abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 37
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 828 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Srabi

    22.12.2023 10:41 | Přečteno: 1729× | Jen tak na okraj

    V každém z nás je hrdina i srab. A nikdy nevíš, který z nich se zrovna vyklube.

    Včera došlo k bezprecedentnímu činu, který spáchal člověk, ve kterém převládnul srab. Kdyby tomu bylo naopak, nejspíš by se úspěšně terminoval v Klánovickém lese. A my bychom se akorát dočetli, že muž na procházce s dítětem nalezl mrtvolu zastřeleného mladého muže, který spáchal sebevraždu.

    Jenže David Kozák se zřejmě bál. Nedokázal si vpálit kulku do hlavy, proto se rozhodl k tomu nejhoršímu kroku jaký ho mohl napadnout – zabíjet, dokud nebudu sám někým zabit. A začal tím, že střelil prvního člověka co ho viděl. Bez důvodu. Jen proto, aby po něm šel někdo se zbraní v ruce, komu by se pak mohl bránit a být při tom zastřelen.

    A tak se i stalo. Mladý, inteligentní psychopat, spustil lavinu, kterou jen tak někdo nezastaví. S hlubokým smutkem sleduji medializaci tohoto případu, jejímž důsledkem bude jen to, že se nepochybně najde jiný magor, který ho bude chtít následovat. Vzpomeňme jen na film Obecná škola. Jaký smysl ta medializace má? Aby byli lidi ještě více vystresovaní a vyděšení než jsou?

    Logicky se nabízí otázka: „Kdo může za to, že se to stalo?” Škola, která se tak důsledně drží akademických svobod, že se nezajímá o to, co kdo sebou tahá do školy? Stát, který by měl zaplatit tolik policajtů, aby stál na každému rohu jeden?

    Podle mne selhali jednoznačně lidé, které měl David Kozák kolem sebe. V tom, že si nevšímali toho jaký je, nezajímali se o to co dělá, co ho trápí a bolí. Jenže pokud by tomu tak bylo, zřejmě by se to nestalo a nikdo by nevěděl nic o tom, že mezi námi chodí nepovšimnuti lidé, ve kterých se krčí běsy a stačí jen málo k tomu aby se projevily.

    Stejný případ jsme tu už jednou měli. Před čtyřmi lety, kdy v Ostravě frustrovaný Ctirad Vitásek způsobil smrt sedmi lidí, než se v bezvýchodné situaci sám zastřelil – bylo mu jasné, že pokud by ho chytli tak by hnil minimálně dalších 20 let se svými běsy v base. I on byl srab. Bál se pomalé, bolestivé smrti. Pozoroval u sebe příznaky, které mu nikdo nechtěl věřit. A z vlastní zkušenosti vím, jak se cítí člověk, který cítí že něco není ok ale z diagnostického hlediska je zcela v pořádku.

    Jenže medicína není všemocná, a jak se v posledních letech ukázalo, může posloužit i jako klacek, kterým vás ubijí k smrti.

    Ti srabi o kterých jsem psal, se nebáli smrti, ale umírání. V tuto chvíli není rozhodující, jaký byl spouštěč pro to co udělali. Ale to, jak se k tomu postavíte vy. Každý člověk má právo na život i na smrt. Když někdo z nějakého důvodu nechce žít, má právo sejít ze světa důstojně a pokud možno rychle a bezbolestně. Nemá žádný smysl držet za každou cenu při životě ty, co o to nestojí. A je zločin pod záminkou ochrany zdraví a života buzerovat a šikanovat ty, co jsou vnitřně srovnaní s tím, že smrt a umírání patří k životu.

           

    Hodnocení: 36 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.12.2023 10:50 hmmmw | skóre: 1 | blog: hmmmw
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Podle mne selhali jednoznačně lidé, které měl David Kozák kolem sebe.
    Velmistře, proč si myslíš, že takové problémy dokáže kdokoliv rozpoznat? Na venek nemusí být opravdu žádné indicie.

    To, že je někdo magor, neznamená, že má nějaké tiky, divné chování, nevyhledává kolektiv, ani nic jiného. To, že je někdo magor nemusí poznat ani odborník ani blízké okolí.
    22.12.2023 10:58 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Presne tak. Magor nemusi byt poznat a okoli? Treba se proste nechteli zabyvat dalsim magorem. Za svuj hruzny cin nese vinu jen a pouze on. Vinit jeho nejblizsi je nesmysl.
    22.12.2023 11:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Víš, jednoho takového magora jsem znal. To co měl hluboko v sobě z něj vyplouvalo jen když se opil. Jeho opilost měla několik fází. Veselost. To byl ok. Pak přišla zádumčivost. A po ní začalo peklo, kdy nebylo radno stát poblíž. Neměl mnoho přátel. Byl nechtěné dítě. Vyrůstal u babičky, žil jako vágus. Ale domnívám se, že ho v totálním propadu brzdilo to, že měl alespoň jednoho dobrého kamaráda co ho bral takového jaký byl. Nakonec se stejně v roce 2013 terminoval. Osobně mám podezření, že ho k tomu dohnalo to, že minimálně jednou své běsy na uzdě neudržel. Byl to podobný případ jako v těch Klánovicích. Žádný motiv. Nic. Jenom mrtvá holka na místě kde neměla být a genetický vzorek který nepatřil nikomu z těch co jí znali a byli s ní celý večer předtím. A to, že by v tom mohl mít prsty právě on, mne napadlo teprve nedávno. Ovšem to už nikdo nezjistí. Před šesti lety to bylo promlčeno a genetický vzorek, který by to podezření potvrdil či vyvrátil už nikdo nezíská.
    22.12.2023 11:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Mimochodem, ten jeho kámoš dodnes nevěří tomu, že by toho byl schopen. Já o tom přesvědčený nejsem, protože jsem ho při tom pekle zažil. Kdyby měl po ruce bouchačku, dopadlo by to nepochybně mnohem hůř než teď. Byli to nerozluční kámoši. Jenže v té době se to změnilo. Jako vždy, za vším hledej ženu. Předtím spolu trávili každý víkend někde venku. A teď najednou zůstal sám, s těmi svými běsy a flaškou po ruce.
    22.12.2023 11:52 hmmmw | skóre: 1 | blog: hmmmw
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A tuto zkušenost jsi extrapoloval na všechny magory? A odpovědnost za ně hodil na všechny jejich blízké?
    22.12.2023 11:54 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Odpovědnost za to jaký člověk je, nesou VŽDY osoby blízké.
    22.12.2023 11:56 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Blizci cloveka urcite formuji, ale za konkretni cin je vzdy odpovedny jen dany clovek - pachatel.
    22.12.2023 11:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To jistě. Ale ty běsy nevznikají samy od sebe. Mají svoje příčiny. Příčiny, které se dají léčit.
    22.12.2023 12:06 uvažovátor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Na mě působíš, jako člověk, co své běsy má. Pokud se něčeho dopustíš, bude zdejší komunita odpovědna, za to že jsi magor? Jak máme postupovat, aby k tomu nedošlo?
    22.12.2023 12:12 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jake besy? Ales to ma podle mne dobre srovnane... Na rozdil od nekterych zdejich soudruhu...
    22.12.2023 13:35 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A pokud se neléčí příčina, kdy svéprávní jedinec odmítne léčbu? Pořád za to mohou jiní nebo mají mít jiní právo léčit druhé proti jejich vůli? V jistých totalitách to úspěšně používají, ale nikoli k léčbě.
    22.12.2023 23:25 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Léčit se dá i dobrým slovem. Tím, že nasloucháš druhým, že si na ně uděláš čas, atd. A na to nemusíš být diplomovaný MUDr.
    23.12.2023 02:38 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Léčit se dá i dobrým slovem. Tím, že nasloucháš druhým, že si na ně uděláš čas, atd. A na to nemusíš být diplomovaný MUDr.
    Vysoka skola zivota, katedra psychologie.

    Lidi, co neco takoveho udelaji, maji vetsinou mnohem vetsi problem, ktery jim rozhodne z hlavy nevykecas.

    Uz vidim, jak nejakemu paranoidnimu schizofrenikovi dobrym slovem vymlouvas z hlavy, ze ti policajti/doktori/cely-svet po nem nejdou.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 07:44 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Máš vůbec ponětí o tom, jak sžíravý může být pocit osamělosti? Nejde o suplování odborné lékařské péče, ale o to, že pokud se o někoho dlouhodobě zajímáš, jsi schopen první příznaky duševního onemocnění vypozorovat, případně ho přimět k tomu aby toho psychiatra navštívil.

    Opět bych to mohl doložit na reálných případech ze svého okolí, ale to už by byla zcela jiná diskuze. Nejděsivější (alespoň tedy z mého pohledu) byl bývalý přítel jedné kamarádky s nímž jsem se setkal během návštěvy u ní doma. Sužovala ho paranoia. O týden později skočil ze střechy a skončil ve cvokárně.

