abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 41
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 845 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Uvěřil Abraham.....

    27.1.2006 19:08 | Přečteno: 1388×

    Miluji starozákonní příběhy. Jsou drsné, plné vášní a víry. Ale také plné naděje, odvahy a odhodlání. Lidé v nich jsou jednající naplno a do krajnosti. Mají víru, je v nich život a jejich proroci volají na poušti. Volají a burcují Izrael. Naše kultura ať se to komu líbí nebo nelíbí je dědičkou jak starých Řeků, tak těch kočovníků pasoucích svoje stáda na poušti a přenášejících Schránku úmluvy a věřících, že jsou národem Vyvoleným. Jejich dějiny jsou plné násilí a přesto se jejich Knihy staly základem kultury, která obhajuje lidská práva i svobodu jednotlivce.

    Starozákonní králové jsou živí lidé, se všemi vášněmi a nectnostmi i přednostmi. Saul, David Šalamoun. Vzpurní, bojovní. Jeden každý z nich má množství milenek, manželek, zástupy dětí. Neposlušní, nepoddajní a přesto věřící. Plnící příkazy Boha a zároveň občas propadající v modlářství za něž nesou důsledky a čelí Božímu hněvu.

    Vedoucí strašlivé vyhlazovací války v nichž bylo vždy „Kdo z koho”. Strana , která podlehla byla vyhlazena do posledního. A zároveň jsou užívající života naplno. Proroci Izaiáš, Eliáš a další jsou tvrdí, nesmlouvaví. Jsou nesmlouvaví a na základě Písma a Desatera žádají celého člověka. Právě na základě prvního přikázání: „Slyš Izraeli jenom v jednoho Boha budeš věřit”. Žádají víru, odhodlání, čin.

    Jsou to lidé pouště a polopouště. Kdo byl v poušti ví co znamená: „Hlas volajícího na poušti” Zrovna tak jako ten kdo kráčel sám tunelem ví co znamená: „Světlo na konci tunelu”. (Byl jsem na poušti a v Pyrenejích jsem šel hodinu tunelem bez osvětlení). Jestliže Abraham, který je jeden z mých oblíbených hrdinů Starého zákona dostal příkaz se odebrat do země zaslíbené, neměl to jednoduché.

    Izrael tehdejší země Kanaanejská je líčen v Písmu jako země: „Mlékem a strdím oplývající”. Kdo viděl celý Izrael, celou Palestinu tak se zřejmě podiví. A to je dnešní Izrael díky nejpropracovanějšímu způsobou zavlažování na světe místy skutečně kvetoucí zahradou. Ale také pouští a polopouští. Něco o tom vím. Prošel jsem Izrael celý pěšky. V červenci. A to tam býval trochu tepleji než je tady v kraji zvykem.A tehdy v biblických dobách ta poušť byla větší než je dnes. Ale v očích tehdejších kočovníků, lidí přicházející z pouště to byla asi opravdu „Země zaslíbená”

    Abraham musel být skutečně věřící člověk. Židé jej považují za Otce národa. Ochotný obětovat syna na příkaz Boží. Prožít hrůzu ze splnění toho příkazu i zázračné zachránění. Bůh mu údajně zadržel ruku při pozvednutí ruky držící nůž, ruku zadržel a dal místo jeho syna na oltář oběti berana. Byla to zkouška. Zkouška asi jen pro Abrahama. každý kdo má děti e hrozí jedné věci. Že se bude muset dívat do hrobu svých dětí. Abraham se vystavil této zkoušce.

    Možná byl psychotik slyšící „hlasy” Možná byl fanatik, z dnešního hlediska se to tak může jevit, ale tehdy lidé brali tyhle věci jinak. Možná měl skutečně jako hluboce věřící člověk pocit nevyhnutelnosti. A z toho pocitu se rozhodl tak jak se rozhodl. A také to byl přímluvce a prosebník za Sodomu a vyžádal si podle Písma Boží slib, že bude-li tam jen deset spravedlivých, město bude ušetřeno.

    Abrahama mám ze starozákonních postav možná nejraději. Pro to všechno co jsem o něm napsal. Vydal se ve vysokém věku do neznáma, protože měl pocit, že Bůh tak přikazuje je pro mne fascinující. Tak jako při obětování syna, kdy určitě měl měl hrůzu ze svého činu, protože obětovat syna není skutečně jen tak. Rodiče vypravující syny do války by jistě mohli vyprávět. A vydat se do neznáma vydat se do pouště, do země, kterou měl slíbenou, a o o níž nevěděl nic. Vydat se na cestu s celým domem to není jen tak. Abraham překonal úzkost, strach, pochyby a odpor své rodiny a vydal se pouští a stepí do neznáma. Do země zaslíbené.

