abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 38
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 831 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Padouch nebo hrdina

    21.11.2008 13:37 | Přečteno: 1594× | politika | poslední úprava: 21.11.2008 13:42

    "Čeští socialisté navázali kontakt s represivní diktátorskou stranou v Sýrii. Předseda ČSSD Jiří PAROUBEK jednal v Damašku s představiteli strany Baas o spolupráci obou partají. Baas zemi vládne už od roku 1963, otevřeně také PODPORUJE TERORISMUS."

    Tolik alespoň zpráva z českého nejserióznějšího bulváru z února tohoto roku.

    "Paroubkovu návštěvu Sýrie komentoval také předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. "Kontakty předsedy ČSSD se stranou otevřeně podporující terorismus mě znepokojují," prohlásil v Pressklubu rádia Frekvence 1."

    "Na "syrskou misi" reagoval z Washingtonu i premiér Mirek Topolánek. "Je to trestuhodné," řekl zvláštnímu zpravodaji MF DNES po jednání s prezidentem USA Bushem. Podle něj jde šéf ČSSD svými aktivitami na Blízkém východě proti zahraniční politice vlády."

    Ehm, ani se nešel rok s rokem a co to nevidí mé bystré oči?

    "Ministr financí Miroslav Kalousek v pátek podepsal dohodu o podpoře a vzájemné ochraně investic mezi Českou republikou a Sýrií. Její vládní delegaci vedl vicepremiér pro ekonomické záležitosti Abdalláh Dardarí." (zdroj)

    "Syrskou oficiální delegaci provázela řada představitelů obchodních a průmyslových kruhů. Jak jejich pozvání tak společný seminář s českými partnery je důkazem podpory ministerstva financí i české vlády investičním a obchodním aktivitám našich podnikatelů v Sýrii a naopak.

    Vzájemná hospodářská a obchodní spolupráce obou zemí má dlouhou tradici. Někdejší Československo se velkou měrou podílelo na počáteční industrializaci Sýrie. Řada syrských inženýrů studovala na českých vysokých školách. Česká republika je v této zemi nadále považována za kvalitního a spolehlivého partnera.

    Pokračující aktivity českých podnikatelů v Sýrii dávají veškeré předpoklady pro další rozvoj oboustranných kontaktů. Podle mínění expertů bude letošní rok ve vzájemných ekonomických vztazích velmi významný a stane se mezníkem ve spolupráci mezi oběma zeměmi v oblasti obchodních styků."

           

    Hodnocení: 56 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.11.2008 14:12 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jenze zapominas, ze uz to dostali od verchusky povoleno, Condi tam jiz byla, takze to uz nejni e-e... To jako s tim zasadovym soudruhem rotnym Topolankem co nepojede na olympiadu do Pekingu, protoze by tim prece podporil cinske komunisty a to se nesmi. No, pote co se do Pekingu rozhodlo odjet slunecko nase nejjasnejsi a otec demokracie GWB nahle soudruh rotny zjistil, ze ti cinsti komuniste nejsou az tak cinsti a nejspis ani tak komunisticti, takze se tam vlastne muze vypravit na statni navstevu, aniz by nekomu uskodil...

    Ze te ti sasci jeste necim muzou prekvapit...
    21.11.2008 14:39 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    ja si myslim, ze je to tim vojenskym gymnaziem. Jedem muj spoluzak z devitky tam taky sel, byl to slusnej kluk a po tech 4 letech mu uplne vymyli mozek. Vypravel, ze jako bazanti museli mazakum (maturantum) nosit v hrncich cerstvej vzduch z prizemi do 3 patra.
    21.11.2008 14:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nemyslim... To by ho museli mit za sebou vsichni.
    21.11.2008 14:32 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    nema to cenu, hazite jen ty perly ....

    Ti, kteri vedeli co je ODS zac, kdyu Klaus prvne otevrel usta, nemusite obracet na spravnou viru. A ti, kteri neprohledli dodnes, to nedokazou nikdy.

    Zajimave na vasem webu je ta myslenka s tou vyukou jazyka za pomoci tech pisnicek. Proste nejakou jinou formou priblizit cizi jazyk. Mluvim o tom z aktualniho duvodu - kluk zacal dochazet do skoly (rikaji tomu vysoka) a maji prednmet - Java. Ptal jsem se, co jako delaji a skutecne je to tak, ze na te skole (pry vysoke) nejdrive meli promene, uz probrali ty prikazy jako if, else a take switch apod. Jen tak mimochodem jstem se zeptal, jestli uz se bavili o tom, co je definice a deklarace. To pry ne, ale mozna ze to jeste budou brat. Vyjadril jsem rozhorceni nad tim, ze to vsechno platime z nasich penez a klucina (protoze se prave nachazi v opozoci k otci) se mi drze zeptal, jak bych to delal tedy ja, kdyz jsem tak chytry. (to zdedil po matce).

    A v tu chvili jsme zjistil, ze na to nemmam presnou odpoved. Mam sice takovou predstavu, co je dulezite (to vychazi ze zkusenosti) ale koncept samozrejme nemam.

    Co kdybychom misto tech nesmyslnych politickych kecu sebrali poznatky, jak to programovani vysvetlovat jinak?
    21.11.2008 15:43 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Je zajímavé, kolik je kolem ODS fanatiků. Tolik fanatiků bylo v historii už jenom kolem komunistů. Žeby to bylo tím, že jde o lidi stejného zvláštního ražení? :-).Ale nechme toho, už bych se asi opakoval...

    Oni tam mají předmět "Java"? A to je takto jako učí programovat? To nemají předměty jako "Datové struktury", "Algoritmizace", "Gramatiky a jazyky", "Strojově orientované jazyky" a jiné zajisté staromilské a úplněOUT "zbytečné" záležitosti? Co to je za školu? To je nějaká Vysoká Bastličská ? Proboha, snad z nich nemají být inženýři?
    21.11.2008 16:40 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Oni tam mají předmět "Java"? A to je takto jako učí programovat? To nemají předměty jako "Datové struktury", "Algoritmizace", "Gramatiky a jazyky", "Strojově orientované jazyky" a jiné zajisté staromilské a úplněOUT "zbytečné" záležitosti? Co to je za školu? To je nějaká Vysoká Bastličská ? Proboha, snad z nich nemají být inženýři?
    Já si taky říkám, že dnešní malé děti jsou oproti mně úplně blbé a retardované, když se učí nejprve mluvit a až pak větný rozbor. A to chtějí mít základní školu?! Co z nich pak vyroste? Sociální demokrati?

    Ach jo. Někteří diskutující si holt myslí, že když umí psát, tak by měli psát.
    21.11.2008 16:47 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Důležité je, že se ten větný rozbor učí a že se jen tak nevynechá. A že se potom k tomu mluvení vrátí, aby se s teoretickými základy původně omezené intuitivní znalosti prohloubily. A samozřejmě, vzdělávaní si musí uvědomit (nebo alespoň být důrazně poučeni) že znalosti bez jakéhokoliv podkladu jsou velmi vratké.

    To je ten pravý problém - jenomže to by se muselo přemýšlet a hledat co je problém, nikoliv hledat jak je problém způsoben Václavem Klausem, ODS a kapitalismem.
    21.11.2008 16:52 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Důležité je, že se ten větný rozbor učí a že se jen tak nevynechá. A že se potom k tomu mluvení vrátí, aby se s teoretickými základy původně omezené intuitivní znalosti prohloubily. A samozřejmě, vzdělávaní si musí uvědomit (nebo alespoň být důrazně poučeni) že znalosti bez jakéhokoliv podkladu jsou velmi vratké.
    Např. na FELu jsou předměty Datové struktury a algoritmy, Strojový kód a data atd. Následují po Algoritmizaci (základy Javy) z prvního semestru.
    21.11.2008 16:54 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No, já jsem rozhodně nechtěl naznačovat, že by FEL (ČVUT, to je důležitý kvalifikátor) tolik upadl a takovéto předměty tam nebyly.
    21.11.2008 16:56 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A já nenaznačoval, že jsi to neznačoval. :-)
    22.11.2008 00:11 kotz | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Když jsem přišel na FI do Brna tak na první přednášce na nás vybafli hned s Haskellem :)
    Čas, který ušetříš tím, že si na to napíšeš program, strávíš tak, že se kocháš, jak dobře to funguje.
    21.11.2008 23:15 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Milá čerstvá myško.
    Prosím pokračujte v tomto stylu beze změn. Pozoruji vás tady delší dobu a jste pro mě občas zdrojem solidní zábavy. Nerad bych o to přišel.
    21.11.2008 23:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nerad bych o to přišel.
    Tak bež do kláštera...
    21.11.2008 23:55 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No vidíš, já tě taky pozoruju a taky se u toho bavím. Neměj ale pocit výjimečnosti a nezpychni, protože blbců jako ty je tady habakuk. Dad, Jožka a další a další legendy místních diskuzí. Kdybyste neexistovali, určitě bych si vás vymyslel.
    22.11.2008 01:04 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    ...pocit výjimečnosti a nezpychni, ...

