abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 762 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: XBMC Eden v11.0 ovládání DO

    9.3.2012 13:03 Jindra
    XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    Přečteno: 703×
    Ahoj lidi, povedlo se mi konečně rozchodit na Ubuntu 11.04 můj DVB-T Asus U3100 plus. Mám to napojené přes HDMI na Tv a řeším teď ovládání. Mám tu starší dálku ze setopboxu a XBMC i Linux na ni reaguje, ale samozřejmě ne tak jak by měl. Dají se nějak ty klávesy jednoduše přeprogramovat nebo přemapovat? Už se s tím tady mořím 2 dny a 2 noci a výsledek nic moc. Zkouším tady Lirc, dostal jsem se až k nahrávání kláves, ale tam jsem skončil. Při pokusu o program irw mi Lirc vyhodí hlášku No such file. Nevím co s tím a na netu už v tom mám dost guláš. Ještě by mě zajímalo jestli se nedá v Ubuntu někde nastavit aby mi pořád neměnil rozlišení TV. Instaloval jsem systém na monitoru a vždy když se chci přihlásit jako root tak musím připojit monitor protože přihlašovací obrazovka má moc velké rozlišení.

    Odpovědi

    9.3.2012 14:23 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    Příloha:
    Ovladacku definujes priamo v XBMC, cize edituj subor ~/.xbmc/userdata/Lircmap.xml podla mojho vzoru.
    9.3.2012 14:27 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    este som zabudol - v tom xml tagy (ako napriklad volumeplus, volumeminus, up, down, ...) su parametre xbmc (cely zoznam najdes dakde na nete - ale ja mam tam prakticky vsetky zaujimave) a vnutro tagov (ako napriklad Teletext, BossKey, ...) su nazvy tlacidiel definovane v /etc/lirc/lircd.conf
    9.3.2012 16:26 Jindra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    Tak jsem postupoval podle tvého návodu, ale žádná změna. Do toho souboru lircd.conf jsem nakopíroval ten obsah souboru který mi vznikl po použití irrecord. Nic se nedělo, někde jsem četl o spuštění nějakého démona tak jsem napsal lircd start a hodilo to chybu jako že adresář nebo soubor nenalezen, končilo to .pid
    11.3.2012 15:49 Jindra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    Tak po dlouhém zkoumání do hluboké noci jsem zjistil, že upravuju špatnej soubor :( Upravoval jsem lircmap ve složce usr/share a ne v adresáři home/uživatel/.xbmc/ holt jsem na linuxu začátečník a skrývání skytých složek je podle mého řešeno dost nešikovně. Jinak tvůj postup samosebou fungoval. Takže díky. Asi sem napíšu postup pro lamy jako jsem já :)
    18.3.2012 20:03 Kamil
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    Napis no:-) ja totiz nejsem schopny rozchodit ovladac Technisat TTS35AI z USB prijimacem:-(
    3.4.2012 15:58 Jindra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: XBMC Eden v11.0 ovládání DO
    Přílohy:
    Zprovoznění DO ze starého DVD na USB tuner Asus 3100 mini plus. Ubuntu verze 11.04. XBMC Eden s PVR.

    Rozchození tuneru jako takového je popsáno zde. Postupoval jsem podle návodu a funguje to. Doma jsem našel několik DO které "trochu" reagovali na uvedený tuner. Vybral jsem ovladač s nejvíce tlačítky abych v XBMC netrpěl nedostatkem prostoru.

    Jako zdroj základních informací jsem použil tuto page. První co nás zajímá je kde se nám hlásí DO. Mě se hlásí na /dev/input/event2 (občas event3).

    Pokud nám tedy nějak ovladač reaguje, můžeme nainstalovat lirc.

    sudo apt-get install lirc

    Při instalaci jsem zadával none, jelikož můj ovladač v seznamu nebyl.

    Po instalaci jsem použil program irrecord na nahrání jednotlivých tlačítek. Nejdříve se musí po celou dobu držet některé tlačítko aby systém stanovil reakční doby mezi jednotlivými stisky a potom už můžeme nahrávat jednotlivá tlačítka. Vždy se stiskne DO a napíše se jaké tlačítko se stisklo. Na DO prostě zmáčknete back a do systému napíšete že jste stiskli key_back. Povolené názvy tlačítek se dají nějak vyvolat. Už si nepamatuji jak, ale systém to napíše když zadáte špatný název. Tyto názvy budeme potom potřebovat v konfiguraci dalších programů.

    Příkaz na spuštění nahrávání:

    irrecord --driver=devinput --device=/dev/input/eventX /home/uživatel/ovladac-lirc.conf

    Můj konfig je v příloze.

    Po ukončení nahrávání už je potřeba jen trochu zaeditovat soubor /etc/lirc/hardware.conf

    kde je potřeba nastavit nějaké drobnosti viz vzor hardware.

    Nastavení XBMC už kolega popsal nahoře. Jen doplním, že já jsem musel vzít soubor lircmap.xml z adresáře usr/share/xbmc/system ten jsem nahrál do skrytého adresáře ve složce home/uživatel/xbmc a tam ho následně editov k obrazu svému.

    Snad toto někomu pomůže.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.