abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 817 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet

    25.6.2018 14:30 Honza
    ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Přečteno: 679×
    Ahoj, zvažuji nasazení emailového serveru ZIMBRA v malé organizaci, cca. 10 uživatelů s Windows AD. ZIMBRA by byla provozována ve virtualizaci pod Linuxem. Máme vlastní doménu, schránky a webmail u stávající ISP. Zůstane beze změny. Vzhledem k omezeným možnost připojení k internetu, hledám řešení kdy by byl emailový server přímo u nás. Ale schránky by byly i u ISP který by zajišťoval 24 hodinovou dostupnost. Princip si představuji tak, že uživatelé by si mezi sebou posílali emaily (na základě std. emailové adresy) bez omezení a tyto emaily by byly umístěny ve své schránce na našem serveru, a emailový server by prováděl jednou za čas kontrolu schránek u ISP pro případ kdyby někdo zaslat email "zvenka", po přesunu emailů do našeho serveru by došlo k odmazání u ISP . Obdobné řešení jsme používali na MS SBS - Exchange, kdy schránky u ISP se vybírali pomocí POP3.

    Potřebuji radu jakou směrem se ubírat v konfiguraci a zda je ZIMBRA na to vhodná.

    Nalezl jsem, že tato funkcionalita se nazývá POP Retrieval.

    Odpovědi

    25.6.2018 14:45 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    To muze fungovat. Jediny problem nastane, pokud budou chtit uzivatele pokracovat v komunikaci i mimo lokalni sit..
    25.6.2018 14:47 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Jeste dodavam, ze resis neco, co by teoreticky jsi vubec resit nemusel. Podstatnejsi problem je "Vzhledem k omezeným možnost připojení k internetu".
    25.6.2018 19:08 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    A mohl bych mít založeného jednoho uživatele s emailovým aliasem? S tím, že by po vnitřní LAN komunikoval jako "uzivatel" a směrem ven mimo LAN jako "uzivatel@firma.cz".
    25.6.2018 22:02 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Co postfix + squirrel/roundcube na to by jsi si troufl?
    25.6.2018 23:07 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Roundcube používáme dnes již u ISP. Nemá ale sdílené kontakty. Jedna z věcí proč chceme na vlastní server a hledám řešení.
    26.6.2018 01:29 Ignotus | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Čo takto si ho prepojiť s davical? Dá sa na to použiť modul carddav. Ak si dobre pamätám, zdieľané kontakty by mal podporovať.
    Max avatar 25.6.2018 16:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Cílem je tedy používat i Outlooky? Jde mi o to, že Zimbra je docela nenažraný moloch. A to ještě ke všemu uzavřený, jen malá část je OSS. A podpora mapi/outlooku jen v Enterprise edici.
    Každopádně reálné zkušenosti s tím nemám, kdysi jsem jen testoval OSS verzi.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.6.2018 19:05 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Ne, Outlook ani nechceme používat. Spíš je důraz na webmail (přístup skrz IE).
    Josef Kufner avatar 26.6.2018 10:49 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Zřiď si v kanceláři úplně standardní poštovní server. A malinko mu uprav nastavení:

    Odesílání pošty:

    Nastav svému serveru v kanceláři poštovní server tvého ISP jako relay host (nezapomeň na autentizaci), takže veškerá odchozí pošta, která je pro cizí server, půjde na něj. Pošta pro adresáty s vaší doménou budou doručovány lokálně, neboť poštovní server v kanceláři bude mít nastaveno, že příjemci té domény jsou jeho. Pokud bys ho nechal odesílat poštu ven přímo, budeš mít problémy se spam filtry a všelijakými ověřováními odesílatele, neboť nejspíš máš IP adresu z rozsahu, který je označen jako pro koncové uživatele (tzn. všichni z tohoto rozsahu posílají jen spam).

    Příjem pošty:

    Pak je potřeba nastavit ještě druhý směr, tedy přesměrování ze serveru ISP na server v kanceláři. Když se přesměrování udělá správně, tak maily budou chodit okamžitě. Periodické vybírání po POP3 hrozně zdržuje komunikaci, může ale být rozumné to mít jako záložní metodu, pokud by server v kanceláři byl delší dobu nedostupný.

    Další možnost je nastavit MX záznamy tak, aby poštovní server ISP byl jako záložní a ten v kanceláři jako první server přijímající vaší poštu. Pokud ale není v kanceláři veřejná IP adresa, nebo se mění, nebo je spojení příliš nestabilní, tak to nemá smysl a je lepší prosté přesměrovaní u ISP.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    26.6.2018 13:28 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ZIMBRA nasazení pro malou firmu - offline internet
    Díky, toto jsem přesně potřeboval. Jen bych potřeboval upřesnit, jak přesměrovat Příjem pošty ze strany ISP aby chodil okamžitě. Co však když bude na naší straně výpadek (emailový server bude nedostupný)? Výběr emailů pomocí POP3 je součástí standardní instalace ZIMBRY?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.