    je mi to az trapne, ale kdyz takhle provokujete, tak se tim klidne pochlubim a jestli jste chlap, tak to uznate. Mam totiz znameho v Suse, ktery mi dohodil, ze kdyz Anicka Bernathova procita abicko, tak hleda nejdriv moje prispevky. Ano, priznam se, jsme na to pysnej.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2008 18:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ach jo. Mohu jen tiše závidět :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.11.2008 14:52 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina

    Podle mě jozkovi křivdíš, narozdíl od ostatních jmenovaných mi připadá, že má své názory podložené něčím víc, než tou pravou/levou ideologií. ;-)

    21.11.2008 16:42 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Je zajímavé, kolik je kolem ODS fanatiků.
    Taková zvídavá otázka: počítají se i xkesh a dad, nebo jen ti pozitivně naladěni?
    21.11.2008 18:24 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    ja sice citim intuitivne jak to myslite, presto bych rekl, ze nevnimate jeden velky rozdil. My levicove ladeni intelektualove patrime mezi avantgardu, ktera se zamysli nad vecmi v sirsim zaberu. Nase zapaleni pro vec ma za cil prospech pro vsechny, maloburzoazni fanatici ODS vidi pouze svuj prospech ci prospech sve tridy. Sice radi, ze by bylo dobre aby mel kazdy cikan vysokou skolu, ale ve skrytu duse vedi, ze je to neuskutecnitelne a ze zaplat-panbuh zustane vsechno pro starem.
    21.11.2008 18:31 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    My levicove ladeni intelektualove
    Levicově ladění co?
    21.11.2008 23:17 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Co vaše všeobecné vzdělání? Myslíte, že je na patřičné úrovni, abyste se zbytečně neztrapňoval? Dá se to dohnat...Při troše snahy.
    21.11.2008 18:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    My levicove ladeni intelektualove
    :-D :-D :-D
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2008 00:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    maloburzoazni fanatici ODS vidi pouze svuj prospech ci prospech sve tridy.
    No to by byli sami proti sobě. Podnikatelé mohou být úspěšní (a bohatí) jen tehdy,pokud budou mít odbyt pro své produkty. Odbyt jim zajistí movité obyvatelstvo - nikoliv chudina. Není v zájmu podnikatelů ožebračovat dělnickou třídu, jak se to snaží prezentovat levicoví intelektuálové. Kdo by pak kupoval auta, dovolené, broušené sklo, seskoky padákem, úpravy ňader a jiné vymoženosti doby? Nejdříve si musí lidi vydělat na základní potřeby, pak jsou ochotni utrácet za další, méně nezbytné produkty. A právě to je zamyšlení nad věcmi v širším záběru:-). Samozřejmě zjednodušuji (jsou tu další faktory, jako ekologie, doprava, systém vzdělání, atd....).
    Takže: levicově smýšlející lidé se starají o blaho pracujících (zaměstnanců, atd.), pravice zase o jejich zaměstnavatele - aby měli díky výsledkům svého podnikání šanci těm zaměstnancům dát práci a prostředky k živobytí,takže zase to končí u těch "obyčejných" lidí. No a z toho pramení tyto nekonečné flamy (nejen tady, ale i v parlamentech všech demokratických zemí :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2008 11:28 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    maloburzoazni fanatici ODS vidi pouze svuj prospech ci prospech sve tridy.

    No to by byli sami proti sobě. Podnikatelé mohou být úspěšní (a bohatí) jen tehdy,pokud budou mít odbyt pro své produkty. Odbyt jim zajistí movité obyvatelstvo - nikoliv chudina. Není v zájmu podnikatelů ožebračovat dělnickou třídu, jak se to snaží prezentovat levicoví intelektuálové.
    Ano, zejména menší a střední podnikatelé jsou závislí na tom, aby se pokud možno co nejvíc lidí mělo dobře. Otázka je, jestli totéž platí o velkopodnikatelských kruzích, které nezřídka dobře vydělávají právě na chudobě (viz prosperita discountů všeho druhu nebo podniků typu HomeCredit - o prodejcích levných legálních drog nemluvě) - a to jsou ti, kteří bezostyšně natáhnou v případě problémů ruku směrem ke státní kase.

    Otázka tedy není, zda podnikatelé stojí o movité obyvatelstvo, ale o to, zda o totéž stojí "liberálněkonzervativní" pravicový politický funkcionář.

    Kdo by pak kupoval auta, dovolené, broušené sklo, seskoky padákem, úpravy ňader a jiné vymoženosti doby? Nejdříve si musí lidi vydělat na základní potřeby, pak jsou ochotni utrácet za další, méně nezbytné produkty. A právě to je zamyšlení nad věcmi v širším záběru:-).
    Které chybí české tzv. pravici - nejen v politice, ale i v intelektuálním prostředí. Protože ta pod vedením "liberálněkonzervativních" svazáků z ODS považuje "liberální" za synonymum sociálního darwinismu (sežer nebo budeš sežrán) a "konzervativně" se chová podle bolševického vzoru.

    Minulý týden jsem viděl v německé televizi debatu na téma zvětšující se rozevírání sociálních nůžek mezi nejbohatšími a nejchudšími. Čeští pravičáci by si asi ukroutili hlavu nad tím, že tento jev vehementně kritizoval zejména velmi známý člen CDU (tedy pravicový politik).
    Takže: levicově smýšlející lidé se starají o blaho pracujících (zaměstnanců, atd.), pravice zase o jejich zaměstnavatele - aby měli díky výsledkům svého podnikání šanci těm zaměstnancům dát práci a prostředky k živobytí,takže zase to končí u těch "obyčejných" lidí.
    Já myslím, že "česká pravice" se o zaměstnavatele pracujících nestará, ta se stará především o majitele zaměstnavatelů, pod vlivem dogmatu, že čím méně lidí bude více a více bohatých, tím lépe se bude mít rostoucí počet stále chudších a chudších.

    Dalibor Smolík avatar 23.11.2008 00:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nojo. Co jsem psal, je ideální stav, ke kterému my máme nesmírně daleko .. Ale pacholci z HomeCreditu a jim podobní dělají jednu službu dobře - umožňují chudším lidem si něco koupit, na co by dříve nedosáhli a rozhýbávají tím trh. To je pozitivní. Ale negativní je, že někteří z nich na to ve skutečnosti nemají a neodhadnou své možnosti. A vše jde do bludného kruhu nesplácení, exekucí a nakonec na tom nevydělá nikdo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.11.2008 19:24 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A vše jde do bludného kruhu nesplácení, exekucí a nakonec na tom nevydělá nikdo.
    To ale není pravda. Vydělají na tom majitelé HomeCreditu, exekutoři, jejich kamarádíčci a různé kriminální živly, které využívají nouzové situace k další lichvě a vydírání.

    Že se bohatství přesouvá ze širších čím dál chudších vrstev k čím dál užší a čím dál bohatší skupince, je prostě fakt.

    Teď už jen aby tzv. liberálněkonzervativní zastánci spravedlivého trhu vysvětlili ten rozpor, že to bohatství evidentně jaksi neprotéká zpět od těch nejbohatším k těm nejchudším (podle oblíbeného dogmatu, že čím líp se daří těm bohatším, tím víc zbyde i na ty chudé), ale naopak, čím dál víc se zrychluje tok bohatství od těch chudých k bohatým (ve skutečnosti tohle nemůže překvapit nikoho, kdo se aspoň trochu orientuje v podstatě kapitalismu a peněžního hospodářství vůbec - ale holt se to nehodí říkat nahlas).

    Asi to bude tím, že je na světě čím dál víc nemakačenků a neschopáků, a stále méně skutečně pracovitých a superschopných drží tento svět v běhu, za což si zaslouží tu spravedlivou odměnu. Co jinak.
    23.11.2008 23:07 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A vše jde do bludného kruhu nesplácení, exekucí a nakonec na tom nevydělá nikdo.
    To ale není pravda. Vydělají na tom majitelé HomeCreditu, exekutoři, jejich kamarádíčci a různé kriminální živly, které využívají nouzové situace k další lichvě a vydírání.

    Na jednu stranu. Na druhou stranu používá Petr Kellner část takto vydělaných peněz pro sociální výtah pro nadané děti z rodin, které by na špičkové vzdělání nedosáhly. Od takových se dá čekat, že později budou chtít dát dál šanci, které se dostalo jim samotným. A třeba jeden z nich udělá pro lidi něco srovnatelného s dílem Tomáše Baťi. Tím nijak neobhajuji princip HomeCreditu, pouze se snažím naznačit, že svět není černobílý.

    Že se bohatství přesouvá ze širších čím dál chudších vrstev k čím dál užší a čím dál bohatší skupince, je prostě fakt. Teď už jen aby tzv. liberálněkonzervativní zastánci spravedlivého trhu vysvětlili ten rozpor, že to bohatství evidentně jaksi neprotéká zpět od těch nejbohatším k těm nejchudším ...

