abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.5. 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    7.5. 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 145 hlasů
     Komentářů: 10, poslední včera 17:35
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    finc avatar 22.11.2008 10:35 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tak s tímto naprosto nesouhlasím.

    Když na úrok poctivé rodiny někdo parazituje na sociálních dávkách, nezaslouží si, aby s ním bylo jednéno jako se slušným občanem.

    Promiň, ale nejsme žádní blbci, abychom nastavovali drihou tvář a pokrytecky tvrdili, že jejich nepřispůsobivost je naše chyba. Těch výhod už bylo dost. Prostě přišel čas na jinou formu diskuze.

    Nemám nic proti asiatům, černochům, apod., pokud žijí ve své zemi, za kterou bojovali jejich předci. Já se necpu na jejich území, a to samé očekávám od nich. Ať si to každý nazývá jak chce. Já chci svobodně žít ve své zemi, kde se nebudu bát o své děti. Na opátku za to, budu slušně platit daně a pracovat.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    Daniel Kvasnička ml. avatar 22.11.2008 11:18 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Když na úrok poctivé rodiny někdo parazituje na sociálních dávkách, nezaslouží si, aby s ním bylo jednéno jako se slušným občanem.
    A tohle je snad vysada cikanu? Delaji to i bili. A delaji to proto, ze to jde. Chyba je v tom, ze nikdo z ceskych politiku nema koule na to, aby konecne nastavil system tak, aby kazdy, kdo se praci vyhybal, se mel spatne. Kazdemu, kdo nechce makat i kdyz muze, bych sebral davky a nechal ho treba chcipnout hlady - jak cernyho, tak bilyho.
    Nemám nic proti asiatům, černochům, apod., pokud žijí ve své zemi, za kterou bojovali jejich předci.
    Takze kdyz asiat nebo cernoch zije v CR, mas s tim problem? Tomu rikam xenofobie.
    Já chci svobodně žít ve své zemi, kde se nebudu bát o své děti.
    Ty se o svoje deti bojis, protoze tu zijou asiate a cernosi?
    Na opátku za to, budu slušně platit daně a pracovat.
    A kdyz to same bude delat asiat nebo cernoch v CR, kde je problem?

    Jiste ze kdyz se lide urcite narodnosti zacnou houfne stehovat do jednoho statu, protoze "se tam dobre zije", tak je potreba delat opatreni. Ale tvuj pristup je IMHO pres miru.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    22.11.2008 11:20 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    koule má. Ale když byť jenom nakročí, nemakačenky se nahrnou kvolbám a svrhne ho oranžová tsunami :-D
    the.max avatar 23.11.2008 00:27 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    +1 :-)
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    finc avatar 22.11.2008 11:57 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Netvrdím, že jen jejich výsada. Každopadné v procentuélním zastoupení jsou jistě na prvním místě. Když k tomu připočítám porodnost, tak za pár let to tady bude žůžo. Už se těším na důchod, jak mne celý tenhle systém pošle do prd..le, protože nejsou peníze.

    Xenofogie, rasismus, šovinismus, atd. Já tomu říkám láska k vlastnímu národu, jeho kultuře a jeho rase. Možná pro někoho příliš hanlivá slova, jelikož dnes je toto bráno jako přežitek a automaticky jako nenávist (kterou nemám). Ano bojím, jelikož ve větším uskupení jsou tito lidé natolik rozdílní, že z toho budou vznikat potyčky, stejně jako dnes s cikány. Nechci abychom dopadli jako v New Orleans, kde na černochy museli povolat národní gardu. Nechci aby se rozmohli mafiánské praktiky z okolí hranic na západě čech, kde asiaté mají velký a nebezpečný mafiánský styl života. Jednoduše je to láska k vlastním lidem.

    I když existují výjimky, nic to nemění na faktu, že jako celek se nějak tváří. Vždy jsou součástí té či oné skupiny, Dost často se do své skupiny řadí sami viz. černošská gheta v USA, tržnice v ČR, atd. Mají prostě svůj styl života.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    22.11.2008 12:37 kotz | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    I když existují výjimky, nic to nemění na faktu, že jako celek se nějak tváří. Vždy jsou součástí té či oné skupiny, Dost často se do své skupiny řadí sami viz. černošská gheta v USA, tržnice v ČR, atd. Mají prostě svůj styl života.
    Asi jsem hrozně naivní, ale nemyslím si že černošská gheta byly dobrovolnou záležitostí.
    Čas, který ušetříš tím, že si na to napíšeš program, strávíš tak, že se kocháš, jak dobře to funguje.
    22.11.2008 18:38 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Presne tak. To "oni maji svuj styl zivota" je presne fraze, ktera zpusobuje vsechny problemy. Je to takova lacina vymluva, proc s jejich problemy nic nedelat.

    Mechanismus vzniku ghett je dobre znamy. Policie tam nezasahuje, protoze "oni maji svou vlastni kulturu". No a kde policie nezasahuje, vznika chudoba a nasili, protoze bez dodrzovani zakonu nemuzete mit funkcni spolecnost. Proto je treba takovy trend zvratit tim, ze se naopak policie na to ghetto zameri a zacne tam opravdu jednat - ostre zasahne proti gangum a lichvarum, co tam "vladnou". Druhym krokem je pak dat lidem praci, pokud ji potrebuji, bez ohledu na ideologie. Tretim krokem je pak lakani investoru (napriklad obchodu) do prislusne lokality.

    Toto napriklad udelali v 90. letech v Harlemu, a podarilo se jim to ghetto zrusit. Je to proste funkcni recept.
    the.max avatar 23.11.2008 00:44 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Byl jsi nekdy v Chanove? Byl jsi nekdy v Janove? Byl sji nekdy v Usti v Tmicich, Predlicich, Krasnaku a okolo Maticni? Zrejme nebyl. Asui by jsi si mel udelat poznavaci vylet. Ja v tomto regionu ziju a moc dobre vim, ze pokud policajti vlitnou do nektere teto casti a udelaji tam 'poradek' je to hned rasizmus. Stojim v Trmicich v Globusu u pokladny, pribehne malej cigan a sikovne strci ruku manzelce do kabelky jestli nenahmata penezenku nebo mobil. Kdyz ho chytnu jsem rasista. Kdyz jdu po ulici cigan do me vrazi ackoli ja jdu u zdi a nemam kam uhnout jsem rasista. a vis proc? protoze ja jsem bily on je preci ten rom ktereho vsichi bily utlacujou. Vis co se stane, kdyz do panelaku kde bidli bily se nastehuje jedna ciganska rodina? Byt v tom dome okamzite straci svou cenu, a lidi z toho domu radeji utikaji. A vis kdo prijde misto nich? zase cigani, protoze bili tam nechteji. Vis co se pak stane i se sousednim domem a pozdeji s celou ulici a sidlistem? Vznikne geto. Ja jsem puvodne z Biliny. Kdyz jsem byl malej tak jsem mel s ciganama vecne jen a jen problemy, ale to je jinaj pribeh. Tenkrat cigani bydleli jen ve zdemolovanych a vybydlenych domech v centru a za kolejema. Po revoluci bylo namesti opraveno a cigani vystehovani. To je pozitivni. Ale problem je ten, ze dneska jsou v biline pouze 2 ctvrti, kde se clovek nemusi bat pustit sve deti ven. Jinak jsou vsude, ano, cigani!!! Kdyz jedu okolo bytu pro neplatice a neprizpusobive, nestacim se divit. Nejhorsi auto tam je oktavka. na kazdem okne satelit, a v lete je venku na travniku okolo nekolik bazenu plnych vody. Tata tamtudy denne jezdi do prace. Nekolikrat vypravel jak videl cigana kterej pomalinku jel autem, pak zastavil, vyskocilo cigane, ktere dostalo instrukce co kde a jak ukrast...
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.11.2008 12:38 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Muzu te uklidnit, do cech stejne nikdo nechce.
    22.11.2008 18:24 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Přesně tak, všichni totiž chcou na Moravu nebo do Slezska. :P
    Daniel Kvasnička ml. avatar 22.11.2008 22:38 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nechci abychom dopadli jako v New Orleans, kde na černochy museli povolat národní gardu?
    Copak, chteli si sednout v autobuse nebo jit do skoly, nebo tak neco?
    Nechci aby se rozmohli mafiánské praktiky z okolí hranic na západě čech, kde asiaté mají velký a nebezpečný mafiánský styl života.
    Rozmohly mafianske praktiky? :-D A ty dalsi tuny bilych mafianu, co delaji bordel ve zbytku republiky, to je co? To se rozmohlo od vietnamcu, ne? A neni to takhle nahodou naopak? Nefungujou tam asijske mafianske praktiky proto, protoze to zdejsi system dovoli a protoze asiate videli, ze to tady takhle muze fungovat? Ja zase vim o asiatech na jihu cech, kteri tu pracujou jak mourovaty, neseparujou se od spolecnosti, vydelavaji, plati dane, ale taky jeste navic vypalny. Proc? Nikdo nevi, asi zavist. "Nejsme schopni se sami vysvihnout nahoru, tak neexistuje, abyste to udelali vy, jeste v nasi zemi". Jak ubohy a stupidni...
    Dost často se do své skupiny řadí sami viz. černošská gheta v USA, tržnice v ČR, atd. Mají prostě svůj styl života.
    Radi sami? OMG! To fakt nevis absolutne nic o historii cernochu v USA??

    Jako s cikany mam taky problem (konec koncu, bydlim v Ostrave...), je to proste kocovny narod, divoky a bohuzel tech par slusnych spadne do pytle a nikdo je neposloucha... Ale cernosi? Vzdyt ti, pokud je jim dana rovna prilezitost, jsou schopni se do zapadni kultury integrovat velice dobre (minimalne relativne k cikanum).

    Tvuj problem je, ze absolutne nerozlisujes. Jiny odstin pleti, pochazi z mista dal nez 50 km od hranic? Pryc s tou luzou barevnou! Me je fuk, jakou ma kdo barvu, jestli muvi jak Klingon nebo ma zvyk u vecere sedet s nohama za hlavou. Pokud pracuje, chova se slusne a nesabotuje system fungovani spolecnosti, do ktere prisel, nemam s nim absolutne zadny problem. Kdyby takhle myslelo vic americanu v minulosti, nemusely by dneska vubec zadny ghetta existovat...
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    23.11.2008 12:34 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ale cernosi? Vzdyt ti, pokud je jim dana rovna prilezitost, jsou schopni se do zapadni kultury integrovat velice dobre (minimalne relativne k cikanum).

    Neměl bys tolik koukat na filmy, protože se můžou dost podstatně lišit od reality. V USA vraždí černoší 7x častěji než běloši. To vše po 40 letech pozitivní diskriminace. V Evropě to nebude o moc lepší. Proč myslíš, že v Británii a dalších zemích už je nelegální nosit nůž?

    23.11.2008 16:26 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Proč myslíš, že v Británii a dalších zemích už je nelegální nosit nůž?
    Protože jsou jejich politici naprostí debilové? :-)
    Daniel Kvasnička ml. avatar 23.11.2008 18:26 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    V USA vraždí černoší 7x častěji než běloši. To vše po 40 letech pozitivní diskriminace.
    40 let pozitivni diskriminace? :-D No ty jsi ale znalec pomeru... A jak se ta pozitivni diskriminace projevuje? (rad bych vedel treba jak se projevovala v teh 60. a 70. letech ;-) ) Tim, ze v kazdym filmu musi bejt cernoch, aby to nebylo nahodou oznaceno za rasisticke? Mozna by ses ty mel prestat divat na filmy. Na urovni obycejnych lidi v USA stale vladne k cernochum urcita mira iracionalni predpojatosi a rasismu. Evidentne nejen v USA... Otroctvi a segregaci by jsi zpatky nechtel? :-D
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    23.11.2008 18:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Pozitivní diskriminace (affirmative action) začala v USA již v 60. letech. Projevuje se tím, že příslušníci menšin mají přednostní přístup ke vzdělání, zaměstnání atd. Více zde.
    Určitá předpojatost k mezi černými a bílými jistě existuje, ale je oboustranná a vzhledem k výsledkům voleb ne moc velká - pro Obamu hlasovalo víc bělochů než pro Kerryho v roce 2004. Na druhé straně černoši volili téměř výhradně McCaina.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 23.11.2008 22:04 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Pozitivní diskriminace (affirmative action) začala v USA již v 60. letech. Projevuje se tím, že příslušníci menšin mají přednostní přístup ke vzdělání, zaměstnání atd. Více zde.
    Jestli ten prednostni pristup maji, tak pak je to vetsinou jen proto, ze nekdo potrebuje mit v mediich dobry image, jaky je lidumil. Co je ale dulezite, je nalada ve spolecnosti vuci te mensine -- to, jak obycejny american o cernochovi smysli. A ta je dost rozdilna oproti temhle oportunistickym "affirmative actions". Tam maji USA pred sebou jeste dlouhou cestu.
    Na druhé straně černoši volili téměř výhradně McCaina.
    Kde se to da overit?
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    23.11.2008 22:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jestli ten prednostni pristup maji, tak pak je to vetsinou jen proto, ze nekdo potrebuje mit v mediich dobry image, jaky je lidumil.

    Ale tak to není. Affirmative action je zakotvena v zákonech. Přečti si ten můj odkaz na Wikipedii. Samozřejmě se tím následně vytváří i obyčejná předposranost. Četl jsem o průzkumu mezi manažery. Většina z nich uvedla, že když mají propustit zaměstnance, tak automaticky vyberou bílého heterosexuálního muže, protože ve všech ostatních případech se vystavují značnému riziku žaloby.

    Jinak se omlouvám, správně mělo být, že černoši volili téměř výhradně Obamu. Teď to nejsem schopný najít, ale pokud si pamatuji, tak pro Obamu hlasovalo přes 40% bělochů, 65% Hispánců a 95% černochů.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 24.11.2008 08:17 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ale tak to není. Affirmative action je zakotvena v zákonech.
    Presto je jejich aplikace v praxi nesrovnatelna s celkovym pristupem bile americke populace. Navic tyhle stupidni zakony vsechno jen zhorsuji. K iracionalni xenofobii zakotvene v dobach otroctvi pridava jeste nastvanost z toho, ze nekdo cernochum nadrzuje.
    Jinak se omlouvám, správně mělo být, že černoši volili téměř výhradně Obamu.
    No v Respektu jsem cetl jak vypadal povolebni meeting McCaina s jeho ultras priznivci, takze mi to prislo vazne dost divne... (ten novinar si tam vsiml jednoho jedineho cernocha, veterana vozickare, ktery sedel nekde za ochozem a skoro nevidel na podium, coz ale bylo vsem kolem celkem jedno... vsak je to jenom negr, zejo)

    Proste a jednoduse, srovnavat cernochy s cikany je absurdni a ukazuje to, ze dotycny clovek proste ma tendenci soudit podle barvy pleti, coz je absurdni jeste vice.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    23.11.2008 16:24 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jako s cikany mam taky problem (konec koncu, bydlim v Ostrave...)
    Já taky bydlím v Ostravě a žádný problém nemám.
    22.11.2008 18:09 Deleted [8409] | skóre: 14 | blog: darkblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Dobře napsané
    22.11.2008 14:05 racetraitor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Prostě přišel čas na jinou formu diskuze.

    A ta jiná forma diskuze, má jméno? Není to náhodou rahowa?

    Nemám nic proti asiatům, černochům, apod., pokud žijí ve své zemi, za kterou bojovali jejich předci. Já se necpu na jejich území, a to samé očekávám od nich.

    A když je někdo původem z jedné větve z Rakouska, z druhé z Ruska a ze třetí z jižních Čech, narodil se tady a má to tu rád, tak má dělat co? Vlastně rahowa na tohle zná odpověď, na chvilku jsem zapoměl...

    To odkud linkuješ obrázky tě dost prozrazuje...

    22.11.2008 10:37 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Cikánům teď říká Romové, přestože tento jeden název značí jenom podmnožinu těch, co přišli k nám ve středověku.
    Jak jako "k nám"? Copak to není přesně ten způsob uvažování, který kritizuješ? Že jsou nějací "my" ("vy"?) a "oni"?

    Krom toho je dnes označení "cikán" vnímáno jako pejorativní. Romové se sami usnesli na tom, že chtějí, aby se používalo souhrné označení romové. Je lepší být "přesný" nebo používat výrazy, které mohou někoho urážet?
    THIS IS SPARTA!
    nooneanymore avatar 22.11.2008 10:47 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tehdy ve středověku jsme to byly my a oni, teď jsme jenom my. Navíc to je slovíčkaření a snad jsou tu i lidé, kteří by mě za to neosočovali z rasizmu. Romům se vždy říkalo Cikáni, jenom rasisté z toho slova udělali hanlivé označení. Pokud by si vzali na mušku Němce, tak za chvíli nebudeme moci říkat "Němec". Vždyť Němci nejsou němí, mluví jenom jiným jazykem.

    22.11.2008 11:02 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To je přece nesmysl. Když říkáš "my", tak se do té skupiny řadíš. A jelikož jsi ve středověku nežil, tak nutně musíš ztotožňovat tvé tehdejší "my" s tvým dnešním "my". Tvoje "my" je teda nutně rasové. Stačilo napsat "přišli sem".

    Ale je ve společnosti dnes zakořeněn význam slova "němec" jako hanlivý? Ne, není. Zatímco u označení cikán to tak je. Koukej se kolem sebe na realitu a nevymýšlej blbosti. To že se vždycky něco říkalo je celkem úplně fuk, protože význam slov se prostě mění. A slovo je jen slovo, několik písmenek vedle sebe. Důležitý je význam, kterýmu přisuzujeme.
    THIS IS SPARTA!
    nooneanymore avatar 22.11.2008 11:14 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jéžišmarjá. Tak dobře, tak jim budu říkat Romové. Já myslel, že přesnost slušnému člověku postačí. Což takhle my, kdo jsme tu žili před nimi, a oni, kdo přišli po nás? To je rasové? Proč se soustředíš na tuhle podřadnou debatu? Myslíš, že jsem skrytý rasista? Já žil třetinu svého života v Azii. To je poslední můj komentář k této poddebatě.
    jirkaqwe avatar 22.11.2008 13:38 jirkaqwe | skóre: 11 | blog: blog_jirkaqwe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    udajně to prý vzniklo takto: Ziehende Geuner (německy kočující darebák) -> Zigeuner -> cikán

    Cikáni do Evropy přisli uz před pár staletími. Nejdřív je lidé v Evropě považovali za poutníky ze Svaté země a všemožně se o ně starali, cikáni je při tom nechali. Pak si Evropané všimli, že se moc jako křeťané nechovají a přestali jim pomáhat. Následovala ze strany Evropanů nezájem, nechuť, nenávist. Nakonec byly cikáni považováni za škodnou a zabitím či mučením cikána nebyl porušen žádný zákon.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 14:23 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Děkuji za rozšíření rozhledu.
    22.11.2008 23:03 lacik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Pokud vím, tak v Československu usedlí Romové, kteří se tu naučili žít, byli až na malé zbytky vyvražděni za německé okupace. Po válce se sem dostali dílem nejvíce v padesátých letech ze Slovenska jako pracovní síla do těžkého průmyslu, zemědělství a stavebnictví, dílem se za nimi přitáhli další ze Slovenska a Balkánu po devadesátém roce; a s těmi druhými jsou největší problémy.

    Jinak požadavek, aby respektovali zvyky a zákony naší země je legitimní, a to že čórka je jejich lidový zvyk neznamená, že krádeže budeme tolerovat. Zrovna tak jako když já pojedu do ciziny, tak si zjistím pravidla v té zemi a nebudu provokovat tím, že je budu porušovat.

    Zrovna tak by si měli všichni ti pseudohumanisté a samozvaní ochránci práv uvědomit, že Romové mají nejen práva, ale i povinnosti, a my bílí nejen povinnosti, ale i práva.

