abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (75%)
     (6%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 306 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: Problém s multimedialnou klávesnicou

    26.5.2009 20:42 Peter
    Problém s multimedialnou klávesnicou
    Přečteno: 97×

    Dobrý deň vám prajem.

    Do binárneho neba sa mi odporúčala pre časom moja (hádam doteraz najlepšia) klávesnica tak si asi po roku ďatlovania do 100 korunovej blbosti kúpil novú ale mám problém s jej "multimedianymi vymoženosťami". Vopred musím upozorniť, že stará fungovala do bodky tak ako mala ale vtedy som ešte nepoužíval evdev, pričom počas roka (už bez nej) som bol nútený na neho prejsť (kvôly wiimote), takže nasledujúce problémy môžu mať príčinu aj v tom (ale keď áno, tak aj tak netuším, že ako ich vyriešiť).

    Samozrejme chcem vopred upozorniť, že dané problémy indikujem tak, že pozerám na to čo mi "vypľuje" xev a nie štýlom, že či niečo robia alebo nie.

    1.) "nefungujú" tlačidlá (akože) myšky a síce: v grube mám pri jadre voľbu atkbd.scroll=1 (pochopiteľne to mám od čias minulej klávesnice a tam to fungovalo úplne v pohode) ale kým samotné kolečko posiela správne signály (button 4, button 5) tak "pravé tlačidlo myšky" posiela button 2 namiesto správneho button 3 a "ľavé tlačidlo myšky" pre istotu neposiela nič.

    2.) nefungujú aj samotné niektoré multimedialne tlačidlá. Tak napríklad, tie ktoré sú pod tým myšacím kolečkom sú takzvané "skratky" (CTRL+C, CTRL+V, CTRL+X) ktoré na starej klávesnici sa správali tak akoby samotná klávesnica automaticky "zabezpečovala" stlačenie požadovaných kláves ale teraz tlačidlo "Mark" posiela (mne) nič nehovoriace "Hangul_Hanja", tlačidlo CTRL+V posiela NoSymbol (to technicky nie je problém, lebo si viem na keycode namapovať akciu - veď aj do teraz som to mal namiesto rôznych utilitiek priamo nadrátované v /usr/share/X11/xkb/symbols/inet) a CTRL+C, CTRL+X sú pre istotu úplne mŕtve. Ďalej z tých "kombinátorov" kláves nefunguje Alt+TAB (opäť sa to hrá na mŕtveho chrobáka).

    3.) opäť samotné multimedialne tlačidlá, ale už nie tie "kombinačné" a síce: napríklad také tlačidlá ako je Home, Mail, Search, Reload, Favorites, ... fungujú v pohode ale napríklad tlačidlo na kalendár posiela Muhenkan, tlačidlo na prezentácie posiela Henkan_Mode, tlačidlo na tabuľky posiela Hiragana_Katakana a tlačidlá pre textový dokument, zavrieť okno a uzamknúť sedenie sú opäť pre istotu úplne mŕtve.

    Preto vás chcem poprosiť aby ste ma nakopli správnym smerom ako vyriešiť tieto problémy, lebo mne osobne tie multimedialne tlačidlá dosť uľahčujú.

    Vopred veľmi pekne ďakujem za konštruktívne odpovede.

    Na otázku zatím nikdo bohužel neodpověděl.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.