    Jak do těch keců ve výpustce zapadá fakt, že od začátku průmyslové revoluce až do 70. let 20. století tomu bylo právě naopak?

    22.11.2008 14:07 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Není v zájmu podnikatelů ožebračovat dělnickou třídu
    Jiste, jenze je treba odlisovat globalni uzitek a marginalni uzitek. Z globalniho hlediska je pro podnikatele vyhodnejsi movite ubyvatelstvo, marginalne je vsak pro kazdeho z nich vyhodnejsi minimalizovat sve mzdove naklady na nezbytnou hodnotu. A protoze prevazna vetsina lidi bere v potaz zejmena svuj marginalni uzitek, tak prirozeny dusledek bude (bez prislusnych statnich regulaci ci vlivu odboru) ozebraceni delniku. Je to vlastne to same, jako znamy problem obecni pastviny - podnikatel, ktery v tomto ohledu uvazuje z globalniho hlediska, je ekonomicky znevyhodnen pred temi, kteri mysli na svuj kratkodoby, marginalni prospech.
    22.11.2008 10:19 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No, já ten rozdíl můžu vnímat, ale nemusím mu věřit.
    22.11.2008 00:31 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    jedna se o smer 'hospodarska informatika', zde musim priznat, ze jsme my rodice nesplnili, ale co naplat, chlapec ma obe ruce leve a genius take neni, takze nezbyva nic jineho nez ze bude pozdeji manager.

    Ano, uci je tam takto programovat. Ale presto si myslim, ze by to mohlo jit trochu vice od podlahy. My to pak doma dohanime a ja se orientuji (ostatne jako vsichni starsi programatori) na te standartni knizce (Jack Purdum, C. Programmer's Library). Je to sice z roku 1984, ale ja jsem nikde jinde nevidel srozumitelnejsi pojednani napr. o seznamu predbeznych a koncovych atributu nejake C promene. Kniha ale spojuje i prakticnost budouci cinosti a proto autor upozornuje napr. na to, ze pouzivani float je uplne zbytecne, jestlize nechci tedy skutecne usetrit kazdy byte. O vsech techto vecech se na skolach vubec nehovori, vicemene se probira jakysi syntax nejakeho jazyka.

    Ale abych nekritizoval jenom tu skolu kam chodi syn. Meli jsme pred lety u nas ve firme studenty 2 rocniku matfyz a ti se me skutecne ptali, jak se cte neco ze souboru, kdyz dostali takovy ukol, kde to bylo treba. To me vypadly cinenky. Ja vim, ze to je nakonec jen pouzivani nejake knihovny a panove zato dokazali zjistit jestli je nejaka gramatika vhodna a jednoznacna, ale ja bych chtel, aby panove znali i to remeslo, protoze si myslim, ze jinak se budou vznaset v teoretickych vysinach. A proto mam trochu problem s temi prednmety "Datové struktury", "Algoritmizace" apod. pokud ruku v ruce s tim neni spojena nejaka praxe.
    Bluebear avatar 22.11.2008 01:46 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    chlapec ma obe ruce leve a genius take neni, takze nezbyva nic jineho nez ze bude pozdeji manager.

    Ale fuj, Dade, takhle odepisovat sve vlastni dite...

    Nikdy nevis, co v cloveku drime - dokonce ani u vlastniho potomka to nemuzes vedet (a to ani v kladnem, ani v zapornem smeru). Dopredu se smirit s tim (a predevsim mu to naznacovat), ze je uplne nepouzitelny, to pro nej neni zrovna dobry start do zivota...

    Znam cloveka, ktery se od detstvi projevoval jako nezvladatelny psychopat. Mel jsem moznost sledovat, jak se to vyvijelo: V peti letech psycholog odhadoval, ze je to schizofrenik a za par let bude naprosto dementni. (Dovedes si predstavit, jak to asi jeho rodice nesli.)

    V osmi letech dementni nebyl, dokonce chodil do skoly, ale byl to sigr, neucil se, byl agresivni, nezvladatelny, az ho ucitel navrhoval na zvlastni skolu. V deseti ho poslali do cvokhausu. Kdyz ho po pul roce jeho rodice vzali ven na revers, protoze videli, ze to nikam nevede, tak se vratil do skoly, uspesne ji dokoncil, pak udelal prijimacky na gymnazium, dostal se tam, dokoncil ho, pak na vysokou skolu, dokoncil ji, a dneska pracuje jako IT specialista v nadnarodni firme.

    Jinymi slovy: nikdy nevis a vzdycky je nadeje.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    22.11.2008 10:34 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Já se také setkal s několika matfyzáky, kteří produkovali naprosté obludnosti. Dokonce jsem i zažil výroky jako "nezkoušel jsem to, ale několikrát jsem si to prověřil" (samozřejmě se jednalo o nezkompilovatelný kód, o funkčnosti nemluvě).

    Ale optimisticky vidím příčinu v tom, že se jednalo o matematiky, nikoliv informatiky.
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 15:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    O roli ODS se nebudeme přít, ale překvapivě bychom nedošli k tak rozdílným závěrům, jak by se na první pohled zdálo. Spíš mě zaujala myšlenka školství a co v té škole učí :-). Nejde jen o programování a příslušné priority, co by student měl znát (můj syn také na VŠ co chtěl vědět musel se dopídit sám, ať to byla Java nebo C), ale dnešní maturanti nejsou schopni napsat kloudnou větu, aby v ní nebylo několik zásadních hrubých chyb, o dějepise nani nemluvě...
    K tomu programování: já programátor nejsem, ale kolem roku 2001 jsem se chtěl dozvědět něco o PHP. Nakoupil jsem nějaké knihy a studoval další české materiály z internetu, ale jako absolutní laik jsem z toho nebyl moc moudrý. Shodou okolností jsem byl v té době v USA a tam jsem si pořídl tuhle knížku. Za dlouhé chvíle v letadle na zpáteční cestě jsem v tom začal listovat. Za chvíli se mi rozsvítilo a já jsem okamžitě pochopil základy a nejrůznější "finty". Kniha byla z mého pohledu tak skvěle napsaná, že to pochopí úplně každý. Tak jsem se zamyslel: možná to byla jen shoda okolností. Ale má laik mluvící pouze česky stejnou šanci co se týká dostupné literatury? Já jsem přesvědčen, že dnes již ano, situace před 7 lety byla jiná. Nebo se mýlím? ;-) Je tomu tak i v jiných oblastech?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2008 18:48 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Myslim, ze dnesni maturanty zbytecne urazite. Muzete rici, z jakeho titulu to hodnotite?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 21.11.2008 20:11 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    ale dnešní maturanti nejsou schopni napsat kloudnou větu, aby v ní nebylo několik zásadních hrubých chyb
    Takže třeba já? Nebo celé dvě třetiny mojí třídy, které napsaly několikastránkovou maturitní slohovou práci bez jediné chyby? :-) Křivdíte...
    21.11.2008 21:14 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Tak to vám je ten, kdo to opravoval, schválně přehlížel, ne?

    Neber si to osobně, ale když člověk vidí, co jsou lidé schopni vyplodit ve webových komentářích, co se najde v novinách (jenom na itbiz.cz je chyba snad v každém článku, který čtu), že dokonce i VŠ učitelé publikují na webu materiály s i/y hrubkami, tak bych řekl, že jste světlá výjimka.

    Quando omni flunkus moritati
    Luboš Doležel (Doli) avatar 21.11.2008 21:34 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Tak to vám je ten, kdo to opravoval, schválně přehlížel, ne?
    Ne, fakt ne :-) Na osmiletém státním gymplu to s češtinou není až tak špatné. Na čtyřletém například lítaly skoro samé trojky. Vinou zákonů (?), které omezily možnost hlásit se na víc středních škol, šla samozřejmě i u nás úroveň dolů...
    jenom na itbiz.cz je chyba snad v každém článku, který čtu
    Obvykle ty články kontroluje Robert, teď teda samozřejmě ne, takže nevím, kdo se o to teď stará.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 22:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Na osmiletém státním gymplu to s češtinou není až tak špatné.