    Pro mne znamená toto vydání se na cestu do neznáma, do země zaslíbené jako čin hodný následování. Vždy, když chceme něco nového, musíme se starého vzdát. Musíme opustit veškerou jistotu, jíž je tak tak málo v tomto nejistém světě. Překonat sami sebe, a na volání, kterému můžeme říkat „instinkt, pud, Boží hlas, šílenství”. Pouze odpovědět vykročením. Z důvěrou v lepší budoucnost se vydáme za něčím co neznáme a o čem máme jen víru. Tak vždy, když se vydám na cestu, nebo mám začít něco nového vzpomenu si na Abrahama, co uvěřil Bohu.

    A TA VÍRA MU BYLA POČÍTÁNA ZA SPRAVEDLNOST.

           

    Hodnocení: 52 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.1.2006 19:31 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Izrael tehdejší země Kanaanejská je líčen v Písmu jako země: „Mlékem a strdím oplývající”. Kdo viděl celý Izrael, celou Palestinu tak se zřejmě podiví. A to je dnešní Izrael díky nejpropracovanějšímu způsobou zavlažování na světe místy skutečně kvetoucí zahradou. Ale také pouští a polopouští.
    Hezké, mám jenom připomínku. Nesmí se zapomínat na klimatické změny. Před časem jsem se díval na dokument o starověkých městech, která v důsledku rozšiřování pouště jednoduše přestala existovat a zachovaly se o nich pouze legendy. Jimž pochopitelně seriózní vědci nevěří, že ano :-D. Nicméně se některá ztracená města skutečně našla. Poušť je pohltila až v průběhu 2. a 3. století. Takže před těmi 4 tisíci lety (nebo kolik to vlastně je) mohl dnešní Izrael oplývat medem a strdím, rozhodně ve srovnání s okolní pouští.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    27.1.2006 19:36 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Fascinuje mě nekonečná lidská schopnost hledat i v pohádkách nějakou souvislost se skutečností :-)
    Copak toho není dost?
    27.1.2006 19:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Pohádky jsou pravdivější, než beletrie A Abraham byl skutečný -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 19:41 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    To byla i taková Ilias a Odyssea jenom pohádkou? Pokud ano, tak jakto že s její pomocí nalezl Schliemann Tróju? Mě zase fascinuje předpoklad, že naši předci byli úplní pitomci jenom proto, že neznali parní stroje, nebo elektřinu.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Nejsemtu avatar 27.1.2006 19:46 Nejsemtu | skóre: 14 | blog: Nejde Smazat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Mě zase fascinuje předpoklad, že naši předci byli úplní pitomci jenom proto, že neznali parní stroje, nebo elektřinu.
    Tak pod to se podepisuju.
    27.1.2006 19:53 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    I leckteré pohádky jsou zasazeny do skutečných míst a často v nich vystupují i některé skutečné osoby.
    Copak toho není dost?
    27.1.2006 23:26 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Skutečně nalezl Tróju? Nebo jen _chtěl_ najít Tróju...? ;)
    28.1.2006 00:26 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    No, podle wikipedie nalezl oblast, kde by se Trója mohla vyskytovat. Těch měst tam bylo údajně více, ale jedno z nich je pokládáno za Homérovu Tróju ... problém je, že ti starověcí Řekové nezanechali žádné souřadnice a archelogové si musí vystačit s několika většinou nepřesnými zdroji.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Marek Bernát avatar 28.1.2006 01:58 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    <SKAREDY FILOZOFICKY PREDSLOV>
