abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    31.3.2013 21:41 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    To šetríš, lebo ideš splácať ten notebook?

    Hľadala som iné cigánske placky, na tie treba len múku, sódu bikarbónu a trochu tuku. Presne už ale neviem:). Našla som tieto, vyzerá, že by to mohlo byť dobré:).
    500 g kuracia pečeň 500 g zemiaky 1 ks vajce 2 lyžice zemiakový škrob 1/2 balíčka kypriaci prášok 300 g cibule 2 lyžice masti 3 strúčiky cesnaku soľ, majoránka, mleté čierne korenie, mletá rasca

    Postup :

    Najskôr si na dvoch lyžiciach masti osmažiť na jemno nasekanú cibuľu, kuraciu pečeň, nakrájať ju na malé kúsky, pridať nastrúhané dva veľké zemiaky, jedno vajce, dve lyžice solamylu, pol prášku do pečiva, rozotretý cesnak,soľ, majoránku, rascu, natľapkať placky, povysmážať.
    31.3.2013 22:39 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    šetriť šetrím, ale...

    nekupoval som len "spar budget", ale naprieč sortimentom spar. myslím, ze v rade "vital" alebo "premium" by mohli byť výrobky kvalitatívne porovnateľné s bežnými značkami.

    napríklad to mlieko prekvapilo. v pekle na tanieri hovorili, ako je každé mlieko OK a bla bla.. a pritom sú mlieka, ktoré mi nechutia - a to bez ohľadu na objem tuku či spracovanie (čerstvé/trvanlivé).
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    31.3.2013 23:42 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    myslím, ze v rade "vital" alebo "premium" by mohli byť výrobky kvalitatívne porovnateľné s bežnými značkami.
    Lepší je nakupovat selským rozumem, ne podle toho co kde píšou okolo, kromě etikety na výrobku. Ani tomu se nedá leckdy věřit. I těstoviny jdou při nejhorším ošidit i mléko ale maso nahrazovat třeba párky nedejbože konzervami. to už ne.
    1.4.2013 10:45 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Keď sme pri mlieku, prežiť sa dá aj na krupicovej alebo kukuričnej kaši:)

    Stále mám pocit, že toto je len nejaká absurdná modelová situácia na zisťovanie toho, až pokiaľ siaha ochota ľudí uveriť neuveriteľnému:)).

    Ale keby to malo byť, že si sa naozaj v takej situácii ocitol, tak by si mal s tým urobiť, čo sa ešte dá. Aj ako čašník by si si zarobil v Prahe viac, ako u takého vydriducha, čo by používal také vyčúrané metódy, aby si zaistil vazalov, čo za neho budú umierať od hladu:).

    Vyraz z neho výplatu za to, čo si odrobil a choď odtiaľ kade ľahšie. Povedz mu, že si nenecháš s.ať na hlavua si odhodlaný sa brániť. Dofrasa!
    pavlix avatar 1.4.2013 12:56 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Aj ako čašník by si si zarobil v Prahe viac
    Zas musím říct, že dělat číšníka je docela maso a ne každý na to je. Nehledě na to, že na místo číšníka bych v okolí našel z fleku několik adeptů, na tu práci je v Praze docela přetlak.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    1.4.2013 10:47 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    1.4.2013 10:51 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    mal tam byť cenník krupice, nevydalo...:-)... tak ako odškodné recept( možno dochutiť ovocím pozbieraným pri ceste)

    Mlieko 0.5 l Granko 1 hrsť Múka hrubá 4 lyžica polievková vrchovatá Cukor 5 lyžica polievková rovná Maslo 0.02 kg Postup prípravy: Ohrejeme mleko. Do jiz tepleho mleka prisypeme mouku, michame dokud mleko neztuhne na kasi. Kasi vylijeme na talir, posypeme grankem, cukrem a zalijeme bud rozohratym maslem, nebo jen pridame kousky masla, ktere se nam zde rozpusti. Dobrou chut
    1.4.2013 10:55 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    granko vynechaj... je zbytočne drahé
    otula avatar 1.4.2013 13:09 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    napríklad to mlieko prekvapilo. v pekle na tanieri hovorili, ako je každé mlieko OK a bla bla..
    Jo, ten díl mne pěkně vytočil, že jsem paní Jebavé napsal i svůj názor do diskuze -- jenže se to vložilo někam úplně jinam, mají to nějaké rozbité -- a už se mi nechtělo zkoušet štěstí podruhé.