    Souhlasím, ale je třeba brát to s rezervou. Občas se docela divím, když si pročítám své zápisy ze školy (vidět s tvrdým y, pysk s c a jiné záměny písmenek, na žádnou d[i|y]sgrafii se ale nevymlouvám). Na druhou stranu je rozdíl mezi psaním a psaním textu na úrovni.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 23:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Já jednou někdy v druháku napsal do testu na velká/malá písmenka 'pražané' - takle s malým p. Snažil jsem se pak argumentovat, že to mají být lidé, co hodně praží, ale neuspělo to... :-D

    Velký/malý začáteční písmena jsou svině...
    22.11.2008 07:51 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Velká a malá písmena v tom stavu, v jakém jsou v češtině, jsou hlavně archaismus a nepoužitelná změť podivných, nelogických a protichůdných pravidel.
    Čeština by si zasloužila revizi mnoha oblastí, ale i ty čárky, přestože jsou dost složité, dodržují několik v podstatě triviálních pravidel, narozdíl od tohoto.
    make menuconfig, not war!
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2008 07:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Já teda nevím, mně velká/malá písmena připadají jako celkem jasná věc... Není to sice jako v němčině, ale oproti třeba anglickým členům je to hotová pohádka.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2008 13:23 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Co je s anglickými členy? :-)
    22.11.2008 14:14 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    anglicke cleny jsou mi celkem srozumitelne, pokud se pouzivaji na bezna podstatna jmena. Pokud ale jde o psani anglickych clenu pred vlastni jmena (politickych a geografickych utvaru) tak to mi prijde jako zmet zcela arbitrarnich pravidel.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2008 21:57 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Mně to přijde v pohodě, ve španělštině mi tohle přišlo o dost horší.
    24.11.2008 06:50 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina

    Srovnej Květnovou revoluci, červnové povstání a Pražské povstání. Čím se liší natolik, že je něco s velkým a něco ne?

    make menuconfig, not war!
    26.11.2008 05:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Co to je červnová revoluce? Nic? Tak to vysvětluje to malé písmeno.
    Quando omni flunkus moritati
    26.11.2008 21:23 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    make menuconfig, not war!
    22.11.2008 00:20 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Obvykle ty články kontroluje Robert, teď teda samozřejmě ne, takže nevím, kdo se o to teď stará.
    Zrovna v poslední době jsem tam nic nečetl - koukám na to, jenom když mě zaujme nějaký odkaz tady na ábíčku.
    Quando omni flunkus moritati
    22.11.2008 09:00 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No… já chodil na osmiletý taky a se známkami z maturitní slohové práce (a tak nějak celkově) to moc žhavé nebylo. Ve třídě jsem měl jedničku jen já, v paralelce jich bylo o pár víc, ale taky žádná sláva. :)

    Ale co by se lidi snažili, když jim „stačila“ trojka.
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 23:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ale kdepak, nekřivdím. Jsou světlé výjimky a věřím, že jich není málo. Ale stačí otevřít noviny, včetně seriozního tisku (vynechejme bulvár) - shody podmětu s přísudkem, mě - mně, atd. O dvacet let dříve něco takového nebylo možné. Chybu udělá každý, jde jen o jejich četnost. Gramatika se probírá na školách podstatně méně podrobněji než dříve, starší učitelé češtiny to jen mohou potvrdit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 23:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Hlavně se už ve vydavatelstvích bohužel nevedou korektoři a tak jdou do tisku knihy plné často naprosto katastrofálních hrubek.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2008 00:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Komunisti kdysi navrhovali zákon, který by trestal média za pravopisné chyby. Občas si říkám, že je to jedinej dobrej nápad, kterej z nich kdy vypadl. (Otázka je, jestli tam náhodou taky nebyl paragraf uvalující nucenou správu na noviny, kde se vyskytne pravopisná chyba.)
    Quando omni flunkus moritati
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2008 18:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Myslím, že se takový zákon připravuje na Slovensku. Vysoké pokuty za pravopisné chyby v médiích ... To asi není to pravé. Spíš jde o to, aby ve společnosti byla taková atmosféra, ve které by správná gramatika (mimo jiné) byla věcí cti. Zákon a pokuty nic nevyřeší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2008 00:46 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    ja myslim, ze jste jeden z mala, ktery to prohledl, ze je mi cela ODS a lidovci a komunisti a socialisti u zadku a zrovna tak ten basketbalista a ze to vsechno pisu, jenom abych zapusobil na zdejsich nekolik malo soudruzek. Bohuzel to netahne, tak uz toho nechavam.

    Mate pravdu, ze existuji knihy lepsi i horsi ale ja kritizuji skolstvi, protoze musi prinest vice nez co si mohu precist v knize. Ta vyuka musi zduraznit co je v nejakem oboru hlavni a upozornit na to vedlejsi a nastinit stavajici reseni a jaky je vyhled do budoucna. O tom jsme se tady jiz kolikrat diskutovali a myslim, ze v tom panuje jednota. MOje otazka byla spise, jakym zpusobem to pojednat.

    Myslim si totiz, ze na skolach sedi lide, kteri nedokazou na zaklade 20 letych zkusenosti sdelit studentum, co je podstatne - ti ucitele tam sedi jit 20 let v jakemsi sterilnim prostredi bez odpovednosti za vysledky sve prace. Myslim si, ze by bylo napr. vhodne sepsat, s cim jsme meli my starsi problemy v praxi, kde jsme neco dlouho nemohli pochopit, jake techniky jsme se nenaucili a denne bychom je radi pouzivali apod. Rekl bych , ze by to bylo uzitecnejsi, nez nejaka kniha o Linuxu (pamatujete si, takovy projekt na abclinuxu kdysi byl a jeste existuje ... :-))
    22.11.2008 02:46 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Myslim si, ze by bylo napr. vhodne sepsat, s cim jsme meli my starsi problemy v praxi, kde jsme neco dlouho nemohli pochopit, jake techniky jsme se nenaucili a denne bychom je radi pouzivali apod.
    vsak muzete to taky zkusit... hodne skol umoznuje prednasky od odborne, firem, atp. diplomove prace taky nemusi vest jen akademicky pracovnik... a myslim, ze v oduvodnenych pripadech muze vest ,,odbornik z praxe'' i dizertaci...

    ono se to snadno rika... kdyz jsem musel pedagogicky pusobit, taky jsem mel zacatku idealy... ze kterych jsem postupne slevoval... ke konci uz jsem byl rad, ze par z nich pochopilo zakladni priklady, ktere se probirali na prednasce, potazmo, ze si matne vzpomeli, ze neco takoveho na prednasce bylo... zkuste pak takovymto lidem vykladat o specich z praxe.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    21.11.2008 15:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No však už se stahují mračna. Si to vem jen u nás... pravice je slabá, prezident se chová naprosto divně, buhví co má zalubem. Tu spolupracuje s Putinem, tu zas kritizuje EU, atd...

    Socani se chtějí spojit z Komunisty. Komunistická strana totiž u nás, jakožto jediná země, stále ještě nebyla postavena mimo zákon. K tomu tu máme aktivitu proti radaru, která kdyby zůstala jen a pouze proti radaru, tak prosím, ale její finanční zdroje jsou více než podezřelé. K tomu nám tu operuje nezvykle vysoký počet ruských agentů. Vono to hnutí bude nejdřív proti radaru, pak proti lidem co jsou pro západ (ten člověk co vytvořil petici pro postavení Komunismu mimo zákon byl zbit na ulici) a pak třeba pro radar ruský. Buhví, co z toho vyroste nakonec...

    Skoro mám takový nepěkný dojem, jako bychom se vraceli kamsi, kam bychom se teda rozhodně vracet neměli. Bohužel, jak to tak vypadá, v čechách žije národ socanů a komoušů.
    21.11.2008 16:02 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nevim, jestli je to ve vasem pripade neznalosti, ale...

    U nas jako v jedne z mala postkomunistickych zemi se komunisticka strana netransformovala na socialni demokracii, ale socialni demokracie vznikla nezavisle. Dale nevim, co na ni chcete stavet mimo zakon. Asi si nevazite svobody slova a shromazdovani, ze chcete nekomu neco zakazovat. Mimochodem, kazdemu s trochou nezavisleho uvazovani je jasne, ze komuniste by si vstupem do vlady pohorsili, a proto nic takoveho nechteji.

    Co se tyce aktivistu proti radaru, myslim, ze Nezakladnam maji transparentni ucty. Zato musime my odpurci platit nejakeho Klvanu a dalsi vladni kampane z nasich dani. To prece neni demokraticke, aby nas vlada o necem presvedcovala, to rozhodnuti ma byt na obcanech!

    Co je nezvykle vysoky pocet ruskych agentu? On je tu totiz obecne velky pocet Rusu. Kdybyste poslouchal pozorne media, tak oficialni vysvetleni BIS jasne rikalo, ze jde zejmena o ekonomicke zajmy, a radar je zcela podruzny.

    Pokud vim, hnuti Nezakladnam nema v umyslu bojovat proti nicemu dalsimu co uvadite, to je jen fantazirovani propagandistu. Jestli mate jiny dukaz, sem s nim!
    21.11.2008 16:12 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ale fuj, vnaset realitu do sveta spiknuti, to se nedela... Vsichni jsou komunisti jen my jsme ti pravi...
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 16:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    U nas jako v jedne z mala postkomunistickych zemi se komunisticka strana netransformovala na socialni demokracii, ale socialni demokracie vznikla nezavisle.