    23.12.2023 12:23 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Máš vůbec ponětí o tom, jak sžíravý může být pocit osamělosti? Nejde o suplování odborné lékařské péče, ale o to, že pokud se o někoho dlouhodobě zajímáš, jsi schopen první příznaky duševního onemocnění vypozorovat, případně ho přimět k tomu aby toho psychiatra navštívil.
    Mas vubec predstavu, jak uvazuje paranoidni schizofrenik, ktery trpi bludy? Coz je, cituji: Chorobné a nevývratné přesvědčení nemocného o nějaké skutečnosti. Jedinec koná za všech okolností v souladu se svým bludem a nelze ho za žádných okolností vyvrátit. Jinymi slovy ten clovek je bytostne presvedceny o tom, ze se mu to opravdu deje (sleduje ho policie, nejaky urednik mu znicil zivot) a nevidi duvod, aby se chodil lecit.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 12:30 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Mas vubec predstavu, jak uvazuje paranoidni schizofrenik, ktery trpi bludy?

    To si piš, protože to byl přesně ten případ. Je tomu 20 let, takže nevím jak to bylo dál. Ten večer jsme přečkali bez úhony, byť jsem v hloubi duše trnul co se mu vylíhne v bedně, ale jí jsem řekl, že je potřeba s tím něco okamžitě začít dělat. No a týden na to hopnul z té střechy vyzvedla ho záchranka a juž byl ve cvokárně.

    23.12.2023 13:26 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ten večer jsme přečkali bez úhony, byť jsem v hloubi duše trnul co se mu vylíhne v bedně, ale jí jsem řekl, že je potřeba s tím něco okamžitě začít dělat.

    Tak to je dobre, ze jsi jej vyslechnul a dobrym slovem vylecil.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 13:30 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Já ho nevyléčil. Jenom diagnostikoval, že je na léčbu zralý.

    23.12.2023 16:39 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ale vsak jsi tvrdil, ze cloveka s takovymi problemy muzes vylecit dobrym slovem nebo tim, ze ho poslouchas, ne?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 17:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Přečti si to ještě jednou, pomalu a PEXESO (pekelně se soustřeď): Léčit, ne vyléčit.
    23.12.2023 17:32 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Lecit se da treba i poustenim zilou. V tomto pripade se stejnym efektem.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    xkucf03 avatar 23.12.2023 12:47 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    ten clovek je bytostne presvedceny o tom, ze se mu to opravdu deje (sleduje ho policie, nejaky urednik mu znicil zivot…
    A hned vedle tu někteří navrhují, že by stát měl lidi víc sledovat, pouštět na ně nejlíp AI a omezovat jim další svobody… To se pak těm paranoikům nemůžete divit :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    23.12.2023 12:52 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A co když toho schizofrenika sledovala policie, na základě udání sousedů, kteří mu společně s podplacenými úředníky zničili život?

    Můžeš se mu divit že podpálí barák ve kterém všichni společně bydlí?
    23.12.2023 08:11 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tady máš reálný důkaz o tom, že mám pravdu.
    Agent avatar 22.12.2023 20:31 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To jistě. Ale ty běsy nevznikají samy od sebe. Mají svoje příčiny. Příčiny, které se dají léčit.

    To je otázka. BeWise kdysi na svém kanále rozebíral jeden zajímavý případ: https://youtu.be/Rl3CV-06Chw?si=Ge4R8Z8DhgcW81ux

    To je věc, která může potkat kohokoliv z nás. Netvrdím, že zrovna toto je případ včerejšího střelce. Kdo ví, co mu kdy šouplo v hlavě. A rozhodně si nemyslím, že je možné to vždy odhalit. Spousta lidí se podle mě chová divně. Z mého pohledu by se minimálně každý desátý měl jít léčit. Ale jen muj osobní dojem.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    23.12.2023 12:36 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Z mého pohledu by se minimálně každý desátý měl jít léčit. Ale jen muj osobní dojem.

    To bohužel není jen tvůj dojem. Jenže kapacity jsou limitované, takže se špitálníci věnují jen tomu, kdo se k nim dopraví. A právě proto je potřeba si lidí kolem sebe všímat a pokud možno těm stavům předcházet. Fakt stačí kolikrát malá blbost k tomu, aby se zlepšil psychický stav člověka. Zavolat mu jen tak. Zajít s ním nějam na kus řeči. Dát mu nějaký dárek. Projevit zájem o to co dělá. Nebo ho jen nechat na pokoji – viz případ nedávného slovenského skokana. Zkrátka ho povytáhnout ven z toho stavu ke hladině.

    17.1. 07:53 Nekompromysný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Možno keby nebol internet tak to neurobí nikdy v živote Keby sa zbrane predávaly za iných podmienok.Mna takéto činy vôbec neprekvapujú. Politický systém niečo umožnuje a to niekto využije.Z roka na rok sa počet takýchto udalostí zvyšuje.Poznám človeka,ktorý počas jazdy zaspával za volantom ale asi mal dobrého strážneho anjela.Išiel som na políciu a oznámil som,že taký vodič by nemal vlastniť vodičák.Policajt to preveroval a zistil u jeho lekára,že nenahlásil zmenu zdr.stavu nemocného dopravnému inšpektorátu.Vodič trpel parkinsonom a bral lieky po ktorých sa nesmie sadnúť za volant.Jazda s ním bola zábavná.Pravú ruku mal takmer nehybmu,ľavú nohu taktiež tak si kúpil automat,ktorý sa mu pokazil tak jazdil klasickým autom.S ľavou rukou štartoval aj hádzal rýchlosti.často mu auto skapalo lebo išiel na 5ke na doraz aby nemusel tolko šaltrovať.Okrem toho bol ťažký flegmatik.Išiel som s ním na Donovaly v čase kedy bol ešte relatívne zdravý.200 km šiel 190 km/h,zastavili nás policajti za prekročenie rýchlosti a pýtali sa ho na dôvod tak rýchlej jazdy a on,no bože,200 km som išiel 190-kou a nikomu to nevadilo a vám to zrazu vadí.
    17.1. 11:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Co máš proti inkluzi?
    22.12.2023 13:46 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tak to ani omylem. Možná tak do plnoletosti za to nesou odpovědnost rodiče, ale jak je člověk plnoletý, tak nese odpovědnost sám za sebe. To bys byl jak v severní koreji - tam tu odpovědnost dokonce aplikují dědičně - za závažné zločiny trestají až do třetí generace. Takže nejenom rodiče, sourozence, manžel(k)y, ale i děti a vnuky.
    22.12.2023 14:13 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Možná tak do plnoletosti za to nesou odpovědnost rodiče
    Rodice nemaji trestnepravni odpovednost za dite. Pokud vas tim strasili ve skolce, tak vezte, ze to neni pravda.
    zločiny trestají až do třetí generace
    Toto jsem cetl. Je to silene.
    22.12.2023 14:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    takze preci jen pripoustis, ze SK neni utopie?
    22.12.2023 19:41 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ty jsi zcela evidentne magor, to myslim nepodleha debate. Ktera tobe blizka osobavza to muze? :-)
    22.12.2023 19:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Asi tvůj soused hlupče.
    Bystroushaak avatar 22.12.2023 20:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Odpovědnost za to jaký člověk je, nesou VŽDY osoby blízké.
    No já teda nevím. Třeba můj brácha má pořád paranoidní schizofrenii, začalo to ze dne na den v dospělosti, doslova jeden den v pohodě, druhý ne, do té doby byl úplně normální. Od té doby si myslím že lidi s psychickými problémy prostě vždycky předem nepoznáš.
    23.12.2023 07:52 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Poznáš, pokud máš s čím srovnávat. Jinak příčiny duševních onemocnění jsou různé a u mnoha z nich se ani neví co a proč je spouští. Je to oblast, do které začínají přinášet světlo teprve nové technologie. Není to tak dávno, co zavítali do cvokáren všechny "divné" lidi.
    23.12.2023 17:15 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ono by možná nebylo od věci některé z těch "divných" lidí do cvokarny zavírat dál.
    23.12.2023 17:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdyby to nebylo tak snadno zneužitelné, tak bych i souhlasil.
    23.12.2023 18:28 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Třeba politiky, kteří chodí po ulici s ozbrojenou ochrankou za zády a fackují lidi?
    24.12.2023 00:03 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ne, je to jen úvaha, ale na mysl mi vytane třeba chlap co se v padesáti identifikuje jako dedetileta holčička co si chce hrát s vrstevnicemi a v našem moderním pojetí sebeidentifikace na prvním místě bychom to snad i měli respektovat.... Ale to je offtopic k tématu blogu....
    22.12.2023 12:12 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    genetický vzorek, který by to podezření potvrdil či vyvrátil už nikdo nezíská.
    Lze porovnat i vzorky pribuznych - otec, matka, sourozenec...
    22.12.2023 13:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nejsou. Byl jedináček.
    22.12.2023 13:53 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A co bratranci/sestrenice, nebo tak neco?
    22.12.2023 14:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nevím o tom že by nějaké měl. Jak jsem napsal. Nechtěné dítě, které vychovávala babička. O sebevraždu se pokusil neúspěšně několikrát. Poprvé na vojně. Znali jsme se od léta 1989. A dlouho jsem si nemyslel, že by byl něčeho takového schopen. Svou roli zřejmě sehrálo to, že dokud na tom byli s tím kámošem stejně, tak si to nepřipouštěl. Jenže pak, se stále víc a víc jejich cesty rozcházely. Začalo to tím, že ten jeho kámoš přestal hulit a pít, pak ho ulovila budoucí žena – vyhlášená mnou lovcem roku 1996, protože našla jeho achillovu patu. A ty běsy začaly vylézat ven. Pak jsem ho ztratil z očí. Takže vím jen od toho kámoše, jak se topil v čím dál větších sračkách. Snažil se mu se svou ženou pomáhat jak to šlo, ale sklízeli už jen nevděk a zášť.
    22.12.2023 14:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    rodice, jakykoliv pribuzni, a take veci, po kazdem neco zbude
    22.12.2023 14:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Tobě bude jednou hodně těžko, až si uvědomíš jak to je. Řeknu ti to asi tak. V roce 1847 zemřel můj praprapraděda Jan. Zbyla po něm žena a čtyři děti. Některé se pomnožily. Ale v současné době z jeho potomstva žijí jen potomci mého dědy. Ostatní větve vymřely.