    22.11.2008 10:39 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Zaujala mě jedna věc: jak vypadá cikánská vlajka?
    nooneanymore avatar 22.11.2008 10:48 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Roma_flag.svg
    22.11.2008 11:21 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    to kolo od vozu je fakt výmluvné :-D
    22.11.2008 13:16 JohnnyDoe | skóre: 11 | blog: _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Čakra, která je i na vlajce Indie, odkazuje na indický původ romského národa.
    default avatar 22.11.2008 15:21 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    http://www.youtube.com/watch?v=bQkE6ZGApzI
    22.11.2008 15:07 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Aha, rómská. Já myslel že cikánská bude něco jiného.
    Cubic avatar 22.11.2008 10:42 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mam pro tebe jednu otazku: Kolik romskych rodin zije v tvem primem sousedstvi?
    Ptam se protoze mi pripadas jako dalsi, a ted se neuraz, "moralista bez zkusenosti".

    Ja si myslim ze spousta obcanu Litvinova mozna ani nejsou rasisti, ale jejich pocit bezmocnosti a vzteku dosahl hranice unosnosti. Kdyz si nemuzes povesit ven na susak vyprane pradlo prtoze o nej kazdou nedeli prijdes a pak vydis, ze sousedi maji gaderobu napadne podobnou te tve ztrace. Kdyz nema absolutni cenu cokoliv pestovat na zahradce protoze v mistech jako je Litvinov neplati "co zasadis to sklidis". Kdyz jsou lidi pravidelne prepadavany pred dvermi svych bytu detmi romske naradnosti. To vsechno te nemusi promenit v rasitu a co te dorazi je pristup Policie, ktera s tim nemuze nic delat protoze by byla popotahovana za rasizmus v nasem na hlavu postavenem pravnim radu ktery brani predevsim utocnika a pak az obet. Prototoze to jsou prestupky a ty se moc neresi predevsim protoze na to Policie nema lidi. A hadej proc na to nema lidi? Kdo by chtel v takovem regionu delat policajta.

    No a pak prijde takova udalost jako v tomto tydnu. A Policie, ktera nebrani obeti kazdodenni sikany, svola posily az vysociny a jihoceskeho kraje a vynalozi nebyvale prostredky na obranu skupiny lidi, ktera se zvetsi casti podili na one sikane.

    Je naprosto v poradku ze policie branila romy a namlatila fasounum, ale zkus se vzit do kuze mistnich.

    22.11.2008 10:59 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    +1
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 10:59 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Žádné Romy vedle sebe nemám, ale jako dítě jsem se jim v parku nevyhýbal a klidně si s nimi fotbal zahrál, když o to stáli. Na stavbách v rodině taky Romové dělali, ačkoliv ne pokaždé spolehlivě, ale to bylo právě proto, že je nikdo nehlídal.

    Já kritizoval, jak se dotyční Litvínované projevují. Copak je normální pomáhat takové soldatesce, jako je Dělnická strana. Copak je normální s nimi souhlasit? Ať si stěžují na úřadech, že jejich spoluobčani jsou prasata, ale ať to nedávají do kontextu s národností.

    Kritizoval jsem média, že nebyla schopna nadhledu. Přece všichni nežijeme vedle Romů a musíme být schopni nějakého obecnějšího pohledu na věc, než "oni mi kradou prádlo".

    Romové doopravdy v tom svém postavení nejsou dobrovolně. Indové, ke ketrým mají blízko, byli v historii schopni vytvořit pokročilé civilizace s dobrou hygienou. Na začátku jejich chudoby stáli vykořisťující bílí zlí muži, kteří zbídačili většinu obyvatelstva. Takže Cikáni nejsou geneticky disponovaní jenom k pobírání dávek. Chyba je v našem systému.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2008 11:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Žádné Romy vedle sebe nemám, ale jako dítě jsem se jim v parku nevyhýbal a klidně si s nimi fotbal zahrál, když o to stáli. Na stavbách v rodině taky Romové dělali, ačkoliv ne pokaždé spolehlivě, ale to bylo právě proto, že je nikdo nehlídal.
    A je to tu. V podstatě tedy vůbec nevíš, o co tu jde.
    Já kritizoval, jak se dotyční Litvínované projevují. Copak je normální pomáhat takové soldatesce, jako je Dělnická strana. Copak je normální s nimi souhlasit? Ať si stěžují na úřadech, že jejich spoluobčani jsou prasata, ale ať to nedávají do kontextu s národností.
    Jenže jsou to právě a pouze Romové, kdo je tam ohrožuje, a právě a pouze DS stojí na jejich straně. Třebaže DS není správné řešení, je to jediná skupina lidí, co se jich zastane.
    Romové doopravdy v tom svém postavení nejsou dobrovolně.
    Jsi neuvěřitelná naivka.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 11:19 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A ty vedle nich bydlíš? Mám dojem, že ten svůj negativní názor taky čerpáš zprostředkovaně.

    V té dané oblasti nežijí snad jenom Romové. Nevím to jistě, ale je snad řeč o oblast pro neplatiče nájemného. Pak tam jsou i bílí, strakatí a fialoví. Na českých sídlištích se v noci netoulají jenom romské děti, ale také bílé, jak si pamatuju.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2008 11:22 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    8 let jsem se pohyboval v místech s problémovou romskou populací, nic není zprostředkované. Zároveň sice vím, že ne všichni jsou takoví. Ale skutečně "nejraději" mám ty, co vůbec nemají ponětí, co to je, ale poučují ostatní, jak by se měli chovat.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 11:31 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To je to, že bohužel máme nedostatek lidí, kteří romskou populaci znají, ale zase vidí dál než za svou prádelní šňůru. Chápu, že po špatných zkušenostech se lidé stanou cyniky, ale náš problém je v tom, že otázka Romů se svěřuje k řešení pouze cynikům nebo pouze nezkušeným.

    8 let v místech s problémovou romskou populací... Takže žádní bílí tam nebyli? Proč neřekneš "8 let s problémovou populací"? Tam jsou převážně Romové, protože je nejvíc chudých mezi nimi. A já říkám, že na počátku problému nestojí otázka, zda člověk je Rom nebo Nerom, ale zda má peníze, či nemá.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2008 11:33 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    8 let v místech s problémovou romskou populací... Takže žádní bílí tam nebyli? Proč neřekneš "8 let s problémovou populací"? Tam jsou převážně Romové, protože je nejvíc chudých mezi nimi. A já říkám, že na počátku problému nestojí otázka, zda člověk je Rom nebo Nerom, ale zda má peníze, či nemá.
    Bože, sni dál.
    Max avatar 22.11.2008 13:05 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ty opravdu nevíš, o čem mluvíš. Chybí ti zkušenosti a jen na všechny ostatní chrlíš svoje přehumanistické teorie ;-). Každý člověk je zodpovědný sám za sebe a za své činy. To, že je někdo chudý neznamená, že se musí chovat špatně ;-). Navíc povětšinou romové chudí nejsou, jen sypou peníze někam jinam ;-). Na přizpůsobení měli také dostatek času, takže na to bych to také nesváděl ;-). Když se někam nastěhuji, tak se přizpůsobím tamnějšímu světu. Samozřejmě si zachovám některé své zvyky apod., ale rozhodně by se nějak závratně tamnější obyvatelé neměly přizpůsobovat mně. Nazývat lidi z Litvínova apod. částí, že jsou rasisté, je opravdu přehnané, protože opět nevíš, o čem mluvíš. A jakou mám zkušenost já? Nu, také jsem se dlouho pohyboval okolo romských komunit. Třičtvrtě třídy bydlela s romskou komunitou a všichni se shodli na jednom. To samé strýc, poslední vrchol, proč prodali byt za pár korun a přestěhovali se, bylo, že romská komunita zmlátila celou rodinu, cca 40 romů proti 3lidem, 4policejní auta jen koukaly a nezasahovaly. A to jen proto, že nařkli jednoho roma (se kterým se kamarádili od malička), že jim ukradl kolo. Další známí totéž, zbavují se bytu za babku (protože tam nikdo nechce bydlet), aby mohli bydlet v klidu a bez obav.
    Můžeš mi tedy vysvětlit, proč všichni, co bydlí s romskou komunitou, jsou najednou podle tebe rasisti? Nikdy jim cizí rasa nevadila, vždy vycházeli s romskými kamarády a najednou, když bydlí vedle romské komunity, tak jsou najednou rasisti?
    Ty se k těm lidem stavíš tak, že jim říkáš (podle mně je silně urážíš), že jsou rasisti a přitom opravdu nevíš, o čem mluvíš.
    Já jsem osobně hodně přizpůsobivý a tolerantní člověk. Za rasistu se rovněž nepovažuji, ale bydlet v podobných částí, jenž byly zmíněny, bych bydlet nechtěl. Ty ano? Protože pokud ne, tak si podle tvé teorie můžeš začít říkat rasista, protože přesně tak své přesvědčení prezentuješ ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    nooneanymore avatar 22.11.2008 13:15 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Čti, co píšu pořádně. Já kritizoval ty, co se postavili na stejnou stranu jako ta soldateska. To, že sdílím blok s Romem, samozřejmě ze mě rasistu neudělá. A nechtěl bych tam bydlet, protože bych to sídlo jednoduše zlikvidoval. Ale o tom ten můj příspěvek není. Já říkám, že lidé, kteří zastávají tytéž názory jako Dělnická strana, jsou rasisté. A pokud s nimi sympatizují, tak mají přinejmenším našlápnuto k rasismu. Nikoho neurážím, říkám, že chyba je v systému. Takže kdo tady koho uráží?

    Já mluvím o pasivitě vůči zlu, které se ve společnosti rozmáhá. Media a politici by se aktivně měli podílet na vytváření veřejného mínění, které by nebezpečné názory eliminovalo.
    22.11.2008 13:25 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Zlo se nejlépe ničí tak, že se odstraní příčina, která to zlo vyvolala. Pokud neodstraníte příčinu, ale jen následek, zlo stále roste.

    A nevole proti Rómům v Janově roste z jiné příčiny - a to z příčiny bezmocnosti vůči tomu, co musejí zažívat.

    Řeknu to jinak, když třeba někdo přijde a znásilní Vám tu Vaší Vietnamku, a nejlépe opakovaně, tak určitě nebudete spokojen, když někdo bude vytvářet veřejné mínění, že násilníka musíte chápat, a že si Vaší milovanou prostě musíte nechat pravidelně znásilňovat. Což je tak zhruba ekvivalenetní řešení co nabízíte.
    22.11.2008 13:32 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Vsichni se ti ale snazi vysvetlit, ze pro ty lidi je to jedine zastani! Vetsina z nich by nechtela s Delnickou stranou nic mit, kdyby se o poradek postarala policie nebo, coz by bylo uplne nejlepsi, by romska komunita necinila problemy.
    A pokud se chytnu tvych myslenek a dovedu je do extremu. Ti lide z Litvinova nemusi byt bohati a pokud se budou nuceni vystehovat, aby meli od romu pokoj, prodaji sve majitky hluboko pod cenou, coz muze znamenat, ze do budoucna nebudou mit penize a budou z nich dalsi potiziste. Doufam, ze by si je v takovem pripade hajil stejne tvrde, jako neprizpusobivou romskou mensinu.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Max avatar 22.11.2008 13:37 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Já říkám, že lidé, kteří zastávají tytéž názory jako Dělnická strana, jsou rasisté.

    Což je úplně to samé, protože si myslíš, že s nimi sympatizuje většina, jenž bydlí s romskou komunitou, jenomže oni sympatizují jen s jedním názorem, který by jim měl pomoci. Ale ty to hned chápeš tak, že sympatizují kompletně z celou DS. Říkáš jim rasisti a odsuzuješ je, aniž by jsi se je snažil aspoň trochu pochopit.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    nooneanymore avatar 22.11.2008 14:29 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Řekl jsem
    Já říkám, že lidé, kteří zastávají tytéž názory jako Dělnická strana, jsou rasisté.
    Použil jsem množné číslo. Co jiného jsou, když pomáhají lidem z DS v útěku a otevírají jim vrata? Jak byste označil lidi, kteří pomáhali henleinovcům v řádění v pohraničí?
    22.11.2008 14:42 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nejsou rasiste! Jsou zoufaly a stat, stat kteremu plati dane z jejich penez posle policii, ktera chrani prave ty, kteri jim nejvice ublizuji!
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Max avatar 22.11.2008 14:42 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A také jsi řekl, že tytéž názory mají lidé s Litvínova a kvůli tomu je nazýváš rasisty. Vidíš jen to co je na povrchu a nic víc tě nezajímá, což dokazuješ stále dokola. Pozbývá smysl to nadále s tebou řešit. Vše už již bylo jasně řečeno.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Darth Phantom avatar 22.11.2008 19:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Když se někam nastěhuji, tak se přizpůsobím tamnějšímu světu.
    Přesně tak. jenže Cikáni to za mnoho staletí ještě nestihli. Bude třeba ještě nějakou dobu počkat.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Cubic avatar 22.11.2008 12:28 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ať si stěžují na úřadech, že jejich spoluobčani jsou prasata, ale ať to nedávají do kontextu s národností.

    Aha, aby urady vycunkovali? Dneska je kazdej urednik predposranej jenom o "neprizpusobive mensine" mluvit natoz s tim neco delat.

    Kritizoval jsem média, že nebyla schopna nadhledu. Přece všichni nežijeme vedle Romů a musíme být schopni nějakého obecnějšího pohledu na věc, než "oni mi kradou prádlo".

    Nevim, ceska media radsi moc nesleduju, aby se mi neudelalo blivno. A ten nadhled? O tom nadhledu mluvi vzdy ti kerym to pradlo nemizi a ti kterym sousedstvi s problemovou minoritou nesrazilo cenu nemovist na 1/10. Vzdycky kdyz nejakeho takove "ochrance lidskych prav" slysim, uchyluju s k predstavam co by asi rikal po peti letech v tesnem souziti s romskou komunitou.

    Chyba je v našem systému.

    ja ti nevim, mozna ano. Ale pokud se vetsinova spolecnost nebyla schopna za buchvi kolik stoleti vyporadat s romskym temperamentem a treba Vietnamska nebo Ukrajinska minorita jsou v mych ocich mene problemove a byly schopne si svez pozice vybudovat za par desetileti(vim, ze taky nemaj na ruzich ustlano) tak si nejsem jistej jestli je problem na strane zle vykoristujici Ceske vetsiny

    nooneanymore avatar 22.11.2008 13:04 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ukrajinci sem jezdí jen za prací a jakmile vydělají, jedou domů. Vietnamci se nasoukají do svých stánků. Romové mají ale v požadavcích na svůj život blíž k nám. Nemají však práci, kterou by si na takový život vydělali. Kočovat už nemůžou (nemají prostředky a sociálka nerada vidí děti vyrůstat na kraji silnice), doly se zavírají, na stavebních pracích si vydělají tak na život v maringotce... Stačí jedna generace v nekulturních životních podmínkách a děti pak už nic jiného neznají. Takže pokud se chceme zbavit problémové sociální vrstvy, musí přijít nějaké mírně násilné řešení jako v Rusku po říjnové revoluci: nahnali rolníky do škol, naučili je číst a psát, mýt se a trochu té ideologie, která by se dnes mohla nahradit občanskou naukou. Pak systematické ničení ghet tak, že se Romové roztrousí po republice, jak to udělali u nás komunisté, nikoliv jako Čunek, který ghetto postavil jednoduše mimo město.

    Problém je, že základním stavebním prvkem Romské společnosti není rodina, ale rod. Takže kdyby existovali nějaké rodové domy místo rodinných, bylo by to lepší.... Sám nevím. Nemám jeden jediný recept jako Dělnická strana.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2008 13:17 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ukrajinci sem jezdí jen za prací a jakmile vydělají, jedou domů. Vietnamci se nasoukají do svých stánků.
    A to právě není pravda. Nevím, jak Ukrajinci (ty člověk po vzhledu nepozná), ale Vietnamci se usazují a celkově s nimi problémy nejsou.
    23.11.2008 10:37 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    problémy s nimi jsou, jenom mají jinou formu: www.zadluzeni.cz/2008/11/17/vietnamci-obvykle-neplati-dane.html

    23.11.2008 10:49 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    demagogie neni nikdy dost

    23.11.2008 12:23 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    a argumentů? co je na tam uvedené úvaze špatně?

    23.11.2008 12:37 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Napriklad to, ze nebere v potaz, ze vsichni nemusi byt zivnostici, ale mohou podnikat v ramci nejake pravnicke osoby (takze registrovanych platcu dane muze byt radove mene).

    23.11.2008 12:48 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Co popisuješ je teoreticky možné, ale nesouhlasí s realitou. "Provozovny" stánkařů jsou běžně označeny a jedná se v drtivé většině případů o fyzickou osobu. Navíc, je tam odkaz na ARES, můžeš takovou vazbu dohledat.

    Snaha popírat evidentní daňové úniky je jen další způsob jak do problému zatáhnout rasismus ->Neřešené problémy mají tendenci rozmýchávat extremismus.

    23.11.2008 12:53 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    ano, napriklad to ze ty data jsou uplne irrelevanti. Dal to ze cesi jsou samy mistri v ochcavani dani (mel si treba nekdy na skole ekonomiku? ;-)) A ten dovetek, ze to neni rasisticky :-)

    nebo tohle taky stoji za to:
    Statistika už neříká, kolik z nich[vietnamcu] slouží jako levná pracovní síla ve fabrikách, které tak nemusí modernizovat výrobu. Tedy ani nezvyšují své požadavky na kvalifikaci zaměstnanců a logicky vyplácejí nízké mzdy.
    23.11.2008 13:09 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Statistika zastoupení plátců DPH je irelevantní pro rozhodnutí, zda se měřený vzorek nějak významě odlišuje od normálu? Co je potom relevantní?

    Tebou citovaný odstave ci zcela vytrhl z kontextu ->byl v části, kdy nechápu reakci levicové opozice a měl ukázat, že je v rozporu s jím proklamovaným programem.

    Naopak, neumím si představit, že bych použil tuto tvou poznámku a zaměnil tam Čechy za Vietnamce.

    Co se dá dělat. Bohužel nejsi schopen argumentovat, jen kopat. Dál se ukájej svou politickou korektností a dokonalostí. Bohužel tací jako ti mohou za to, že snadno řešitelný problém se díky jeho ignorování rozšíří.

    23.11.2008 13:35 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Aha, takze se teda vietnamci a vietnamky vyznamne odlisuji od normalu a tudiz jsou zlocinci. hmm ...
    Tebou citovaný odstave ci zcela vytrhl z kontextu ->byl v části, kdy nechápu...
    Dál se ukájej svou politickou korektností a dokonalostí. Bohužel tací jako ti mohou za to, že snadno řešitelný problém se díky jeho ignorování rozšíří.
    jeste muzes pridat par lekci z demagogie, a nebo radeji ne, radeji prestan otravovat na abclinuxu a kup si "statistika pro stredni skoly"
    23.11.2008 14:36 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Pokud napíšu, že "vietnamci obvykle neplatí daně" a uvedu metodu, jak jsem k tomu došel, nejde o demagogii. Možnost napadnout ji věcně každý má a já to skutečně ocením. Ty jsi ale jen hlupák, co neumí obhájit vlastní názor a kope do toho, kdo ho nesdílí. Také nevyzrálý co do schopnosti nevynášet absolutní soudy a názorově zohledňovat protiargumeny. A ještě k tomu vynášíš povrchní morální soudy, což je vzhledem k tvému chování obzvlášt absurdní.

    Přešti si definici demagogie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Demagogie Přesně komentář, jaký ty si teď napsal, do té definice sedne.

    A v jakékoliv knize o statistice asi těžko najdu něco jiného, že když vezmu vzorek z celku (v mém případě výpis podnikatelů omezený na maloobchod) a druhý vzorek (navíc omezený na vietnamské podnikatele), tak případná odlišnost je statistická odchylka.

    Tu pak mohu jakkoliv vykládat. Třeba špatně, pokud nejsem "neomylný" jako ty. Ale žádné jiné vysvětlení jsem zatím neslyšel a v náhodu nevěřím.

    23.11.2008 14:43 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    +1 :-D
    23.11.2008 15:14 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    ha, jsem myslel ze pises jako "anonym" protoze jen provokujes, ale z delky prispevku vidim, ze to myslis fakt vazne :-(, mimochem vsechno co jsem dosud napsal byla jen vecna kritika, ale muzu jeste neco pridat no

    Tu svou "metodu" si ocividne vytvoril s umyslem dojit k tem vysledkum k jakym si dosel.
    Pokud napíšu, že "vietnamci obvykle neplatí daně" a uvedu metodu, jak jsem k tomu došel, nejde o demagogii.
    Pokud ta metoda je "kazdej 10 podnikajici novak v praze je platcem DPH, kdezto jenom kazdej 20 podnikajici nguyen je platcem dph => vietnamcici smeli dane". (Vlastne, ta tvoje "metoda" je jeste vetsi nesmysl)

    Tak se zjevne jedna o pusobeni na predsudky na zaklade prekroucenych, primitivnich a falesnych argumentu.