    Blbost. Komunisté se, jakožto radikální levice, odtrhli od sociální demokracie a (teď si nejsem zcela jist) řekl bych, že tomu tak nebylo jen u nás.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 16:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Je to přesně tak. Radikální levice utvořila vlastní stranu v květnu 1921 a později ji tzv. bolševizovala (1929) a tak se zbavila posledních umírněných členů.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2008 16:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    On zrejme myslel po roce 1989, jinak mas samozrejme pravdu.
    21.11.2008 16:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Já si svobody slova a shromažďování atd. vážim, ale komunisti ne. Takže bych na nich zakázal pokud možno všecko.

    Co se týče aktivistů proti radaru, myslím, že účty transparentní moc nemají.

    Že je pro ruské agenty radar zcela podružný, tomu se můžu smát. A ty ekonomické zájmy - no to bude zřejmě kupování buhvíčeho Gazpromem :-D

    Samozřejmě, že to je fantazírování. Zatím. A doufám, že to tak zůstane...
    A se týče té propagandy, to není žádný argument, to bych o vás mohl říct taky...
    21.11.2008 17:02 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Já si svobody slova a shromažďování atd. vážim, ale komunisti ne. Takže bych na nich zakázal pokud možno všecko.
    A z kterych zdroju mate takove informace, ze si techto svobod nevazi?
    Co se týče aktivistů proti radaru, myslím, že účty transparentní moc nemají.
    Pokud vim, tak Nezakladnam je obcanske sdruzeni, takze nepochybne maji ucty pomerne dost transparentni, prinejmensim pro sve cleny. Ale mohu se mylit.
    Že je pro ruské agenty radar zcela podružný, tomu se můžu smát. A ty ekonomické zájmy - no to bude zřejmě kupování buhvíčeho Gazpromem :-D
    Pokud vim, tak tak je to napsano v te zprave. Tedy zmince o ruskych agentech z te zpravy verite a tomu ostatnimu ne? A nakonec, proc Boeing nase firmy kupovat smi a Gazprom by nemohl?
    Samozřejmě, že to je fantazírování. Zatím. A doufám, že to tak zůstane...
    A se týče té propagandy, to není žádný argument, to bych o vás mohl říct taky...
    Fantazirovani do tehle diskuse ale nepatri. Ja o zadnych priznivcich netvrdim, ze jsou placenymi americkymi agenty a ze nam zde chteji zavest buhvi co, takze to same nemuzete tvrdit o me.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 17:08 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A z kterych zdroju mate takove informace, ze si techto svobod nevazi?

    Historie nám to ukázala.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 17:21 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Vite, vas problem je, ze jste proste jeste moc mlady. Takze napriklad nevite, ze pan Calfa, predseda vlady v letech 1990-1992, byl vysokym cinitelem KSC. Nebo nevite, ze pred nastupem komunistu se varovalo uz pred volbami v roce 1998, a asi neni nutne vysvetlovat, ze slo o naprosty nesmysl.

    Je to vubec trochu paradoxni, ze se historickou zkusenosti ohanite prave vy, ktery ji nema. Ja osobne na historickou zkusenost prilis neverim, a to ze 2 duvodu:

    1. Historicka zkusenost se staty, sdruzenimi a proste s cimkoli jinym nez lidmi je osemetna vec. Je to zkratka sovinismus.

    2. I s temi lidmi je to potiz. Lidske chovani je dost flexibilni a casto zavisi na mocenskem postaveni a jinych okolnostech. Jsme vicemene vsichni oportuniste.
    21.11.2008 17:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nebo nevite, ze pred nastupem komunistu se varovalo uz pred volbami v roce 1998, a asi neni nutne vysvetlovat, ze slo o naprosty nesmysl.
    Varovat před tím má vždycky smysl.
    Ja osobne na historickou zkusenost prilis neverim, a to ze 2 duvodu: (...)
    Na tom není čemu věřit nebo nevěřit. Že tady ta svoboda nebyla, to je prostě fakt.
    21.11.2008 17:38 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Varovat před tím má vždycky smysl.
    Vazne? Stejne jako ma smysl vzdy varovat pred teroristy, jadernymi elektrarnami nebo geopatogennimi zonami? Rozumny clovek vazi skutecna rizika, a nepodleha vsem moznym varovanim ruznych pseudoochrancu, kterym jde o jejich vlastni zajmy.
    Ja osobne na historickou zkusenost prilis neverim, a to ze 2 duvodu: (...)
    Na tom není čemu věřit nebo nevěřit. Že tady ta svoboda nebyla, to je prostě fakt.
    Spatne jste me pochopil. Neverim na historickou zkusenost jako heuristiku. Proc to vysvetluji.
    21.11.2008 17:57 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Vazne? Stejne jako ma smysl vzdy varovat pred teroristy, jadernymi elektrarnami nebo geopatogennimi zonami? Rozumny clovek vazi skutecna rizika, a nepodleha vsem moznym varovanim ruznych pseudoochrancu, kterym jde o jejich vlastni zajmy.
    Nechcete tam zamíchat ještě mimozemšťany ve snaze zesměšňovat? Já vážím skutečná rizika, a to v této chvíli je, že socialisticky/komunisticky ladění obyvatelé této země by zde mohli zvolit takovou vládu, která by stejně jako to už v minulosti ukázala, šlapala po svobodě občanů. A proti je potřeba varovat. I v případě, že to nebezpečí je malé, varováním se nic nezkazí...
    Spatne jste me pochopil. Neverim na historickou zkusenost jako heuristiku. Proc to vysvetluji.
    Věřte nebo nevěřte na co chcete. Fakta se tím neovlivní.
    21.11.2008 18:15 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nechcete tam zamíchat ještě mimozemšťany ve snaze zesměšňovat? Já vážím skutečná rizika, a to v této chvíli je, že socialisticky/komunisticky ladění obyvatelé této země by zde mohli zvolit takovou vládu, která by stejně jako to už v minulosti ukázala, šlapala po svobodě občanů. A proti je potřeba varovat. I v případě, že to nebezpečí je malé, varováním se nic nezkazí...
    Jasne, socialisticti obcane si zamerne zvoli vladu, ktera je bude utlacovat. To dava smysl, navic kdyz to rikaji vladni predstavitele, kteri volani po referendu od obcanu (treba prave o radaru) odmitaji.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 18:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Volby 1946.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 18:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jasne, socialisticti obcane si zamerne zvoli vladu, ktera je bude utlacovat.
    Když se podíváte do historie, dělali tohle lidé každou chvíli...
    21.11.2008 18:53 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Když se podíváte do historie, dělali tohle lidé každou chvíli...
    Ano, delali. Napravo i nalevo. Jinymi slovy, chovali se lidsky a verili tomu, ze jim nekdo pomuze. A on je pak podvedl. Nevidim na tom vubec nic opovrzenihodneho, narozdil od vas. A proto take prosazuji primou demokracii, ve ktere lide vlade nebo politikum verit nemusi.
    21.11.2008 19:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nevím, kde jste přišel na to, že tím opovrhuju. Já jsem před tím jen varoval. Opovrhuju komunisty. Ale jinak jsme celkem došli ke shodě. I když moc nevím, jak si tu přímou demokracii představit... To znamená bez jakýchkoli zástupců? Všichni rozhodují o všem? Zbude jim pak vůbec čas na něco jinýho?
    21.11.2008 19:41 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nevím, kde jste přišel na to, že tím opovrhuju. Já jsem před tím jen varoval.
    No, vidite. Zatimco vy varujete pred nekym, kdo zadnou moc nema, s tim, ze by ji potencialne mohl zneuzit, Nezakladnam varuje pred temi, kdo tu moc jiz maji, a take ji zneuzivaji (napriklad vlada, kdyz rozhoduje proti vuli obcanu). Co z toho je zavaznejsi?
    I když moc nevím, jak si tu přímou demokracii představit... To znamená bez jakýchkoli zástupců? Všichni rozhodují o všem? Zbude jim pak vůbec čas na něco jinýho?
    Ne, ne, ano. Viz treba Svycarsko - vsechny technicke problemy jsou vyresene. Jde o to, ze by urcita dostatecne velka skupina lidi mela moznost usporadat zavazne referendum o urcite otazce. Tak by politici nemohli prosadit neco proti vuli vetsiny obcanu. Protoze by slo pouze o moznost, mel byste plne pravo se takoveho rozhodnuti vzdat a nechat ho na ostatnich obcanech podobne, jako ho dnes nechavate na politicich. Ale narozdil od hlasovani pro urciteho politika (kteremu musite verit) u referenda presne vite, pro co hlasujete.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 20:03 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Zatimco vy varujete pred nekym, kdo zadnou moc nema...

    A ti poslanci jsou jako co?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2008 12:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No, vidite. Zatimco vy varujete pred nekym, kdo zadnou moc nema, s tim, ze by ji potencialne mohl zneuzit, Nezakladnam varuje pred temi, kdo tu moc jiz maji, a take ji zneuzivaji (napriklad vlada, kdyz rozhoduje proti vuli obcanu). Co z toho je zavaznejsi?
    Není to úplně stejná věc. Americkej radar je nebezpečí z venku, komunisti u nás zevnitř. A že nemají moc? Mají... Nezakladnam ať si varují, mně je to jedno. Dokud jen varuji, jak začnou dělat podivnou propagandu atd. už je to věc jiná ale pokud varují tak fajn. Já varuju před komunistama, a co jako...