    Jeho vychovávala babička, protože rodiče děti mít nechtěli. Jenže byla doba kdy to s potratem nebylo tak snadné. Socialismus pořeboval každého dělníka na svou obranu. Jako dítě, jsem takových případů viděl na vlastní oči desítky. Máti pracovala ve školce jako účetní, takže jsem tam zůstával, než šla z práce domů. Dodnes si pamatuji tu panickou hrůzu, že bych tam měl zůstat stejně jako ty děti, které tam pracující rodiče odkládali na celý týden. Podle mne z nich nemohli vyrůst normální rodiče.

    Zdroj?
    Jendа avatar 22.12.2023 16:51 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Mluví o nějakém svém případu, ne o tom, co se stalo včera. (ten měl sestru)
    Jendа avatar 22.12.2023 15:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Velmistře, proč si myslíš, že takové problémy dokáže kdokoliv rozpoznat?
    Kdyby někdo, hypoteticky, rozpoznal nějaké problémy u Velmistra, co by měl udělat?
    22.12.2023 16:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Hm. Bohužel současný systém ti moc možností nenabízí, ale zkusil bych začít policií. Jedině díky ní totiž na jaře odchytli zmateného tatíka na zastávce, kde seděl frustrovaný nevěda odkud přijel a kam má jet.
    22.12.2023 10:56 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Je to nechutne a smutne a rozhodne ten cin odsuzuji, ale myslim si, ze bez znalosti dotycneho nemuzeme vubec rici, zda byl srab ci ne. Take bylo jiz zverejneno, ze jej nezabil nikdo z te nasi slavne policie, ale ze se oddelal sam. To jen pro uplnost.
    22.12.2023 11:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jaké by měl vyhlídky pokud by to neudělal? Ty samé jako Vitásek, nebo jako Breivik. Hnil by v base a jelikož trest smrti nemáme, ani doživotí byl by po 20 letech venku. Takže bys tu měl 44 letého magora, co by se pokusil o to samé znovu – pokud by ho ovšem dříve neterminoval, pomalu a trýznivě, nějaký spoluvězeň.
    22.12.2023 11:52 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jiste, mozne je vsechno. Ja jen, ze je treba byt opatrny ve vynaseni soudu o nem a adoraci nasi policie.
    22.12.2023 11:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    O tom ten blogpost není. Je o tom, že pokud chce někdo umřít, tak se mu v tom nemá bránit. U toho kámoše, zmíněného o kousek výš, jsem vždy říkal, že nejlepší narozeninový či vánoční dárek by byla pevná traverza ve zdi, v dostatečné výšce.

    A víš jak se nakonec terminoval? Uvázal špagát na kliku od dveří, hodil smyčku na krk a ožral se do bezvědomí.

    22.12.2023 12:01 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ano, s tim souhlasim. Pro nektere je to vysvobozeni.
    22.12.2023 11:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ah sorry. Doživotí máme. No tím spíš chápu proč to dopadlo jak to dopadlo.
    22.12.2023 14:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    ok, nazi
    xkucf03 avatar 22.12.2023 15:20 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ten zásah byl poměrně dobrý, ale říkat, že ho eliminovali, když on způsobil spoustu škody a nakonec se sám zabil, takže mu jeho plán vyšel… to jen zbytečně snižuje důvěru v policii a stát.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    xxxs avatar 22.12.2023 16:48 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    niekde na idnes som vidiel foto, ktore malo ukazovat jeho ar15 s komentom, ze ma v sebe zasahy od projektilov. mozno ho poranili, tak si strelil brokovnicou cez krk do vrchnaku a bol klud.
    Ruža Becelin avatar 22.12.2023 17:46 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Hmm jasne, tak to urcite bylo, kdyz to tam psali, spis akorat monocajti nechteji, aby z jejich zasahu bylo totalni fiasko, kdyz uz ho sli lovit do spatnyho baraku...
    xxxs avatar 23.12.2023 04:05 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    pisem mozno, a tvaris sa, ze som napisal urcite.
    22.12.2023 12:36 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    „Takový nevýrazný člověk.“ Kdo je střelec z filozofické fakulty
    Poslední příspěvek je datován 19. prosince, kdy autor píše o nesnesitelném zvonění v uších.
    Možná měl long covid, a v tomhle stavu je člověk psychicky i fyzicky totálně na dně. A mám obavu, že se lidé v budoucnu budou chovat kvůli covidu dost divně a iracionálně. Já sám mám long covid, možná o tom časem napíši blogový zápisek
    22.12.2023 13:12 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Covid byla jen obycejna viroza OMFG !!! Ten tvuj long covid je jen vymluva pro lenost. Rozhodne to neni omluva pro vrazdeni!
    A mám obavu, že se lidé v budoucnu budou chovat kvůli covidu dost divně a iracionálně.
    Jestli lide zmagorili, je to kvuli odejmuti svobody statem, likvidaci ekonomiky a lockdownu jako takovemu! Rymicka te fakt smyslu nezbavi..
    22.12.2023 13:28 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Já nikoho neomlouvám! Hledání důvodu není omlouvání.
    22.12.2023 13:53 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jiste, jiste, rymicka muze za strileni :-D :-D
    Jendа avatar 22.12.2023 15:50 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Covid byla jen obycejna viroza OMFG !!!
    Podívejte se na ty lékařské zprávy. Polytraumata. Pád z výšky. Hemodynamický kolaps. Nikdo tam nemá střelce! Bylo to teda se střelcem, nikoli na střelce. /s
    Gréta avatar 23.12.2023 23:57 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Jestli lide zmagorili, je to kvuli odejmuti svobody statem, likvidaci ekonomiky a lockdownu jako takovemu! Rymicka te fakt smyslu nezbavi..

    by jako byla celkem prča kdyby se ukázalo že koronachcípáci který se pocelou dobu zaklínali zachraňováním životů a nutili kdekoho nosit handru přes hubu jako v ňáký islamistický tramtárii byli nakonec xkrát věčí vrahouni než ty tzv. antiroušššškaři :D :D

    jestli navíc putinoj ruplo v kouli z lockdownu a nebo se jakože pustil doválky páč viděl jak se euroatlanickej svět už zbláznit z rýmičky u nich 'lečitelnou' panákem vodky, nóó tak by se za koronachcípákama a jejich 'experťama' co neuměj spočitat povrch kruhu táhli statisice možná miliony mrtvejch v tý zbytečný válce :D :/ :D :/

    Glee avatar 24.12.2023 02:06 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tajenka je: povrch kruhu ?
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Gréta avatar 24.12.2023 10:02 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    vobsah? :D

    Glee avatar 27.12.2023 02:48 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    vobsah? :D
    Jop.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Jendа avatar 24.12.2023 02:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    viděl jak se euroatlanickej svět už zbláznit z rýmičky u nich 'lečitelnou' panákem vodky
    Mezitím v Rusku
    Jendа avatar 24.12.2023 02:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Protože také nemám rád když někdo odkazuje bez shrnutí nějaká videa, pokusím se to popsat:

    Autor prozkoumal, co píší ruská „státní“ média (RT, Sputnik atd.) v ruštině pro „domácí trh“ a v zahraničních mutacích pro zahraničí, protože ho zajímalo, jestli prezentují nějaký koherentní alternativní/ruský pohled na svět. Ale s překvapením zjistil, že se to úplně liší, a dovnitř Ruska prezentují a nařizují „koronatotalitu“ (ve smyslu jak ten termín používá Gréta) ještě větší než byla u nás (roušky, rukavice, povinné očkování pro vybrané profese a skupiny obyvatelstva, stíhání šiřitelů antivax dezinformací, dehonestace účastníků vlny D), zatímco navenek naopak šíří promořovací agendu a následně antivax a varování před „očkovací totalitou“. Vše je podloženo značným množstvím screenshotů a odkazů z různých jazykových mutací zmíněných médií (ruská, anglická, česká, německá, francouzská) a je to přiměřeně přeloženo, takže dostupné i pro lidi co umí jen anglicky. Autor si pokládá otázku, co může být motivací takové agendy, zda jde o snahu škodit, nějakou schizofrenii, nebo co, avšak toto zůstává úmyslně nezodpovězeno.
    Jendа avatar 24.12.2023 03:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Čemu ovšem nerozumím: to čeští „dezoláti“ nečtou ruská domácí média a nediví se, co se to tam proboha píše? Čekal bych, že rusky buď umí ze školy (ti starší, co chodili na základku ještě za socíku), nebo se to naučili, nebo s automatickým překladačem. To obdivují Rusko, a přitom čtou jen to, co se jim naservíruje místním jazykem? V mé sociální bublině, kterou by možná pejorativně označili za jásánky/eurohujery/USA kolaboranty, je naprosto běžné číst originální články ze západních médií.
    Gréta avatar 24.12.2023 09:58 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Čemu ovšem nerozumím: to čeští „dezoláti“ nečtou ruská domácí média a nediví se, co se to tam proboha píše

    tvl přectav si že ruský noviny nečtu :D :D :D :D nálepkovat dezoláty že jakože čtou russkej tisk a přebíraj z něj moudra je dezinformace šířená libtardama k nálepkování a vočerňování názorovejch voponentů a se skutečnostní nemá skoro vubec nic společnýho :D :D

    To obdivují Rusko, a přitom čtou jen to, co se jim naservíruje místním jazykem?

    kdyby vypukla válka nvm třeba s čiňanama tak by libtardi vo tý samý 'dezolátcký' části společnosti tvrdili že žerou hůlkama, kdyby sme válčili s brazilii tak by zase blábolili že si jako dezoláti doma vařej výbornou brazilskou kávu :D :D

    je to uplně jednoduchej propagandistickej trik, prostě ňákým voslím mustkem se pokusit propojit názorový voponenty s ňákým jakože jasným nepřítelem nebo něčim co se večinový společnosti nelíbí. krályk nato asi jako bude mit v tý svý tabulce ňákej konkterní název tohodlectoho fallacy :D ;D

    xkucf03 avatar 24.12.2023 13:02 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Černobílé vidění světa? S námi nebo proti nám?
    Možná jsi jen podlehl vládnímu narativu, že ti „dezoláti“ obdivují Rusko. To, že je někdo nespokojený se současnou vládou, EU nebo USA, ještě neznamená, že fandí Rusku.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Jendа avatar 24.12.2023 13:47 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Černobílé vidění světa? S námi nebo proti nám?
    Přijde mi nepravděpodobné, že by proběhla tak dokonalá manipulace, zahrnující třeba i přímé přenosy z jejich demonstrací nebo osobní zkušenost. Je možné, že mám špatně odhadnuté, kolik takových je.
    Gréta avatar 24.12.2023 09:48 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    a dovnitř Ruska prezentují a nařizují „koronatotalitu“ (ve smyslu jak ten termín používá Gréta) ještě větší než byla u nás

    že putin zešílel v lockdownu a proto se pustil do války s banderovcama sem napsala jako první možnost :P :P :D ;D

    ....eště moch ňák zmutovat a zešílet po tom vovočkování :D :D :D ;D

    Autor si pokládá otázku, co může být motivací takové agendy, zda jde o snahu škodit, nějakou schizofrenii, nebo co, avšak toto zůstává úmyslně nezodpovězeno

    imo to je celkem prostý, rusko si došláplo na domácí novináře by hlásali rozumy v souladu se státní politikou a všecko co jakože psali pro zahraniční čtenáře bylo ouřadům vicemeně jedno. naši autoritáři taky třeba cenzurovali jenom tzv. 'dezinfo' weby psaný česky pro domácí publikum a na zbytek kašlali :O ;D

    to by jsme měli další zajimavou podobnost fujfuj zlý ruský cenzury s tou naší sluničkovou 'hodnou' :O ;D

    24.12.2023 10:15 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Mezitím v Izraeli

    Takovou pěknou reklamu na očkování s ním tenkrát natočili, však děda je místní superdoktor...

    Ale s tím to samozřejmě vůbec nesouvisí, osmileté děti dostávají infarkt úplně běžně. Akorát se to chudákovi stalo teď, když je Covid už jen třídenní rýmička.
    Jendа avatar 25.12.2023 19:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Fascinuje mě, že i pokud by to byla pravda[*], jak všichni hned vědí, že to je očkováním a ne tím experimentálním virem uniklým z laboratoře.

    [*] Kde jsou ty hromady mrtvol?
    25.12.2023 20:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Byl očkovaný? Měl Covid?

    Očkovaný se nenakazí, neonemocní, ani nenakazí nikoho dalšího, a už vůbec ale vůbec mu nehrozí že zemře.

    Říkal to přece tenkrát náš nejskvělejší ministr zdravotnictví :-D

    Každopádně je po smrti, byl to vnuk významného izraelského lékaře a propagátora očkování. Sto milionů dětí se denně čvachtá ve vaně a infarkt u toho nedostanou.
    Jendа avatar 26.12.2023 01:24 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Měl Covid?
    Samozřejmě. Vždyť se tu psalo, že covid měli skoro všichni hned, samozřejmě bezpříznakový průběh, a proto jsou všechna další opatření k ničemu.
    Každopádně je po smrti
    Napsal náhodný web třídy které věří Radovan. (tím neříkám že to bylo nebo nebylo, ale prior probability je dost malá, a tvé odkazy ji dostatečně nezvětšily)
    26.12.2023 11:12 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    covid měli skoro všichni hned, samozřejmě bezpříznakový průběh
    To jsou přece dezinformace, protože jsem to tu psal já :-D

    Oficiální pravda je taková že očkovaný Covid mít nemohl. Takže tu nešiř konspirační teorie!
    27.12.2023 00:52 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Samozřejmě. Vždyť se tu psalo, že covid měli skoro všichni hned,..

    Ale prdlačky. Hned ho měli skoro všichni očkovaní. Já ho polapil měsíc předtím, než definitivně zrušili všechny ty nesmysly – na apríla 2022. V pátek bylo skoro +20, v sobotu -2 a všechno šlo šejdrem – jak debil jsem celý týden jsem po nocích na kámošovo přání sepisoval elaborát, který chtěl probírat na akci co se měla konat na toho apríla nedaleko Sázavy. Vůbec se mi tam nechtělo jet, ale slíbil jsem to. Cestou mě poblil v autě pes. Už to byl signál, že se mám na to vybodnout. Původně jsem chtěl zmizet se ženou hned v poledne, ale debata měla být nakonec až od osmé večer. Zůstal jsem jen proto, že že mi jiný kámoš nabídnul že mě hodí do Prahy asi kolem desáté večer. Jenže pak se tam vykecával jeden magor tak dlouho, že na to, kvůli čemu jsem tam jel vůbec nedošlo. Odjel jsem tedy nasraný a promrzlý. Doma jsem hned skočil do vany, abych se prohřál, ale bylo jasné, že to jen tak neprojde. Ten koronavirus, který mi kdosi předal, už byl jenom takový bonus. Naštěstí byla druhý den neděle. Průběh byl nakonec jako u každé jiné zavčasu podchycené chřipky. První dva dny jsem do sebe lil horký čaj s medem a citrónem a nevylézal z pelechu. Pak už to bylo v pohodě. Ve čtvrtek byl test negativní, ale nemělo smysl něco lámat přes koleno a hrnout se do práce, když to není životně nutné.

    Očkovaní kolegové vesměs takové štěstí na lehký průběh neměli a prodělali ho už několikrát.

    27.12.2023 07:08 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Já měl ukázkový omicron v lednu 2022. Ve čtvrtek negativní test, v pátek mi začalo být zle, sobotu a neděli jsem prospal a v pondělí jsem byl fit, a měl negativní test. Ty testy stály také za hovno :-D

    Ani nevím jestli jsem za ten víkend něco jedl, spíš ne, jenom trochu pil. A ta bolest zad byla fakt děsná. Pak jsem pár týdnů lehce pochrchlával, jinak nic.
    27.12.2023 15:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    aha - takže buď jsi měl rýmičku a konspiruješ z toho o covidu a testech, nebo jsi měl covid a pochrchláváním jsi nakazil spoustu dalších protože tvoje mentální kapacita nestačí ani na pochopení a správné provedení covid testů...

    22.12.2023 13:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    No. Nevím. Ta snaha, dát to do souvislosti s Ruskem mi přijde poněkud toporná.

    Na tu jeho bakalářskou práci jsem se podíval. Fakt pěkná, očividně nebyl žádný blbec. A vzhledem k tématu určitě musel komunikovat s lidmi z východu, protože se to týkalo oblasti někdejšího ruského záboru. Ale že by ho inspirovala ta ruská kráva? V čem? Jisté je, že ho žrala nenávist a nulový soucit.