    Ja neverím tomu, že existujem. Tým menej verím tomu, že skutočne existovalo niečo ako včerajšok a že to nie je len v mojej hlave. To len moje prostredie nesie následky, ktoré sú najlepšie vysvetliteľné tým, že ten včerajšok existoval. Preto, aby som mohol normálne existovať, musím teda uchopiť niektoré poznatky, ktoré mám a dať im status axióm. A tak získavam stále nové poznatky a považujem ich za pravdivé a sledujem, že či mi z toho nelezie nejaký spor.
    </SKAREDY FILOZOFICKY PREDSLOV> Lenže získať poznatky spred niekoľko storočí je veľmi ťažké, pretože prostredie má čoraz menej a menej informácií. A je to horšie, čim ďalej do minulosti ideme. Navyše, ide aj to, že či sa vôbec nejaká informácia dá nájsť. Myslím si, že sa preto zhodneme, že porovnávať antické obdobie s príchodom židov do Kanaánu je ako porovnávať hrušky s jablkami. V príbehoch o Tróji sa jasne črtá obyčajné dobytie nepriateľského mesta a keď sa k tomu pridajú ostatné správy a vylúčia všetky mýty a heroické činy, tak existencia Tróje nie je ničím zvláštnym. K tomu ešte _má_ nejaké mesto existovať a teda _je_ čo hľadať. Naproti tomu príchod židov znie oveľa viac ako obyčajná (aj keď pekná) rozprávka, ktorú vymysleli starí židia, aby si zvýšili svoje ego a pocit vyvolenosti a prakticky nie je žiadny spôsob, akým by sa dala overiť. Prinajlepšom možno skutočne odniekiaľ ich národ prišiel, ale v tom prípade sa proste jednalo o normálnu migráciu, akých bolo v histórii desiatky (v tej histórii, ktorá je relatívne dobre overiteľná) a rozhodne netušili kam idú. Tým ale nechcem uberať hodnotu biblickým príbehom. Biblia je najväčším zdrojom nádherných príbehov, ktoré sú hodné zamyslenia sa. Ale dosť mi vadí, keď sa ma niekto snaží presviedčať, že sa to skutočne stalo. Potom to končí vecami ako kreativizmus...
    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    28.1.2006 17:05 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Jenže oni pravděpodobně elektřinu znali a používali ji. Důkazů k tomu už je docela hodně. Akorát u sebe bohužel nemám momentálně odkazy na pár stránek. něco by se snad dalo najít na www.záhady.cz
    27.1.2006 19:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Ta historická skutečnost je mrtvá. Ten příběh je zatím stále živý a ovlivňuje nás. A chceme a nebo nechceme.
    Pokud by někdo vyzkoumal, že Abraham se jmenoval Franta a žil v Peru, tak to je to zajímavé, ale nic zas tolik zásadního a důležitého. Živý je ten příběh.
    27.1.2006 20:05 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    No, to mají na "svědomí" jistí následovníci jednoho pracovníka v dřevozpracujícím průmyslu, kteří si vzali za úkol tento a podobné příběhy udržovat na životě. Aneb, kolik toho dneska víme o egyptské, nebo germánské mytologii?
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    27.1.2006 20:20 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Oni i ti Germáni. Nebýt jich, tak kde by vzal Wagner námět pro vytvoření díla pro kulturní maratonce v přeboru opery. :) A Páni prstenů. A další.
    27.1.2006 20:28 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    To je fakt, takhle by si musel valkýry vymyslet úplně sám ... a co teprve Tolkien a všichni ti elfové a podobná havěť, kolik mu to jenom ušetřilo práce :-D.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    27.1.2006 21:39 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Až někdo bude nadávat, že zápisky v blogu na ABCLinuxu mají být alespoň o IT, tak ho odkážu na tebe doufajíc, že změní názor. Ale k zápisku. Líbí se mi poslední odstavec, jako bych v sobě chtěl také najít tu odvahu a sílu a nechat se strhnout velkými činy předků... Jen s těmi předky si nejsem až tak jistý, existovaly postavy skutečně?
    Math, as Barbie says, is hard.
    27.1.2006 22:54 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Pro mne znamená toto vydání se na cestu do neznáma, do země zaslíbené jako čin hodný následování.