    Co se týče toho Švýcarska - to je dobrej nápad, jenže je tu jedna věc. Oni jsou tam Švýcaři, kdežto u náš Češi - u nás to pravděpodobně neprojde, protože lidi jsou tu prostě mnohem větší svině.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 18:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Vazne? Stejne jako ma smysl vzdy varovat pred teroristy, jadernymi elektrarnami nebo geopatogennimi zonami? Rozumny clovek vazi skutecna rizika, a nepodleha vsem moznym varovanim ruznych pseudoochrancu, kterym jde o jejich vlastni zajmy.

    Varování je upozornění na problém. Je jinou věcí, jak je s tou zprávou naloženo.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 18:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Vite, vas problem je, ze jste proste jeste moc mlady.

    Mno, takže to je ten klasický debilní žblebt o tom, že kdo to nezažil, nemá právo to hodnotit, nemýlím se? Jenže máme různá svědectví z dotyčné doby. Konec konců, s uvedeným přístupem by to mohli snad všichni historici zabalit...

    Takze napriklad nevite, ze pan Calfa, predseda vlady v letech 1990-1992, byl vysokym cinitelem KSC.

    A tvrdím snad někde, že revoluce v ČSR proběhla ideálním způsobem? Respektive, že bylo s dřívějšími hodnostáři KSČ naloženo odpovídajícím způsobem?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:01 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Mno, takže to je ten klasický debilní žblebt o tom, že kdo to nezažil, nemá právo to hodnotit, nemýlím se?
    Mylite. Jde mi spis o to, ze starsi lide obvykle prozivaji veci s mensimi emocemi a s vetsim nadhledem. To je asi hlavni dusledek jejich zkusenosti, ktery si muzete jen tezko predstavit, protoze vam chybi.

    A konkretne vam tedy chybi nadhled v tech varovanich pred plizivym vlivem komunistu. Tato varovani ve vetsi ci mensi mire prichazeji celych poslednich 20 let, a nikdy se nevyplnila. Ani dnes neni situace nijak odlisna. Vy je ovsem prozivate jinak, protoze vam prave chybi onech 20 let.
    A tvrdím snad někde, že revoluce v ČSR proběhla ideálním způsobem? Respektive, že bylo s dřívějšími hodnostáři KSČ naloženo odpovídajícím způsobem?
    Tedy - proc to vubec, po 20 letech, resit?
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jde mi spis o to, ze starsi lide obvykle prozivaji veci s mensimi emocemi a s vetsim nadhledem. To je asi hlavni dusledek jejich zkusenosti, ktery si muzete jen tezko predstavit, protoze vam chybi.

    S první větou nemohu než souhlasit, ovšem druhá věta je ryzí navážení se do mé osoby a to bez jakéhokoliv důvodu.

    A konkretne vam tedy chybi nadhled v tech varovanich pred plizivym vlivem komunistu. Tato varovani ve vetsi ci mensi mire prichazeji celych poslednich 20 let, a nikdy se nevyplnila.

    Co když se nevyplnila právě díky těm varováním?

    Tedy - proc to vubec, po 20 letech, resit?

    Historie se opakuje a stíny minulosti zůstávají.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 17:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A z kterych zdroju mate takove informace, ze si techto svobod nevazi?
    No především od rodičů či jiných pamětníků.
    Pokud vim, tak Nezakladnam je obcanske sdruzeni, takze nepochybne maji ucty pomerne dost transparentni, prinejmensim pro sve cleny. Ale mohu se mylit.
    Ale jo, ale ty členové jistě na chod přispívají. V transparentním účetnictví to bude pár položek typu 'příspěvek od člena toho a toho'. To bychom museli proprat ty čelny jednoho za druhým a to dost dobře nejde.

    Pokud vim, tak tak je to napsano v te zprave. Tedy zmince o ruskych agentech z te zpravy verite a tomu ostatnimu ne? A nakonec, proc Boeing nase firmy kupovat smi a Gazprom by nemohl?
    Co já vim co v tý zprávě je pravda a co ne? Jejich zájem o radar je naprosto logický. Ty firmy ať si kupuje kdo chce, neříkám, že nesměj. To, že je koupí Gazprom ve mně ale vzbuzuje mnohem větší obavy než kdyby to udělal Boeing.

    21.11.2008 17:23 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    To, že je koupí Gazprom ve mně ale vzbuzuje mnohem větší obavy než kdyby to udělal Boeing.

    Ano, taky mam radsi kdyz mne kopnou do levy holene nez do pravy...
    21.11.2008 17:25 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jestliže je pro vás ta pravá holeň výrazně důležitější, pak to souhlasí...
    21.11.2008 17:32 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ne, proc by mela? Obe holene jsou pro mne stejne dulezite.
    21.11.2008 17:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Pak ten příměr moc nesedí.
    21.11.2008 17:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Chapu, ze ti to moc nesedi. Idealismus je krasna nemoc.
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 17:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jožko, kdybys na vlastní oči viděl, jak dokážou dunět ruské tanky kolem vlastního domu a slyšel nepříliš vzdálenou střelbu, tak bys možná o idealismu moc nemluvil. Co má Gazprom společného s ruskou okupací v roce 1968? Vůbec nic. Ale že by přece jenom něco? ...
    Prostě americký radar se mi nelíbí, ale ruský vliv se mi líbí ještě míň.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2008 18:13 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Dalibore, to je prave ten idealismus. Vsechny tanky duni stejne a vsechny firmy se chovaji stejne.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 18:35 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ale je pravděpodobnější, že tu potkáme ruský tank, že?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 18:49 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ano, presne stejna logika vedla k primknuti se k ruskemu dubisku... Vzdyt prece ohrozeni k nam prichazelo vzdy z Nemecka.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Základní poučka: Historie se opakuje.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:06 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Mluvis mi z duse. Uz zase se primykame k nejakemu dubisku bez ohledu na to, co dela.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Uz zase se primykame k nejakemu dubisku bez ohledu na to, co dela.

    Beneš se orientoval na SSSR kvůli zklamání z postojů Francie. Nyní se orientujeme na USA po "zklamání" z vývoje situace v SSSR. USA jsou menší zlo (oproti Rusku a zřejmě také Sarkózyho Francii).

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:15 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Kam se obratime po zklamani s USA? Cina? Indie? Nebo uzavreme kruh navratem k Nemecku?
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:17 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nemám věštící kouli.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 23:50 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    To neni potreba. Ta otazka zni jinak. Proc dopadnem vzdy stejne?
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2008 07:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Opakování chyb je jedním z vysvětlení. Jenže co když člověk udělá místo jedné chyby chybu jinou?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:09 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A s jakou periodou? Znamena to tedy, ze nas napadne Italie, Turecko, Svedsko, Rakousko, Nemecko, nebo Rusko?

    Samozrejme - je to blabol. Historie se neopakuje, stejne jako pocasi nebo ekonomicka situace se neopakuji.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A s jakou periodou?

    Blbá otázka. Opakují se vývoje situací, pouze aktéři jsou různí.

    Samozrejme - je to blabol. Historie se neopakuje, stejne jako pocasi nebo ekonomicka situace se neopakuji.

    Tohle je blábol. Počasí se samozřejmě v rámci klimatu opakuje a ve vývoji ekonomické situace jsou také periodické prvky.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:25 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Asi si nerozumime. Nezalezi na tom, jak definujete opakovani; tak ci tak budete ve sporu.

    Vy pouzivate opakovani jako argument, a tedy predpokladate, ze na zaklade minulych zkusenosti muzeme urcit, co se stane v budoucnosti. Ale to nemuzeme, podobne jako to nemuzeme urcit v pripade pocasi nebo ekonomickych velicin.

    (Na jiste urovni to urcit muzeme, ale takova uroven politicky odpovida zhruba urceni, ze nekdy v budoucnosti nastane nekde valka - to bych asi nikdy neuhodl. :) )
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    V zimě u nás obvykle bývá zima. Předpokládám tedy, že i tuto zimu u nás bude zima. Obdobné je to s aplikací komunistických myšlenek v historii --- když lidé měli málo, chtěli vše dělit rovným dílem.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Aha, takze reflex jako u Pavlovovych psu? Rusko, slint, komunismus, slint...
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 19:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Již v polovině 19. století varoval K.H. Borovský před ruským medvědem ... Palacký zase před Ruskem a Pruskem ..oba hoši to vystihli zcela přesně :-) zejména, pokud přestane existovat Rakousko.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2008 19:14 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No, tak jestli tohle Borovsky tvrdil, tak se dost zmylil. Nakonec ho totiz zavreli Rakusaci.

