abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 61
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (70%)
     (7%)
     (11%)
     (12%)
    Celkem 204 hlasů
     Komentářů: 14, poslední dnes 15:03
    Rozcestník

    KMail na Slackware mi už neblbne

    3.5.2005 20:02 | Přečteno: 1392× | Zkušenosti

    Po dlouhém uvažování jsem se rozhodl, že jako balík aplikací pro organizaci zvolím balík KDE PIM, obsahující mimojiné KMail, KAddressBook a podobné. Jaké však bylo moje rozčarování, když KMail odmítal vybírat poštu přes POP3...


    První co mě napadlo, jestli mi nechybí nějaká knihovna. Provedl jsem tedy opět kompletní upgrade balíčků za pomoci swaretu - ten však u závislostí měl problémy, protože web swaret.org prochází jakou přeorganizací. Napadlo mě, že Slax, jakožto postavený na Slackware, by tento balíček mohl mít taky, spustil jsem tedy virtuální počítač a nabootoval Slax. Docela mě zklamalo, že zde KMail pracuje v pořádku. Snažil jsem se porovnat balíčky mezi mým systémem a Slaxem, avšak bezúspěšně.

    Až později jsem zjistil, že se dívám špatně. Po TŘÍHODINOVÉM hledání všude možně (včetně diskuzí na abclinuxu), zadávání všemožných frází do vyhledáváčů na mě google vyblafl tento příspěvek a poradil nainstalovat balíček cyrus-sasl. První co mě napadlo bylo, podívat se na Slax, zda-li je tam tento balíček přítomný - a je! Trošku jsem si ulevil. Nainstaloval jsem balíček na svůj Slackware a s čelem plným potu, s roztlučelým srdcem jsem čekal na to, jak dopadne můj klik na ikonku obálky se zelenou šipečkou. Chvíli se nic nedělo, ale to jsem si nevšiml stavového řádku - zvláště jeho pravé části, kde ukazatel ukazoval počet stažených zpráv! Budiž světlo!

    Čili Ti, co máte problémy k vybíráním pošty v KMail 1.8, (balíček KDE PIM 3.4) v Slackware, řešení máte na dosah. Pěkný večer...

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    3.5.2005 21:38 Triton
    Rozbalit Rozbalit vše heh
    ChangeLog.txt
    +--------------------------+
    Thu Apr 21 14:26:29 PDT 2005
    ...
    kde/kdebase-3.4.0-i486-2.tgz:  Recompiled to link with Cyrus SASL.
    kde/kdepim-3.4.0-i486-2.tgz:  Recompiled to link with Cyrus SASL.
    n/cyrus-sasl-2.1.20-i486-1.tgz:  Added Cyrus SASL library (for Kmail).
    ...
    
    Njn, ono to chce číst před každým upgradem changelog. Pokud se knihovny nahrávaj dynamicky, tak swaret, resp. samotné ldd nepomůže. Často to lze ale zjistit spuštěním z terminálu, resp. jeho emulace v X a chyba při nahrávání knihovny se tam ukáže.
    TomCat avatar 3.5.2005 23:05 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Presne tak... V jednom kuse si mi nekdo stezuje, ze mu neco nefunguje... Po chvilce zkoumani zjistim, ze tak asi v 19 pripadech z 20 jde o to, ze si dotycny stahl aplikaci nebo upgradoval stavajici a ani ho nenapadlo precist si tech pitomych nekolik radku textu v README ci podobnem doprovodnem dokumentu, natoz changelog (coz v pripade upgrade/update povazuju za povinne - proc sakra nekdo upgraduje, kdyz ani nevi, co se zmenilo???????)...

    Nemluve o tom, ze chybejici knihovny zjistime snadno: ldd program...

    Verite, ze tuhle trivialitu zna asi tak kazdy desaty uzivatel Linuxu? Pak se mi nekdo divte, ze furt nadavam na "windowsovateni" Linuxovych distribuci a cim dal vetsi lamovitost uzivatelu... Jeste par let a situace v Linuxu bude uplne stejna jako u Woken - dokonce i kvalitni operacni system totalne polozi dementni luseri :-(
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    4.5.2005 01:43 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    proc sakra nekdo upgraduje, kdyz ani nevi, co se zmenilo???????)...