    A to ze se tvoje cisla ktera oznacujujes jako "vychazejici ze statistiky" lisi od udaju czso zhruba o 100% nebo ze odkazujes na clanek jehoz si autorem ale to ze si ho napsal vyjde najevo az tvym omylem uz beru jako samozrejmost
    23.11.2008 15:39 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ano, myslím to vážně.

    Kde jsem naznačoval, že ten blogspot napsal někdo jiný? Neměl jsem to v úmyslu a ani teď to nikde nevidím. Prosím citaci nebo odkaz. Díky.

    Vzhledem k tomu, že půlka blogspotu se zabývá vysvětlením, jak jsem k těm číslum došel, vážně nemám v úmyslu si vymýšlet. Metoda je o srovnání libovolného vzorku celku a podmnožiny vietnamských podnikatelů.

    Každý desátý z celku je plátcem DPH, ani ne každá padesátý z vietnamské podmnožiny prvního vzorku je plátcem DPH. Máš-li pochyby o vhodném vzorku, vyber jiný a pošli odkaz. Díky.

    Jiná čísla mi nejsou známa a rád si je projdu, případně připojím k původnímu blogspotu. Prosím pošli tedy správná čísla nebo ještě lépe odkaz na ně. Děkuji.

    Za věcnou kritiku nepovažuji: "demagogie není nikdy dost", "data jsou irelevantní" (bez vysvětlení), podsouvání  nevyčeného "vietnamci a vietnamky vyznamne odlisuji od normalu a tudiz jsou zlocinci" nebo "prestan otravovat na abclinuxu a kup si statistika pro stredni skoly".

    Ale změnil jsem tam nadpis z "Vietnamci" na "Vietnamští trhovci". Snad to zmírní pocit, že jde o rasově motivovaný text, když doslovná poznámka evidentně nestačí.

    23.11.2008 15:53 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ale ja ani netvrdim ze mam jiny nazor (takze me ani nemusis oznacovat za debilka :-) ). Nemam nejmensi tuseni jaka je realna situace, ale na prvni pohled vidim, ze ta tvoje "statistika" stoji na vode.

    Kdyz vemes vzorek vietnamsky podnikatel - vyber lidi s jmenem nyugen, uz se nejdna o "random sample" a veskery vysledky jsou irelevantni :-), ale to je stejne jen uplne marginalni vuci celkovy stupidite ty "statistiky". Zaverem by mohlo byt maximalne tak "petkrat min podnikajicich Nyugenu (klidne i Vietnamcu - o to nejde!) je platcemi dane nez _asi_(tyhle data mas taky jenom tak nejak od oka!) nez mezi podnikateli celkove.", ale ROZHODNE nic o kraceni dani!

    Uz to chapes?
    23.11.2008 16:36 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    K přesnosti:

    Chápu, že poukazuješ na nepřesnosti. Ale jak velká chyba díky tomu může vzniknout? Pětinásobná?

    Zbytečně to shazuješ na srovnání NGUYENů a NOVÁKů. V původním blogspotu je sice takový odkaz připraven, nicméně podle vypsaného postupu si můžeš vytvořit jakýkoliv jiný vzorek a je tam i k tomu nabádáno. Zkusmo jsem zadal další:

    http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/ares_es.cgi?jazyk=cz&obch_jm=lien&maxpoc=1000&xml=1

    http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/ares_es.cgi?jazyk=cz&obch_jm=Huong&maxpoc=1000&xml=1

    A co se neděje: výsledek je obdobný. A čím více jmen zadáš, tím přesnější taková statistika je.

    Psal si,  že se liším od oficiálních výsledků. Škoda, že to byl jen výkřik do tmy, rád bych je viděl. A klidně podle nich svůj názor opravil.

    K závěrům:

    Závěr není součástí statistiky, to bys měl vědět. Já jsem ke komentáři napsal, proč vyvozuji z neplacení DPH vyšší míru daňových podvodů. S tím může kdokoliv nesouhlasit, fajn. Mě k pochybnosti o správnosti té úvahy zatím nic nepřimělo.

    23.11.2008 19:58 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mě k pochybnosti o správnosti té úvahy zatím nic nepřimělo.
    A ani te nic nepresvedci, kdyz si celou tu uvahu a clanek napsal jen aby si dokazal jak nas tu aziati uzurpujou.

    Tech duvodu co toto ovlivnuje je opravdu hodne, jako prvni me treba napada jina podstata jejich businessu vzhledem k jakemukoliv jinemu s kterym si to porovnaval.
    23.11.2008 13:13 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    ještě k té podrazácké vytržené citaci, takhle to je celé:

     

    Dostala mne kritická reakce opozice, která se hlásí k obraně chudých vrstev. Ty jsou ale imigrací z Vietnamu nejvíce ohroženy!

    Podle statistik u nás žije 80K Vietnamců. Statistika už neříká, kolik z nich slouží jako levná pracovní síla ve fabrikách, které tak nemusí modernizovat výrobu. Tedy ani nezvyšují své požadavky na kvalifikaci zaměstnanců a logicky vyplácejí nízké mzdy.

    Můj pocit z reakce opozice je asi “Odbory jsou proti imigraci, opozice vždy proti vládě”.

     

    the.max avatar 23.11.2008 01:01 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    PROBER SE!!!!!! Kdyz nastehujes jednu ciganskou rodinu do bilyho domu, driv nebo pozdeji za nimi prijede pribuzenstvo! Co se pak stane? Zase se zacne ztracet obleceni z balkonu, bili zase zacnou utikat a misto nich se tam zase zacnou stehovat cigani a jsme tam kde jsme byli. Znam pouze jedno jedine reseni...
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    Heron avatar 23.11.2008 09:00 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mam pro tebe jednu otazku: Kolik romskych rodin zije v tvem primem sousedstvi?

    A jak to s tím sakra souvisí??? Pár třeba nepříjemných zkušeností přece nelze zobecňovat na všechny. Lidi nejsou stejní. Nebo snad mám být proti všem bílým? Co takhle kdybych tvoji otázku otočil na: Kolik bilych rodin zije v tvem primem sousedstvi? Procentuelně mě chtělo okrást, ublížit, pomluvit atd. rozhodně více lidí z "bílé většiny" než lidí ze všech dalších menšin dohromady. Mám se snad k vůli tomu zavřít někam mimo bilé?

    Ty drobné prohřešky, o kterých píšeš, se musí řešit na místě hned. Ne se na to vyprdnout a pak to nechat dojít tak daleko.

    24.11.2008 03:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Pár třeba nepříjemných zkušeností přece nelze zobecňovat na všechny.
    A kolik nepříjemných zkušeností už lze zobecňovat na všechny? Zatím jsem neslyšel o jediném místě v ČR, kde by po přistěhování velkého množství cikánů nevzrostl počet krádeží (a drobná kriminalita vůbec), neobjevil se bordel atd.
    Lidi nejsou stejní.
    To je pravda. Nicméně když máš dost velkou skupinu, můžeš hledat základní rysy. A co je základním rysem v Janově, Chánově, Ústí nad Labem...
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 24.11.2008 08:11 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A kolik nepříjemných zkušeností už lze zobecňovat na všechny

    Všechny = 100%. Pokud má někdo nepřijemnou zkušenost se všemi lidmi dané skupiny (není mi jasné jak by to za život vůbec stihl), tak už to lze subjektivně (tj pro jeho osobu) "zobečnovat" (to už není zobecňování, protože už tu zkušenost má se každým konkrétním jednotlivcem) na všechny.

    To je pravda. Nicméně když máš dost velkou skupinu, můžeš hledat základní rysy.

    To sice můžeš, ale na základě rysů ziskaných výzkumem na celé populaci nelze hodnotit (nebo snad uplatňovat restrikce, právo) jedince. To že má průměrných afričan větší penis než průměrný evropan neznamená, že toto platí pro každou dvojici afričana a evropana.

    A co je základním rysem v Janově, Chánově, Ústí nad Labem...

    Nevím. Že nějaká skupina bílých extremistů vyvolává dojem hrozného problému (z komára rovnou velrybu) a když nemaj co dělat, vyvolaj tam bitky? To, že se do toho se*ou politici, co o tom nemají ani páru, s řešením, které celou situaci ještě zhorší?

    the.max avatar 24.11.2008 11:43 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    zkus se na to podivat jinak. Koupis si nekolik disku Seagate a postupne ti vsechny odejdou. Koupis si je znova, nebo radeji zvolis jinou znacku? Asi spise zvolis jinou znacku a budes rikat ze ti vsechny Seagaty odesli a stoji za prd. Tim to ale take zobecnujes na vsechny.

    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    Heron avatar 24.11.2008 12:02 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Sorry ale to snad nelze srovnávat. Ano, k těm diskům bych se asi vyhýbal (což je též iracionální, každá řada je jiná). Jenže disk je kus elektroniky za 3tis. To ani v nejmenším nelze srovnat s živým tvorem natož lidským životem.

    24.11.2008 12:24 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jistěže to nejde srovnávat. Když mi odejde kus elektroniky za pár tisíc, čert to vem. Zatímco přijmout špatného zaměstnance nebo nastěhovat se vedle asociálních sousedů mi může způsobit škodu mnohonásobně vyšší.

    Heron avatar 24.11.2008 12:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Dobře, ale to se ti může stát bez ohledu na rasu či jiný znak. Což už se tu ale probíralo mnohokrát. 

    24.11.2008 13:38 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jasně, disk Ti taky může chcípnout, i když zrovna není z jisté památné série od IBM.

    Problém je, že spousta lidí nevidí rozdíl mezi rasismem a vcelku rozumným chováním typu zkontrolovat si obsah kapes a tašek, když do tramvaje nastupuje skupinka cikáňat.

    To vědomí "někdo mi nebo známému už někdy ublížil, měl bych dávat pozor, aby teď neublížil mně" je zdravý pud. Před nebezpečným zvířetem díky němu zdrhneme. A teď by z nás měl ten samý druh abstrakce dělat rasisty?

    Tak jako si nepůjdu pohladit cizího psa, než zjistím, že je hodný (protože znám někoho, koho už nějaký pes kousl), budu si dávat pozor i na příslušníka skupiny, s jejímiž členy měl už někdo známý problémy. Vždyť je to zcela přirozené.
    ^D
    Heron avatar 24.11.2008 14:10 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Tak tomu nerozumím.

    když do tramvaje nastupuje skupinka cikáňat.

    Obsah tašek mám zabezpečený tak, aby nikdo nemohl nic snadno vytáhnout. To nijak nesouvisí s ostatními cestujícími.

    Vždyť je to zcela přirozené.

    Asi jak pro koho. Já si jednou (cca v 14 letech, ale to je jedno, já se zvířat "prostě nebojím") hrál jednou se velkým vlčákem na dvoře jednoho podniku. Prostě jsem mu začal házet klacek, pohladil jsem ho a tak. Myslel jsem si, že někdo přišel na návštěvu a jen ho neuvázal. Pak přiběhl zděšený vrátný s tím, že je to ostrý hlídací pes podniku a jestli mi něco neudělal. Tak nevím. Já fakt při pohledu na "cizího rasového příslušníka" necítím vůbec žádné obavy. Stejně tak při pohledu na zvíře (i když mě třeba někdo jiný jeho druhu pokousal). Jasně, třeba z tygra mám respekt (nikoliv strach) a do výběhu bych za ním nelezl.

    24.11.2008 17:04 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ža malím tigžíkem bych si klidně vležl. :D
    25.11.2008 17:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Proč ne?

    Jestliže o nějaké podskupině nějaké skupiny vím, že má tendenci k určitému druhu špatného chování, pak v případě, že mi toto špatné chování působí nějaké riziko, pak se dané podskupině logicky vyhnu.

    Jestliže vím, že podskupina "disky Seagate" ze skupiny "pevné disky" má tendenci ke špatnému chování "přestane fungovat", dané podskupině se vyhnu tím, že ji nebudu kupovat.

    Jestliže vím, že podskupina "alternativně opálený Čech" ze skupiny "Češi" má tendenci ke špatnému chování "drobné krádeže", dané podskupině se vyhnu tím, že si budu pečlivěji hlídat věci a pokud možno si příslušníky té skupiny držet dál od těla.

    Ano, uznávám, že jsem možná u Seagatů narazil na vadnou sérii. Stejně jako je možné, že se mi něco podobného stalo i utoho druhého případu. Ale to nic nemění na faktu, že pokud se jednou či druhou skupinou nechám znovu a znovu poškodit, tak jsem blbec - to nejsem a proto nic takového udělat nehodlám. Dokud mi na sobě několik nezávislých zdrojů nepotvrdí, že s danou podskupinou již problémy nejsou, své chování měnit nebudu.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 25.11.2008 18:34 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Odpověď na #286:

    Co bych měl tak přibližně zažít? Mé zkušenosti s lidmi cikánského původu (pokud už mám být takto konkrétní), se kterými jsem měl co dočinění (a není jich málo), jsou neutrální až dobré. Aha, takže to smažeme a odvezeš mě někam, kde problémy jsou (z nějaké příčiny, kterou samozřejmně nikdo nezkoumá), abych viděl tu svatou pravdu?

    Ale to nic nemění na faktu, že pokud se jednou či druhou skupinou nechám znovu a znovu poškodit, tak jsem blbec - to nejsem a proto nic takového udělat nehodlám.

    Použiji tvoji formulaci, takže bez urážky: Jsi blbec, protože se tímto zbytečně ochuzuješ buďto o zajímavý kus HW (ty si ho prostě nekoupíš, protože paušálně Seagate odmítáš), a na té druhé straně se ochuzuješ o setkání se spoustou zajímavých lidí (protože na základě příslušnosti k nějaké menšině je paušálně odmítneš). Zkrátka stejně jako si u typů disků čteš (ty možná ne, ale já ano) recenze, aby jsi koupit ten pravý, tak vzhledem k tomu, že každý člověk je jiný, je vhodné přistupovat ke každému taktéž individuálně.

    Pokud bych měl já osobně postupovat podle tohoto návodu (tj dávat si pozor na každou skupinu lidí o kterých je známo, že někdy něco provedou), tak bych nevylezl ani z pokoje, ne tak na ulici. Chodí tam totiž bankéři, politici, opraváři, matky,  podnikatelé, nezaměstnaní... No zkrátka ta nejhorší verbež. Na každého se dá něco najít a cokoliv špatného k jakékoliv skupině přiřadit. Akorát někdo má tu smůlu, že je jeho původ poznat na první pohled a předsudky v okolí hodně zakořeněné.

    25.11.2008 17:16 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nevím. Že nějaká skupina bílých extremistů vyvolává dojem hrozného problému (z komára rovnou velrybu) a když nemaj co dělat, vyvolaj tam bitky? To, že se do toho se*ou politici, co o tom nemají ani páru, s řešením, které celou situaci ještě zhorší?
    Vedle. Základním znakem je bordel... všude a v jakékoliv myslitelné podobě.

    Ale budiž, nechám tě bejt. S pseudohumanistama, co si svoje nezažili a jiným nevěří, se nemíním hádat.
    Quando omni flunkus moritati
    22.11.2008 10:55 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    moje rada je, vydrzte a tu zenu privedte. Budete zde mit urcite problemy, ale s ohledem na Vase deti je to jen vyhoda. Asijska rasa je dominantni a do 20/30 let stejne zemekouli ovladne. A potom budete mit vyhodu, protoze vase deti budou napul asijate a tedy blize budouci vladnouci elite. Je to podle me mnohem vyhodnejsi investice co se duchodu tyce nez nejake fondy.

    Jake jsou asijske divky?
    robotics avatar 22.11.2008 10:59 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mě se líbí asiatky. Taky bych nejakou chtel :-).
    robotics avatar 22.11.2008 11:02 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tuhle sem byl u nás na obědě v čínský restauraci u Zlatého draka. A tam byla tak nádherná vetnamka (teda aspon myslím ze je to vetnamka), mela na sobe takove satenove leskle cinske tradiční oblečení, oražnový, minisukně.. prostě sem si připadal, jako bych měl po jídle dostat ještě erotickou službu. Přinesla skleničku usmivala se, nalila mi do ní trochu pití (to sem i v restauraci dlouho nestalo) a kdyz sem dojedl tak mi jeste s usmevem donesla panáka saké nebo co to bylo... asi sem se do ní zamiloval.
    22.11.2008 11:22 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    vietnamka... tradiční čísnké oblečení... :-D
    robotics avatar 22.11.2008 11:35 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Se v tom holt nevyznam :-).
    nooneanymore avatar 22.11.2008 11:41 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jenom pozor, Aziatky vypadají vždy o 10 mladší, než jsou. Má mi při první schůzce namluvila, že jí je 19, ale pak se ukázalo, že jí je 25. Výhoda toho je, že až zestárne, tak budu mít stále hezkou ženu, zatímco po mně se sotva nějaká poohlídne.
    22.11.2008 12:04 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mě se spíš zdá, že do nějakých 40 let věku vypadají velmi mladě, ale pak se to rychle přelomí a najednou vypadají tak na 70.
    robotics avatar 22.11.2008 12:06 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    22.11.2008 14:05 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ano, bez "udrzby". Asiatky, ktere se o sebe staraji, mohou ten zlom oddalit a vypadat relative mlade (tedy, alespon zdalky) pomalu i v sedesati letech (v tomhle jsou obzvlast dobre Japonky).

    Ale i tak si myslim, ze je to porad lepsi, kdyz zena prejde ze stadia "dobre vypadajici mladice" primo do stadia "svraskla starena", nez kdyz je mezi nimy mezikrok typu "mostrozni almara".
    22.11.2008 15:06 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To ano. Nicméně ohledně "údržby", zejména co se týká make-upu, by u hodně Asiatek mohlo platit, že méně je více. Když od pohledu vypadá uměle, tak to také není ono.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 11:01 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Děkuji za radu. :-|

    Jsou pečovatelské a oddané.
    22.11.2008 15:14 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jsou pečovatelské a oddané.
    Já bych řekl, že to "oddané" je dost často eufemismus pro "pasivní, neumí se rozhodnout a neumí se prosadit", což ale hodně souvisí s tím, co píšeš níže.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 15:32 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Neřekl bych, že jsou pasivní. Já se cítím pod pantoflem. A určitě rozhodnout se umí. Jenom zkrátka u Evropanů nachází pochopení emancipace, ale zároveň úctu. V Asii jsou manželky dobré akorát na dřinu doma, ani na sex mužům dobré nejsou (zvláště v Japonsku).
    22.11.2008 22:32 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Já ti nevím. Možná si ani neodporujeme. Jen moje zkušenosti jsou v tomto směru poněkud odlišné. Holky z jihovýchodní Asie, které jsem potkal, byly ve srovnání s Japonkama nebo Korejkama z velké části "ovce" (omlouvám se za ten výraz). Víceméně jen tupě následovaly autoritu (manžela, učitele, mužské spolužáky ze stejného státu). Na jedné straně "globalizované" studentky se zkušenostmi ze studií či pobytů v Evropě, Austrálii či Africe a na druhé straně čekají, až jim rodina najde správného manžela (resp. je to často vyjednáno od nějakých 10-12 let jejich věku). Ona mi sice řekne, že se jí to nelibí, ale stejně si ho vezme, protože musí, jinak by potupila čest jak své rodiny tak té jeho. Ani to nejde svést na nějaké dogmatické náboženství, protože holky byly křesťanky různých protestantských denominací.
    nooneanymore avatar 23.11.2008 11:37 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Já mám zas jenom zkušenost s Japonkami v Japonsku a Korejkami v UK. S Japonkou jsem nikdy nechodil, ale Aziatky v UK byly dost soběstačné a jsou zvyklé rozhodovat za sebe. Asi to záleží, zda jsou v rodovém prostředí nebo jsou odtrženy od vlivu tradicí a rodin. V Koreji se jen zdálo, že ženy rády přenechají rozhodnutí muži, ale to spíš z lenosti než z nějakého podřizování se.

    finc avatar 22.11.2008 11:07 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To myslíš vážně?