    Jak se shoduje tato veta s timto blogpostem? Ja chapu, ze cesta do Izraele a pres Izrael muze byt vyzvou, ale nakonec ... vzdyt je tolik turistickych pruvodcu, onech navodu, tak nac objevovat objevene. Rozumejte, vubec se tomu nevysmivam, ale nanapadlo Vas, ze se prilis situuete do role toho spravneho. Kdybyste v te pousti zustal, tak by mohl nekdi jiny o Vas tvrdit, ze jste se neridil navody, ze jste byl podivin se silenymi napady (kolik z nas kdy projde Izrael), ktery se nedrzi Ceske malomestacke prirucky. Proste, zivot mi prijde prilis komplikovany a Vase zapisy v nekterych smerech podivne vyhranene nebo nevyvazene. Doufam, ze se pokusite to vysvetlit.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    27.1.2006 22:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    A mám důvod cokoliv vysvětlovat? -))) Codím tam kam uznám za vhodné a píši jak mám chuť. Stačí? -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:12 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Ted jeste zrusit ty diskuse a bude to idealni misto pro dokonale exhibovani.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    27.1.2006 23:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Jste nespokojený? Někdy prostě nedostanete co chcete. Prostě máte právo chtít cokoliv, ale nárok téměř na nic. -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:18 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Presne tak, ale lina huba, hole nestesti. Radeji se dam vsanc nez prijit o sanci podivat se vecem pod poklicku. I kdyz si spoludiskutera vazim, neznamena to, ze nebudu hledat rozpor. A prave proto, ze nemam Vase zivotni zkusenosti, se tomu rozporu (alespon dle meho vnimani rozporu) snazim prijit na kloub. Doufat mohu a kdyz nedate pujdu s klidem spat.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    27.1.2006 23:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Píšu o čem přemýšlím a dělám co mě napadne a baví. to je vše. Svobodní lidé tak žijí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:26 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Napodobne a bez respektu.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    Isah avatar 28.1.2006 00:46 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    No, já s tímhle souhlasím, pan Jílek se stává grafomanem a to za každou cenu.:-( Mně prostě připadáte naprosto neautentický.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 01:04 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Mohu se zeptat? Vim jak jste se tady minule se Striderem oslovovali pane kolego. Ted bych nerad, aby sis snad myslela, ze nekoho vyhanim, ja si naopak techto zapisku velmi cenim, jak je mozne, ze psychoanalytici/terapeuti publikuji sve uvahy v blogu zde na ABClinuxu. Vim, vim, je to o svobode a ..., ale co vas k tomu vede?
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    Isah avatar 28.1.2006 01:21 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Ne, nemyslím si to. Oba používáme Linux. Jsem zde proto, že používám Linux a je zde mnoho lidí, kteří mi poradili a díky třeba online učebnici Linuxu se řadu věcí dozvím. Já si Striderových zápisků necením. Připadají mi vykalkulované a nic moc. Jak jsem již psala, rozhodně ne autentické. Mám raději blogposty lidí, kteří píšou "teď a tady", " mám nějaký problém, něco se mi nedaří či nelíbí". To je celé. To, že jsme se oslovovali "Pane kolego,paní kolegyně" je jen ta konvence. Můj názor je, že pan Jílek píše jen proto, aby něco napsal a z toho jak jeho blogposty čtu se mi často dělá špatně. Možná jsem přecitlivělá na lidi, kteří nejsou takovými, jak se prezentují.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 07:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Paní kolegyně, skutečně si mě nemusíte vážit. Tak jako si nevážíte lidí, kteří pro tu terapii udělali neskonale víc, než si umíte představit. Já si o věcech přemýšlím a někdy o nich napíši to co mě zaujalo. Samozřejmě ze svého pohledu. Pokud je vám z toho špatně, tak je potom pro vás riziko to číst. Ale je to vaše riziko. -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    28.1.2006 09:48 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Skôr by som povedal, že nevieš rozdýchať to, ako ťa minule J. Jílek rozniesol kvôli tomu, že si siahla na jeho alma mater a ním uznávaných pedagógov (Skála, Ružička). Bolo by celkom fajn, ak by ste si to obaja na rovinu priznali. Takto to, žiaľ, vyzerá ako kalkul a fabulácia z oboch strán, s tým, že Jílkove texty sa lepšie čítajú a poskytujú podnety na zamyslenie sa.
    28.1.2006 10:05 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Pozor na to, Strider je profesionalni psychoterapeut. Aby te svymi zapisky nedonutil udelat psychologickou obdobu #>rm -rf / :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    Isah avatar 28.1.2006 11:04 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Ne, tak toho se nebojím :-) Naopak jsem přemýšlela čím jsem se ho tolik dotkla. Že útočil tam, kde to nebylo zapotřebí. Už to vím, ale respektuji páně Jílkovo přesvědčení. Chápu a rozumím, že má své učitele za Bohy a bylo by ode mne nefér, kdybych mu tuto víru brala. Já vyznávám spíše kritické myšlení a svých učitelů si vážím, nicméně je stále podrobuji kritice. Věřit potřebujeme všichni, ale hledat pravdu a slepě věřit je velký rozdíl.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 28.1.2006 10:56 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Já tedy nevím, jestli jste četl dobře. Můj první příspěvek do toho blogu nebyl vůbec útočný. Pouze jsem konstatovala, že mladý terapeut a myslím, že se to dá aplikovat i na jiné profese, využívá teorii, protože mu poskytuje jistotu. Nijak mne neroznesl. Nechci mu brát iluze o jeho Bozích. Já na tu školu chodila také a jak jsem napsala, ta škola je zbytečná. Ti lidé, kteří ji vedou rýžují peníze na lidech, kteří tam přijdou s tím, že se chtějí naučit jak pomáhat lidem. Od několika terapeutů, kteří tam učili vím, že tam učili zdarma. Takže peníze, které jsme platili my studenti, šly do kapsy p. Růžičkovi. Jménem Skály je ta škola pouze zaštítěna. Pár let po mém absolutoriu si zmiňovaní pánové otevřeli soukromou školu, kde se platí školné 50 000,- za rok a ještě student musí absolvovat lustraci. Asi proto, jsou-li jeho názory ty správné :-(