    Dobrovolně bez mučení přiznávám, že jsem po nějakou dobu používal krabicové mléko -- bylo to období, kdy jsem pil hlavně víno, a mléko jsem moc nekonzumoval. Jenže pak se mi nějak přeskupily chuťové pohárky, alkohol skoro nepiju, zato mléko chlastám denně. A kupuji si výhradně "čerstvé", nejraději 4%, ale to by mne zruinovalo, tak povětšinou jen to slabě polotučné 1,5%.

    Jednoho krásného dne jsem vlezl do ledničky a zjistil, že jsem zapomněl doplnit zásoby, ale partnerka tam měla otevřené mléko krabicové. Inu, nacucnul jsem, doběhnul ke dřezu, vyprsknul ho, vypláchnul si hubu a zbytek vylil do záchodu, přesvědčen o tom, že nějakým záhadným způsobem zkyslo. Ve špajzce bylo ještě pár krabic, tak jsem jednu otevřel, abych zjistil, že je to "normální" chuť. Nezbylo mi, než zajít do obchodu…

    Samozřejmě, historie se opakuje, takže jsem po čase opět narazil na chybějící mlíčko, tentokrát bylo ale doma UHT mléko se známkou KlasA z Kunína -- to přece hnusné být nemůže, že jo? :-) Tak jsem ho okoštoval ;-) No, možná nebylo tak hrozně hnusné, ale divnou pachuť mělo též. Nalil jsem ho do misky, přidal med a nějaký banán, rozmixoval v domnění, že se ta pachuť ztratí. Neztratila se pachuť, naopak přerazila chuť medu a banánu. Ať si paní Jebavá tvrdí co chce, do mne už nikdo nikdy žádné krabicové mléko nedostane.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    pavlix avatar 1.4.2013 13:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Přece to není obalem?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    otula avatar 1.4.2013 14:06 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Obalem to asi není :) Ale čerstvé mléko jsem ještě neviděl prodávat v krabici ;)