    Kdysi naši předci umírali kvůli tomu, aby se sem hordy mongoloidních nájezdníku nedostalo. Kultura evropských národů byla zachována. A dnes? Otevřeně říct, že budou vládnoucí elitou bez jakékoli další reakce? Ajajaj, snad ještě někdo zbyl, kdo ,á kulturní a nacionální myšlení (nespojovat prosím hned s neonacismem, jak mají někteří géniové ve zvyku).
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    robotics avatar 22.11.2008 11:13 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To musíš vole taky ty evropské (české) tradice dodržovat.. díky tomu, že nechodíš na velikonoce, nechodíš na zabijačky, neposedáváš v tradičních českých pivnicích, nechodíš na mikuláše, místo ježíška věříš santa clause, místo na knedlo zelo chodíš radši do mekáče, tak se potom nediv, že tradiční česká kultura upadá. Za to že upadá si můžou češi sami. A taky nezapomeň na to že kultura není stabilní, ta se vyvíjí.
    22.11.2008 11:26 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Asijska rasa je dominantni a do 20/30 let stejne zemekouli ovladne.

    To myslite Japonce, Korejce, Cinany, Vietnamce, Thajce, Indy nebo co? Zadna "Asijska" rasa, stejne jako "Arijska" neexistuje.

    A z ceho vlastne vychazite, kdyz rikate, ze jsou dominantni? Je fakt, ze Cinane, Korejci a Japonci maji vyssi prumerne IQ nez evropane (Ashkenazi zide jeste vyssi), ale skutecne je IQ jediny faktor pro "svetovou dominanci"?
    22.11.2008 13:12 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Vzhledem k tomu, že jsem jim prakticky předali téměř veškeré know how světa - tedy předali výrobu a znalosti, protože tam neuvěřitelně levněji vyrábí. Je otázkou poměrně krátké doby, než většina lidí tady nebude vůbec schopná projevit jakékoli praktické znalosti pro výrobu. A ve vhodném čase se pak zjistí, že celý "západní" svět už není s to vůbec nic vyrobit, že lidi kromě konzumu neznají nic jiného.

    Navíc Evropa si dále kope svůj hrob nařízeními z EU, které jí velmi oslabují, včetně její akceschopnosti.

    Nebude dlouho trvat, a Asie bude jediná, která bude schopná nějak soběstačně existovat. Celý ostatní svět už je dnes značně závislý na Asii - a bez ní by se dostal do krize. A závislost na Asii se jedině zvyšuje. Proč se tedy divíte, že Asiaté jednou prostě musí své výhody, která jim Evropa a USA prodala za příslib levné pracovní síly jednou nedostanou šanci?

    Dali jsme Asii všechno vědění, všechny znalosti, dali jsme jim postupy, možnosti, výroby. Je jen otázkou času, kdy nám nebudou moc potřebovat, ale my stále budeme potřeboval je. Jestli Vám je to málo pro dominanci...
    24.11.2008 12:50 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    protože tam neuvěřitelně levněji vyrábí.

    protoze maji levnou pracovni silu. Az budou na stejne urovni jako Evropa nebo USA, tak tu levnou pracovni silu mit logicky nebudou.

    A ve vhodném čase se pak zjistí, že celý "západní" svět už není s to vůbec nic vyrobit, že lidi kromě konzumu neznají nic jiného.

    pekna blbost, s prominutim.

    Celý ostatní svět už je dnes značně závislý na Asii - a bez ní by se dostal do krize.

    Stejne jako Asie je zavisla na Evrope a USA. Z historie vime, ze zhrouti-li se jeden clanek, zhrouti se i ostatni. Zhrouti se Evropa a USA, asijske vyrobky nebudou mit odbytiste a zhrouti se i Asie.

    Proč se tedy divíte, že Asiaté jednou prostě musí své výhody, která jim Evropa a USA prodala za příslib levné pracovní síly jednou nedostanou šanci? Dali jsme Asii všechno vědění, všechny znalosti, dali jsme jim postupy, možnosti, výroby. Je jen otázkou času, kdy nám nebudou moc potřebovat, ale my stále budeme potřeboval je. Jestli Vám je to málo pro dominanci...

    A my uz to know-how a ostatni vyhody nemame? Asie tezi z ekonomickeho rozdilu mezi zapadem a vychodem, proto tak strme roste. Jak se dostane na uroven blizkou zapadu, ekonomicky rust se zpomali, ne-li zastavi.

     

    the.max avatar 23.11.2008 01:02 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    no jen aby zachvili nebylo vic ciganu, vzdyt se mnzoi jak krysy!
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    robotics avatar 22.11.2008 11:55 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A jak se vůbec dívají asiatky na nás? Líbí se jim evropani nebo ne? A mužou vubec uzavřit snatek s evropanem? Když napřiklad budu chtit chodit s vetnamkou tak mi to beztak jeji otec nedovoli, protoze ma narizeno ze si musi vzit vetnamce.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 12:06 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Záleží samozřejmě na rodině a kultuře. Aziatkám se Evropani rozhodně líbí, hlavně v nich vidí hodné gentlemany, protože v Azii se úcta k něžnému pohlaví moc nedrží - např. v Koreji je daleko důležitější věk než pohlaví.

    Nevím, jak to chodí ve vietnamské komunitě, ale nemyslím, že by bělocha nepřijali. Pro ně to ostatně bude dobrá reklama, a oni jsou přece hlavně obchodníci.
    robotics avatar 22.11.2008 12:09 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tak zase budu muset zajít do tý restaurace :-). Jo a když mi vracely prachy když sem platil tak mi to donesly ten peníz schovanej v takový delší penezence. Kdyz sem to otevrel tak tam byla nazpatek ta stovka co mi meli vratit. Ale vypadalo to jako bych jim tam mel dát nakej uplatek nebo co :-D. Nebo telefoní číslo? :-D!
    22.11.2008 13:04 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Pokud je mi známo, tak ta třetí generace Vietnamců, která se zde již narodila, studuje zde a mluví česky lépe než vietnamsky to už moc neřeší. Ale stěžují si na nepříjemný tlak starších členů komunity, zejména ze strany různých "tetiček". Doporučuji k tomu tento blog.
    22.11.2008 17:57 kotz | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ten blog se mi líbí. Díky za typ.
    Čas, který ušetříš tím, že si na to napíšeš program, strávíš tak, že se kocháš, jak dobře to funguje.
    Pravák Bob avatar 22.11.2008 11:57 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A proč nějakou tu demonstraci na podporu místních romů v Litvínově nezorganizuješ sám? Nebo si tam můžeš koupit byt, jsou za babku. Určitě se najde spousta novinářů kteří tě podpoří. Brečet v blogu je ale mnohem jednodušší, že?
    knowledge brings fear
    nooneanymore avatar 22.11.2008 12:08 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ty jako myslíš, že na to mám dost sil, peněz a vlivu? Co je tohle za argument? Já tak akorát můžu zvolit správné lidi do Parlamentu, jsou-li nějací. A politiku dělat nechci. A brečím snad? Come on~~~~~!
    Pravák Bob avatar 22.11.2008 12:21 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Copak slušný občan Litvínova může nechat zaschnout tuto skvrnu na svém kabátě? V České republice ano. Nikdo nezorganizoval veřejnou manifestaci vůči rasismu, o demonstraci vůbec nemluvě.
    Dobrá věc přece nepotřebuje peníze, a pokud chceš pomoci, zkus paní Džamilu a pana Uhla. Tohle je jen alibismus, obviňovat jiné, že nic nedělají. Musíš začít sám.
    knowledge brings fear
    robotics avatar 22.11.2008 12:28 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ty taky obviňuješ jiné že nedělají a nic s tím neděláš :-D. Koho? Romy :-)).
    22.11.2008 12:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Nebo si tam můžeš koupit byt, jsou za babku.

    Přesně tento nápad už nosím delší dobu v hlavě. Existuje jednoduché a rychlé řešení problému typu Janov, kdy všichni budou spokojení. Spočívá v tom, že lidé jako je autor blogu, Džamila Stehlíková nebo Petr Uhl, si vymění byty s lidmi, kteří se necítí dobře v sousedství "sociálně slabých" občanů. Vydělají všichni - normální lidé z Janova dostanou klidné bydlení, "sociálně slabí" se zbaví "rasistických" sousedů a humanisté si zpestří život bydlením v multikulturní komunitě, kde budou moci uplatnit své teoretické zkušenosti v praxi. Podle mě jde o geniální nápad. Teď už ho zbývá jen realizovat. Na čem by takový projekt asi mohl v praxi ztroskotat?

    robotics avatar 22.11.2008 12:31 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Na čem by takový projekt asi mohl v praxi ztroskotat?

    Na lidech :-).
    Max avatar 22.11.2008 12:38 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Upřesnil bych, že na těch Humanistech ;-).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    22.11.2008 12:47 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Také mám takové neurčité podezření, že by se humanistům asi na Janov moc nechtělo :-) Přitom by vydělali i nemalé peníze. V Janově se dá koupit byt 4+1 za 100 tisíc Kč. Když by pronajali svůj současný byt, tak se jim tato investice za chvíli zaplatí a pak už jenom kasírují čistý zisk z pronájmu. A až by se díky jejich působení situace na Janově zlepšila, tak ten byt mohli prodat za podstatně vyšší sumu.
    jirkaqwe avatar 22.11.2008 15:38 jirkaqwe | skóre: 11 | blog: blog_jirkaqwe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tím, že by ale koupili byt za zlomek ceny než za byt v nemultikulturní čtvrti by přece přiznali, že jsou vlastně taky rasisti. Ten byt by měli koupit za plnou cenu a ne na rasismu vydělat.
    finc avatar 22.11.2008 12:40 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jsem také pro. Alespoň nebudou házet do kontejneru kočičky:

    http://www.radicalboys-brux.com/new_page/dolfik/janov2/jan10.jpg

    Pseudohumanisté to vždy překroutí. Je mi těch slušných bílých lidí v Janově líto. Byt je tam téměř neprodejný, v jiných částech města a v okolí zase předražený. Je to začarovaný kruh.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    robotics avatar 22.11.2008 12:44 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mě je líto všech slušných lidí :-). Nejenom bílých :-).
    nooneanymore avatar 22.11.2008 12:47 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Problém je, že ten tvůj nápad nic neřeší. Vtipné, ale slabomyslné...
    22.11.2008 12:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Já vím, že můj nápad je v praxi nerealizovatelný. Protože nikdo se nebude dobrovolně stěhovat do pekla jako je Janov. Žvanit o tom, jak musíme mít pochopení pro odlišný životní styl atd., to jde mnoha lidem velmi dobře. Někteří z nich si z toho udělali i dobrý byznys. Ale nikdo z nich by na Janově bydlet nechtěl a kdyby ano, tak by velmi rychle změnil své postoje.
    22.11.2008 12:50 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Když jsem začal číst ten článek, tak mě napadla věta, kterou jsem slyšel za komunistů: "Aktivní blbec je horší, než třídní nepřítel.". Velmi doufám, že nemáte příliš možností jak ovlivňovat běh této země.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 13:08 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Proč "blbec"? Hulváte, trochu kultry vnes do diskuze, nebo jseš ještě horší než ti, které kritizuješ.
    22.11.2008 13:17 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Já se nijak nekasám, že jsem lepší. Nedělám ze sebe svatouška.

    Blbec proto, že bez pochopení situace mluvíte do něčeho, co jste nezažil a čemu nerozumíte. Jste typický salónní a kavárenský moralista, který by druhým dával rozumy.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 13:23 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A VY jste CO?

    --------že já se vůbec s Vámi bavím. Já se snad nikdy nenaučím diskutovat v tomto typů diskuzí.
    22.11.2008 13:29 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jste větší hulvát, než já. Já jsem nazval blbcem jenom Vás, zatímco Vy jste nazval rasisty deset miliónů lidí v této zemi.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 14:22 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To teda nedělám. Čtěte to, co píšu, ne to, co si myslíte, že píšu.
    lmanik avatar 22.11.2008 13:41 lmanik | skóre: 11 | Vracov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nastěhuj si romskou rodinku do baráku a potom tady něco piš.
    A komu to cpes?
    otasomil avatar 22.11.2008 13:55 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Memu 80letemu sousedovi na vesnici ti skveli romove ukradli 60 000,-
    Jeden kolega v praci romy obhajuje - nevim proc, ale kdyz se zacne o romech tak hned ma pripominky co proti nim mame.
    Reknu mu pribeh meho souseda cimz skonci pac nema co by dodal na jejich obhajobu.
    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    robotics avatar 22.11.2008 15:51 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    By mě zajmalo proč si ty peníze nechal ukrást? Kde těch 60 000,- měl? :-D Doma na stole? Nebo to měl u sebe v peněžence? To tě může přepadnout kdokoliv. Jen romové to dělají častěji :-).
    the.max avatar 23.11.2008 01:13 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Manzelky deda s babickou maji barak v Trmicich (Usti nad Labem). To, ze na zahrade nemaji snad uz zadny kus zeleza, kliniku asi ani zminovat nemusim, ale ze se jim uz nekolikrat vloupali do domu a kdyz uz nic nenasli tak se jim tam aspon vysr.., pardon, vykaleli doprostred kuchyne. Ale takove 'spolupracovniky' znam take:-)
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    nooneanymore avatar 23.11.2008 11:33 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Vykálet se doprostřed kuchyně? To býval zvyk bílých kasařů z 1. republiky.

    23.11.2008 19:39 Deleted [8409] | skóre: 14 | blog: darkblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Já bych viděl problém spíš úplně jinde. Pokud se mi někdo vloupá do domu, měl bych mít právo ho zastřelit. V tomto státě je ale možnost bránit vlastní majetek nulová - přijde zloděj, něco se mu stane, a do vězení jde ten co si jen bránil svůj majetek - absurdita

    24.11.2008 03:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Pokud se mi někdo vloupá do domu, měl bych mít právo ho zastřelit.
    Chlap nastražil na zimu v chatě samostříl namířený na dveře a spouštěný tím, že se otevřou. Střelilo to zloděje, který se tam chtěl vloupat. Jestli někdo soudil zloděje, to nevím, ale rozhodně soudili majitele té chaty.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 24.11.2008 08:16 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jestli někdo soudil zloděje, to nevím, ale rozhodně soudili majitele té chaty.

    A to je dobře. Představ si, že bys dostal lístek od známého, že máš přijet za ním na chatu (a jestli tam ještě nebude, můžeš vejít dovnitř). Tebe by to zastřelilo (prostě takto naplánovaná vražda) a on by  ještě dostal pochvalu, že zbavil kolonii zloděje. To přece nejde.

    24.11.2008 08:29 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A to je dobře.
    Heh? Právo na ochranu majetku je základní přirozené lidské právo.
    Představ si, že bys dostal lístek od známého, že máš přijet za ním na chatu (a jestli tam ještě nebude, můžeš vejít dovnitř). Tebe by to zastřelilo (prostě takto naplánovaná vražda) a on by ještě dostal pochvalu, že zbavil kolonii zloděje.
    Pokud majiteli té chaty prokážeš úmysl, pak by se mělo jednat o vraždu v opačném případě o zabití z nedbalosti, ale to až poté, co se někomu povede najít ten lístek, aby bylo prokazatelné, že tam ta osoba byla pozvána.

    To máš jako u mojí tety... Ožralí sousedi si cestu z hospody krátili přes její zahradu... Jednou nechala puštěné psy, jeden se tomu opilci zakousl do prdele a ten blbec na ní podal trestní oznámení a se psem to nedopadlo dobře :'-( a teta myslím taky dostala alespoň pokutu. No jo, přelezl plot v dobrém úmyslu přijít tetu pozdravit ve 3 ráno, asi...

    Ale co, už tam v noci necourají :D
    Heron avatar 24.11.2008 09:04 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

     

    Heh? Právo na ochranu majetku je základní přirozené lidské právo. 

    Proti tomu nic nenamítám. Ale je rozdíl, zda tam dá střelné zařízení (schopné způsobit trvalé poškození zdraví či smrt) bez upozornění, nebo třeba kliku napojí na generátor VN impulsů (eletrický ohradník používaný jako plot kolem výběhu pro dobytek) a na kliku pověsí cedulku "Pozor! Vysoké napětí". Chránit ano, ale ne k vůli jedný TV v chatě střílet lidi na potkání.

     

    25.11.2008 17:33 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ty jsi fakt humanista tělem i duší*

    Proč by doprdele majitel chaty měl mít starost o zdraví a život dobytka, kterej se mu do ní vloupá, nadělá tam bordel a ukradne, co se dá? Majitel chaty má právo nastražit si tam jakékoliv zařízení, protože nikomu poctivému toto zařízení nemůže způsobit škodu (kromě toho tvého značně vykonstruovaného případu výše.)

    Zloději jsou dobytek a v žádném případě si nezaslouží tu ochranu, kterou jim naše zákony poskytují.

    * čti blb.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 25.11.2008 18:37 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Kdo je nevinný ať hodí kamenem. Btw zastřelíš se sám nebo ti mám přijít pomoci?

     

    25.11.2008 23:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Btw zastřelíš se sám nebo ti mám přijít pomoci?
    Důvod?
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 26.11.2008 07:04 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tys snad nikdy nic neukradl?
    28.11.2008 02:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ne, ty jo?

    Krom toho, jaksi si přešel od situace "past nastražená na zloděje, spustí, když páchá trestnou činnost" k "střílení po člověku, který někdy spáchal přestupek." To druhé zákon výslovně zakazuje.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 28.11.2008 07:17 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ne, ty jo?

    Aha, takže další anděl na Zemi.

    28.11.2008 13:09 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nevěříš? Nevěř, chápu, že podle sebe soudím tebe je silnější než ty.

    Nějak jsi ale vynechal reakci na ten druhý odstavec.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 28.11.2008 14:03 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Osobní urážky do diskusí nepatří.
    Krom toho, jaksi si přešel od situace "past nastražená na zloděje, spustí, když páchá trestnou činnost" k "střílení po člověku, který někdy spáchal přestupek." To druhé zákon výslovně zakazuje.

    Zákon zakazuje i to prvé. Je možné se přiměřeně bránit, ale to se týká osoby nikoliv pozemku. Past nastražená na kohokoliv je úmyslný trestný čin. Elektrický plot s cedulkou "pozor elektrický plot" by byl ok (pokud by měl potřebné papíry).

    28.11.2008 16:54 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Osobní urážky do diskusí nepatří.
    Začal sis.
    Je možné se přiměřeně bránit, ale to se týká osoby nikoliv pozemku.
    Omyl. Bránit se zbraní můžeš v případě, že je páchán trestný čin, abys odvrátil hrozící nebezpečí; Připouští se ochrana zdraví i majetku. Zbraň nesmíš použít v případě, že nebezpečí je již odvráceno.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 28.11.2008 17:25 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Začal sis.
    Nikoliv.
    Omyl. Bránit se zbraní můžeš v případě, že je páchán trestný čin, abys odvrátil hrozící nebezpečí; Připouští se ochrana zdraví i majetku. Zbraň nesmíš použít v případě, že nebezpečí je již odvráceno.

    Dobře, ale je tam snad přiměřená obrana. Za přiměřenou obranu zahradní chatky (a vlastně ani žádného jiného objektu) rozhodně nepovařuji zastřelení (bez varování) potencionálního zloděje a doufám, že soudce též ne.

    28.11.2008 20:18 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Dobře, ale je tam snad přiměřená obrana. Za přiměřenou obranu zahradní chatky (a vlastně ani žádného jiného objektu) rozhodně nepovařuji zastřelení (bez varování) potencionálního zloděje a doufám, že soudce též ne.
    Ty možná ne, já ano. Podle mě jiná obrana před zloději není možná. Dokud jim bude všechno procházet, protože je nikdy nikdo nechytí, budou krást dál. Jasně, lepší je samozřejmě nastražit VN generátor, dát tam velikou výstražnou ceduli a umožnit tak zloději, aby zařízení rozbil bez úhony.

    A zdá se, že naštěstí i soudci mají občas jiný názor než ty - Samosoudkyně Helena Przybylová jeho čin přirovnala k nutné sebeobraně. Podle ní neměl zloděj právo vstupovat na soukromý pozemek. "Pokud chtěl krást, musel počítat s tím, že se mu někdo postaví na odpor," uvedla. Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce se odvolal. (Muž byl odsouzen za nedovolené ozbrojování, ale nebyl potrestán.)