    Další argument. Škola neopravňuje k výkonu profese terapeuta. Ani 5letý výcvik, pořádaný školou, nepomůže. A ten problém byl v tom, že Růžička roky sliboval, že se tato okolnost změní.

    Historii psychoterapie znám velmi dobře. Uznávám Doc. Skálovi zásluhu na vývoji PT v Čechách. V AT / alkohol toxikomanie / byl špičkovým odborníkem. To mu neberu. Pan Růžička je trochu jiná káva. Zpočátku se mi jeho přednášky moc líbily, ale pak mne velmi zklamal. Několikrát ho řešila etická komise, protože zneužíval své pacienty k výstavbě své chaty. Bylo to i v denním tisku. Hlavním předmětem, který tak rád pan Růžička přednáší je etika. A etické principy v PT jsou velmi důležité. Jak má mít pacient jistotu, že ho nikdo nezneužije ?

    Já se psychoterapii věnuji 17 let. Nejprve teoreticky a několik let i prakticky. Pracovala jsem s lidmi na drogách, na Lince důvěry, ve skupinách s neurotiky, se starými lidmi a v současné době jsem 11. rok v psychoanalýze a připravuji se na dráhu psychoanalytičky.

    Respektuji to, že si p. Jílkovi PA nesedí. Jak jsem již psala, každý máme jiné preference.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 12:52 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Povedzme, že som podľahol prvému dojmu a pod jeho vplyvom sa horúcou hlavou zamiešal do niečoho, do čoho ma vôbec nič nie je. Tak mi treba. Dobré poučenie pre budúcnosť. Ospravedlňujem sa.

    K uvedenému sa mi ťažko vyjadruje, keďže mi chýbajú informácie, takže stačilo prázdnych rečí.
    Isah avatar 28.1.2006 13:05 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    V pohodě, jak jsem již psala, myslím, že sám umíte zhodnotit co je lež a pravda. Vy sám máte možnost ten rozdíl rozpoznat. Stačí používat své schopnosti. :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 13:21 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    A ešte pár faktografických otázok na margo tých 17 rokov záujmu o psychoterapiu a 11 rokov záujmu o psychoanalýzu: Je treba to chápať sekvenčne alebo paralelne ? V akých rovinách sa pohyboval ten záujem ?
    Isah avatar 28.1.2006 14:39 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Asi od 13 let jsem vyrůstala mezi psychoanalytiky a psychoterapeuty. Už nějak v té době jsem věděla, že tuto práci chci dělat. A od 15 let studuji. Filosofii, etiku, psychologii, Psychiatrii, sociologii a psychoanalytickou teorii.

    Také jsem prošla mnoha zaměstnáními. Kurýr na kole 2,5 roku , recepční asi 7 let, zahradnice, pokojská, uklízečka, pomocná síla v kuchyni, prodavačka v bike shopu, cyklistika mne provází celý život, kdysi jsem jezdila silnici, teď se věnuji freeridu, ošetřovatelka, zdrav. sestra, to jsem dosud a tak vydělávám na výcvik v psychoanalýze a přivydělávám si jako správce několika kompů.