    22.12.2023 14:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    tak jasne, snaží se psát rusky na telegramu, obdivuje tu ruskou vymletou 14, ale dávat to snaha dávat to do souvislosti s ruskem je toporná...

    proč si nevybral nekoho z hromady vymletých idiotů z usa, ale zrovna tohoto z ru?
    22.12.2023 14:36 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jasný jak facka, může za to putin...
    22.12.2023 14:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    ten taky? to bude ráďa a skk dost smutnej :-/
    23.12.2023 11:28 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jak to zatím vypadá, tak ta ruská stopa bude jen ukrajinský fake:

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-byl-strelcuv-denik-na-telegramu-falesny-sit-je-nedobytna-242464

    Mimochodem, banderovci se neučí množné číslo?
    23.12.2023 12:00 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    tys to zase nečetl viď?

    tak tady máš pár bodů:

    Rusky psané příspěvky vyjadřovaly pocity silné nenávisti a rostoucí odhodlání postřílet co nejvíce lidí po vzoru ruské školačky, která

    že příspěvky byly psány jazykem rodilého mladého Rusa.

    „Ke skupinové komunikaci ho v tuzemsku upřednostňují lidé, kteří mají blízko k proruské dezinformační scéně,
    23.12.2023 12:44 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    že příspěvky byly psány jazykem rodilého mladého Rusa.
    Což je důkaz že je to fake.

    Zbytek je protiruská propaganda.
    xkucf03 avatar 23.12.2023 12:51 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Rusofobie
    Je to až tragikomické, jak někteří hledají souvislost s Ruskem za každou cenu, i když ta souvislost spočívá v tom, že šlo o osobu sice z Ruska, ale která se chovala protirusky a protistátně. Hlavní je, že se v novinovém titulku může objevit slovo Rusko nebo ruský (zbytek textu většina lidí stejně moc nečte, takže účel byl splněn).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    23.12.2023 12:56 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    To víš, Rusko* může za všechno špatné ;-)

    * Podle potřeby nahraď Židy, třídním nepřítelem, kacíři nebo čímkoliv jiným, co nenávidíš...
    23.12.2023 13:03 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Nebo v tvém případě Ukrajinci - všiml sis?

    Rusko bylo donedávna většině u prdele - za to jaké má postavení teď si muže samo
    23.12.2023 15:28 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Dost rozlišuji Ukrajince a banderovce, všiml sis?

    Kromě toho jsem nikdy neřekl že můžou za všechno zlo. Naopak jsem několikrát zmínil že za zločiny té fanatické části části z nich budou trpět nevinní. A trpí.
    23.12.2023 16:45 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Naopak jsem několikrát zmínil že za zločiny té fanatické části části z nich budou trpět nevinní. A trpí.
    To me vede k zajimave otazce. Jaky je tvuj nazor na to, jestli se da nejak ospravedlnit tech 300k mrtvych rusu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 18:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Nedávno jsem tu psal o Finsku, dohledej si to a znovu přečti.

    Kromě toho stále opakuješ číslo udávané lživou ukrajinskou propagandou.
    23.12.2023 21:31 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Nedávno jsem tu psal o Finsku, dohledej si to a znovu přečti.
    Ale me zajima tvuj nazor na ty mrtve rusy, ne zadne finsko.
    Kromě toho stále opakuješ číslo udávané lživou ukrajinskou propagandou.
    Dobre, tak uved svoje cisla. Pred nedavnem jsi tu uvadel udajne pocty mrtvych ukrajincu, tak urcite dokazes uvest zdroj na pocty mrtvych rusu, ktery neni podle tebe ukrajinskou propagandou.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 21:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Uvedl jsem odkaz a citaci, můj názor do toho nemíchej. Tady máš pokračování:

    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajinsky-ministr-obrany-chce-povolat-do-zbrane-vsechny-muze-i-z-ciziny-40454999

    Stále platí co jsem tu psal loni: o ruských ztrátách mám své informace, a jsou.
    23.12.2023 22:20 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    můj názor do toho nemíchej.
    Ty se za svuj nazor na ruske ztraty stydis? Proc?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    26.12.2023 03:10 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    To je kouzelne, jak rusky troll radovan se boji rict cokoliv, co by na rusko mohlo vrhnout byt sebemensi stin cehokoliv spatneho, a mlci tak nahlas, az z toho v usich zaleha.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    26.12.2023 13:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    To nechávám tobě a ostatním náckomilům, vykřikujete tu o Rusku každou chvíli.

    Já se zase specializuji na agresory a masové vrahy z NATO a další podobnou pakáž.
    Gréta avatar 24.12.2023 00:08 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie

    jestli se da nejak ospravedlnit tech 300k mrtvych rusu.

    dá. když si libtardi mužou vospravedlnit proč je supr nápad podporovat válku do který se jim samotnejm ale už nechce jít chcípnout tak proč by jako taky nešlo vospravedlnit 300k mrtvejch rusů nebo 150k až 400k ukaček :D ;D

    Glee avatar 24.12.2023 02:28 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    dá. když si libtardi mužou vospravedlnit proč je supr nápad podporovat válku do který se jim samotnejm ale už nechce jít chcípnout tak proč by jako taky nešlo vospravedlnit 300k mrtvejch rusů nebo 150k až 400k ukaček
    Oh, so you ain't no Loyalist?! McCai...
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    23.12.2023 18:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    vezmu to od toho, co ti dělá největší potíže:

    nevinní na ukrajině trpí díky rusku. rusko na nich "trénuje" státní terorismus - nevím pořád s čím máš na téhle jednoduché pravdě problém

    ukrajince / banderovce rozlišuješ podle toho jak se ti to hodí do krámu nezávisle na tom jestli je to realita, nebo tvůj výplod - ano toho, jsem si všiml.

    pak jsem si všiml takového jednoduchého vzorce:

    když se ti nějaká pravda nelíbí (třeba girkinuv sestřel mh17), tak to nejprve důsledně ignoruješ, pak o tom zoufale lžeš a pak zdrháš z diskuse - proč tohle děláš?
    24.12.2023 11:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    To si pleteš se tvým vzorcem, pokud se ti nějaká pravda nelíbí, jako ukrajinské Buky poblíž sestřelu MH17, tak jí popřeš a lžeš, a jinak lžeš celou dobu.

    Státní terorizmus je disciplína především USA a Izraele. V prvním případě převážně vnější, ve druhém naopak spíše vnitřní. Ale zvládají a praktikují oba.
    24.12.2023 12:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    víš moc dobře, že mám pravdu a fakt by mě zajímalo co to přináší tobě (to věčné vymýšlení kravin)

    co se týká státního terorismu:

    Vyhlásilo ru ukrajině válku?

    Ne.

    Útočí svojí armádou na ukrajinské civilní cíle?

    Ano.

    Takže smůla (pro tebe) - to co rusko na ukrajině předvádí je státní terorismus
    24.12.2023 12:44 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Vyhlásily USA váku Iráku, Afghánistánu, Granadě, Severnímu Vietnamu, Severní Koreji, Nikaragui, Panamě, Srbsku, Sýrii, Lýbii, nebo komukoliv jinému koho po roce 1945 samostatně či společně s dalšími státy NATO napadly?

    Ne.

    Útočily jejich armády ve všech těchto zemích na civilní cíle?

    Ano.

    Takže smůla pro tebe, pokud tenhle spolek teroristů podporuje banderovský režim na Ukrajině, nehodlám se toho účastnit.
    24.12.2023 13:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Rusofobie
    Jak to ze ti jeden státní terorista vadí a druhého podporuješ? Nejsi tak trochu pokrytec? Nebo si myslíš, ze když je nekdo zmrd, tak ze můžeš byt taky?
    22.12.2023 14:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    tak kazdej, kdo dnes mluvi rusky, i kdyz nemusi,je silne podezrelej
    22.12.2023 14:50 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tak to je prágl v pérdeli, sem tam teď byl a jinak než rusky sem tam nikde skoro neslyšel...
    Ruža Becelin avatar 22.12.2023 15:47 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ne, ten kanal zrejme nebyl ani jeho,bylo to psane ruskym slangem, ktery urcite neovladal a ten uvodni clanek, kde se predstavoval, byl editovany 2h po jeho smrti.