    Myslím si, že příčinou by mohlo být stáří mléka -- že je docela možné, že čerstvě zpracované UHT mléko je stejně chutné, jako klasicky pasterované, ale stářím a skladováním v teple tam prostě dochází k nějakým změnám, které se projeví na chuti.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    vencour avatar 1.4.2013 14:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Mně teda jakékoliv UHT mlíko chutná hůř než "normální". Navíc pokud se UHT mlíko zkazí, tak to neni poznat na vůni, ale až na chuti. Zkušenost, kdy jsem vyklízel lednici ... u příbuzných.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    otula avatar 1.4.2013 14:16 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    To jsem rád, že nejsem jediný, kdo ten rozdíl cítí :) Ale opravdu si netroufám tvrdit, že příčinou je samotné UHT zpracování.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    vencour avatar 1.4.2013 14:24 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Kdysi jsem měl možnost ochutnat přímo mlíko v tanku v kravínu, nevim, jestli bylo pasterizovaný, stála na něm pěna od smetany ... aneb šlo by to testnout, zda bys to dokázal zopakovat, na 2 vteřiny zahřát na 150°C ...
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    otula avatar 1.4.2013 14:44 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    :) Občas, když potkám automat, tak neodolám a koupím si z něj mléko -- vždycky dostanu vynadáno, že ho chlastám bez převaření ;)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    PepaSFI avatar 2.4.2013 18:12 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    pokud to bylo v kravíně tak určitě nebylo pasterizovaný. Pasterizuje se až v mlíkárně, v kravíně se jen za stálého míchání chladí. Pít to takhle čerstvý není úplně bez rizika, nějaký bakterie tam jsou ale ve srovnání s tím co do nás cpou velkovýrobci "potravin" je to asi jedno. Typicky se u netrénovaných jedinců zvyklých jen na trvanlivé výtvory chemického průmyslu, projeví krátkodobě řídký případ s hustým běháním. Což je asi celkem běžná reakce na nezvyklou změnu v potravě. Já to piju celkem běžně, opravdický mlíko od živý krávy, mám poblíž zdroj. Když to srovnám chuťově, to co se prodává jako běžné "čerstvé" čili pasterované je prakticky k nerozeznání od skutečně čerstvého. Je to trochu znát na tučnosti, je míň tučné a ten tuk je homogenizovaný. Což zjednodušeně řečeno, znamená že ten mléčný tuk je strojně rozmíchaný v mléce tak důkladně že se z něj skoro vůbec neodděluje smetana. Pokud jde o ten UHT záhřev, myslím že tomu že něco organického, skoro by se dalo říct živého, se dá zahřát na 150°C aniž by se to zničilo, může věřit jen naivka.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    31.3.2013 23:50 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    To šetríš, ...
    to byl vtip, který jsem nepochopil?

    3 plátky krkovičky je celkem luxus; obecně ve Sparu je maso drahý, i když pokud to vzal v akci a rovnou deset kilo, tak se mohl dostat na zajímavou cenu

    dlouhozrnná parboiled rýže je typicky třikrát tak drahá, co obyčejná

    čerstvé mléko stojí dvakrát tolik, co trvanlivé

    zrní nekupuju, nejsem slepice, tak nevím

    vídeňské párky stojí ve Sparu dvakrát tolik, co nějaké obyčejné v normálním řeznictví (pozn. jelikož se z právě nastíněných důvodů Sparu vyhýbám, nevím, jestli prodávají jiné, levnější, poživatelné)

    semolinové špagety stojí nejmíň dvakrát tolik co nějaká Zátkova klasika (která je IMO neskonale lepší, ale když někdo chce bejt in a vařit po italsku ...), a třikrát-čtyřikrát tolik, co běžný bezvaječný shit

    konzervovaná loupaná rajčata už jsou pak vrchol rozežranosti ...
    1.4.2013 00:02 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    vídeňské párky, které pravděpodobně nepoznali hranice s rakouskem. Takže asi mouka se zahuštóvadlem a barvivem a dochucovadlem.
    1.4.2013 07:39 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    špagety a penne kupujem semolinové - viac mi to chutí.

    parboiled ryža je drahšia, ale nie výrazne.

    paradajky v konzerve sú v zime lacnejšou variantou.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    1.4.2013 10:35 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    špagety a penne kupujem semolinové - viac mi to chutí.
    v pořádku, já ti neupírám tvé chutě, byť mi to třebas přijde do jisté míry zvrhlé (ale stejně tak si ty můžeš myslet, že můj názor na to, co je zvrhlé, je zvrhlý), já se bavím jen o tom, že to opravdu není příklad toho nejlevnějšího nákupu ...
    parboiled ryža je drahšia, ale nie výrazne.
    otázka náhledu -

    o 10 Kč? - no, 10 Kč není moc

    o 100%? - tak to je kurva drahý

    konkrétně teď jsem viděl nějakou jakože akční dvacku za půl kila, a když si sjedu přehled letáků, tak se dostanu možná na 15 Kč za šizený půlkilo (hm, zrovna v tom Sparu nějaká Vitana), zatímco obyčejnou jsem naposled kupoval asi za 17 Kč za kilovku ... no tak to nemáme o 100 ale "jen" o 84% dražší, super ...
    paradajky v konzerve sú v zime lacnejšou variantou.
    nejlevnější variantou získání vitamínů v zimě v našich krajích bejval kameňák s kysaným zelím ve sklepě

    opět, nic proti tvejm chutím, jen mi nesedí dávat to za příklad šetření (což udělala kolegyně)
    1.4.2013 11:15 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    moment.. tu nejako vzniklo nedorozumenie.