    Výcviků v psychoterapii mám několik,konkrétně, Kurs linky důvěry, Balint, Rogers, Transakční analýza a psychoanalýza. Chtěla jsem si najít směr, který by mi opravdu sedl. Z toho však nedělám dogma. Budu na delší čas raději dobrou matkou, než cokoliv jiného. Lidí, kteří začínali na ulici a jen s vyučením jsou mraky. I já si postupně dodělávala vzdělání. A samozřejmě se vzdělávám i dál. A to jak v medicíně, tak i v psychoterapii a v počítačové oblasti .Proto jsem i tady. Třeba časem bude některému z klientů vyhovovat Linux a až získám dostatečné vědomosti budu ho moci zprostředkovat někomu dalšímu. Vzdělávání je nikdy nekončící proces.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 19:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Milá paní,

    obávám se že se sice chlubíte tím jak se připravujete na dráhu analytika a zároveň poukazujete na dr. Růžičku a jeho nějaké osobní selhání. Pokud vím etická komise ani žádný jiný soud nesledal dr. Růžičku nečím vinným. Můžete mít na něj názor jaký chcete, to vám neupírám, ale myslím si jedno, že jako "terapeut" nemáte právo zveřejňovat jména svých klientů ani jména jejich příbuzných. Což jste udělala tady na abíčku.

    Bohužel. Tím jste se diskvalifikovala jako terapeut, jež ctí etiku své profese a nezveřejnuje jména svých klientů ani jejich příbuzných. Možná že máte zasebou to co píšete. Nezajímám se o to protože v tu chvíli jste pro mne jako kolegyně vyřízená. I se vším tím vzděláním, které zde uvádíte. Máte právo považovat mé texty za cokoliv, máte právo mi podsouvat motuivy jakékoliv. Konečně jsme ve svobodné diskusi. Necítím potřebu se hájít, nebo tvrdit, že moje texty jsou takové či takové. Pro mne jsou dost dobré. někomu jinému se líbí, někomu ne. To je riziko zveřejnění, kterému se vystavuji.

    Ale rozhodně nemáte právo hovořit jmenovitě o svých klientech. Ani z hlediska zákona. Váš školící analytik by vás v tuto chvíli měl vyloučit ze vzdělávání. A vaše zaměstnávající organizace by měla z této skutečnosti vyvodit důsledky. Jinak pokud se týče diskuse. K vaším komentářům k nim samotným nemám nic. Jak už jsem řekl, Nemám potřebu vás přesvědčovat o tom jak by jste je měla vidět. Jan Jílek
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    28.1.2006 20:05 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Prosim vas, kde vase kolegyne hovori jmenovite o svych klientech? Nejak jsem to nezachytil.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    28.1.2006 20:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Stačí se podívat do jejiho blogu ze září 2005, kde se chlubí, že má v péči paní ze známého klanu a hovoří tam jmenovitě o jejich příbuzných. Možná má právo na názor na jejich chování, ale nemá právo na zveřenování jejich jmen. Myslím, že pokud byste byl klientem nebo pacientem mým jistě byste velmi těžce nesl kdybych bez vašeho souhlasu zveřejnil vaše jméno. Jan Jílek
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    28.1.2006 19:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Paní, na PPF jsem několikrát přednášel. Jako lektor. Vždy jsem dostal za přednášku 1200 Kč. Nezdá se mi to tak malá odměna za 1 1/2 hodiny práce. Možná že pro vás je to málo. pro mne vždy byla čest na uvedené fakultě přednášet. A kdyby mě požádali a chtěli abych to udělal zdarma. udělal bych to. Je to pro mne opravdu čest. Jan Jílek
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Isah avatar 28.1.2006 12:48 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Mariáne, zamýšlet se umíte sám, bez podpory hloupého blogpostu p. Jílka. Nevažte se na někoho. Sám jste svobodný, myslící člověk. Čtu i Vaše blogposty. Využijte svého potenciálu.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 13:10 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Posúdenie toho, čo je a čo nie je hlúpe, je vždy výsostne subjektívne. Ponechajte mi tú možnosť, prosím. Môžem vás uistiť, že nie som si vedomý viazania sa na nikoho a svoj potenciál využívam, myslím, dostatočne. Celkom by ma zaujímalo, na základe čoho ste dospeli k opačným záverom.
    Isah avatar 28.1.2006 14:06 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Máte pravdu, je to subjektivní. A souhlasím, velmi ráda tu možnost přenechám každému z vás. Nedospěla jsem k opačným závěrům, jen mne zaráží kolik lidí se dalo "nachytat" rádoby moudrostí, která je plochá a o ničem. To o čem píše p. Jílek máme každý v sobě. A nakolik je validní a důležité o tom psát, také všichni umíme posoudit.Blogpost o tom, jak je to v sobotu skvělé si poležet a být v klidu, umím napsat také, o psychoterapii ani nemluvě. Jen nechápu, proč bych o tom zde psala.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 15:17 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Ak napíšem, že mi Jílkove texty poskytujú podnet na zamyslenie, tak si naozaj nemyslím, že by som sa ihneď nechal nachytať alebo že im ihneď slepo verím alebo vyzdvihnem Jílka na literárne nebo.