    Takze se na tom spis nekdo snazil prizivit...
    22.12.2023 15:58 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    ok, jestli to tak je, tak beru zpět
    22.12.2023 16:05 Erlang Senior Programmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Spominal nielen tu Alinu ale este dalsieho rusa ktory tiez vystrielal skolu - to v clanku nieje. Dva uz nieje nahoda.
    Jisté je, že ho žrala nenávist a nulový soucit.
    Máš k tomu zdroj?
    22.12.2023 16:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jedině člověk bez soucitu odstřelí i dítě v kočáru.
    23.12.2023 21:58 asdasd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    napis... treba z te diskuze pak ostatni mozna pochopi, proc by to nekoho dohnalo az k strileni do ostatnich, vsadim se, ze prvni posty budou jak tady, nic takoveho neexistuje - a je jedno, jak se budes snazit to ostatnim popsat (nejlip prosim popis, jak Ti presne tohle tvrdi i doktori)

    (jinak ja se Ti nesmeju, myslim si, ze dneska uz tusim docela presne, o co jde, neni zas tak tezke na to dneska z dostupnych open science zdroju prijit a byt napred pred klinickou praxi - btw, o mechanismu, kudy ME/CFS funguje, se vi v urcitych kruzich detailne od '70s, souvisi to se SERPINy a odpovidajicimi unubiquitinable protikusy vyskytujicic se v nekterych vybranych skupinach patogenu, u SARS2 konkretne jde o 3CL/Mpro => to je presne misto, kde by fungovaly flavonoidy jako quercetin, kdyby mely dostatecne dobrou biodostupnost; leky na tenhle stav prijdou, prichazi cela skupina 3rd gen PROTACs, ktere resi jednotlive unubiquitinable molecular motives, ktere jsou zname; pokud si chces aspon trochu pomoct sam, hledej alternativni drug delivery mechanismy flavonoidu, zacni liposomy dostupnymi na trhu a zkus jit dal, pravdepodobne vsechno, co tomu chybi, je dostatecne dobra nanoenkapsulace s velikosti castice pod 30nm; porad to nebude dokonale, ale je to lepsi, nez nic...)
    24.12.2023 06:14 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Teď se ukázalo, že ten deník asi nepsal.

    Já sám se cítím jako zombie, nemám na nic energii, jsem rád že si nakoupím, nákup a vaření je nyní moje maximum, které zvládnu. A člověk je psychicky nevyrovnaný, a je spíše apatický a zpomalený (brain fog). Takže si dokážu představit, že někdo kvůli long covidu spáchá sebevraždu. Ale aby někdo zabil tolik lidí, včetně svého otce, v tom muselo hrát roli určitě víc věcí, strašná nenávist, porucha osobnosti, tlak okolí atd.
    24.12.2023 09:08 asdasd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    (taky si nemyslim, ze je to tenhle pripad, ale taky si rikam, ze ty mezilidsky konstelace, do kterych to nektery stavi, uplne v pohode takovy cvaknuti v hlave zajistit muzou)
    24.12.2023 11:12 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To se ukázalo už předevčírem.

    Musíš sledovat dezinformační média, je v nich méně lží než v oficiálním mainstreamu :-D

    Nebo přestat sledovat úplně všechno, odjet někam kde je slunce a pohoda. A kde není Internet, mobily, televize ani jiné podobné svinstvo. Dojit kozy, sklízet ovoce, chodit k řece pro vodu a do buše na lov. Tam snad vyženeš mozkožrouta.
    Max avatar 22.12.2023 13:26 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Pokud tvrdíš, že se bál a nedokázal si vpálit kulku do hlavy, tak proč si nakonec tu kulku do hlavz vpálil?
    Jinak určitě byl hodný, zdravil a nikdy s ním nebyly problémy.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    22.12.2023 13:29 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To, jak skončil nevypovídá nic o tom, jak si to představoval.
    22.12.2023 14:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    a jak si to predstavoval?
    22.12.2023 15:00 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nejspíš tak jak jsem popsal. Že padne během přestřelky zasažen nečekaným výstřelem. Jenže na té střeše mu došlo, že přestřelka nebude a policisté udělají vše pro to, aby ho chytili živého.
    23.12.2023 11:30 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Protože se bál trestu.
    22.12.2023 13:29 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kámo, podle mě seš vedle jak ta jedle. Každý je zodpovědný sám za sebe. Nikdo z jeho blízkých tu spoušť u kvéru nemačkal. To co si v sobě pěstuješ, je jenom tvoje vlastní, vnitřní záležitost. To, že ti někdo udělal v minulosti něco špatného, nehází na něj odpovědnost za to, že pak vystřílíš kampus. Pokud něco takovýho v sobě cítíš, měl bys vyhledat odborníka a né si pořizovat zbroják - dobrá rada :-) Když je někdo magor tak je magor a jediný co může být předmětem diskuze je, zda byl magor v době získání ZP a tedy zda nepochybil někdo nebo něco v procesu schvalování ZP.
    22.12.2023 13:37 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kampaň "Don't Name Them" má něco do sebe, bylo by dobré se podle toho řídit.
    Max avatar 22.12.2023 14:27 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Je to samozřejmě tak. Naráží to ale na problém jménem "svoboda", takže k tomu nemůžeš nikoho nutit a rozumných lidí moc není. Navíc, když se něco takového stane, tak je to pro média zlatý důl, viz idnes a 11 článků o této události na titulce a očekávám, že dalších 20 z toho v následujícíh týdnech bude ještě těžit. Tím chci říci, že tento blog není ani drobeček, je to nanočástice v mediálním prostoru.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    22.12.2023 17:14 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jistě, však svobodu respektuji a nic nenařizuji, jen doporučuji. Třeba o tom vůbec neví.

    Pokud jde o mediální prostor, už jsem někde viděl krátkou analýzu, že kupodivu idnes, aktuálně a další známé weby se toho doporučení drží a naopak zprávy na seznamu to dělají s plnou parádou :(
    Max avatar 22.12.2023 20:50 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Cože? Uvědomuješ si, že reaguješ na komentář, který odsuzuje idnes z propagace a ty na to napíšeš, že jsi viděl analýzu a že ne? To je nějaký divný druh humoru? Nebo tobě 11 článků za půl dne přijde ok?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.12.2023 07:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Zkuste číst pořádně a reagovat na text, na který odpovídáte. Konkrétně:
    Don't Name Them
    Jmenují na idnesu někoho?
    Quando omni flunkus moritati
    22.12.2023 15:12 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Pokud jsi to nepochopil, tak ten blogpost je především o tom, že by si měli lidé všímat sebe navzájem pokud možno dříve, než někomu z nich jebne v kouli. A neupírali možnost tu pouť životem ukončit těm, co už nemají duševní sílu na to jít dál. Jsou situace kdy dojde. Tak, jako došla mému bratránkovi, co se terminoval loni.
    22.12.2023 17:15 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Pokud jste nepochopil, tak já pouze upozornil na ignorování jmen pachatelů a nic více.
    22.12.2023 17:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A čemu pomůžeš ignorováním jmen pachatelů? Pozůstalým? Prostě ten člověk měl své jméno. Udělal co udělal. Není to ani pěkné, ani následováníhodné, ale poučné. Poučné v tom, že i bezúhonný člověk může udělat špatný krok. A tím, že nezůstává anonymní dáváš možnost těm ostatním pokusit se pochopit důvody, proč ho udělal. Není to nějaký anonymní zelený mužík z Krymu, nebo střelec na Majdanu, kterého teď možná potkáváš někde na ulici, aniž bys o tom věděl.
    23.12.2023 10:13 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A tím, že nezůstává anonymní dáváš možnost těm ostatním pokusit se pochopit důvody, proč ho udělal.
    No právě - ostatní pochopí ty důvody a najde se nemálo těch, kteří s temi důvody budou souhlasit a inspirují se.

    Na druhou stranu tomu asi reálně zabránit nelze...
    23.12.2023 11:05 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Si piš, že pokud tomu nelze zabránit u člověka, kterého si nikdo nevšímá. Ta příčina může být zcela banální. Syn kamarádky se rozešel s přítelkyní, ani nevěděl proč. Byl to on, kdo ji poslal do háje. Jenže když se mu to rozleželo, bylo pozdě. Rok ji stalkoval, také se mu honily hlavou divné myšlenky, ale naštěstí ho kamarád včas přesvědčil, ať jde alespoň na nějaký čas do cvokárny. Nepomohlo to hned, ale čas hojí rány a zdá se, že teď už je konečně ok.
    23.12.2023 11:20 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nejsem jediný, kdo je přesvědčen že je důležité pochopit i co k tomu dohnalo toho vraha.
    Petr Tomášek avatar 23.12.2023 18:54 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To je jasné, nízký cholesterol. Asi zase nějaký vegán...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    23.12.2023 20:41 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To mi pověz: deset mrtvých veganů v jedné jámě je masový hrob nebo kompost?
    Gréta avatar 24.12.2023 00:00 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    xkucf03 avatar 22.12.2023 15:10 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Bezpečnost, sebeobrana
    V první řadě je mi líto obětí a jejich rodičů a dalších blízkých. Přijde mi dost brzo na nějaké další komentáře, nicméně když už jsi tohle téma načal…