    ja nehľadám najlacnejšie riešenie - len som chcel mesiac fungovať na produktoch s označením SPAR.

    k obyčajnej ryži - áno, dá sa kúpiť, ale je potrebné odskúšať, ktorá je OK (pri obľúbenom sposobe prípravy). Tiež som nedávno kúpil kilovku pod 20 a aj napriek dokladnému umytiu sa lepila a na povrchu rozvarila.

    u parboiled je to v 95 percentách prípadov OK, u natural tiež majorita výrobkov OK - ale sú proste drahšie.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    1.4.2013 13:12 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    pretože ryžu by si mla najprv orestovať... a potom zaliať horúcim vývarom napr.... len asi 1-2cm nad úroveň tej ryže a prikryť a na veľmi slabom plameni dusiť, keď máš v nej také krátery, tak vypnúť plyn a nechať pod pokrievkou dobehnúť...ešte väčšia istota je v rúre, ak to zaleješ, dať do rúry a pomaly zakrytú udusiť ... celozrnná potrebuje viac času( na dochutenie celé nové korenie, dve -tri guličky, cesnak-strúčik, toto oné... klinček, prípadne si to môžeš spestriť napr. trochou nejakej exotiky, kari korenia a pod.
    pavlix avatar 1.4.2013 13:17 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    No, každý to dělá jinak :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    1.4.2013 13:32 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    toto ma naučila mama... dovtedy som vyrábala namiesto ryže niečo ako maltu:)
    vencour avatar 1.4.2013 14:07 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Mně funguje jeden hrnek rýže a dva vody. Až to tak nějak opticky je, tak odendat ze zdroje tepla, přikrýt utěrkou a nechat dojít.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    pavlix avatar 1.4.2013 14:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    To nic nemění na tom, že to každý může dělat jinak :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    1.4.2013 15:18 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    to iste, aj kotlíkový guláš varil môj syn s kamarátmi tak, že najprv dali variť zeleninu a potom mäso:)
    1.4.2013 15:07 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    moment.. tu nejako vzniklo nedorozumenie.
    nejspíše proto, že já jsem reagoval na SKK a "to šetríš" spíše než na blog?
    k obyčajnej ryži - áno, dá sa kúpiť, ale je potrebné odskúšať, ktorá je OK (pri obľúbenom sposobe prípravy). Tiež som nedávno kúpil kilovku pod 20 a aj napriek dokladnému umytiu sa lepila a na povrchu rozvarila.
    já nějak nechápu, co to je za divnou módu s tím nelepením rýže ...

    když se lepí, tak jí dokáže sežrat hůlkama i polodementní opice jako já, po jednotlivejch zrníčkách nad tím stráví tejden i hladovej asijec

    přitom na chuť to prakticky nemá vliv, tam se uplatní především nakořenění, druh rýže a míra rozvaření (ta sice souvisí s tím lepením, samozřejmě rejže rozvařená na kaši se bude lepit, ale o tom se snad nebavíme)
    vencour avatar 1.4.2013 15:12 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Noo zrovna rýže a kuře na paprice, tam má forma rýže nějaký vliv, zda se promíchá s omáčkou nebo nee.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    1.4.2013 17:09 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    s tím nelepením rýže ...
    keď máš rád lepkavú, tak si kúpiš okrúhlu, lebo má viac škrobu- a dusíš ju ako tu popísal tuším vencour (ak som nesplietla nick), tiež na ryžu v mlieku treba okrúhlu

    ja v poslednom čase kupujem vrecúškovú, lebo keď sme doma len dvaja, už sa toľko nevarí ( a ja neviem uvariť menej ako pre rotu)
    Dreit avatar 31.3.2013 21:43 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR

    Takhle hazardovat se zdravím, na to bych si netroufnul :-D Hlavně to ve zdraví přežij ;-)

    Mně stačí když občas zakousnu něco značky Clever a už to mám chuť hodit do koše ;-)

    Nope
    31.3.2013 21:49 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Clever +1, nejlépší výrobek je jejich Cola ..pokud ji ještě prodávaj. Nezkoušejte do toho sypat cukr, jinak z toho budete mít atomovou reakci. Ještě jednou, Nezkoušet!
    Dreit avatar 31.3.2013 21:58 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR

    Mně stačil toustovej chleba, říkal jsem si že toustovač tu chuť sprav, ale pořád bylo cítit, že je to hnus.

    Clever Colu jsem měl jednou a už nikdy víc. Milovníkům Coly můžu doporučit CitroColu, je to taková jiná kofola :-)

    Nope
    31.3.2013 21:44 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    31.3.2013 21:44 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Parboiled dobře vypadá, ale lépe chutná tu co jedí Vietnamci. Ta drobnozrnná lepkavá. Proto rád někdy zajdu k nim. Ale ne v každé to stojí/chutná jako celek dobře. Doporučuji třeba na Rajské zahradě v Praze.
    31.3.2013 22:37 Abraxis
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Napada mne jen - "Proboha proc?"
    31.3.2013 22:41 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    no moment. a to bol pôvodný zámer skúsiť mesiac v Penny - to mám z domu 2 minúty chôdze. ale som ešte mladý, príliš mladý. so sparom to prežijem, verím tomu.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Grunt avatar 1.4.2013 11:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    a to bol pôvodný zámer skúsiť mesiac v Penny
    A to probůh Proč? Říká se, že Ninja by měl být schopný přežít s jednou rýžovou kuličkou na den. To mi přijde jako mnohem lepší nápad šílenost k testování než-li zkoušet jestli je možné přežít měsíc na produktech Intersparu a Penny.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.3.2013 23:29 Dirka | skóre: 15 | blog: dirka12345
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Kdyz tak ctu toto a ty prechozi blogy, rikam si, ty vole co to existuje zo vocasy :/

    Jako kemo takto, pokud chces byt za debila, tak klidne bud (stahnuti vocasu s tabletem), ale nemusis u toho jeste zrat odpadky. Pokud nemas love, zamer se na prvosuroviny a z nich delej dal, priklad, kilo kvalitni basmati v kramku z indie/pakistanu sezenes v klidu za 60czk, proc naka paraboiled whatever a tak je to se vsim (ok, neuplnedobrypriklad, ale snad chapes). Rozhodne bych ti doporucil trosku premyslet nad vlastnim zivotem, protoze -20k za tablet je sranda, zdravi v prdeli tak zabavny uz neni.
    Heron avatar 1.4.2013 00:12 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra.
    Mäso, 3 plátky krkovičky, asi urobím nejaký závitok a k tomu ryžu.

    Mno, já měl pocit, že musíš šetřit.

    Mlieko čerstvé (neodolal som a ochutnal, chuťovo viac než OK), k nemu balíček celozrnných pšeničných lupienkov s ovocím.

    Mléko ok, ale proboha proč předražená mouka? Co takhle obyčejné ovesné vločky (kaše) a čerstvé ovoce vedle k tomu? Nebo si z té mouky udělej něco jako palačinky a to ovoce do toho zabal.

    Potom klasika na večeru/raňajky - viedenské párky, kremžskú horčicu, žemle.

    Sebevražda v přímém přenosu.

    Ako cestovinovú časť som vzal taktiež klasiku - semolinové špagety, jednu plechovku lúpaných a nakrájaných paradajok.