    Podobný případ se stal loni na Pardubicku. Jednapadesátiletý majitel chaty v Rábech chtěl chránit svůj majetek před zloději a pod podlahu dřevníku uložil nástražný systém. Ten explodoval ve chvíli, kdy v prosinci otevřel dveře kůlny zloděj. Utrpěl poranění nohy, která mu musela být v nemocnici amputována. Majitel chaty byl obžalován za ublížení na zdraví s následkem těžké újmy. Okresní soud v Pardubicích už dvakrát jeho stíhání zastavil.

    Jak se to říká? Jen houšť a větší kapky...

    Quando omni flunkus moritati
    25.11.2008 17:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jednou nechala puštěné psy, jeden se tomu opilci zakousl do prdele a ten blbec na ní podal trestní oznámení a se psem to nedopadlo dobře :'-( a teta myslím taky dostala alespoň pokutu.
    Česká varianta spravedlnosti...

    Quando omni flunkus moritati
    25.11.2008 17:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    A to je dobře. Představ si, že bys dostal lístek od známého, že máš přijet za ním na chatu (a jestli tam ještě nebude, můžeš vejít dovnitř).
    Ano, v takovém případě by to byla vražda a bylo by to na soud. Jenže tenhle případ to nebyl. Tenhle případ byl, že někdo vešel do zamčené chaty, to znamená, že úmyslně obešel zabezpečovací zařízení, aby mohl vniknout do objektu, kde nemá co dělat.

    Kdyby v prdeli byly ryby, nemusely by bejt rybníky.
    Quando omni flunkus moritati
    22.11.2008 13:57 Icko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nevim co jsi ocekaval od toho ze jsi to uverejnil zde na abclinuxu. Rok narozeni zdejsich diskuteru povetsinou 87, 89, 90, chaby rozhled, presvedceni o vastni neomylnosti a hrani si na veledulezite. Kdyz pominu tu slabomyslnou reakci na kolo, tak ani nevedeli ze nejaka cikanska vlajka existuje.
    22.11.2008 14:12 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Proc tu nekteri vedou nesmyslnou obhajobu romu, misto toho, aby si s nimi zkusili zit? Stejne tak je naprosta hloupost, aby se po incidentu v Janove vyvesovala u nas romska vlajka.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    lmanik avatar 22.11.2008 14:25 lmanik | skóre: 11 | Vracov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    +10
    A komu to cpes?
    nooneanymore avatar 22.11.2008 14:40 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Proč se tibetská vyvěšuje, ale romská ne? Protože Tibeťané jsou v módě, ale Romové ne, protože velká část prvovoličů v 90. letech volila Sládka?

    Nedávno jsem v Hospodářských novinách četl zajímavou úvahu o tom, proč prvovoliči nevolí levici a často se upínají ke stranám typu DS. Protože téma sociálních jistot jim nic neříká, protože žijí doma u rodičů, protože se nemusejí koukat na bídu, co je všude okolo, a tak věří ve svoji sílu.

    Takže tuto absolutní necitlivost vůči romské otázce přisuzuji rovněž tomu, že většina diskutérů zde zatím nikdy v životě neřešila, co s poslední korunou na účtě, jak to musí řešit Romové a sociálně slabí u nás.

    Já tak chudý nejsem, ale aspoň se snažím vcítit. A nikdy jsem neobhajoval nějaká znásilňování, jak padlo někde výše.
    22.11.2008 14:50 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mezi Tibetem a romskou problematikou vidim podstatny rozdil. Romove zde nezili a nebyly okupovani Cechy.
    A uprimne receno, zazil jsem obdobi kdy jsem premyslel co s posledni korunou a nastesti je tomu pritrz. Nicmene celou tu svizelnou dobu jsem pracoval a nebyl jsem prizivnikem zneuzivajicim socialni davky. Romove mnohdy maji bez prace vice nez poctive pracujici rodina.
    Ten romsky zpusob zivota, to parazitovani na socialnim systemu nasi spolecnosti je take svym zpusobem znasilnenim.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Max avatar 22.11.2008 15:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Protože zjevně o Tibeťanech nevíš zhola nic, jinak by jsi neplácal hlouposti a nemíchal dvě úplně rozdílné věci ;-). Něco si o nich prosímtě přečti ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    nooneanymore avatar 22.11.2008 15:28 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ale prosím tě, tady jsme se bavili o vlajkách a o tom, proč jeden politický problém lidi zajímá a druhý ne.

    Sbohem Maxi
    lmanik avatar 22.11.2008 15:46 lmanik | skóre: 11 | Vracov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    -20
    A komu to cpes?
    Max avatar 22.11.2008 17:21 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Eh? To tady mluvím do zdi, nebo jak? Jasně říkám, že porovnáváš neporovnatelné (Tibeťané vs. Romové), tudíž i tvoje přirovnání s vlajkama je zcela mimo mísu a ty si jedeš stále tu svojí vymývačku ...
    Sbohem Nezumi
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    the.max avatar 23.11.2008 01:15 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Vis proc? Protoze Tibetane maji svou vlastni zem, kterou jim ale okupuji cinane. Co maji cigani??? cigani maji jen to, co nam ukradli!
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.11.2008 21:02 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Rok narození autora zápisku je 1984. Nou cement.
    23.11.2008 19:11 Icko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    "Pravdepodobnost" ti asi moc nerika, ze jo? Co myslis, proc je plnoletost u nas 18 a v USA dokonce 21 let?
    23.11.2008 23:31 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jaká pravděpodobnost, co to kecáš?

    24.11.2008 00:05 Icko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jak rikam, tupej jak tago, ale sebevedomi v zavratnych vyskach.
    25.11.2008 09:05 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    To mě mrzí. A hodláš se z toho nějak léčit?

    22.11.2008 14:30 racetraitor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Kdekoliv na světě barevná menšina trpí, je to vinou bílé většiny.
    Takže abysme zůstali "doma". Ta skupina lidí, která mezi romy tvoří mafii a žije především z lichvy a vydírání ostatních (většinou) romů, tak ta na tom zásluhu nemá? Tahle skupina romů totiž vážně nemá zájem na tom, aby děcka co žijí v jejich "rajónu" chodili do školy, získavali postavení ve "většinové společnosti" anebo cokoliv co by jim jednou umožnilo se osamostatnit... Je pro ně lepší když budou prd umět, šnupat piko a chodit si pro socku. Oni žijí z jejich bídy, z toho že ostatní zneužívají. Jim ghetto vyhovuje.

    A jinak, slečnu sem přiveď... tak zlý to tu není. To, že je tu kopa lidí co jsou zaprděnci a mají pocit, že dokud někoho nelynčuješ, tak nemůžeš být rasista je vykoupené tím, že (třeba) Praha je docela bezpečná a předsudky a urážky se ve zdraví přežít dají, fyzický útoky ne.
    nooneanymore avatar 22.11.2008 14:51 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Vy všichni ale pořád uvažujete v jakemsi menším měřítku. Vidíte prázdné šňůry, zfetované děti a lichváře, ale co všechno toto způsobilo, nevidíte. Doporučuji přečíst knihu "Poslední svědkové pravěku", ve které je místy popsáno, co běloši ve světě udělali vůči kulturně primitivnějším národům špatně. Určitě existují lepší knížky věnující se zde diskutované problematice, ale tato kniha taky poslouží a je zajímavá.

    Co chci říct je, že politika státu je nastavena špatně. Ta vytvořila ghetta, lichváře a dealery, ohniště v panelákových domech... Má matka dělala za minulého režimu sociální pracovnici a dokola vypráví o romské hornické rodině, která měla v obývacím pokoji vysoký bílý koberec bezvadně čistý. Lidem je třeba dát kulturní podmínky k životu, aby se chovali kulturně. A taky je ke kultuře vychovat. Z dnešní generace, nejenom Romů, vyrůstají hulváti, kteří nemají ponětí ani o dějinách, ani o kultuře, znají jenom fotbalisty, modelky a pokemon. Dříve celé podniky jezdily do Národního divadla a večer o hlavním vysílacím čase se vysílal balet. Alespoň ohledně tohoto bychom se mohli poučit z minula.
    22.11.2008 16:07 racetraitor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    je to vinou bílé většiny. Vinou její hloupé krátkozraké politiky
    K sakru to není "moje" politika. Nevolil jsem ji, nerespektuju ji a neuznávám. Když to řekneš takhle, tak to zní jako kdybys mě dával s tou politikou do souvislosti (na základě toho, že jsem běloch ze střední třídy?).

    Ten "spící" rasismus a tolerance k rasismu je něco co mi na místních vadí. Když to srovnám třeba s Londýnem, kde se na týhle úrovni rasismus ve společnosti netoleruje, tak mi tam zase vadily jiný věci. Němci jsou v pohodě, ale Berlín třeba je plnej nácků (hlavně východ). Praha, kterou znám, je v tomhle ohledu celkem v klidu. Jiný evropský metropole jsem neměl tu čest detailně poznat. Pokud máš v Koreji holku co tě má ráda a chtěla by být s tebou, tak se nemusí bát sem přijet. A ty se po nocích nebudeš muset bát o ní víc než by ses bál o "neminoritní" holku, to je všecko co jsem chtěl říct.

    Chtěl bych mít sex s modelkama za zvuků pokémonů, tomu se podle mě národní nemůže vyrovnat. :)

    robotics avatar 22.11.2008 16:15 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Já bych chtěl sex s asiatkou :-). Třeba mi ji Nexuiz pujčí :-).
    robotics avatar 22.11.2008 16:16 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Teda Nezumi :-). Sorry za zkomolení nicku. Asi moc pařím hru Nexuiz :-).
    nooneanymore avatar 22.11.2008 17:41 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Hele, ty jsi mi nějaký žhavý do Aziatek. :-D Tak si pro ni do restaurace zajdi. Jsou vychované, takže první rande neodmítnou. Možná tě odmítne až na druhém.
    robotics avatar 22.11.2008 17:44 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    No jo co ti budu lhát. Na youtube je to moje nejčastěji vyhledávaný spojení asiat girl sex :-D. Asi ji zkusim pozvat na rande. Ale stydim se... no uvidime.. heh :-).
    nooneanymore avatar 22.11.2008 17:53 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jen pozor, abys neudělal dítě. Pak si ji musíš vzít, jinak na tebe budou číhat Vietnamci za rohem.
    robotics avatar 22.11.2008 18:32 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    :-D ahahahhahah a sakra.
    Darth Phantom avatar 22.11.2008 19:42 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Na tom něco bude. Mě se zase hodně líbí jedna Vietnamka z takovýho krámku s potravinama.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    22.11.2008 16:30 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    souhlasim ze je to zpusobeno politikou statu, zmente ji, nebo nekoho takoveho sezente, aby to udelal za vas, ale do te doby musime resit problemy ktere tu byly popsanyl ukradenych 80K, ukradene obleceni, nasili... porad se srovnava bili vs cerni na davkach a jejich sitauce, ukazte mi statistiku kolik bilych rocne vystehuji kvuli neplaceni a nikdo p o nich ani nestekne(vs kauz cunek, vsetin a vystehovani do bytu ktere postavilo mesto, zajistilo dopravu deti do skol ap btw: kolik deti do tech skol autobusy skutecne jezdi?), kolik bilych na davkach ma plasmovou televizi, kuchyn v nerezu atd(druhy priklad je agentura jpp, ale vzhledem k poctu deti a davkam bych tomu i veril) -> ukazte mi statistiku prijem bile rodiny na davkach a romske rodiny na davkach(zavislost na poctu deti ap...)

    nejsem rasista ale dokud nezmenite system( vv tom souhlasim s vami) budeme resit litvinov, DS, ap....
    22.11.2008 16:42 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To je těžké. Když má kdekdo zcela vymytý mozek od propagátorů politické korektnosti, těžko něco dělat s potížemi, které nutně nastanou - kdo skutečně popíše problém, tomu se tihle vypatlaní chytráci postarají o nálepku rasista a xenofob, takže se na to kaaždý může ledatak vykašlat. A bez toho se dá těžko něco řešit.

    Přitom by pro začátek úplně stačilo, kdyby se všem měřilo stejným metrem. Příčiny a možnosti řešení moc pěkně shrnuje třeba tenhle článek na Psu.
    ^D
    22.11.2008 16:57 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Pises imho blbosti. Proste pokud je nejake etnikum problemove, tak se musi prijmout kroky, ktere nastoli poradek. Viz Litvinov. Absolutne nesouhlasim s Delnickou Stranou, ale na druhou stranu chapu slusne lidi z toho sidliste, ze oni s nimi sympatizuji. Predstav si, ze tam zijes a mas male deti. Lide tam jsou vystavovany periodickym utokum a poznamkam od cikanu. Proc pises, ze jim polistopadovy rezim vzal praci? To je imho opravdu pitomost. Praci si vzali oni sami svym chovanim, neochotou se vzdelavat a oblibou na parazitovani socialniho systemu. Myslim si, ze i cikan, kdyz chce pracovat, praci najde. A treba zakaz viz pro vietnamce? S tim souhlasim. Je to dalsi problemova minorita, ktera nam tady vesele podnika, dela danove uniky, dovazi padelky. Kazdemu by se melo merit stejnym metrem a verte tomu, ze i nebily clovek je schopen rasove motivovaneho cinu, ale to dnesni soudy prijde ani moc nevidi!
    nooneanymore avatar 22.11.2008 17:35 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Já jsem pro kroky, které by to řešily. Ale bohužel podnikány nejsou. Proto viním bílou většinu. Musíme se zaměřit na minoritu, proto musíme podchytit obyvatele, kteří se k romské kultuře hlásí. V to jsem odlišný od ostatních zastánců lidských práv, kteří se bojí vůbec slovo Rom použít.

    Vietnamci nejsou zas tak velkou hrozbou pro stát, jako sami pro sebe. Jejic mafie je přímo ničí. Tento problém však nevyřeší zakázaná víza, která se budou za ještě dražší peníz ještě ilegáněji pořizovat a zotročovat tak slušné Vietnamce, kteří touží po lepším životě.

    Tenhle režim jim v podstatě tu práci vzal, protože hodně Romů pracovalo jako horníci v dolech, které se později zavřely, nebo jako méně kvalifikovaní dělníci. V tomhle režimu rovněž profese stavebního nekvalifikovaného dělníka nevynáší dost na slušný život. Romům vždy stačilo méně, takže se vzdělávali rovněž méně. Minulý režim je tak nechal usnout, a najednou se po listopadu probudili do kruté reality.

    Samozřejmě zneužívají dávky, a jsou v tom dobří. Ale chyba pramení jinde než jen v nich samých. A škrtání dávek řešením není, to jen prohloubí bídu. Já bych například dávky vázal nejen na snahu najít práci, ale také bych zavedl povinnou docházku na vyučování, i dospělých.

    Problém romské komunity samé je v tom, že není schopna sjednotit se. Zatímco v Amrice to černoši nakonec dokázali, tady se Romové spokojily s postavením outsidera. Z toho viním romské aktivisty, kteří jsou málo aktivní a snaží se jenom dosáhnout jakési idily minulých časů místo toho, aby Romy "zradikalizovali".

    Dnes se rozsidlování Romů kritizuje jako nedemokratické. Přitom za minulého režimu to byl celkem účinný prostředek proti vytváření ghet. Dnešní doba je vůbec divná - mluví se o demokracii, přitom se lidé stávají čím dál tím více na někom závislí - jsou vykořisťováni.
    22.11.2008 17:38 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Kazdemu stejnym metrem, redukovat socialni davky, atd. Da se proti tomu bojovat i systemovymi prostredky a to dokonce bez rozlisovani barvy kuze. Proste kdyz se nebudou rekvalifikovat, kdyz nevezmou praci, ktera je, tak tu podporu nedostanou a hotovo.
    the.max avatar 23.11.2008 01:22 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    jj, zkratit socku, pridavky maximalne na 3-4 deti, atd...
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    28.11.2008 08:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jak? Jaký zákon a jak změnit znění. Konkrétně kdyby to šlo.

    Heron avatar 23.11.2008 09:22 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Problém romské komunity samé je v tom, že není schopna sjednotit se. Zatímco v Amrice to černoši nakonec dokázali, tady se Romové spokojily s postavením outsidera. Z toho viním romské aktivisty, kteří jsou málo aktivní a snaží se jenom dosáhnout jakési idily minulých časů místo toho, aby Romy "zradikalizovali".

    Ale proč? Sjednotit se, udělat výbor, zvolit aktivisty, mno to už by se mohli rovnou natřít na bílo. Narážíš na věc, která mě na dnešní společnosti štvě. Chceš žít po svém? Můžeš. Narodíš se, jsi povinně naočkován, dostaneš identifikační číslo, ..., chodíš povinně do školy, pak chodíš do práce. Tak a tady máš svých 0.5% možností žít podle sebe. Zkrátka a dobře nelze si vzít pozemek 10x10km, tam si pěstovat pšenici a chovat prasata a na okolní společnost se vykašlat. Jako fakt stačí minimální odchylka od "normálu" a už se na tebe ostatní dívají nelibě.

    =^..^= AmigaPower® avatar 23.11.2008 11:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    ...áááá, Heron opět uhodil hřebíček na hlavičku ;-) Snad jen doplním, že spousta lidí si neuvědomuje, že to co jim vadí na cikánech neberou na vědomí u "bílích". Ano přátelé, "jisté procento bílích" se chová úplně stejně (teď mluvím o těch negativech, která všem vadí), ale na to nikdo neupozorňuje, protože je "vidět" pouze ta drtivá většina.

    Autor tohoto příspěvku je v tomto tématu názorově rozpolcený, chápe že nejde o barvu kůže, ale na druhou stranu má s cikány své (v drtivé většině zlé) skušenosti.

    23.11.2008 12:13 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    ...áááá, Heron opět uhodil hřebíček na hlavičku ;-) Snad jen doplním, že spousta lidí si neuvědomuje, že to co jim vadí na cikánech neberou na vědomí u "bílích".

    Já nemám rád kriminálníky, flákače a podobnou chátru bez ohledu na rasu. Pokud se stanu obětí trestného činu, tak je mi jedno, kdo je pachatelem. Myslíš, že ukradené auto od Čecha mě bude štvát méně než od Cikána?

    Ano přátelé, "jisté procento bílích" se chová úplně stejně (teď mluvím o těch negativech, která všem vadí), ale na to nikdo neupozorňuje, protože je "vidět" pouze ta drtivá většina.

    To je fakt, jenže někteří lidé nevidí (nechtějí vidět) jeden zásadní rozdíl. Procento ksindlů v bílé populaci je výrazně nižší než u Cikánů. Vzhledem k tomu, že Cikáni tvoří 3% populace, tak by se měli podílet na 3% trestné činnosti, což není v žádném případě pravda.

    =^..^= AmigaPower® avatar 23.11.2008 12:31 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    ad 1. myslim, že jsem to tam možná nevyjádřil dost jasně, ale asi mam na mysli to samé co ty, viz druhá část. (ale jak už jsem napsal, tohle téma mně "přerůstá")

    ad 2. to je samozřejmě bez diskuse...

    robotics avatar 23.11.2008 12:33 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jenže když ti to auto ukradne cikán, budeš všude vykřikovat zkurvení cikáni mi ukradly auto, zasraní cikáni. Kdežto když ti ho ukradne bílej, tak budeš snad řvát zkurvení běloši mi šlohli auto, zasraní běloši? Asi ne, co vole? A o to jde.

    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 12:39 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Běloši holt není dostatečné určení skupiny obyvatel. Kdyby mu ho ukradli skinheadi, tak bude nadávat na ně... byl by tím z něho rasista? :-)
    robotics avatar 23.11.2008 12:49 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    A když budeš řvát zasraní skinheadi, tak předpokládám, že mezi nima nerozlišuješ a házíš je do jednoho pytle s náckama a podobně :-).

    Tak asi nejste rasisti... jste pytloši.

    PYTLOŠ = Člověk jenž hází skupinu lidí vyznačující se nějkým společným rysem, do jednoho pytle.