    Případy, kdy útočníkovi nezáleží na jeho vlastním životě, jeho majetku, přítelkyni, kamarádech… tzn. nemá co ztratit, jsou v podstatě neřešitelné. Obrana je vždycky o krok pozadu za útočníkem, z principu. Společnost bude mít vždycky nějaká slabá nechráněná místa, kde se vyskytuje víc lidí, na které lze zaútočit. Snažit se o to, zničí život víc lidem, než kolik to zachrání. Byly by nějaké super-bezpečné sterilní zóny a pak stejně spousta míst, kde jsou lidé zranitelní a přesto se jich tam vyskytuje dost, aby to lákalo nějakého útočníka. Vede to akorát na policejní stát, který jednak sníží kvalitu života všem slušným lidem a ohrozí je zase v jiných směrech (zneužití moci, totalita, diktatura) a jednak stejně nebude sloužit jako ochrana, protože vyšinutý magor zaútočí někde jinde nebo mu bude jedno, že je pod dohledem kamer a nakonec ho odprásknou policajti – on škodu způsobí, což byl jeho cíl, a stejně tak škodu způsobí ten policejní stát všem normálním občanům. Omezovat zbraně taky není řešení, protože zbraň může být cokoli – lidi se chovají hrozně iracionálně, děsí se třeba motýlků nebo „vystřelovacích“ nožů, stejně jako se někdo děsí myší nebo pavouků, přitom to je víc sběratelská a kulturní záležitost – zatímco když by tě měl nějaký šmejd pobodat, tak to bude spíš kuchyňským nožem nebo nějakým levným, který pak zahodí. V Anglii mají zakázáno prakticky všechno a není jim to nic plané (protože problém nejsou normální lidi, kteří nosí po kapsách nože). Řešením je tedy jednak zvyšovat schopnost sebeobrany lidí, protože slušných lidí bude vždy víc než vyšinutých šílenců. Jednak péče o psychické zdraví národa (a tím nemyslím předepisování antidepresiv a jiných drog, které vyvolávají závislosti a generují další psychopaty, ale naopak jejich redukce). A jednak striktní omezení migrace, protože množství našich vlastních psychopatů se zase tolik nemění a je statisticky malé, jsou to ojedinělé případy, se kterými se společnost vyrovná, ale při otevřených hranicích se k nám můžou sjíždět pošahanci z celého světa a to už je množství, které představuje skutečný problém a společnost zásadně poškozuje.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    22.12.2023 15:14 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Souhlasím.
    22.12.2023 15:57 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Jo, v tomhle taky nemůžu než souhlasit. Na první pohled to vypadá, že třeba v takovém Texasu je tohle menší problém, protože bouchačku tam má v kapse každý pátý člověk... ale ve skutečnosti je to tam vlastně stejné.

    Ohledně migrace, řekl bych že nikde není "větší procento pošahanců" - ani v tom Texasu, v Íránu, Rusku nebo Severní Koreji. Možná se ale pošahanost víc projeví když je člověk v cizím prostředí kam emigroval - nepřátelství vůči cizím lidem tenhle problém ale dle mého spíš prohlubuje, podobně jako to zakazování nožů.
    23.12.2023 11:53 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Texas + Whitman = 18 mrtvých. Tomuhle nezabráníš ani armádou.

    Ale kdyby tu tam bouchačku někdo měl, blbý velodog nebo derringer, jaký nosili falešní hráči a kurvy v devatenáctém století, mohl dostat olověnou plombu mezi oči ve dveřích první třídy kam vlezl a těch mrtvých nemuselo být ani pět.
    Proč české zákony umožňují pořídit si bez psychotestů poloautomatickou útočnou pušku?

    K argumentu, že touhle logikou by mohli zakázat i nože: Jenomže nůž je užitečný nástroj (takže zákaz by měl veké negativní dopady) a není to tak nebezpečná zbraň jako útočná puška (takže zákaz bude mít omezené pozitivní dopady).
    Teď jsem se dočetl:
    V Česku může tuto zbraň vlastnit pouze majitel střeleckého průkazu, který musí projít psychotesty, a její nákup musí povolit policie.
    Gréta avatar 22.12.2023 18:53 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    se hodí připomenout že do finální přestřelky proti pistolníkoj davidoj k. se zapojil i tamten novinář se svou legalně drženou 9mm pistolkou, dokonce v hele videjku na sebe a policajty vodpoutává kolybáčovu pozornost by mohli lidi utikat a nutil policajty by po davidoj k. stříleli :O :D to davida k. asi jakoby nakonec přimělo si brokovnicí ustřelit palici a nic z toho by se asi jako nestalo kdyby ten novinář nemoch legalně držet zbraň :O :/ :O :D

    (libtardi šířej dezinformační narativ že to natočil policajt nicmeně to neni pravda. policajty poznáte tak že sou v podobnejch situacích děsně zbabělí aže se na ně nedá spolehnout :D)


    další věc je že si david k. asi jako svuj cíl nevybral nahodně a celý si to pečlivě plánoval. levicově orientovaná fakulta plná sluničkovejch libtardů je vybornej cíl páč de předpokládat že se levičáci zbraní štítěj a je jakože dost pravděpodobný že asi jako nikdo ze studentů a kantorů nebude ňák víc vozbrojenej by kolybáčoj kladl učině aktivní vodpor ňákou svou zbraní. kdyby voběti měly zbraně pruběh terroristickýho utoku by asi jako vypadal jinak a dost možná by byl kolybáč po první vypálený ráně zadkem na prkně :O ;D polici to tam trvalo 4 minuty ato jenom páč měli stěstí, zatu dobu byl ale jako david k. schopnej vypalit desitky vystřelů a zabít x lidí :O :/ kdyby byli na místě vozbrojený civilisti nebylo by potřeba čekat na neschopnou policii i s tim jejim mylným usudkem že de chytat sebevraha a navíc v uplně jiný budově :O :/

    K argumentu, že touhle logikou by mohli zakázat i nože:

    nebo zakázat univerzity když se na nich furt střílí :P :P :D ;D

    23.12.2023 12:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ehm, v českém zbraňovém názvosloví existuje temín "samonabíjecí", ale "poloautomatickou" tam určitě nenajdeš!

    Dnes silně propagovaný název "útočná puška" byl Hitlerův oblíbený, tak teď aspoň vidíš k čemu se hodí nejlépe. K útoku na měkké cíle. Oblíbená zábava americké armády ;-)

    Navíc, 9 z 10 influencerů doporučuje AR-15.

    V Austrálii je zakázaná zbraň bumerang, v Japonsku meč. A nože byly zakázané v SSSR a vůbec, ale vůbec se tam nevraždilo :-D
    Ehm, v českém zbraňovém názvosloví existuje temín "samonabíjecí", ale "poloautomatickou" tam určitě nenajdeš!
    Běžně se používá i termín "poloautomatickou". V tom "temín" ti chybí r.
    Dnes silně propagovaný název "útočná puška"
    Ano, protože ti nahoře rozhodli, že se v propagandě bude používat tento název.
    23.12.2023 15:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Překlep, to se mi občas stává. Podle toho mě rozlišíš od napodobitelů, kteří pod mým jménem píší bez diakritiky nebo s pravopisnými hrubkami ;-)

    Ve sračkomédiích a rozmluvách expertů na počítačové střílečky se tenhle termín opravdu používá běžně. Na rozdíl třeba od odborné literatury.
    „Nedělají se žádná psychologicko-psychiatrická vyšetření. Poloautomatický kulomet lze dnes získat podobně snadno jako loveckou pušku,“ kritizuje Radek Ondruš, advokát a expert na zbraňovou problematiku.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-vrah-z-fakulty-a-dalsich-314-tisic-lidi-co-s-nimi-udela-novy-zakon-242528

    Expertství dotyčného spočívá v tom, že ve sporech se státem zastupuje obchodníky se zbraněmi a pomáhá jim ilegálně vyvážet smrt do zemí postižených různými embargy, například v důsledku občanské války nebo nástupu diktátora vyvražďujícího opozici. Viz Vrbětice. O zbraních samotných ví očividně úplné hovno.
    Podle toho mě rozlišíš od napodobitelů, kteří pod mým jménem píší bez diakritiky nebo s pravopisnými hrubkami
    Dobrá výmluva, když napíšeš hrubku tak to můžeš jako neregistrovaný hodit na "napodobitele".
    O zbraních samotných ví očividně úplné hovno.
    A ty o zbraních víš hodně? Popř. podezřele hodně?
    23.12.2023 16:19 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Vím toho dost nejenom o zbraních. Člověk musí hodně vědět, aby poznal když mu někdo lže. Kdo neví, uvěří. Například tvrzení že po zákazu zbraní bude bezpečněji.
    23.12.2023 18:09 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To je prakticky jiste, pri zachovani vsech ostatnich podminek. Lze namitnout, ze kdo chce zabijet, prostredky si najde, treba nuz nebo auto, a to je pravda. Na druhe strane, kdyby byly ne-zbrane tak efektivni zbrane jako zbrane, zrejme by se prodavaly misto zbrani a zejmena psychopaticti zabijaci, kterym jde prave o to zabit co nejvic lidi, by na ne stali fronty, misto aby kupovali AR-15. I kremelske kremrole by pozadovaly stop dodavkam kuchynskych nozu na Ukrajinu.
    Dalsim benefitem je, ze jak pro policii, tak nahodne civilisty by bylo jednodussi zneskodnit neozbrojeneho nez ozbrojeneho utocnika. Samozrejme za predpokladu, ze by policie stale fasovala pistole, pusky a samopaly, a ne jen kuchynske noze a sluzebni auta v duchu vyse uvedene doktriny.
    23.12.2023 18:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Hepnarová pušku nepotřebovala, je každý kdo stojí frontu na auto s nízkým podvozkem potenciální zabiják? Pardon, špatně položená otázka, samozřejmě že je, ale přeci jen je tu jistý rozdíl :-D

    Těch rozdílů je tu víc. Autem za stejnou dobu dokážeš pozabíjet víc lidí než samopalem, a náklaďák rozjetý z kopce nezastavíš ničím jiným než dalším náklaďákem, zatímco na střelce se samopalem stačí jedna dobře mířená rána, čímkoliv včetně židle. Měly by se zakázat židle.
    23.12.2023 19:26 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdybych mel byt hodne nevkusny, poukazu na to, ze Hepnarovna s nakladakem ma 8+12 kanadskych bodu, zatimco strelec z FF 14+25, ale oba vime, ze "prostredek jako prostredek" je pro nektere lidi zcela zasadni blud, ktery neni mozne opustit, takze to nestoji za to.
    23.12.2023 20:49 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Klidně poukaž, máš pravdu že Kozák byl mnohem výkonnější než Hepnarová, ale ona by mohla ten rekord držet dodnes, kdyby si s tím náklaďákem vyrazila třeba na vánoční trhy.