    Přiznám se, že pasta pomodoro mám moc rád, ale v létě, kdy jsou čerstvý rajčata. Tohle je mimo mísu.

    A som sám zvedavý, ako sa dá prežiť - a najmä, ako to bude chutiť.

    To já taky a jestli je tento zápisek myšlen vážně, tak si majitelé supermarketů mohou gratulovat. Prasata v tomto státě prostě sežerou všechno.

    1.4.2013 10:54 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra.
    .....
    Sebevražda v přímém přenosu.
    :))) +1
    Grunt avatar 1.4.2013 11:52 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Já fakt nevím, jestli je tahle serie blogů myšlena vážně, nebo je to zase nějaká psychohra.
    Myslím si, že nejde ani tak o psychohru spíš jako tragikomedii s názvem „první svobodná, čistě západní, generace nastupuje do života“. Není to totiž poprvé co něco takového čtu. No moc do smíchu mi teda ale z toho není. Ba naoapak když to čtu se mi dělá pěkně ouzko.
    Nebo si z té mouky udělej něco jako palačinky a to ovoce do toho zabal.
    Jakože tortilla s ovocem místo masa a kukuřice? To by mohlo být docela zajímavé.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    1.4.2013 13:06 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    jabĺčka v župane... deti sa tým išli zadrhnúť:))... urobí sa také hustejšie palacinkové cesto a plátky jablka sa do toho obalia...
    vencour avatar 1.4.2013 10:47 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Taková drobnost ... když člověk zažije nějaký šok, tak se z toho zpravidla musí nějakým způsobem dostat. A pak by se měl zvednout a zas makat. Takže se tolik nevykecávat.
    A na druhou stranu, na AbcL taky chodim častějš než do hospody ... Snad Ty víš, co děláš.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    1.4.2013 11:16 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    nemakám?

    no dobre, dnes nemakám, pretože tých 5 ľudí v obchode ma extra nevyťaží. takže upracem predajňu a budem sa učiť.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    1.4.2013 17:23 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    A to ti pri 5 zákazníkoch mohol zmiznúť tovar? Veď to by si vedel každého detailne popísať...Pri takej frekvencii kupujúcich si sa bál, že kvôli spísaniu zápisnice príde obchod o tržbu?
    1.4.2013 21:40 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    ukradli mi tovar dnes?

    uznávam, ani v nedeľu nie je nejaký extra nával, al v čase krádeže tam boli 2 zákazníci, ktorým som sa venoval a zhodou okolností bol tablet a zlodej práve v zákryte za monitorom na pulte.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    gtz avatar 1.4.2013 21:46 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Tak pokud jsou tam jen 2 zákazníci tak musí vždy platit, že má přednost zákazník, kterému něco předvádím/ukazuji. Jako asi bych to neudělal ukazovat tablet za 20K zákazníkovi a najednou se věnovat někomu dalšímu. Pokud je tablet upevněn, aby se nedal ukrást to pak je jiná věc.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2013 07:58 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    ja som ten tablet za 20 nikomu neukazoval, zlodej si ho našiel.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    gtz avatar 2.4.2013 14:03 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    On ležel na pultě nebo byl v regálu?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2013 15:58 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    bol za pultom, ale nie zamknutý.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    gtz avatar 2.4.2013 16:08 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    No tedy potom musel zloděj překonat překážky a myslím, že by to měla řešit PCR. Pro zaměstnavatele mohl být i problém ten že jsi nebyl v HPP,. ale na kdo ví čem. I možná proto se nevolala PCR. No já bych v každém případě okamžitě volal PCR.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 2.4.2013 16:10 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    No firma má určitě pojištění tak by to dostala od pojištovny nazpět (pokud by se prokázalo hrubé porušení pracovních postupů pak bys něco mohl platit, ale 100% určitě ne). Netuiším ani zda jsi měl hmotku nebo ne.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2013 17:22 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    hmotnú zodp. nemal, v dobe ukradnutia som už mal presiahnutých 300 hodín na DPP, takže technicky som tam bol (a stále som) nelegálne.