    =^..^= AmigaPower® avatar 23.11.2008 12:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    ...zasraná městská policie mi ukradla moje na chodníku zaparkovaný auto! :-D :-D :-D

    robotics avatar 23.11.2008 12:46 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jasný to je to házení všech do jednoho pytle. Zasraní Linuxáci, zasraní policajti, zasraní windowsáci, zasraní motorkáři, zasraný celebrity,.. :-).

    nooneanymore avatar 23.11.2008 13:10 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

     No jo, ale právě že cikáni jsou zvláštní skupina, se kterou se musí zacházet zvláštně. Snahy některých  (i ve zdejší diskuzi) nědělat mezi českými a romskými sociálními případy rozdíly je zcestná. Kdyby cikáni byli normální vzorek obyvatelstva, pak by doopravdy kriminálních živlů mělo být jenom 3% mezi nimi, ale nezapomeňte, že mezi nimi je daleko větší zastoupení nevzdělaných a chudých. A to je ten začarovaný kruh, který má z velké části na svědomí nynější režim a snad i nacisti za 2. sv. v., jak tady někdo už řekl.

    Takže můj názor je, že cikáni se sami z toho nevyhrabou, protože si za to ani nemůžou z větší části sami.

    23.11.2008 13:29 brm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    A víš vůbec proč jsou nevzdělaní? Proč neposílají děcka do školy a nechávají je se toulat? Ve škole jsem  je potkával jen na základce. Drtivá většina měla hafo neomluvené i  "omluvené" absence. Taky tomu odpovídal jejich prospěch. Mnozí z nich ani neuměli pořádně mluvit česky. Když  je srovnám např s Vietnamskými dětmi, tak podle mluvy nepoznáš, že se jedná o Vietnamce a podle prospěchu patří k premiantům. A přitom neměli  na asimilaci několik století jak jisté nepřizpůsobivé etnikum.

    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 14:04 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Nemám teď po ruce odkaz na žádnou konkrétní studii, ale Rómové mají nižší průměrnou inteligenci, četl jsem o 75-80 bodech IQ. Takže skutečnost to není překvapivá.
    robotics avatar 23.11.2008 15:14 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Kdyby si nestudoval tak máš stejnou inteligenci jako oni :-). Záleží na tom do jaký společnosti se narodíš. Věř tomu, že kdyby ses narodil do bohatý rodiny, tak máš iq 200 a na nějakým vysokým postu kam by ses dostal jen díky známím, které by měli jakož to bohatí tvoji rodiče.

    Heron avatar 23.11.2008 15:26 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Reakce i na Doliho. Tahle vaše diskuse o IQ mi připomíná jednu debatu (daleko horší než zde, to je fakt), kde jeden odpůrce příslušníků jiných ras požadoval, aby někdo udělal výzkum inteligence v africe, aby už tedy bylo jasné jak to je a měl vlastně papír na to, že jeho rasa (samozřejmně nějaká bílá) je samozřejmně ta nejvyšší. Tak jsem se ho se zeptal co by dělal kdyby vyšlo, že průměrné IQ v africe je o 10 bodů vyšší než v Evropě :-D. Odpověď ve smyslu, že to by byl špatný výsledek a že takto to stejně nevyjde na sebe nenechala dlouho čekat. 

    23.11.2008 15:36 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    to zas ne, decka bohatejch rodicu jsou vetsinou rozmazleny a delaj nejvetsi bordel :-D
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 16:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To je pěkný nesmysl.
    23.11.2008 16:17 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    To je blbost. IQ neni otazkou vzdelani ani studia ani financnich pomeru!
    robotics avatar 23.11.2008 16:21 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    No jo, tady jde už ale o to co to IQ je. Když ho ale budeš měřit u dvou lidí, jeden bude vědět kolik je 5*10 a druhej ne. Tak je jasný, že podle měření iq by ten, co ví kolik je výsledek, měl vyšší iq než ten co to neví. A to jen díky tomu, že se to naučil ve škole. Ale přitom, kdyby ten druhej se to naučil taky, tak ve skutečnosti může mít vyšší iq, než ten první.

    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 16:23 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    IQ se moc neměří podle toho, jestli někdo umí počítat. A i tak, inteligentní dítě umí podobné věci spočítat i bez pomoci školy.
    Heron avatar 23.11.2008 16:33 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    To záleží jaké jsou ty testy. V některých jsou řady typy 128 256 ? 1024 nad čím člověk pohybující se kolem IT ani nepřemýšlí a bez mrknutí oka tam prskne 512. Tedy je spíše zkušenost, nikoliv inteligence. Tudíž má pak více času na další otázky a může je tedy zvládnout lépe, než člověk těžce počítající pravidla té posloupnosti.

    23.11.2008 16:35 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    IQ testy jsou jeden velký podvod. :-)
    Heron avatar 23.11.2008 16:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    JJ, učitelka na střední přinesla hromadu officiálních testů. Když z nás chtěla udělat pitomce, rozdala testy se zaměřením na jazyk a slova. Náhle byla třída plná imbecilů. Když jsme dělali testy matematické a obrázkové, imbecilové se změnili na skupinu géniů. :-D Ten test musí předkládat a vyhodnocovat zkušený člověk. Takhle je to opravdu jen na úrovni testů v ženských časopisech.

    24.11.2008 09:26 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    IQ seměřilo původně jen u dětí. Mentální lomeno fyzický věk. Pak se z těhle testů stala modla, všichni chtěli mít velký íííkwéé (krom velikosti penisu jedniná věc, na které muži záleží :-)). Jenže jak se v tom bádalo, tak se ty testy začaly jevit čím dál méně vypovídající. Ty pro dospělé jsou spíš kolegové horoskopů z magazínu pro ženy, než co jinýho. Taky je to dobrý na borečka, aby vyplnil čtverečky a pak všude říkal "Mám íííkwé jako tenhle ajnštajn, woe!" :-)

    Z Ravenova testu IQ jsem vyšel jako géius, všech géniů, takže nemohu být podezíraný ze závisti, když tvrdim, že je to úplná blbost, která vypovídá jen  o tom, jak si člověk osvojil jednu úzkou dovednost.

    Černoši třeba pohořeli kdysi na jednom obrázku z testu, ač byl dělaný specielné pro ně. Ale nedomyšleně. Obrázek lovce s oštěpem a za ním slon, který byl menší než lovec. Pepíček hned věděl "Slon je malý, protože ve v dálce." Abu-ubu, ale nezná perspektivu a malířství u nch má jinou funkci - magickou. Takže řekl "Slon je malý, aby ho lovec mohl ulovit." Takže měl za 0, ačkoliv odpověděl zcela správně.

    Udělat skutečně vypovídající měření je makačka pro odborníka a na individuální práci s jedincem. Většinou říkají ti, co se tím zabývají. A protože mají práce dost a nemusí si ji takhle shánět, tak bych jim věřil. navíc dneska se do inteligence řadí i schopnost vhodně pozdravit, zařazení do kolektivu... tedy věci s tím, jak se čistá inteligence chápe tradičně, nesouvisející.

    Navíc. Ono to měří zaostávání, neřeší příčinu. Tohle si lidi občas neuvědomují. Tady dítě (i dospělý) zanedbaný, nevychovaný... má nízké IQ, což ale nehovoří o jeho možnostech. Tedy nižší IQ u nějaké skupinu může znamenat i to, že s tou skupinou je něco špatně v přístupu k té skupině.

     

    23.11.2008 13:43 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jediny co z teto diskuze vyplyva, ze jsi rasista. Preferujes cikany pred Cechy. Kdyz provede neco cikan, tak dle tebe za to nemuze. Cech se provini uz tim ze se chyta pomoci od nevhodnych lidi, prestoze je evidentni ze mu nikdo jiny nepomuze.

    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    the.max avatar 23.11.2008 18:29 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Na zakladne jsme se podle tehdejsich ucebnic ucili, ze cigani jsou stejne takjako my, europidni rasa, tak nevim proc tu vsichni resite rasizmus.

    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    24.11.2008 03:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    No jo, ale právě že cikáni jsou zvláštní skupina, se kterou se musí zacházet zvláštně.
    Nemusí. Ne-mu-sí.
    Quando omni flunkus moritati
    28.11.2008 08:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    A víte že muži jsou daleko větší ksindl než ženy? Jen se koukněte na podíl trestné činnosti, zejména násilné. Starobní důchodci prakticky nedělají bordel na diskotékách. A podobně.

    Drobná kriminlita je odedávna svazaná s nižším sociálním postavením. Ve všech zemích a všech rasách.

    22.11.2008 17:35 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    doporučuju najít si něco o té první akci. Jak policie šacovala "agresivní radikály" a divila se že nemají vůbec žádné zbraně a nevykřikují žádná rasistická a nacistická hesla. A kolem zatím hnědočeši mírumilovně mávali bodnými, sečnými a úderovými zbraněmi většinou velmi výrazných rozměrů a pokojně provolávali veselé hlášky z nichž "kurvy český" a "bílý svině" jsou asi tak nejmírnější. No najděte si to sami, je toho dost. Taky doporučuju takový zážitek z parkoviště. Pět temných postav vám obstoupí auto a způsobem který jde jen velmi, opakuju velmi těžko odmítnout vám začnou nabízet třeba pravý zlatý prsten nebo značkové hodinky. Fakt výhodně, jen za dva tisíce. Prsten byl velký skoro jak ložisko do zadní nápravy a na hodinky stačil jeden pohled. Já prostě nastartoval a rozjel se dřív než stačili jakkoliv zareagovat ale od známých co tam taky byli jsem slyšel že je kdosi odmítl a oni začali dělat kravál a vyhrožovat. Od té doby když jedu nakupovat a vidím podobné figury tak radši jedu jinam. Pozor tohle není rasismus, to je jen zkušenost. Je to totéž jako když si nekupuju chleba z určité pekárny, určitou značku konzerv, benzín před nejmenovaným supermarketem a tak dále. Prostě když se setkám s něčím co mi neudělalo dobře tak se tomu příště vyhnu. Já se tomu vyhnu, tedy aspoň doufám ale jsou lidi co se nemůžou vyhnout. Jistě, když důchodce má peníze v šuplíku pod fuseklema a otevře každému tak si za to vlastně může sám žeano. Jenže když hnědočešce žebrající o vodu neotevře tak je rasista.
    22.11.2008 18:32 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Taky doporučuju takový zážitek z parkoviště. Pět temných postav vám obstoupí auto a způsobem který jde jen velmi, opakuju velmi těžko odmítnout vám začnou nabízet třeba pravý zlatý prsten nebo značkové hodinky. Fakt výhodně, jen za dva tisíce. Prsten byl velký skoro jak ložisko do zadní nápravy a na hodinky stačil jeden pohled. Já prostě nastartoval a rozjel se dřív než stačili jakkoliv zareagovat ale od známých co tam taky byli jsem slyšel že je kdosi odmítl a oni začali dělat kravál a vyhrožovat

    Pro tyto případy je vhodné nosit univerzální kapesní překladač nějaké renomované značky, např. Glock, Heckler&Koch, CZ, Beretta atd. Tento přístroj přispívá k lepšímu porozumění mezi příslušníky různých národů v dnešní multikulturní společnosti, protože dokáže tlumočit do libovolného jazyka. Sice ovládá jen několik málo vět (např. "nesahej na mou peněženku"), ale naprosto to postačuje.

    22.11.2008 19:07 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Rika se, ze mezi nejlepsi patri stary dobry Smith&Wesson.
    the.max avatar 23.11.2008 01:25 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    +1 :-) jednou jsem byl svedkem, kdy stacilo pouze nabit brokovnici (pumpu). Pri tom zvuku zmeklaa vychladla lecktera tvrda a horka hlava:-D
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.11.2008 18:38 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Na to reknu jenom jedinou vec (a ano mam s nasi mensinou take bohate zkusenosti).

    V ramci tehle akce se stalo neco co jsem nikdy ve svem celem zivote nevidel, nezazil ani o tom zprostredkovane neslysel. Rom byl zatcen za rasisticke vykriky.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    22.11.2008 19:11 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ze by se blyskalo na lepsi casy? :-)
    22.11.2008 19:46 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jedna vlastovka jaro nedela. A aby se vyhladil v CR rasismus, tak tolik prazdnych cel pro tolik cikanu ani nemame
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2008 21:12 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Zase ho pustí...
    Quando omni flunkus moritati
    22.11.2008 21:47 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Vzdy sa hovori len o rasizme bielych voci farebnym ale nikto nehovori o rasizme farebnych voci bielym a pritom je prinajmensom taky isty ak nie vacsi. Staci si pozriet vysledky hlasovania cernochov v americkych prezidentskych volbach az 96% cernochov hlasovalo za Obamu, keby to bolo obratene ze 96% bielych hlasuje za McCaina tak su plne noviny o skrytom rasizme bielych americanov. A ktym ciganom, ked robia bordel treba ich mlatit az kym si neuvedomia ze sa maju spravat slusne a ak to nevie zariadit policia tak potom vzdy na scenu pridu ultrapraviciari.
    lmanik avatar 22.11.2008 22:11 lmanik | skóre: 11 | Vracov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    http://www.novinky.cz/clanek/154918-deti-se-zloutenkou-demoluji-nemocnici-lekari-zavolali-policii.html :'( ale vzdyt ti "černí" to myslí dobře :/
    A komu to cpes?
    robotics avatar 22.11.2008 23:34 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jo pár magorů se vždycky najde :-). Však Zelenka heparinovej vrah byl přece taky cikán ne? :-))
    robotics avatar 22.11.2008 23:35 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Teda prominte, ja se spletl, on je bílej :-).
    robotics avatar 22.11.2008 23:44 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    .....Existujeme bez barvy pleti, bez národnosti, bez náboženských předsudků a vy nás nazýváte zločinci. Vy stavíte atomové bomby, vy vedete války, vy vraždíte, podvádíte a lžete nám a chcete, abysme věřili tomu, že je to pro naše vlastní dobro, přesto jsme my zločinci.

    Ano, jsem zločinec. Mým zločinem je zvědavost. Mým zločinem je posuzování lidí podle toho co říkají a co si myslí a ne podle toho, jak vypadají.
    Václav 23.11.2008 11:58 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jojo, žádné zkušenosti a humanista až do morku kostí :D

    Víš, bydlel jsem delší dobu s místy s jak ty říkáš „Problémovou populací“ (krásný politicky korektní výraz, díky :D) a pokud mohu hovořit v absolutních číslech, 12 případů okradených známých (přepad v noci v parku nebo na ulici) a z toho jeden bílý zloděj. Zbytek byly kofolky. Vztáhni si to k poměru obyvatelstva a zjistíš že je výsledek zajímavý.

    Další pěkná věc byla „hospoda u cikána“. Cikánský pár tomu šéfoval, čisté trubky, dobré pivo, byli to příjemní lidé a romy vyhazovali už od dveří. To jsou mi ale rasisti. A nebo že by věděli co dělají?

    Dále se podívej na videa která předcházela akci v Janově, kdy DS jen chodila a ptala se místních jestli nemají ve své lokalitě nějaké problémy. Romští občané je vyhodili se slovy Česká svině, Bílá kurvao a podobně. Příslušníkovi policie se dneska říká „Ty kundo“ asi beztrestně. Hurá pozitivní diskriminaci, je přece za rasismus zavřít nemůžeme.

    Nepovažuji se za rasistu, nevadí mi jiná menšina, pokud nedělá bordel. Že máš korejskou ženu? Jestli se za ní na ulici ohlédnu, nebude to kvůli tomu že by se mi hnusila. S většinou vietnamců také nemám problémy. Posílají děcka do školy, snaží se zapadnout a makají jako šrouby. Pak jim ve večerce cikán málem rozbije hubu, protože mu nedají pivo na dluh. Sláva. Viděl jsem na vlastní oči.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    23.11.2008 13:21 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    je to smutne, ze vzdelani mladych lidi dnes nestaci na to, aby dokazali odhlednout (chtel jsem napsat abstrahovat, ale nastesti jsem se stacil opravit) od osobnich prozitku a nejakou problematiku analyzovat obecne a primerene.

    90% populace je v zamestnaneckem pomeru a diky nejakemu 'osudu', nahode ci cemu je odriznuta od vlady nad vyrobnimi prostredky. Je prinucena soucasnymi pomery nabizet svou pracovni silu a je tim denne okradana o svuj podil na vytvorene nadhodnote, ktera miri do penezenek  elity teto zemekoule. MIliardy lidi jsou denne okradany a vy vidite nejakou ukradenou penezenku v parku.

    Samozrejme se ptam, kde se stala chyba. Byli rodice zamestnani vyberem dovolenych v tichomori po nabyte 'svobode' po 89, nebo nemeli praci a kvuli jednomu nebo druhemu nebyl doma cas na politicky rozhovor a vzdelavani deti. Samozrejme za vsechno nemuze rodina. Jake vzory jste asi mohl mit - budto jednoho , co bez likeru neudela krok, nebo jiny, ktery je nejradeji potme. A i v oblasti IT jste uz zazil pouze diskuze o pozadi desktopu.

    Je to skoda pro spolecnost ale jako jedinec to budete mit lehke - a to vam zavidim.

     

     

    23.11.2008 15:52 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Vaše generace se, předpokládám, vymlouvá na válku.

    23.11.2008 15:59 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    I když přiznám se, také závidím - bylo by jistě praktické být sebevědomým hulvátem.

    No, holt asi budu muset poděkovat rodičům za závažné chyby ve výchově.

     

    23.11.2008 16:40 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

     

    Vaše generace se, předpokládám, vymlouvá na válku.

     

    kdyz tak na studenou, my stali na strazi miru, aby jste Vy mladi mohli klidne spat ...

    23.11.2008 16:21 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Dalsi vsevedouci dedecek :-)
    Václav 23.11.2008 16:36 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Děkuji za zajímavou analýzu mé osobnosti a výchovy. Byť jste se netrefil ani v jednom.

    Je velice zajímavé, že se zrovna člověk hlásající o vykořisťování zaměstnanců v jiných diskusích staví na stranu zřízení, kladoucího si za cíl vzít si veškerý produkt práce všech lidí a rozdělit jim ho podle svého uvážení. Já naštěstí žiji v zemi, kde kontrolu nad svými penězi mám. To že si někdo vydělá víc je jeho věc - nemám právo kecat mu do něčeho co vybudoval. A pokud se k svému majetku dostal méně legálně… Takoví bohužel byli a budou v jakémkoliv zřízení asi vždy.

    Ano, pokud mi někdo dá v parku kudlu na krk, cítím se být ohrožen. Pokud rodina s dětmi nesežene byt, ale vedle stojící banda cikánů ano, následně ho zdemolují a brečí nad nelidskými podmínkami bydlení menšin, jenom aby vzápětí dostali další byt na zdemolování, už mě to trochu děsí. Miliardy lidí mají právo na život bez diskriminace, to však bohužel nefunguje.

    Moji rodiče nejsou bohatí, živí se nelehkou prací a přesto že nemají v lásce momentální největší pravicovou politickou stranu, jejich politické zaměření je v tomto směru jasné a s mým shodné. V oblasti IT jsem se učil programovat na ZX Spectru, následně Commodoru a zprostředkovaně jsem pracoval i s Amigou. Moje první PC šlapalo na 486DX2, později Cyrixu 5x86. V DOSu jsem bohužel nad tapetou příliš diskusí nezažil. Ale jo, černou mám rád.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    23.11.2008 13:07 kub. | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    www.toplist.cz/stat/

    Snad jsem ten odkaz vlozil správně - podívejte se jak si DS pomohla těma demonstracema - mnohonásobně větší navštěvovanost.

    23.11.2008 14:20 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Tohle tady  taková ostinátní figura ba evergeen. ;-) Stejní lidé si zopakují své stále stejné postoje a za týden znovu.

    Takže se nebudu opakovat. Snad jen... stejně bych chtěl vidět etnického Čecha, v národě vymyšleném obrozenci a složeném z krve slovanů, germánů, hunů, židů... a cikánů. ;-)

    Nebo by mne zajímal někaý konkrétní, realizovtelný návrh. To znamená aby prošel u nás i venku. Pokud jde o vyžíráni sociálního systému, už jsem se jenou ptal. Tak co s tim zákonem o existenčním minimu, hmotné nouzi a spol.?