    Nemluve o tom, ze chybejici knihovny zjistime snadno: ldd program...
    Bezva. Mel jsem za to, ze zavislosti balicku je uz kazda rozumna distribuce schopna resit sama. Dalsiho komentare se radsi zdrzim...
    4.5.2005 09:42 pol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    no ved ldd je podla popisu nastroj na zistovanie zavislosti. naco mi je dalsi program, ked mi funguje ldd?

    ldd - print shared library dependencies
    4.5.2005 12:19 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Slackware ti neprijde jako rozumna distribuce nebo co? fakt takova trivialita jako zavislosti ti prijde tak strasne slozita?
    4.5.2005 15:25 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Ne, neprijde mi jako rozumna distribuce takova, kde musim pomoci nastroje ldd zjistovat, proc mi nefunguje distribucni balicek, ktery by fungovat mel. Taky mi neprijde rozumne, ze tam neni PAM, ze vykuchali Gnome, a spousta dalsich veci, ale to uz jen tak na okraj.
    TomCat avatar 4.5.2005 23:32 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    hrozne by me zajimalo jaky nastroj bys v jakekoli jine distribuci pouzil ke zjisteni pripadnych chybejicich knihoven... pouc nas nezkusene lamky - jsme totiz uplne blbi a tak pouzivame takove hloupe nastroje (co na tom, ze presne k tomu tento nastroj slouzi...). pokud vim, tak ten puvodni prispevek se netykal DISTRIBUCNIHO balicku... a pokud ano, pak plati moje puvodni vytka o nesledovani changelogu. osobne KDE nepouzivam, takze ted nevim jak to presne je, ale SASL je urcite mezi required balicky, takze nechapu proc to dotycny nemel nainstalovane... nicmene to neni chyba distribuce, ale uzivatele, na kterou se da snadno prijit prave pomoci vyse zmineneho nastroje.

    to, ze ve Slacku neni PAM, je naopak velice rozumne a je to jeden ze stabilnich rysu Slackware. Dropline Gnome ale PAM do Slacku transparentne pridava, takze si to muzes uzit i s nim (jako ze nepredpokladam, ze by sis nahodou instaloval Slack). nicmene rad bych, aby mi nekdo uvedl alespon JEDINY SMYSLUPLNY duvod proc tuto diru do systemu pouzivat... ja zadny duvod neznam (krome toho, ze napr. VMware GSX server PAM vyzaduje, i kdyz netusim k cemu...)

    "vykuchali Gnome" - nikdo nic nevykuchal. jelikoz do Slacku existuji nejmene 4 kompletni baliky Gnome, ktere jsou konzistentne podporovany jejich maintainery, neni v podstate zadny duvod, aby Pat duplikoval jejich praci a mel ve Slacku dalsi baliky. default je KDE a pokud chces Gnome, muzes si vybrat to, co ti nejlip vyhovuje. vzhledem k potrebe udrzet velikost binarniho distra na 2 CD byla moznost vyhodit bud KDE nebo Gnome... KDE ma ve Slacku vice uzivatelu, takze volba byla jasna, avizovana dlouho dopredu a jelikoz existuji pouzitelne alternativy, tak to bylo jen logicke...

    "spousta dalsich veci"... napriklad? ;-)
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    5.5.2005 00:58 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    hrozne by me zajimalo jaky nastroj bys v jakekoli jine distribuci pouzil ke zjisteni pripadnych chybejicich knihoven... pouc
    Zadny - to ma resit distribucni spravce balicku a balicek sam (spec v RPM, ebuild, atd.), ne uzivatel! Pokud to nefunguje, tak je vsechno spatne, neni starost uzivatele, aby resil zavislosti distribucnich balicku. Pokud to nejaka distribuce provozuje tak, ze si uzivatele dohledava zavislosti pred ldd a changelog, tak ponekud zaspala dobu...