    Mám dojem, že hovoríme/píšeme o úplne rozdielnych veciach.
    Isah avatar 28.1.2006 15:26 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    No, do literárního nebe má extrémně daleko :-)

    Nebylo to celé o Vás. Pokud se nedáte nenachytat, tím lépe.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 23:48 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    p.Jílek to sem píše proto, že cítí potřebu něco napsat, tak jako my všichni ostatní, co máme blog. Nejenom IT je živ člověk !
    A protože se do diskuze osobní pocity a myšlenky psát nemohou, píšou se do blogu... Blog je naštěstí natolik svobodný že do něj můžete napsat cokoliv (v rámci slušnosti), ale nenutí nikoho z druhých lidí, aby jej četl. Čtu a odpovídám na blogy dobrovolně, a nemusím se vším souhlasit a nemusí se mi všechno líbit, protože toto je svoboda člověka :)
    ale to určitě víte :-)

    Blogpost o tom, jak je to v sobotu skvělé si poležet a být v klidu, umím napsat také, o psychoterapii ani nemluvě. Jen nechápu, proč bych o tom zde psala.


    No vidíte a já bych to asi třeba ani nedokázal...
    28.1.2006 08:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Paní kolegyně, já si zcela autenticky hraji ze slovy. Pokud to máte za diagnosu, popiště to v odborné literatuře, každý takový příspěvek tam bude jistě vítán. Jinak jsem se nevšiml, že bych s vámi podepisoval smlouvu o tom, že budu psát podle vašich představ a na temata vámi zadaná. Nebo o tom víte něco víc? -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Isah avatar 28.1.2006 09:01 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Ne, vpořádku, vyjádřila jsem svůj názor. Samozřejmě pište co chcete, to je vaše věc.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 28.1.2006 12:59 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    A zde je odkaz na to, jak byl Dr. Růžička řešený etickou komisí: http://www.psychoterapeuti.cz/ Samozřejmě, protože má moc a peníze bylo to zameteno pod koberec. Analytici nejsou tak měkcí, vědí své a prohřešky proti etickému chování se neodpouští. BTW nebyla to jediná stížnost na něj. Další velmi rychle následovaly.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2006 13:01 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Ten odkaz je jenom předpokládám další ze série vtipů které se tu poslední dobou tak množí…
    Copak toho není dost?
    27.1.2006 23:28 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Neříkám, že jsem nějaký znalec Písma, ale... nebyl to náhodou Lot (nebo jak se sakra jmenoval), kdo se přimlouval za Sodomu...?
    27.1.2006 23:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Abraham, ještě jsem si to ověřoval. Lot byl ten co nabízel své dcery za bezpečnost svých hostů rozvášněnému davu a byl se svou rodinou za to zachráněn. Lotova žena se otočila při opuštění Somy a ztuhla na šutr. tedy prý v solný sloup. -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:40 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Aaaha, no dál už to pak s Lotem a jeho ženou znám. Ještě mě zaujala ta část, kdy ho vlastní dcery znásilní a zplodí s ním potomky... (tedy tak si to pamatuji z hodin literatury :D)
    28.1.2006 00:30 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    A tady na tu scenu nejaky odkaz typu bible:// nemas? Ten kioslave mam po ruce :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 00:42 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    No bible má systém pojmenovaných odkazů už poměrně dlouho. Příběh o Lotovi by měl být někde v knize Genesis, ale přesné umístění si nepamatuju a taky se mi teď nechce hledat ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    28.1.2006 00:45 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    bible://1@mojzis/18/6 je scena kdy Abraham s Panovnikem docela drze handluje. Ta scena s incestem bude asi na stejnem serveru, pocitam. Jdu hledat :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 00:51 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Ten adresar /6 je tam navic, ani nevim jak mi tam vklouzl, mea culpa. URL pro nemravne Lotovi dcery je bible://1@mojzis/19.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    27.1.2006 23:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Máte dobrou paměť. :) Jenže bůh na něm chtěl nalézt v městě padesát spravedlivých. Lot to nakonec usmlouvá, uhandluje na deset. Jenže ani těch se tam nedajde... a je to.
    Jak pěl Karásek kdys: I v našem městě, hledá Bůh aspoň těch deset; nenajde-li je li; pak je všechno v prdeli. :-)
    27.1.2006 23:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    No Karásek zpívá ledacos, Ale fakt to byl Abraham co se přimlouval ted jsem se díval do Písma. -))) První Mojžíšova 18-19
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:42 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    No tak teď už fakt nevím, myslel jsem si, že to celé zmáknul Lot, ale na http://en.wikipedia.org/wiki/Sodom_and_Gomorra to popisují tedy jinak a figuruje tam Abraham i jeho synovec Lot.