     

    23.11.2008 16:32 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    'realizovatelny' je  takova 'chytra' podminka :-)  asi bychom byli jeste na stromech, ze , kdyby se na to slo takhle ... ale co vim, tak uz od roku 1940 se na to mysli a Milton Freidman to v sedesatych letech znovu navrhl:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Negative_income_tax

    jinak Nemci na tom delaji uz delsi dobu, ten nasledny link v anglictine nei tak vystizny jako ten nemecky, ale to je zhruba ten smer kterym to pujde.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Guaranteed_minimum_income

    Nemci maji napr. jeden problem, ze v ramci zavedeni toho bezpodminecneho prijmu by museli (mohli) odbourat sve pracaky, ve kterych zamestnavaji 100 tisic zamestnancu. A cely ten nezamestnanecky prumysl, skolici centra, kde se z kucharu delaji informatici a z informatiku kuchari by byla bez prace. Rekneme si uprimne, je to realizovatelne?

     

    23.11.2008 16:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Aby byl realizovatelný, tím jsem chtěl vyloučit nápady jako transfer do Indie. Prostě aby to bylo alespoň trochu proveditelné.

    Ta změna v zákonech, to jsem myslel zase něco takového malého, přízemního. Zrušit zákon o pomoci v hmotné nouzi? Snížit životní nebo existenční minimum? Já ty zákony před rokem musel znát a moc jsem tam neviděl, kde by se dalo výrazně ubrat.

    No jistě, pokud odtraníte nezaměstnanost a nouzi, bude mnoho nových nezaměstnaných v nouzi. :)


    23.11.2008 15:34 Yokotashi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    V tomhle state zacina byt prilis mnoho pozitivni diskriminace. Takove ty veci, jako ze jakykoliv spor mezi bilym a cikanem je podle soudu rasove motivovany, pokud se to hodi (ve prospech cikana), ale pokud cikan nekomu vyhrozuje (vypichni ty bily svini voci), tak to najednou rasismus neni. To, ze cikani dostanou byt, vybydli ho a dostanou dalsi, zatimco nomalni clovek nema kde bydlet ...

    Cim vic toho bude, tim vic budou normalni lidi na tyhle prizivniky nasrani a tim vic budou podporovat kazdeho, kdo s tim bude chtit neco udelat, i kdyby to mel byt takovy ksindl, jako nackove. Navic si nekteri neuvomi, ze muzou existovat i slusni cikani (jedny takove jsem znal ... kolik jich vlastne je? potkal jsem jedny hajzly, znal jsem jedny slusne ... muzu doufat, ze to je 1:1?).

    Jedine funkcni reseni je mit pro vsechny jeden metr a zadnou pozitivni diskriminaci a podobne sracky. Ostatne i dost bilych krade a zije podobne, jako cikani, proc by se tyto dva problemy mely resit oddelene? Tim samozrejme nerikam, ze bych mel neco proti obedum ve skolni jidelne zdarma pro cikanske deti (aby chodily do skoly), ale nekde tam by to melo koncit. A rasove trestne ciny by se mely zrusit. Jaky je rozdil mezi tim, kdy si stoupnu na namesti a budu strilet cernochy ... a mezi tim, kdyz budu strilet lidi bez bryli, lidi s malym nosem, nebo treba lidi v zelenem obleceni? Podle me zadny. Pro vsechno tohle by mela byt spolecna pritezujici okolnost, ze to pachatel udelal bezduvodne. Nemel z toho penize, neznal ty lidi osobne (nemel s nimi spory), proste jim zacal bezduvodne ublizovat.

    Ono by to ale v praxi znamenalo, ze by nas zase Anglie obvinovala z rasismu (ta Anglie, kde mistni na cikany v Doveru plivali a odmitali je obslouzit v obchodech) a policajti by najednou nemeli cas buzerovat normalni lidi za nesmysly a museli by jit obcas delat i neco, pri cem se jim muze neco stat (za coz jsou placeni), takze se to bud nikdy nezavede, nebo tak casto, az ta cast cikanu, ktera dela problemy, presvedci vetgsin u populace, ze ten Hilter vlaste nebyl az tak spatnej clovek a ze to s nami myslel dobre ... a pak budeme echt v prdeli.

     

    23.11.2008 15:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Pozitivni diskriminace (v jistém smyslu) by tak nevadila. Kdyby nebyla spojená s promíjením trestných činů a spol. Ten termín pozitivní diskriminace je zprofanovaný, nevymezený... zbastlený. Normální učitel když ví, že dítě nemá podmínky k učení jako ostatní (nemoc, hodně špatný podmínky doma... špatně slyší, vidí, chodí...) tak mu to malinko dorovná (dítko se špatejma nohama nedostane pětku z tělocviku, třeba. nebo dizrafišti se promine pravopis když se naučí všechno ostatní). Pozitivně se dikriminují občas i důchodci v tramvaji, že je někdo pustí sednout:) , všude možně.

    Takže cikáně co dostane zadarmo oběd a občas se přimhouří oko ve škole je myslím OK. Pokud ale krade, tak končí pozitivno a nastupují represe. Nebo by podle mého měly.

     

    robotics avatar 23.11.2008 16:07 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Prosím vás, když je tady ta řeč o pozitivní diskriminaci, můžete mi dát někdo odkaz na soudní rozhodnutí, kdy byl cikán sproštěn viny, za to že je cikán a to, že někoho zabil nebo okradl byl jen rasově motivovaný výmysl, i když spáchal trestný čin?

     

    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 16:13 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ten trik spočívá v tom, že při pozitivní diskriminaci se věc k soudu obvykle nedostane.
    robotics avatar 23.11.2008 16:15 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Takže policajt mi řekne: "On vám nic neukradl, jste rasista. Nic se prošetřovat nebude." Takhle ste to myslel? :-)

    Václav 23.11.2008 16:41 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Například několik cikánů kopajících do občana (někdy bílého, jindy zas jiného roma), kolem kterých prostě policie jen projde spěšným krokem, aby náhodou něco nezahlédli Ony jsou s tím totiž pak problémy :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    robotics avatar 23.11.2008 16:46 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Tak to by se s tou policijí mělo začít něco dělat :-). Pak to nakonec musí za ně řešit ta podivná strana, s podivnějším logem a ještě podivnějším názvem Dělnická strana  :-).

    23.11.2008 16:58 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Policajti nechtějí řešit nic, z čeho kouká problém. Tedy většina z nich. Prostě se tomu vyhne. Vyhybá se tedy lidem mocným,  sdruženým v mafie... a také cikánům. Cikánská kriminlita je většinou pouliční, tedy je vidět.

    Už jsem se tím snažil nanutit. Ono je těžké také to, že ten "slušnej" je málo oceněný, málo přijatý. Někdy nepřijatý. A tak to zabalí.

    No, taky nevim, má-li cenu nutit až tak absoulutní přijetí našich hodnot a stylu. Proč nemůže kočovník duší kočovat v karavanu a nechat se najímat na příležitostný práce či kýho šlaka? Proč takovej strach (i tady) z nějaký alternativy?

     

    23.11.2008 17:21 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    No, taky nevim, má-li cenu nutit až tak absoulutní přijetí našich hodnot a stylu. Proč nemůže kočovník duší kočovat v karavanu a nechat se najímat na příležitostný práce či kýho šlaka? Proč takovej strach (i tady) z nějaký alternativy?

    Nemám nic proti kočování a příležitostné práci. Zároveň je ale otázka, nakolik je to dnes reálné. Nový karavan stojí několik milionů Kč, to si každý dovolit nemůže. Další věc je, jakou příležitostnou práci by kočovníci vlastně mohli dělat a jestli by je to uživilo.

    23.11.2008 17:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Netroufám si odhadnout reálnost a výsledky. Nic o tom nevím. Nebo skoro nic. Ale...

    Asitská kultura a tradice je v novém prostředí se nové prostředí naučit a ... ovládnout. Islámská - změnit na své. Romská, zůstat stejný,  mimo. To je zjednodušení jak noha, nejde to takhle až zobecnit u žádných, ale něco takového asi je. Pokud je, nakonec ti Romové jsou nejmiň nebezpeční, z jistého pohledu. Jde jen o to jak to zkloubit. Což je ale strašně těžké a navíc se o to nikdo ještě nepokusil, nebo o tom nevím. Jo: My vám dáme byt na síldlišti a práci každej den od šesti do tří. A on chce a má "v krvi", že se má toulat, večer sedět u ohně a nebít vázaný. On je třeba schopný dělat týden jako divej, ale pak se sebere a odjede jinam. A na to nejsme zařízený. A člověk co se nemůže realizovat po svým se chová asociálně. To je zase zjednodušení, vím.

    23.11.2008 17:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Nebít, to jsem teda fakt přehnal. :-) nebýt. budu to muset snad po sobě číst... a nebo vůbec nečíst. 

    23.11.2008 17:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Každý máme nějakou představu, jak žít a ve většině případů ji realita nenaplňuje. Například já bych rád žil ve vile u moře, dělal výlety na jachtě, občas se proletěl ve svém soukromém letadle atd. Bohužel si tento životní styl nemohu dovolit, a proto žiju podstatně skromněji. Takhle to má většina lidí, žijeme tak, jak si můžeme dovolit. Nevím, proč by nějaká menšina měla mít jiné zacházení. Pokud si najdou zaměstnavatele, kterému bude vyhovovat jejich nepravidelné pracovní nasazení, tak je vše v pořádku. Pokud ne, tak holt musí brát, co je. Spousta lidí dělá nezáživnou práci, která je nebaví.
    23.11.2008 17:56 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Proč by museli mít práci? Vždyť tady máme sociální systém :-)
    Heron avatar 23.11.2008 18:09 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    To co popisuješ jde v rámci tohoto systému. Můžeš mít jachtu i to letadlo, když si na to vyděláš. V rámci systému to jde. Jenže to co říká dag je mimo tento systém. Pro tu realizaci kočujících lidí (nebo moji představu života absolutně mimo úřady, ID, státem řízené školství, zdravotnictví atd.) tu prostě není prostor. Oni si prostě nechtějí hledat zaměstnavatele stylem přihlášení se na úřadu práce, soc., zdrav., finančák atd. Já též ne. Jenže to nejde.

    23.11.2008 18:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Přesně tak jsem to myslel. Po pravdě, já bych někdy nejraději zahodil všechny průkazy, tiskopisy... a šel žít někam do jeskyně. :) Jsem tajný asociál.

    23.11.2008 18:17 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Shodou okolností jsem před časem někde četla, jak někdo nadává, že v UK je to samý žebrák, zatímco támhle v Turecku ti nejchudší aspoň prodávají papírové kapesníčky nebo za pár drobných váží kolemjdoucí.

    Že by britská chudina vážně byla o tolik línější? Kdepak, ale žebráka nezavřou za nedovolené podnikání...

    ...opravdu té svobody už moc nezbývá. Můžeš si jen vybrat, jestli budeš dřít jako otrok nebo žít na úkor ostatních. Na místě nějakého toho cikána bych si možná říkala, že když jsou bílí takoví hajzli, že mě nenechají starat se o sebe při zachování svého preferovaného životního stylu jinak než tak, že budu makat načerno, žebrat nebo krást, pak si zaslouží, abych to dělal.

    Na druhé straně barikídy se mi může tak leda nelíbit, jaktože jsou ti politici mající na starosti lidská práva neschopní uvědomovat si takové věci, a radši vymýšlejí n+1. nefunkční způsob, jak naše romské spoluobčany integrovat do společnosti.
    ^D
    23.11.2008 18:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jenže normální lidé chápou, že je tady nějaký systém a v něm musíme žít. A ačkoliv můžu mít proti systému mnoho výhrad, tak nějaká pravidla být musí, protože jsme hustě obydlená země a nemůže si každý dělat, co ho napadne. A hlavně - čím by se kočovníci živili? Kdyby bylo možné neplatit zdravotní pojištění, mohli by si dovolit platit plnou cenu výkonů? Kolik Cikánů by vůbec mělo zájem takto žít?
    the.max avatar 23.11.2008 18:32 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Kdyz se jim nelibi nas system jaky jsme si vybudovali, at tahnou treba do ... Chybet nam tu zcela jiste nebudou.

    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    Heron avatar 23.11.2008 18:41 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Já také? 

    default avatar 23.11.2008 19:18 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Promiň, že budu hnusnej, ale: Sejde z očí, sejde z mysli. Tím nechci říct, že mám něco proti někomu, ale nahrál jsi mi :-)

    23.11.2008 21:21 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Kdyz se jim nelibi nas system jaky jsme si vybudovali, at tahnou treba do ... Chybet nam tu zcela jiste nebudou.

    Předpokládám, že zrovna Ty jsi toho vybudoval nejvíc :-)

    Podívej se na to jinak: Vyhnat je nemůžeš. Donutit makat je nemůžeš. Nechat chcípnout hladem je nemůžeš. Donutit je, aby se chovali v souladu s Tvým "systémem" (tfuj, odporné slovo) taky nemůžeš. Můžeš o tom mluvit, ale to je asi tak všechno. (A nemluv za ostatní - jestli tím "my" myslíš Čechy, tak mě laskavě vynech).

    Takže pokud nechceš, aby nám tady dělali bordel, asi budeš muset ustoupit a vymyslet nějaké řešení, které bude vyhovovat i druhé straně.

    Ne, že by k tomu byla politická vůle. Bohužel. Je mi ten požadavek svobody mnohem sympatičtější než současné neustálé přituhování s výhledem, že brzy si bez předložení biometrického dokladu člověk nebude smět ani upšouknout.

    Takže to vidím spíš na ten bordel. A budeme mít velké štěstí, když to neskončí hodně špatně.
    ^D
    23.11.2008 22:04 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Podívej se na to jinak: Vyhnat je nemůžeš. Donutit makat je nemůžeš. Nechat chcípnout hladem je nemůžeš. Donutit je, aby se chovali v souladu s Tvým "systémem" (tfuj, odporné slovo) taky nemůžeš. Můžeš o tom mluvit, ale to je asi tak všechno.

    Dodal bych jedno slovo - zatím. Židé si před válkou a často i za války také mysleli, že je nacisté přece nemohou zabít všechny. Mýlili se a tvrdě na to doplatili. Je jasné, že současný štědrý sociální systém nemůže vydržet donekonečna a je jen otázka, jestli systém zreformujeme dřív, než bude pozdě.

    23.11.2008 22:15 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Dodal bych jedno slovo - zatím.

    No, jasně. Pokud to nikdo nebude řešit konstruktivně, možná se po některých volbách budeme zatraceně divit. Ale netušila jsem, že by takový program nalákal zrovna voliče z řad čtenářů abíčka :(

    A navíc jsem optimistka. Dneska je tu trestné popírat holocaust a nemyslím, že se kyvadlo může dostat na druhou stranu tak rychle, aby s tím ti, co zrovna budou u moci, nezačali na poslední chvíli něco dělat.
    ^D
    23.11.2008 22:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ale netušila jsem, že by takový program nalákal zrovna voliče z řad čtenářů abíčka :(

    Mě takový program neláká, jen si uvědomuji, kam současná situace může vést. A že nepředstavitelné věci se mohou velmi rychle stát skutečností. Asi jsem přečetl příliš mnoho knih o WWII.

    Dneska je tu trestné popírat holocaust a nemyslím, že se kyvadlo může dostat na druhou stranu tak rychle, aby s tím ti, co zrovna budou u moci, nezačali na poslední chvíli něco dělat.

    Jestli přijde ekonomická krize srovnatelná s Velkou krizí, tak s tím žádná vláda nic neudělá.

    23.11.2008 22:32 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    No třeba by s tím mohla nadělat dost vláda, která by zrušila možnost zadlužovat stát... Pokud by se tak učinilo globálně samozřejmě... Nebo si opravdu myslíš, že by se našel takový daňový poplatník, který by se nechal na daních oškubat tak moc, aby to zaplatilo nějaký velký válečný konflikt? Takhle, když se to skryje v inflaci, v dluhopisech splatných až někdy v budoucni,... tak se takové konflikty financovat dají, na opravdovém svobodném trhu by to fungovat nemohlo.
    23.11.2008 22:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jestli přijde opravdu velká krize, tak vznikne velký prostor pro populisty z obou částí spektra. Ti vyhrají volby a potom už to financování války nějak zařídí. Navíc nemusí jít hned o klasickou válku mezi státy, může dojít "pouze" k etnickým čistkám v rámci jednotlivých států.
    23.11.2008 22:22 lacik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Donutit je, aby se chovali v souladu s Tvým "systémem" (tfuj, odporné slovo) taky nemůžeš.

    Ale můžu. Pokud bude platit občanský a trestní zákoník pro všechny stejně bez pozitivní diskriminace (fuj, jak odporný termín), pokud nebudou úřady a policie předposraní strachy z nařčení z rasismu i v případě, že budou prostě a jednoduše plnit své povinnosti ze zákona, a pokud pseudohumanisté a samozvaní ochránci lidských práv zapnou mozky a budou alespoň trochu přemýšlet, pak bude "náš systém" fungovat i pro Romy.

     

    23.11.2008 22:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Pozitivní diskriminace moc nesouvisí se zločiností. nebo by neměla.

    Jinak nevím, nevím. Komunisté (dobře pamatuji) nasazovali všemožné páky na integraci do systému a moc se nechytali. Spíš nám zavařili.

    23.11.2008 22:58 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ale můžu. Pokud bude platit občanský a trestní zákoník pro všechny stejně bez pozitivní diskriminace

    To bych si samozřejmě přála taky, kdyby to bylo tak jednoduché. Momentálně k tomu není zřejmě ani politická vůle. Ale kdyby byla... já teda to potřebné naprosto neskutečné množství policajtů, bachařů a vězeňské stravy ze svých daní platit nebudu, to by byl opravdu důvod k emigraci.

    Aneb raději draze a neefektivně kriminalizovat než se pokusit dát lidem možnost žít po svém - hlavně když je po našem. Prima nápad, ale jiné stejně neumíme.
    ^D
    23.11.2008 23:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ono by bylo potřeba oboje. Vezmu-li si problémového jedince. Samotné represe moc nevyřeší, rozmazlování také ne. Nabídnutí něčeho o co ten dotyčný stojí a co mu jde splnit bez ztráty "hodnot" spojené se hrozbou nepříjemného za závažné "přečiny" dělá divy. Zavání to manipulací, je to "cukr a bič" což nezní vůbec pěkně. Staví se člověk do nadřazené pozice kterou mu nikdo často nedal... ale funguje to. Bez motivu nějakého zisku (což ale musí být něco o co stojí ten člověk, ne něco, o čem si myslíme že by o to měl stát) a obavy z nepříjemností je člověk jaksi vedle.

    23.11.2008 18:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Pojištění by platit mohli. Třeba systém který by shromažďoval příležitostné práce a zajišťoval na nich ubytování? Něco by to stálo, ale třeba by to bylo levnější a především perspektivnější.

    Jenže normální lidé chápou . Asi všichni ne.  Někdo se integruje (každýz nás) bez problémů, někdo hůř a nkdo vůbec. Nemusí jít ani o etnika. Jsou totálně dezintegrovaní, kteří by také mohli, kdyby... se trochu chtělo, trochu zkusilo, trochu risklo... 

    23.11.2008 18:42 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Tady zajímavé práce. Bez závazků s pohybem, Nějakej takovej, a úspěšnej, projekt byl... hlava skopová, nevím už (Anglie?).  Šlo o  drobné opravy komunikací.  Hurá jedem, máknem, prachy, mejdan.  Za pár dní zase.

    23.11.2008 19:26 lacik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ono to už existuje - firma Dunka v Českém Krumlově. Tam se Romové dobře zapojili do života města, starají se o čistotu, dělají a pokud vím, problémy s nimi nejsou. Znamená to ale dvě podmínky: celé to musí organizovat jeden z nich, a ten člověk musí mít mezi nimi skutečnou autoritu (v Krumlově pan Dunka, který ale prý letos zemřel - kdoví jak to tam dopadne). Závěr je z toho jeden: bez aktivní spolupráce romských autorit s tím asi moc nesvedeme. Je-li tady někdo z Krumlova nebo okolí, uvítám jeho konkrétní názory.

    Co se týče sociálních podpor: před časem (asi dva, tři roky, ale platí to dosud) byl v televizi rozhovor s romskou ženou a redaktor se jí zeptal, jestli by šla do práce. Řekla že ano, že dělala pomocnou sílu v kuchyni, ale že pod dvacet tisíc měsíčně že by nedělala. Z další debaty vyplynulo, že vzhledem k počtu dětí a k tomu, že sociálku bral ona i její muž, si na dvacet tisíc na dávkách přišli. Čili kdyby šla dělat za míň, tak by rodina měla citelně menší příjem. Chyba je tedy i v systému sociálních podpor, které odrazují od tak hnusné činnosti jako je pravidelná práce.