    K tvemu vylevu ohledne PAM se snad radsi nebudu vyjadrovat, patrne jsi vubec nepochopil jeho princip, takze je debata zbytecna.
    TomCat avatar 9.5.2005 04:39 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Ty jsi docela srandovni tvor, mily jm.... :-D
    • ponekud si sam odporujes - o jediny den zpatky jsi dulezite tvrdil, ze si to ma resit automaticky distribuce, ted zase tvrdis, ze si to ma resit maintainer balicku (ano, s tim bych souhlasil spis - viz muj prispevek uplne dole)
    • opakuju, ze uzivatel nema co instalovat jakekoliv balicky - to je prace roota a ten obvykle disponuje znalostmi jak si s podobnymi vecmi poradit ;-)
    • "...distribuce provozuje..." - typicky nazor typickeho uzivatele m$windows, takzvaneho klikace - nevim co delam, nevim jak to pracuje, jenom klikam a klikam a ono se to nejak samo... Ale jm prece neni uzivatel m$w nebo snad jo? :-D
    • bud si jisty, ze principy fungovani PAM znam velice dobre a proto ho nepouzivam, pokud me k tomu distro nenuti. A prave proto tvrdim, ze nechapu k cemu chce PAM napriklad VMW GSX - nema to zadne rozumne opodstatneni, ale knihovny PAM jsou required a bez nich nejde GSX ani spustit (logicky)
    • kdyz jsi tak chytry, mohl ses obtezovat a uvest teda nejaky smysluplny duvod proc pouzivat PAM ;-)
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    4.5.2005 15:32 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Mě teda ldd nefunguje, protože nevypisuje knihovny nahrané přes dlopen(), jak píše i někdo nahoře.
    4.5.2005 15:45 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    No, ono mimochodem ldd je fakt user-friendly nastroj na reseni takovychto problemu - viz vypis z jednoho stareho neudrzovaneho kramu, kde jeste mam KDE:
    $ ldd /usr/kde/3.2/bin/kmail
            linux-gate.so.1 =>  (0xffffe000)
            libkmailprivate.so.0 => /usr/kde/3.2/lib/libkmailprivate.so.0 (0x40016000)
            libkhtml.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkhtml.so.4 (0x403ba000)
            libkjs.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libkjs.so.1 (0x406a4000)
            libpcreposix.so.0 => /usr/lib/libpcreposix.so.0 (0x4071d000)
            libpcre.so.0 => /usr/lib/libpcre.so.0 (0x40720000)
            libkdeprint.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkdeprint.so.4 (0x40730000)
            libkparts.so.2 => /usr/kde/3.2/lib/libkparts.so.2 (0x407f9000)
            libkutils.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libkutils.so.1 (0x4083b000)
            libkwalletclient.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libkwalletclient.so.1 (0x4088a000)
            libkdenetwork.so.2 => /usr/kde/3.2/lib/libkdenetwork.so.2 (0x4089a000)
            libkspell.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkspell.so.4 (0x40965000)
            libkdepim.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libkdepim.so.1 (0x40967000)
            libmimelib.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libmimelib.so.1 (0x409c3000)
            libktnef.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libktnef.so.1 (0x409f8000)
            libksieve.so.0 => /usr/kde/3.2/lib/libksieve.so.0 (0x40a0b000)
            libkcal.so.2 => /usr/kde/3.2/lib/libkcal.so.2 (0x40a18000)
            libkabc.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libkabc.so.1 (0x40af0000)
            libvcard.so.0 => /usr/kde/3.2/lib/libvcard.so.0 (0x40b92000)
            libkresources.so.1 => /usr/kde/3.2/lib/libkresources.so.1 (0x40bb8000)
            libkio.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkio.so.4 (0x40bda000)
            libkdeui.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkdeui.so.4 (0x40edb000)
            libkdesu.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkdesu.so.4 (0x41177000)
            libkdecore.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkdecore.so.4 (0x41191000)
            libDCOP.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libDCOP.so.4 (0x41377000)
            libresolv.so.2 => /lib/libresolv.so.2 (0x413ac000)
            libart_lgpl_2.so.2 => /usr/lib/libart_lgpl_2.so.2 (0x413bd000)
            libkdefx.so.4 => /usr/kde/3.2/lib/libkdefx.so.4 (0x413d6000)
            libqt-mt.so.3 => /usr/qt/3/lib/libqt-mt.so.3 (0x41401000)
            libmng.so.1 => /usr/lib/libmng.so.1 (0x41ad8000)
            libjpeg.so.62 => /usr/lib/libjpeg.so.62 (0x41b1b000)
            libXi.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXi.so.6 (0x41b3d000)
            libXrandr.so.2 => /usr/X11R6/lib/libXrandr.so.2 (0x41b45000)
            libXcursor.so.1 => /usr/X11R6/lib/libXcursor.so.1 (0x41b49000)
            libXft.so.2 => /usr/X11R6/lib/libXft.so.2 (0x41b53000)
            libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0x41b66000)
            libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x41b91000)
            libexpat.so.0 => /usr/lib/libexpat.so.0 (0x41bff000)
            libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x41c1e000)
            libpng.so.3 => /usr/lib/libpng.so.3 (0x41c21000)
            libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0x41c50000)
            libX11.so.6 => /usr/X11R6/lib/libX11.so.6 (0x41c60000)
            libSM.so.6 => /usr/X11R6/lib/libSM.so.6 (0x41d3f000)
            libICE.so.6 => /usr/X11R6/lib/libICE.so.6 (0x41d48000)
            libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x41d5f000)
            libXrender.so.1 => /usr/X11R6/lib/libXrender.so.1 (0x41db0000)
            libutil.so.1 => /lib/libutil.so.1 (0x41db8000)
            libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0x41dbb000)
            libfam.so.0 => /usr/lib/libfam.so.0 (0x41dc9000)
            libstdc++.so.5 => /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.2/libstdc++.so.5 (0x41dd2000)
            libgcc_s.so.1 => /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.3.2/libgcc_s.so.1 (0x41e8b000)
            libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x41e94000)
            libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x41eb6000)
            /lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)
    