    A ve 20. stoleti meli na svedomi Nemci daleko vic Cechu, nez Rusove (o 3-4 rady?). Takze, pred cim nas to vlastne varoval, hm? :-)
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    To má ale jednoduchý důvod, totiž válku. Za války obvykle padne více lidí než za relativně poklidné, přiměřeně (někdo tu zbýt musel) totality.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:27 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Opravdu? Myslite, ze by Nemci nemeli koncentraky a nevyhladili Lidice, kdyby nebyla valka? Podle me to neni vubec jasne. Nemci se pokouseli o genocidu (nejdriv Zidu a pak Slovanu obecne). Rusove ne.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Opravdu? Myslite, ze by Nemci nemeli koncentraky a nevyhladili Lidice, kdyby nebyla valka? Podle me to neni vubec jasne. Nemci se pokouseli o genocidu (nejdriv Zidu a pak Slovanu obecne).

    Byli jsme (a jsme) ostrohem zasahujícím do germánského území --- České země byly Němcům odjakživa trnem v oku.

    Rusove ne.

    Hahahaha. Kde se bere ta nekritičnost vůči Rusku? Copak v Rusku nebylo běžnou praxí vyhlazování/přesidlování národů? A co gulagy?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:37 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nezlob se na mě, ale tvé historické znalosti jsou úsměvné. Každý vůl bez sebemenšího zájmu o historii zná čečensko. To nepovažuješ za genocidu?

    To že Stalin zabil hladem miliony ukrajinců, když jim sebral obilí a velkoryse je posílal na západ je podle tebe co? Mohl bych pokračovat donekonečna.
    21.11.2008 19:47 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jiste, ruzne narody pachaly v historii genocidy. A co ma byt? Borovsky tvrdil, ze na nas (jako na Cesich) spachaji genocidu Rusove. Udelali to Nemci, a Rusove zatim nic. Tedy se mylil. A to byla pointa. O ostatni genocidy vubec nejde. Straseni Ruskem je proste emocionalni zalezitost, kdybychom to zacali srovnavat, museli bychom varovat temer pred kazdym narodem v dejinach lidstva.

    21.11.2008 19:57 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Omyl. Strašení Ruskem je velmice aktuální a trefné. Prakticky 60 let Ruské okupace nazýváš "zatím nic"? Po rozpadu R-U jsme byli nejvyspělejší částí tohoto bývalého svazku a asi 8 nejvyspělejší ekonomikou nasvětě. Kde jsme byli díky Rusům v roce 89? Kde jsi vzal v ůvahu neskutečné zprznění a morální zmračení národa, ze kterého jsme se dodnes nevzpamatovali? Rusko je pro nás hrozba No. 1. Né němci! Né Američané. Né Alkajda!
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 22:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Velmi výstižně řečeno.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2008 19:25 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Oni si to Rusové vynahradili jinde. V koncentrácích (pouze jinak nazvaných) zavraždili násobně více lidí než Němci.
    21.11.2008 19:31 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    A co Americane za obcanske valky a behem kolonizace? Proc tedy nevarujeme pred Americany?

    Proste, tento argument je hloupy.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:37 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Aha, takže se budeme řídit tím, co se někde událo před 150 lety a co je již překryto vrstvou aktuálnějších faktů?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xxxs avatar 21.11.2008 20:10 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    varoval pred umelostou panslavizmu. sam bol najprv jeho zastancom. drobny pobyt v rusku mu vsak osviezil realitu.
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 23:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Rakušáci ho zavřeli. Do Brixenu (letos jsem se tam byl podívat). Podmínky jeho života ve vyhnanství bych chtěl mít doma :-). Jak by s ním asi za stejné "prohřešky" zatočili Rusové o 100 let později?
    Jinak nejde o to, kolik lidí kdo měl na svědomí. Jde o svébytnost národa a sebevědomí jeho příslušníků. Do roku 1989 jsme byli jen vykonavatelé vůle Rusů. Když jsme odmlouvali, poslali nám své tanky. Nesrovnávejme ztrátu národní svébytnosti s dneškem. I dnes se musíme něčeho vzdát ve prospěch většího celku (EU), vyplývá to z pragmatického postupu, nikoliv z nařízení nějaké mocnosti.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2008 00:24 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Když jsme odmlouvali, poslali nám své tanky.
    Taky na to pošta mohla narazítkovat adresát nezastižen a poslat zpátky...
    Quando omni flunkus moritati
    21.11.2008 18:36 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    pane kolego, ctete prosim pozorneji - ... vlastniho domu ....
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 19:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Všechny tanky duní stejně .. jaké důsledky může přinést americký vliv u nás a jaké vliv ruský? Ono to stejné nebude. Po 2. světové válce byl v Rakousku především vliv americký (pomineme-li ruskou okupaci Dolního Rakouska do roku 1955) a u nás vliv ruský. Jestli tu někdo nevidí rozdíl, je stižen slepotou ..U nás byl nedostatkový toaletní papír a stála se fronta na automatickou pračku (ještě v roce 1988) , v Rakousku supermarkety narvané zbožím a bohaté obyvatelstvo. Srovnávám jen dvě podobně velké země a navíc těsné sousedy.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Dodám, že ono to asi nebylo tím pečlivým Germánem, pokud srovnáme se situací v NDR. Takže asi bude chyba v režimu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:16 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Takze bylo-li tomu tak v 50. az 80. letech, bude tomu tak vzdy?
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2008 19:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nikoliv vždy, nýbrž za příslušných podmínek. Nezdá se, že by se od rozpadu SSSR podmínky v Rusku nějak radikálně změnily, podobně v USA.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2008 19:21 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Ehm, opravdu? Opravdu se jeste bavime o komunistickem Rusku a demokratickych USA?
    21.11.2008 22:39 Filipec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Prosím, nepřekrucujte to - Rusko není komunistické, ale z totalitních časů v něm zůstalo opravdu mnoho, a nejsou to jen Stalinovy pomníky. Efektivně Rusku vládne bývalý člen KGB, mocenské struktury se od dob totality moc nezměnily. Snad jen forma nátlaku.

    Permanentní prezident Putin se vyjádřil, že největší neštěstí 20. století byl rozpad Sovětského svazu (tedy nikoli to, že v průběhu politických represí údajně zemřelo přes 20 milionů lidí). Když máme ve střední Evropě tak špatnou paměť, proč se aspoň nerozhlídneme po současných událostech?

    Nechci se vás dotknout, ale skutečně mi přijde, že máte na USA a Rusko různý metr. Ruská politika posledních let mi přijde znepokojující podstatně víc než americká, ale tento pocit pochopitelně vychází ze složitějších úvah, než se vejdou do běžného flamewaru. (Vlastně to je příčinou, proč flame vůbec vzniká. Nikdy nevznikne flame o tom, kolik je 23+54...)
    21.11.2008 23:11 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Efektivně Rusku vládne bývalý člen KGB

    A USA byvaly sef CIA. No a?

    máte na USA a Rusko různý metr

    Jak se to projevuje? Tim, ze nesouhlasim s tim, ze pro Afghanistan byla sovetska invaze tim nejhorsim za poslednich sto let a americka tim nejlepsim?
    22.11.2008 09:41 Filipec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Projevuje se to tím, že filtrujete informace, aby nebyla ohrožena vaše představa o uspořádání světa. To určitou měrou děláme každý, ale z vašich odpovědí to trochu uhodí do oka. Proč neodpovídáte no a i na jiné komentáře?

    Nejsem od toho, abych lidi uváděl na pravou víru ve velké, přátelské a 100% demokratické Spojené státy. Tuto víru navíc zdaleka nemám. Jenomže vaše důvěra v Ruské čestné záměry nebo v možnost samostatného lavírování ČR mezi Východem a Západem mi připomíná člověka poskakujícího po lavinovém svahu a křičícího na dav turistů pod sebou: "Kam zdrháte vy zaslepenci, koukejte jak je ten sníh pevný!".
    22.11.2008 10:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    vaše důvěra v Ruské čestné záměry nebo v možnost samostatného lavírování ČR mezi Východem a Západem