    23.11.2008 19:50 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Těch dvacet , to by mi zajímalo na čem to dala dohromady.

    Já jsem se seznámil náhodou s jednou romskou kuchařkou. Byla naprosto dokonalá, měla jen jednu vadu. Dávala každé tři měsíce vypověď a hned znova nastupovala. Termín "dohoda na dobu neurčitou" jí děsil.

    Heron avatar 23.11.2008 18:38 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jenže normální lidé chápou, že je tady nějaký systém a v něm musíme žít.

    Což ovšem neznamená, že lidé nemohou mít přání a snahu tento systém (z)měnit. "Normální lidé chápou", heh, to je prostě Welcome To The Machine... tak jak jsem napsal. Narodíš se máš život v podstatě nalinkovanej. Takhle tedy žít nechci.

    23.11.2008 18:52 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Snaha změnit systém je samozřejmě legitimní. Ale vyvíjejí Cikáni takovou snahu? Oni chtějí jen parazitovat na ostatních. Pokud ti současný systém nevyhovuje, tak asi budeš muset emigrovat. To nemyslím nijak zle, prostě je možné, že jinde se ti bude žít líp. Je to jako se zaměstnáním - pokud nejsem v práci spokojen, tak to buď překonám, nebo jdu jinam. Ovšem nemůžu přestat pracovat a přesto požadovat mzdu a řvát o diskriminaci.
    23.11.2008 19:16 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Snaha změnit systém je možná u člověka. který systém přijal. Přijal jeho existující a chce jej změnit, nebo i zničit. Anarchisté, Děti květin šedesátých let... tyhle skupiny se po čase se systémem integrují, najdou společné téma, lehce přiohnou systém a hodně ohne systém je.

    Pak jsou ale jednotlivci, které systém nezajíma. Necítí vůči němu zodpovědnost, neláká je do něj vstoupit, nechtějí ho opravit, je jim fuk, leda by z něj mohli mít prospěch. Možnosti řešení jsou asi zjevné. Likvidace, separace, integrace. Integrace ovšem v tohle případě vyžaduje vytvoření podmínek. Jsou i další řešení, jsou krásná (ať se sami a s radostí změní), ale nereálná.

    Jde o to, jak se z někoho stane takový vnitřní exulant. Ono to nebývá jen tak samo sebou a u jednotlivců lze často zvrátit.

     

    Heron avatar 23.11.2008 19:25 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ale vyvíjejí Cikáni takovou snahu? 

    Já nevím. Já jsem se všemi lidmi tohoto etnika nehovořil. Závidím ti tvůj čas na rozhovor s těmi miliony jedinci. ;-)

     

     asi budeš muset emigrovat.

    Já jsem tu doma a nikam se nechystám. To je vážně super řešení problémů. Nelíbí se ti tu? Tak táhni. A přitom by stačilo tak málo změn.

    K čemu je třeba dobrý takový občanský průkaz? Vždy, když jej po mě někdo chtěl, tak to bylo zcela zbytečné a šlo by daný problém řešit bez něj (resp. on by ten problém ani vzniknout nemusel). Naposledy jej po mě chtěla hlídka policie ve vlaku Mimochodem fakt super způsob - dva chlápci zastoupí východ z kupé, takže jediná možnost jak se jim vyhnout je skok z okna - venku ubíhá krajina rychlostí 120km/h. A důvod klasický: "pátraní po podezřelých osobách". Není mi jasné, proč hledají osoby zkoumáním občanek (asi hledají osobu s podezřelým OP).

     

    default avatar 23.11.2008 19:42 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

     

    Takhle tedy žít nechci.

     

    No, psaním do diskuze na ABC Linuxu toho teda hodně změníš.

     

    Tohle mi osobně na Češích hrozně vadí. Co jsem v Madridu, tak minimálně jednou měsíčně mi projde pod okny demonstrace. Tady ti lidi prostě změnu chtějí a dělají na tom. Mají krásnou zemi, tak se o ní kurva staraj. Taliban jim vyhodil Atocha Station do vzduchu, lidi řekli, že takhle teda ne. Jestli chce svatá Amerika šířit demokracii samopalem, pak bez Španělska. Prostě ti lidi tady jsou v pohodě a chtějí si tu pohodu zachovat. To se mi na nich líbí. Další příklad: Španělé jsou, když to přeženu, banda bordelářů a prasat. Kdo byl někdy v Cafeterii, ví, o čem mluvím. Kde jim co upadne, tam to je. A jak si s tím poradili? Jednoduše. Za každým Španělem chodí tlupa uklízečů s koštětem. To v Praze se ten posranej čůrák zmohl akorát tak na posranou vyhlášku. A co je lepší? Když platí vyhláška a vybírají se pokuty za psí hovna a vajgly — to není třeba uklízet. Všichni to budou dodržovat. Není ve městě čisto? To je chyba policie, že nedohlíží, aby každej jel s papírkem buď na Václavák, kde jsou koše dva, nebo na letiště Ruzyně, kde jsou koše čtyři. Tak pánové! S takovýmhle přístupem Vám řeknu: víc nepřizpůsobivých na Vás, když si neumíte vážit těch slušných!

    Za barákem tady mám černošský gheto. Ten termín používám proto, abyste si to dokázali vůbec představit. Projevuje se to tak, že spoluobčané tmavé pleti prostě po práci žijí na ulici; poslouchají muziku, tancují, povídají si… Když tudy procházím, koukají na mě stejně jako já na ně. Ještě nikdy v životě jsem neviděl tak černou kůži, jako tady. Jsou tak černí, že jsou až do modra. :-D A? Procházím se tu v průmyslové části po nocích a nepociťuji to, co v Karlíně či na Plzeňské.

    Takže doporučení pro Čechy: země stojí za hovno. O tom žádná. Ale snažte se si ji udržet a budovat. Třeba bude za sto let vypadat jako Španělsko vypadá teď. Je to jen v lidech.

    Další příklad: zaměstnavatel neplatí. Si jako myslí, že když mu to projde u "študáka", kterej je rád za pět padesát (ano, můj zaměstnavatel postavil svůj business na podvádění studentů), že jako může srát na hlavu mně? No to se přepočítal! A jak! Takovej fičák jsem tam udělal!

    Takže: Jestli chceme něco dokázat a žít aspoň trošku v klidu, musíme se všichni změnit. Žádné podvody, žádná nenávist v prodejně, trošku být víc sobě blíž. Fascinuje mě, jak tady každý říká něco o parazitování. Já nevím, ale můj zaměstnavatel je bílej a okrádá mě každou minutou. Je to prašť jak uhoď. Jak říká babička: jeden za osmnáct, druhý za dvacet bez dvou.

    23.11.2008 18:11 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ale s váma není problém. Máte smůlu, svět je nespravedlivej. Nejde o maximální spravedlnost, ale o řešení problému.

    Nejde, nebo nemusí jít o řešení problému skupiny. Podobný problém může mít každý. Ten váš problém navíc není základní. Vy pravděpodobně svým životem směřujete k tomu, že si alepoň něco z toho budete moci dovolit. Tohle je životní styl, který je dobře možný.

    Tohle možná mít budete. Indiánský stan v lese, stádo koní a pole... leda jako hodně velký milionář, co si na to koupí ten les. Jinak přijdou na vás v lese myslivci, ochranáři, berňák, komise pro schvalování chovu koní, zemědělští odboráři... Ani pasákem vepřů, potulným mnichem, obecním bláznem, potulným kejklířem nebudete, leda v nějaké institucionalizovné podobě. Pokud máte silnou potřebu tak žít, buď budet trpět, nebo se i zblázníte... nebo budete dělat průsery.

     

    23.11.2008 16:43 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jeden ze zivota. Malej cikan skocil na zahradu materske skolky a zacal si ho....no mastit. Ucitelky na nej zavolali policajty, protoze na jejich vyzvy odejit nechtel. Policajti prijeli a jediny co je zajimalo kdo ho k tomu vyprovokoval, misto aby toho spratka vyhnali ven z te zahrady. Kde je strach o moralni ohrozeni mladeze???
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    robotics avatar 23.11.2008 16:47 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    :-D začal mastit. Tak to sou ty cajti fakt kkti.

    23.11.2008 16:51 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Ne, jen je zde obecne strach pri jakemkoliv problemu s cikany poukazat na pravou pricinu.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    robotics avatar 23.11.2008 17:05 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    A tou pravou příčinou jest?

    23.11.2008 19:16 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Neprizpusobiva cast obyvatelsta.
    Ad diskuze na tema "mravni ohrozeni mladeze". Muzete s tim nesouhlasit, ale jednou to tu je a tak podle toho policie mela jednat.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Heron avatar 23.11.2008 16:53 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Kde je strach o moralni ohrozeni mladeze?

     

    Nikdy jsem nepochopil co to je a proč se to má vlastně chránit. Jako masturbuje každej, akorát se o tom nesmí mluvit. Fakt pokrytectví. Jako děti jsme si běžně prohlíželi pornočasáky (ačkoliv nám to v tomto věku ještě nic neříkalo) a cítili se hrozně dospěle. Nezanechalo to na nikom žádné následky. Naopak někteří kluci, co si toto nikdy neprohlíželi, měli pak v pubertě problémy, protože nevědeli co stím maj dělat a sami na to třeba nepřišli. Jedná se o zcela přirozenou věc.

    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 17:01 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Souhlasím. Buď už "mastí" nebo ještě "nemastí" a stejně z toho nemají rozum, takže nevidím, co by jim to mělo v budoucnu způsobit.
    23.11.2008 17:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Dítě je "sexuální" od chvíle kdy se narodí. Ať se ná to líbí nebo ne, musí se naučit v tom chodit tak, aby se vešlo do norem současného zde a nyní a do určitých norem vytvořených tisíciletími a které nemůžeme jen tak zahodit (i když často chceme).

    Mohu Tě ujistit, že když dítě začne na ulici onanovat, působí to na lidi nevhodně. Dokonce i náznaky nejsou příjímané, fakt ne. :)

    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 18:14 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Mohu Tě ujistit, že když dítě začne na ulici onanovat, působí to na lidi nevhodně. Dokonce i náznaky nejsou příjímané, fakt ne. :)
    Ještě jsem se s tím nesetkal, ale věřím :-)
    23.11.2008 18:22 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    :) No, já často. Pro mne podobné a jinak nezvyklé projevy nejsou problém, to bych nepřežil.  Ale občané to nesou většinou špatně. :) Až velice špatně. :)

    23.11.2008 18:24 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Občané si totiž myslí, že když se nad tím budou pohoršovat, tak že to pozvedne jejich mizernou kulturní úroveň... :-)
    23.11.2008 18:28 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    :) No, to je také možné. Ale já si myslím, že je to prostě zaskočí. :) Záleží také na doprovodných projevech, pravda.

    robotics avatar 23.11.2008 17:04 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Chceš říct, že nevěděli jak si ho maj mastit? :-D

    Heron avatar 23.11.2008 17:12 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Někteří ano. Je až to neuvěřitelné (vždyť na to se dá snadno přijít). Sexuologové (zejména Radim Uzel) vyprávěli několik perliček i ze života mnohem starších klientů.

    Btw vidím ročník 83, takže starej mazák, vy ste se o tom mezi kámošema nebavili? V mém okolí se vždy našel někdo (v tomto oboru obecně) nevyučený.

    robotics avatar 23.11.2008 17:18 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jo bavili sme se o tom. :-) Maník nosil i porno časopisy do třídy na základce. Měli sme tam jednoho maníka, kterej byl hodně velkej nadrženec, normalne v hodině si vytahoval péro a strkal ho do lavice. A taky v šatně kdyz se jedna holka přezouvala a sedela, tak si vytahl penis a strčil jí ho do vlasů :-D. Prostě maniak. A taky volaly češtinářce a vzdychyli do telefonu. To byl pak průser :-).

    Heron avatar 23.11.2008 17:23 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Jo, tak někdo takový se najde snad v každý třídě :-D. Možná je to lepší, než zamořit půlku školy H2S (což se povedlo nám) ;-).

    Heron avatar 23.11.2008 17:21 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    K tomuto ještě perličku. Někteří věřící praktikují to pravidlo, že "poprvé až o svatební noci". No a stalo se, že se přiblížila svatba jednoho takto věřicího a stejně zaměřené ženy. No a klučina týden před svatbou přiběhl za kamarády, že by chtěl vysvětlit, co a jak v tu noc má vlastně dělat. To je prostě šílené.

    mkoubik avatar 23.11.2008 18:06 mkoubik | skóre: 5 | blog: lorem_ipsum | Praha 8 - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Někteří věřící ...
    Mně se hned zdálo, že je tu málo příspěvků ;-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 18:21 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Myslel jsem, že podobní věřící u nás ani nejsou.
    23.11.2008 18:25 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Všude jsou... :-) Jeden takový pár znám...
    23.11.2008 17:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Si tam dejte jiné slovo. Vcelku všechny kultury co jich bylo, se shodli vzácně na tom, že jsou věci, co jsou nomální, ale má si s tím člověk někam zalézt. Napříkla sex a vyměšování. Je to v nás zažraný, určitý stud se prostě objevuje a je docela dobré ho chránit. Ono jde padnout stejně tak na hubu jako na prdel (sorry za výraz). Děti vychovávané v puritánském duchu bývají stejně neurotické, jako ty vychovávané úplně bez zábran.

    Všeho z mírou. Což je ale dnes asi nejtěžší co je. Lítáme od zdi ke zdi.

    Heron avatar 23.11.2008 17:16 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Tak jistě, všeho s mírou. Já také rozhodně nemám představu takovou, že by se mělo dětem ve školce nějak programově pouštět porno. Ale myslím, že paní vychovatelka v tomto případě měla děti poučit, co to tam ten chlapec dělal (a že je to neslušné dělat na veřejnosti). Jenže ty učitelky se občas stydí víc než ty děti.

    23.11.2008 17:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    No, to by asi šlo. To co říkáte. Nicméně bych tu školku nad raději od tohodle uchránil. Prostě to ve školce není ono :). Nemyslím si, že by z toho děti musely být "na prášky", to pravdu spíš ty tety, ale vyhodi ho někdo měl. Pokud policajti, tak na to musí nandat pragraf, no a to je to ohrožování. Možná nějakej pohlavek by byl lepší, ale to pšššš :-).

    robotics avatar 23.11.2008 17:11 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.11.2008 18:42 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Jó, Volary. Tam jsem dostal v 11 letech od cikána přes držku, protože jsem si sednul na "jeho" lavičku v parku.
    23.11.2008 23:36 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    K čemu mají, oh_my_god, policisté služební zbraně a služební náboje?

    24.11.2008 10:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Aby mohli čas od času odprásknout sebe, manželku, nebo náhodného chodce?
    24.11.2008 11:22 Čech Antonín | skóre: 17 | blog: CzechTony
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Protoze za to nebudou odsuzovani tak, jako za zastreleni cikana!

    25.11.2008 19:06 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    http://www.novinky.cz/clanek/155189-deti-zdemolovaly-nemocnici-tak-ze-se-musi-nove-vymalovat.html

    kde jsou ti lidumilove? Mohli byste si to po svych chranencich zaplatit, ja to ze svych dani tahnout nechci.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    nooneanymore avatar 25.11.2008 21:00 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    V diskuzi zde byli i tací, kteří tvrdili, že extremisté přišli do Janova neozbrojeni. Teď se po několika diskuzích v TV ukázalo, že je museli policisté odzbrojit, načež je pak místní "slušní bílí" znovu vyzbrojili. Tak ubohou skupinu, jako několik "normálních" tetek s "normálními" kluky, jaká byla v shotu, který jsem zrovna v TV spatřil, jsem už dlouhou dobu neviděl. Až mě zamrazilo. Pokud napomáhání v násilí je věc, co mají tzv. slušní lidé dělat, tak potěš pánbu.

    Doufám, že nejsem jediný, který má nějaký žebříček hodnot, kam uplatňování násilí vůči kterékoliv skupině lidí nepatří (pokud zrovna ta skupina nemá v rukou státní moc, nevraždí či nezbídačuje obyvatelstvo atd., však víte, co myslím).

    V reakci na takové lidské poklesky jsem vyzýval společnost, ať se připojí na stranu obětí - Romů. Protože oni jsou oběťmi zobecňování a sebevětší menšina z nich, která se neumí chovat, přece nemůže zdiskreditovat celou populaci. V problémové čtvrti v Janově dokonce ani Romové netvoří většinu! Mediální obraz je úplně zkřiven oproti neblahé skutečnosti, kterou způsobil prodej obecních bytů nějakému developerovi, který sociálně slabé uplatil, aby se do Janova nastěhovali. Na co jsme v posledních desetiletích my většina sáhli, to jsme zkrátka "zvorali". Nebo odmítáte tuto paušalizaci vůči nám, vetšině? Pokud ano, v čem vy, obhájci násilného řešení, jste lepší?

     

    25.11.2008 21:17 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    v Prostejove ted rom znasilnil dve zeny. Jedna podala trestni oznameni, nacez ji bylo vyhrozovano, ze jestli ho nestahne, bude ji uriznuta hlava jejimu manzelovi taky. Tak ten zmetek zase beha po svobode...
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    nooneanymore avatar 26.11.2008 08:57 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Takových příběhů s neromskými aktéry je hodně a dějí se všude po světě.

    27.11.2008 19:35 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Me nezajima vsude po svete - tam si to musi vyresit zodpovedne instituce. Me zajima tady a ted a kdy uz konecne nekdo udela radikalni rez, zacne situaci razne resit a nenecha se zastrasit hloupyma recma o rasismu.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    nooneanymore avatar 28.11.2008 19:52 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Ten tvuj "radikalni rez" ale pravdepodobne bude kulhat na jednu stranu. 

    26.11.2008 10:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    V problémové čtvrti v Janově dokonce ani Romové netvoří většinu!
    V tom je ten problém panáčku! Že pár cikánských hajzlíků dokáže dokonale znepříjemnit bydlení všem na hony daleko. A kde nepomáhá slušné a klidné slovo, tam se holt otvírají dveře násilné represi.
    nooneanymore avatar 26.11.2008 14:53 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Nebo to taky znamená, že v očích naší bezvadné společnosti stačí 1 Rom účastnící se  nějakého problému, aby se začalo mluvit o romském problému hodném násilné represe.

    Heron avatar 26.11.2008 15:05 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Njn. Bohužel to je tak, že u některých lidí musí člen menšiny cosi dokazovat, aby se vůbec dostal v očích toho člověka na neutrální nulu. :-( Protože už dopředu dostal záporné body (za členství v té menšině).
    28.11.2008 02:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Bohužel to je tak, že u některých lidí musí člen menšiny cosi dokazovat, aby se vůbec dostal v očích toho člověka na neutrální nulu.
    http://litvinovjanov.blog.cz/galerie/janov/34671200

    Tohle stahuje hodně do mínusu...
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 28.11.2008 07:18 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Heh někdo má smysl pro humor :-D.

    Heron avatar 28.11.2008 07:25 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu
    Tak si říkám, jestli náhodou není tento plakát (pokud je tedy míněn upřímně) lepší než billboardy s (většinou bílými) politiky, kde je to lež od začátku do konce. :-)

    Ale i tak, takže mám si na základě jednoho nápisu (kterých denně vidím ... celé skupiny :-)) vytvořit negativní představu o celé bílé většině? Zdá se ti to snad jako inteligetntí chování?
    nooneanymore avatar 28.11.2008 19:53 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    A kdo si myslíš, že to napsal? Romové? 

    nooneanymore avatar 28.11.2008 19:58 nooneanymore | skóre: 14 | blog: Smazano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pasivita vůči rasismu

    Koukal jsem se na fotografie z toho webu v kapitole Janov, ale nějak se mi nezdají výmluvné. Já viděl podobné věci na pražském sídlišti a v celém domě snad nebyl žádný Rom. Chudí určitě, ale že by Romové? To si nepamatuju. Problémová populace se podle mne definuje doopravdy spíš měsíčními příjmy než barvou kůže. 

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.