    Takze co si stezujes, v tom prece trivialne naleznes chybejici zavislost, kdo to nezvladne, tak je nesvepravny blb. BTW, zadnou knihovnu pochazejici z cyrus-sasl tam nevidim, to bude asi vymozenost novych verzi, aby tech zavislosti bylo vic. :-P
    4.5.2005 15:57 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Na ldd, resp LD_TRACE_LOADED_OBJECTS proměnné pro ld.so, není nic špatného, jenom od toho člověk nemůže čekat umělou inteligenci při řešení nějakých závislostí, tu je třeba dodat samostaně ;-)
    4.5.2005 16:04 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Ale ja nenadavam na ldd, ale uzivatelsky nastroj na reseni zavislosti distribucnich balicku to fakt neni. :-D
    4.5.2005 19:09 Georgo10 | skóre: 14 | blog: Deset hříchů | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    problémek s cyrus-sasl to dělá až od 3.4 tuším ¨ jinak co se týče ldd, dnes o něm čtu poprvé
    -- Georgo
    TomCat avatar 4.5.2005 23:41 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    hmmm opet mi to neda... takze svou vlastni pripadnou neschopnost a nevedomost vydavas za "uzivatelskou neprivetivost" nastroje ldd?

    jak uz jsem kdysi tady nekde psal, lidi sedici u klavesnice lze delit na uzivatele a spravce... uzivateli je to jedno, ten nic vedet nemusi a taky nema co instalovat aplikace... root je ovsem neco jineho. pokud delas jako root, musis mit potrebne znalosti, jinak se podobas desetiletemu diteti zkoumajicimu dynamitovou patronu... ;-)

    myslim, ze kazdy lehce vzdelany clovek chybejici zavislosti vidi na prvni pohled...
    linux-gate.so.1 =>  (0xffffe000)
    
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    5.5.2005 00:52 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    myslim, ze kazdy lehce vzdelany clovek chybejici zavislosti vidi na prvni pohled...
    linux-gate.so.1 =>  (0xffffe000)
    
    Hmm, ted ses opravdu predvedl... Az prijdes na to, cos tady placnul za nebetycnou pitomost, tak zase prijd poradit ostatnim, jak zjistovat zavislosti, "experte". :-D
    TomCat avatar 9.5.2005 04:25 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    Co to meles? Mohl bys mi laskave objasnit, kde ze presne vidis tu pitomost? Pokud si pojem "zavislosti" spojujes vyhradne s "package dependencies", je mi te docela lito... Jinak nechapu, kde bys mohl videt nejakou "nebetycnou pitomost", ale nejspis ja budu jenom "expert", zatimco ty jsi t32kyh4x0r :-)
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    TomCat avatar 9.5.2005 04:50 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    knihovny nahravane dynamicky primo aplikaci samozrejme ldd nenajde, protoze kouka jenom do tabulek linkeru, ale na to zase mame napriklad nastroj strace, ktery umoznuje najit nejenom chybejici knihovnu, ale jeho vyuziti je mnohem sirsi... ;-)
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    TomCat avatar 4.5.2005 23:18 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: heh
    jako obvykle jsi naprosty mimon... :-/

    pokud se domnivas, ze zavislosti si resi nejaka jakakoliv distribuce "sama", dokazujes jenom, ze tve znalosti jsou na urovni reditelovy blondate sekretarky... te se taky obcas spyware do PC dostane "sam"...

    zavislosti resi maintaineri balicku... kdyz nekdo podrbe balicek, muzes se jit rovnou vycpat... Slack zavislosti jednoduse neresi, protoze to neni potreba. soucasti base instalace je sada veskerych potrebnych knihoven, ktere u jinych distribuci musis doinstalovavat a laborovat s tim, jestli ta ci ona verze nebo dokonce DEV balicek... veskere balicky ve Slacku pouzivaji pouze tyto "standardni" knihovny a pokud nejaky balicek potrebuje dalsi zavislosti, VETSINOU je to jasne napsane v doprovodne dokumentaci. existuji lamy, ktere zverejnuji balicky nedodrzujici pravidla nebo kompilovane na "nestandardnim" systemu, ale takovi noumove se najdou vsude. tohle ti neosetri ani rpm/deb/apt/cokoli. zavislosti baliku se v zadne distribuci nesleduji "samy" (na to bys potreboval nejakou umelou inteligenci), ale je dulezite jake zavislosti uvede maintainer do prislusne "kolonky" pri priprave balicku...

    takze mas pravdu v jednom: zdrz se dalsich komentaru, kdyz o tom vis velky prd.
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.