    Kde jsi proboha sebral tuhle blbost? Kde Rusku prisuzuju nejake cestne zamery? Kde pisi o nejakem lavirovani?
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2008 22:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Opravdu. Rusko totiž (zatím) nedokáže být demokratické. Potřebuje diktátora (cara) v podobě Mikuláše, Stalina, Putina (tohle jsem si nevymyslel, je to názor mých ruských přátel) a navíc i obyčejní lidé v Rusku považují náš odklon od nich po roce 1989 za zradu. Naše území je v jejich očích pro ně dočasně nedostupné. To je způsob uvažování, nikoliv režimu. Tam to může trvat desetiletí, ne-li staletí, než se situace normalizuje. Podívejte se na snahy Putina dostat se znovu do funkce, ve které je ve skutečnosti stále (Medveděv je jen loutka). Německo se od poloviny 20. století radikálně změnilo, Rusko nikoliv. Ruské lidi mám rád (jak jsem psal, mám mezi nimi přátele, se kterými se bavím velmi otevřeně), ale jako stát je pro střední Evropu vysoce nebezpečné.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2008 10:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No vidis... a nasi dedove to po 2SV takhle videli s Nemeckem a vehnali nas do naruce Sovetskeho svazu. A zase delame tu samou chybu. Ze strachu pred nekym zdrhame bezvyhradne do naruce nekoho jineho. Ze strachu pred Rakouskem a Nemeckem jsme se vydali Anglicanum a Francouzum, ze strachu pred Nemeckem a temi, kdoz s nami nalozili tak, jak s nami nalozili jsme se vydali Sovetskemu svazu, ted zase pro zmenu ze strachu pred Ruskem utikame do naruce USA... Co bude dal?
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2008 18:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Nevím, co bude dál. Myslím si, že národ o velikosti deseti milionů obyvatel uprostřed Evropy si sám na svém písečku hrát nemůže, ale musí spolupracovat s ostatními. Jde o to, kdo bude jeho partner a jak je důvěryhodný. I po průšvihu v Mnichově je Západ stále nejdůvěryhodnější, i když není ideální. Ale co je na světě úplně ideální, že.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2008 19:12 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No jasne. Ono jde spis o to, co si kdo predstavuje pod pojmem "spoluprace". Pokud stejne jako sir Humphrey, tak potes koste...
    21.11.2008 17:26 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No především od rodičů či jiných pamětníků.
    To uz jsem okomentoval vyse.
    Ale jo, ale ty členové jistě na chod přispívají. V transparentním účetnictví to bude pár položek typu 'příspěvek od člena toho a toho'. To bychom museli proprat ty čelny jednoho za druhým a to dost dobře nejde.
    Jinymi slovy, chcete tvrdit, ze jakakoli obcanska aktivita zdola je a priori podezrela, protoze nemuzeme vsechny ty lidi proverit? Dost zvlastni, a skoro bych rekl nedemokraticky, zpusob premysleni.
    Co já vim co v tý zprávě je pravda a co ne? Jejich zájem o radar je naprosto logický.

    Ja nerikam, ze nemaji zajem o radar, ale spis to, ze jejich zajem o radar nemusi byt priorita cislo jedna a ze duvody, proc zde maji agenty, mohou byt i jine. Pokud ovsem z te zpravy chcete selektivne vybirat, pak jde o emoce.
    Ty firmy ať si kupuje kdo chce, neříkám, že nesměj. To, že je koupí Gazprom ve mně ale vzbuzuje mnohem větší obavy než kdyby to udělal Boeing.
    No vidite. Tady to mate - jde hlavne o emoce.
    21.11.2008 17:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Jinymi slovy, chcete tvrdit, ze jakakoli obcanska aktivita zdola je a priori podezrela, protoze nemuzeme vsechny ty lidi proverit? Dost zvlastni, a skoro bych rekl nedemokraticky, zpusob premysleni.
    Ale vůbec ne. Já se domnívám na základě toho co jsem četl, že tahle konkretní aktivita to tak má. Nevím, kde jse přišel na apriori každou společenskou aktivitu, to jsem nikdy neřekl.
    Ja nerikam, ze nemaji zajem o radar, ale spis to, ze jejich zajem o radar nemusi byt priorita cislo jedna a ze duvody, proc zde maji agenty, mohou byt i jine. Pokud ovsem z te zpravy chcete selektivne vybirat, pak jde o emoce.
    Souhlasím. Ale myslím, že radar je jedna z priorit. Myslím si, že to není věc, o kterou by se zajímali jen tak trošičku. Co se týče těch ostatních priorit - nevím, co mají za lubem, ale nelíbí se mi to o nic víc. Je mi jasný, že někdo je tu vidí rád a zavzpomíná na 'staré dobré časy'.
    No vidite. Tady to mate - jde hlavne o emoce.
    Nikdy jsem neříkal že nejde.
    21.11.2008 17:45 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Rusove nepotrebuji, co se radaru tyka, nikoho presvedcovat (a uz vubec ne ceskou vladu nebo verejnost - jak kdesi uprimne a bohuzel pravdive naznacil Putin, tusim pri setkani s Bushem, kam jsme nebyli pozvani - na nazoru nasich obcanu nebo politiku vubec nezalezi). Oni proste presunou/nastavi rakety tam kam zrovna budou chtit. Vubec me to netesi - je to eskalace do studene valky, ale je to bohuzel naprosto logicke jednani.
    21.11.2008 17:50 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    ehm? To má být kritika ODS? iDnes? Oslava Paroubka? Účelové vytahování rozporu, který se mi zrovna hodí? Nechápu, co tím, chtěl autor říci?
    21.11.2008 18:09 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    autor se pokousi o takrka nemozne: aby lide jako Wire64 prohledli ....
    21.11.2008 18:16 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    prohledli co?
    21.11.2008 20:48 koffr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    skrz hlaven mirici na ty zmrdy (necht si kazdy dosadi na jaky)
    21.11.2008 18:17 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Vy jste nedavno take vytahoval rozpory, tentokrat u CSSD. Proc vam to jenom najednou tak vadi u ODS?
    21.11.2008 18:32 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Kde jsem napsal že mi to vadí?

    Jelikož je to docela guláš, ptám se autora koho kritizuje, jestli ODS, politiky obecně, novináře z iDnes, nebo oslavuje Paroubka jak byl prozřetelný... Já fakt netuším, co tím chtěl autor říci?

    Ano. Postoj a vyjádření ODS v tomto případě je účelově politický, jak si mi to zrovna hodí. Čekali jste snad od politiků něco jiného?
    21.11.2008 19:03 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    No, podle me tim chtel autor rici, ze media jsou zaujata. Coz ja uz napriklad vedel od Noama Chomskeho, takze me to take neprekvapilo.
    21.11.2008 19:14 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Kdysi na vysoke jsem absolvoval semestr politologie. Součástí byly i diskuze o médiích. Přednášející perfektně věděl, komu které významné české médium patří a podle toho doporučoval na něj nazírat. A skutečně, všechny média sledují nějaký zájem, nebo mají témata, proti kterým nepůjdou, protože to je proti zájmům majitele. Je to logické, a funguje to tak i na západě.
    21.11.2008 20:39 dizz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina

    Ano ma te pravdu tohle my doslo nekdy na stredni. A zaroven mne napadla jedna kacirska myslenka: pokud kapitalisticke (ci jak to nazvat) noviny neotisknou nejaky clanek, ktery si majitel(majitele) nepreje, tak je to ok (zajiste kazdy si muze rozhodnou co budou jeho noviny tisknout).

    No a kdyz vezmeme ze noviny byly po roce 1948 statni(o spravnosti/nespravnosti tohoto kroku se prosim ted nebavme) a stat ridila vlada zvolena lidem (stejne jako prectavenstvo akcionari) pak i vlada logicky stejnejako prectavenstvo dnesnich novin muze vybirat co a jak se otiskne. Tak jaka cezura? ;) Ne samozdrejme ono je to oneco slozitejsi, ale vec jako nezavisla media vpoctate neexistuje a vzdy budou neco cenzurovat.

    21.11.2008 20:49 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    On je rozdil, když může existovat nekonečně mnoho novin s různým pozadím, a nebo jen jedny správné noviny (TM) :-D
    21.11.2008 18:37 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Není to jedno? Vždy to psal xkesh! Ten dokáže napsat hodně textu o ničem, málo textu o něčem, ale jedno mají jeho texty společné: jsou primárně určené k tisku na měkký a voňavý... Hledat jejich téma či snad smysl, to je jako ožralej hledat klíče...
    21.11.2008 23:33 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Mohl byste mně, milý mladý příteli, prosím sdělit o čem jsou vaše texty?
    Ač se hodně snažím, vidím v nich jen trochu zábavné naivity, mizerný všeobecný přehled, prvky svazáckého fanatismu a snahu za každou cenu urazit nositele vám nepříjemných myšlenek. Nezlobte se na mě, ale žádnou informaci ani pobídku ke kultivované diskusi ve vašich příspěvcích nevidím. Když už kritizujete druhé, čekal bych víc.
    Bluebear avatar 21.11.2008 23:42 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Hledat jejich téma či snad smysl, to je jako ožralej hledat klíče...

    To znamena - je to tezke, trva to dlouho, ale musi se to udelat, jinak se nikam nedostanes? :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    21.11.2008 23:52 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Je to těžké, trvá to dlouho, ale hlavně člověk musí dávat bacha, aby se u toho nepoblil...
    22.11.2008 01:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Je to těžké, trvá to dlouho, ale hlavně člověk má mnoho lepších věcí na práci, než číst xkeshovy slátaniny, tak to vidim já...
    22.11.2008 09:11 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Padouch nebo hrdina
    Od února se stalo mnoho věcí, například bylo oficiálně potvrzeno, že chce Rusko vybudovat v Sýrii námořní základnu.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.