    27.1.2006 23:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Stačí otevřít Bibli a přečíst. I v ekumenický i v Kralický je to stejně. Nářečí je rozdílný. -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:48 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Bezva, ale ne všichni mají doma Bibli.
    27.1.2006 23:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Já mám tři, tak ti jednu věnuju
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    27.1.2006 23:54 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    A mohl bych take jednu dostat?
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    27.1.2006 23:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Tak já ještě jednu koupím a věnuju ti ji. Jinak svoje texty nevysvětluji. Bud jim lidi rozumí a nebo prostě mají smůlu. -)))
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    28.1.2006 00:04 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Vyborne, v tom pripade budu mit tri bible a ty jenom dve bible. A lide co si mysli, ze jejich dusevnim otiskum musi hned kazdy prijit na kloub jsou mi protivni a povazuji je za naprdene namyslence. Navic neznam emotikon carka zavorka zavorka zavorka, coz mne trochu znejistuje.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 00:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    No to to znamená úsměv, ale jinak spoleham na to že na Linuxovém serveru jsou lidé zvyklí přemýšlet a netrvám na tom aby si pochopil všechno hned, stačí číst jednou dvakrát a víckrát a třeba dojdeš vlastního smyslu. Spolehám na to -))). To je ten úsměv
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    28.1.2006 00:19 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    A kde mas oci? :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 00:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    sem línej klepat na dvojtečku
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    28.1.2006 00:26 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Tak to chapu, nekdy taky nevim, kam mi ji operacni system umistil :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 10:57 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Mně je tu zima, nebyla by ještě jedna?
    Copak toho není dost?
    27.1.2006 23:53 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    ... ale vetsina ma doma Wikipedii. :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 28.1.2006 14:16 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    ...nebo BibleTime / GnomeSWORD :-)
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    27.1.2006 23:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Jo, já už jsem to odvolal, když jsem si vzpoměl, ale než jsem to odvolal, tak už to vysvětlili další. Stárnu, zapomínám. :) Z té mravoučné písně si pamatuji ostatně jen ten poslední verš. :-)
    28.1.2006 08:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Jo, mistr pěvec Svatopluk, přímluvce nejmenuje. Alespoň jak to doluji z paměti, která je čím dál děravější.
    Já si i o těch chlapcích od Archy ani už tak často nečtu, mám k nim trochu jiný vztah nežli autor glogu.
    27.1.2006 23:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Ne, sorač, smlouval fakt Abraham, Lot byl jen zachraněn a jeho žena zesolnosloupena.
    28.1.2006 00:27 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Protoze byla zvedava. Cert vi, co si myslela ze uvidi.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 08:11 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Lot se neohlédl za minulostí, která už byla ztracená, Lotovka jo a jak dopadla. Možná dobré poučení. Udělej pro záchranu co se dá. A když to nejde, tak jdi pryč a už se za tím neohlížej.
    28.1.2006 09:48 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Problem, nikdy nemuzes vedet, jestli si jiz ucinil dost.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    28.1.2006 11:11 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....

    Hej! Ono ani nejde říct, jestli gesto staré Lotky, která se odmítla odříznout od hříšného, leč trpícího města, nemá větší cenu, nežli Lotova záchrana.

    PS do Strakonitz. Bible jsou tištěny na velmi nevýhřevném papíře. Hodí se ale na balení cigaret. Pokud máš tento pragmatický vztah. :-)

    28.1.2006 11:18 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    Fakt? Wow. Tak teď jenom kde nějakou vzít :-) Ta výhřevnost už mě každopádně nežere, našel jsem ještě jednu deku a topení dělá co může.
    Copak toho není dost?
    28.1.2006 12:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Uvěřil Abraham.....
    "Ty kurvy knihy nechtěj vůbec hořet!" To si stěžoval dědic veliké knihovny jednoho východočeského písmáka a snažil se zatápět starými tisky, číslovanými prvotisky, knihami na pergamenu či ručním papíře. Naštěstí se nechal ukecat ke kšeftu -- Krabice knih za jednoho lahváče..

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.