    celý problém je naozaj v tom, že si nemôžem dovoliť ostať bez práce, preto je pre mňa MOMENTÁLNE lepšie, ak budem niečo platiť každý mesiac a zároveň mať príjem - ono, niekedy je dobré z času na čas niečo zjesť a zaplatiť nájom (aj keď viem, SPAR experimenty asi nie sú to naj :-D )
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    vencour avatar 2.4.2013 17:28 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Říkáš, že si tolik vážíš toho místa (lidí, kolegů, příležitosti?), že budeš radši držet hubu? Rozumím tomu tak, že zkušenosti je nutno sbírat ... taky jsem měl "něco", tak jsem tam asi rok a něco ještě vydržel, srovnal všechno a pak rád zmizel. Zmizel s pozitivním pohledem.
    Mimochodem pozoruju, že když něco dělam tak tři roky, že to umim tak, že nemam moc kam růst ... pokud se náplň práce aspoň trochu nemění ... i proto je fajn se nevzdávat.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    2.4.2013 22:04 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    ja som chcel vydržať tak dva roky, možno 3. rásť tam nie je kam.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    gtz avatar 2.4.2013 22:55 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Ano, tím pádem se firma asi bála, aby nevyfasovala velký flastr za to, že tě zaměstnává skoro nelegálně. No chtěl bych vidět co by se dělo kdybys jim řekl, že nic platit nebudeš, ať se zavolá policie, udělá se ohledání/kamerové záznamy apod. Vše myslím by vyznělo do ztracena protože POKUD tam nejsi zaměstnaný ani na HPP ani na DPP tak tam vlastně nemáš být, natož nemáš žádnou hmotku. Jistě taková věc jako je tablet za 20 tyček by neměla ležet někde bez dozoru.

    Už jsi se s nimi domluvil na nové smlouvě?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.4.2013 18:15 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    nie, v piatok.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    1.4.2013 18:42 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    výstraha:

    medzitám som urobila podľa receptu tie cigánske placky... strašné...lepšie sú normáne zemiakové a pečienku urestovať l ryži:)
    gtz avatar 1.4.2013 21:16 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Ty budeš splácet tablet a chodíš do Sparu, Copak nemáš v okolí Lídl,Tesco nebo Kaufland? Maso ve Sparu je celkem drahé a nemyslím si, že kvalita by byla lepší než někde např. v Lidlu.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.4.2013 21:42 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Mäso jem v poslednej dobe dosť málo, takže toto nebude problém.

    a že by v tescu bolo lacnejšie, no..
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    vencour avatar 1.4.2013 21:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Hele, když už kvalitu, zkus se aspoň podívat do Českého Gruntu ... párky tam maj fakt z masa, voní a je poznat, že něco kousáš. Místo masa lze dát i tvrdej sejra, bílkovin by i v něm mělo být dost. Mimochodem žemlovka, tousťák s tvarohem a jabkama by snad nebyl nějak drahej a mohlo by to mít vhodné (zdravé) složení všeho?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    gtz avatar 1.4.2013 21:50 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    No my bydlíme kousek za Brnem a maso nakupujeme pravidelně zde u nás buď v lídlu nebo u malého řezníka. Ve Sparu v Brně jsem kupoval maso asi jen jednou a kvalita (vepřová kýta) nebyla nic moc. A cenově to bylo o hodný kousek nad cenami u nás.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2013 04:01 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    Ano malý řezníci toho moc sami nesežerou, díky za tip.
    gtz avatar 2.4.2013 14:06 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život ala SPAR
    No v Rosicích (popř. v Ivančicích) je jedno malé řeznictví kde maso je opravdu čerstvé z toho dne. Pokud se jedná o poměr cena/kvalita tak pak Lídl v Rosicích tam je kvalita a cena dostatečná.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.