zůstane server zapnutý ve složeném stavu se mi stával dříve na starších verzích. Nyní s apcupsd-3.14.4-1 na CentOS 5 UPS i po návratu napájení stejně server vypne a po chvíli zapne takže najede. Prostě už k tomu nedochází. Pokud by jste chtěl pro inspiraci apcupsd.conf napište.
    27.8.2008 16:12 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    u smart UPS se doporucuje pouzvat batterylevel nebo minutes, ktere vypnou server pri urcite kapacite baterie, nebo odhadovane zbyvajici zivotnosti baterie. Timeout se pouzval u "hloupych" UPS ktere neumely poradne dat vedet svoji kapacitu, a tak se vypnuti udavalo v minutach od ztraty napajeni, kazdy si to musel odhasnout a nastavit. Doporucovane nastaveni Timeout u smartUPS je 0.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    27.8.2008 13:58 WiFi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    Existuje este moznost vyuzit ACPI a pri shutdowne pomocou UPS predtym nastavit budik na +10min a v tom pripade sa masina zobudi pomocou ACPI. Nie je to moc elegantne riesenie ale co uz. Ako nastavit acpi budik pod linuxom neviem, kedze som to este nezistoval ale verim, ze to uz niekto zbastlil a google rychlo poradi.
    27.8.2008 14:21 Pheek | skóre: 24 | blog: io
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    Jinak mam APC smart SC 620 a server HP ML110 a trva to nejakou chvilku nez UPS server vzbudi, asi 1 min!!! Takze to testnete znovu a chvilku pockejte.
    27.8.2008 16:16 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: apcupsd X server
    zkontroloval bych eeprom UPS, jak je natavene vypinani a probouzeni, apod. APCUPSD na to ma hezkou utilitu apctest (musi byt vypnute apcupsd).
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.