    A nic to nemění na tom že střelce můžeš odzbrojit, ale volant z ruky nesebereš. Nebo knipl letadla...
    23.12.2023 23:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    střelce můžeš odzbrojit
    Heinrich Severloh ti vzakzuje, abys nemachroval, když víš hovno
    24.12.2023 10:22 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nillbert Nullingsworth ti vzkazuje že hovno víš ty:
    Když si pro mého dědečka přišlo gestapo ,muselo se k němu prostřílet,ač byl Žid a dokonce zapojený v odboji,holokaust přežil ...
    A Andreas Lubitz to potvrzuje:

    https://echo24.cz/a/S47Ex/pilot-pri-sebevrazde-narazil-do-hory-v-letadle-zahynulo-150-lidi
    24.12.2023 12:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    no vidíš kolik svět přináší pravdivých příběhů - nemusíš pořád mrhat energii vymýšlením kravin a lhaním
    xkucf03 avatar 23.12.2023 13:17 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Nože, zákony, právní stát
    V Austrálii je zakázaná zbraň bumerang, v Japonsku meč. A nože byly zakázané v SSSR a vůbec, ale vůbec se tam nevraždilo
    Samozřejmě, ty zákony jsou zbytečné a jen škodí slušným lidem, pro které je to nástroj nebo v krajním případě poslední možnost sebeobrany.

    BTW: v Rusku jsou nože svým způsobem zakázané i dnes, ale naštěstí je ten zákon dost gumový, takže to lidem životy neničí. Můžeš mít i hrůzorstrašně vypadající taktický nůž, ale když k němu máš příslušný papír, tak je to OK :-). Je to špatné a absurdní, ale pořád lepší než Anglie nebo v některých ohledech Německo a jiné státy. My jsme na tom asi nejlíp. Taky tam mají myslím pořád zakázané šifrování, ale to se taky nedodržuje a porušování je běžně tolerováno (dokud neděláš něco protistátního). To je další absurdita a odporuje to principům právního státu (resp. formálně to právní stát je, protože pravidla jsou známá předem, ale pravidla reálně nikdo nedodržuje a zda bude dodržování vyžadováno zrovna po tobě záleží jen na libovůli policajta/úředníka/státu, takže reálně to právní stát není). Na západě to je v některých směrech taky.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    23.12.2023 15:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nože, zákony, právní stát
    Šifrování je zakázané i ve Francii, v Anglii je prodej jídelních příborů podle zákona o útočných zbraních povolen pouze osobám starším 18 let, a zkus si v Německu koupit zavírací nůž s pojistkou čepele. V mnoha směrech.
    Jendа avatar 22.12.2023 17:00 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Na internetech se začaly objevovat nápady, že u vstupu do škol dáme detekční rámy a prohledávání jak na letišti a nevímco!

    Už jenom ten počet „sekuriťáků“ co bude potřeba je řádově větší než počet obětí. A pak tu máme 200 dní studia v roce * 300k studentů * třeba 10 let * 1 minuta = 2000 QALY těch samotných studentů a zaměstnanců (a to ještě předpokládám, že vejdou do školy jen jednou denně).

    Z bonmotů:
    So who has caused more waste of humanity's time: the shoe bomber or the idoit that decided we ought to be answering "cookie questions" all day?

    20 years x 3.5billion passengers a year and say 1 minute per passenger; I'd estimate about 500 million hours wasted for shoe bomber, ~1000 waking human lives, but considering cost-benefit is verboten.
    Gréta avatar 22.12.2023 18:33 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    but considering cost-benefit is verboten.

    dtto koronafašistický restrikce který vevýsledku prakticky stejně ničemu nezabránili, možnáže paradoxně dokonce eště pandemii víc přifoukli :P :P :D ;D

    Ruža Becelin avatar 22.12.2023 18:40 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Příloha:
    Tak ony se pomerne brzy objevily spekulace, kdopak se toho pokusi vyuzit, a voila, prvni vcelka :-D
    22.12.2023 19:12 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    ...není třeba odůvodňovat vznesené požadavky...

    Tohle číst od "výběru Filozofické fakulty" je opravdu super vizitka našeho humanitního školství a lidí v něm... Nějaké studie/statistiky jestli je nemožnost legálně držet zbraň nějakou podstatnou překážkou pro páchání takových činů? Nějaké studie, zda nemožnost zastavit podobný čin někým z přítomných (držitelů ZP) není podstatně horší? Ne, nic takového, my filozofové prostě chceme a argumenty jsou zcela zbytečné!...

    Každý má právo na můj názor!
    Gréta avatar 22.12.2023 19:20 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    nj, libtardi tady furt blábolili jak jako ty fujfuj zlý dezolátodezinformátoři stavěj na emocích misto na argumentech noa voilá teďko se chovaj uplně stejně :D :D

    22.12.2023 20:03 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Pry studie je, a sance na zastaveni takoveho utocnika kratkou zbrani, potazmo beznou policejni hlidkou v nasich krajich, je asi 10%.
    22.12.2023 21:29 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    To o těch 10% jsem taky slyšel říkat nějakého experta v nějakém rozhovoru, ale to mluvil o eliminaci střelce s dlouhou zbraní v předem vybudované palebné pozici. V takové pozici ale zase útočník typicky rychle přijde o možnost zabíjet "zúčastněné" (vyklidí střelné pole) a hlavně takto typicky tento druh útoků neprobíhá nebo minimálně nezačíná. I teď v Praze ten maník údajné začal procházením budovy, kdy byla šance ho překvapit a eliminovat podstatně větší.

    Nicméně já úplně nechci tvrdit, že znám ten nejlepší způsob jak takové situace právně podchytit a netuším, zda bude mít nějaký zákaz nebo naopak uvolnění (např. služební zbraně policistům domů) pozitivní efekt. Ale vím jistě, že "zemřelo 15 lidí, okamžitě zakáže všem zbraně. Bez diskuze." určitě to správné řešení není.

    Každý má právo na můj názor!
    23.12.2023 12:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Já si netroufám ani v nejmenším říct, co bych v onu chvíli dělal. Proto jsem také napsal tenhle blogpost. Fakt nevím, jestli bych zůstal paralyzován strachy někde za skříní, nebo jestli bych se nepokusil sundat ze zdi hasičák a pustil to na něj, abych ho oslepil. Párkrát v životě jsem se ocitnul v krizové situaci, jenže nic z toho nebylo tak vážné jako tohle.

    23.12.2023 18:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    problém je v tom, že statisticky ten kdo se rozhodne neco dělat je dost často ten co to odsere - zažil jsem to dost blízko na úrovni rozhodneš se někomu pomoc a dostanete po hubě oba - a i to myslím zaznělo teď někde v rozhovorech o té střelbě

    za další - i když jsi na tohle trénovaný, tak může přijít moment překvapení a máš smůlu. Kolikrát když se útočník na ten svůj čin připravuje, tak se nejdřív zaměřuje na ty, co by mu mohli dělat potíže. Našlo se to ted napodsledy ve "výcvikových" dokumentech hamasu - nejprve zabijte ty co se brání, pak ty co vypadají že by mohli pak dělat trable a zbytek podle nálady buď unést, nebo taky zabít. A pamatuješ jak v nemocnici u nás postřílel ten kokot členy vězeňské služby? Tohle je dost složitá věc

    sám neumím říct jak bych reagoval

    23.12.2023 18:40 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    dostanete po hubě oba
    Potom tě policie stíhá za napadení, a nakonec tě poraněný grázl žaluje o odškodnění a soud vyhraje.
    23.12.2023 20:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Je to o situaci. Stalo se před mnoha lety na Slovači. Blížila se bouře, takže jsme nahonem postavili stan, ačkoliv kousek od místa kde jsme byli chlastala místní omladina. Byla tma, ale stačil jediný záblesk baterky a vzápětí se přihrnulo několik ožralých týpků, co se chtělo povyrazit s kámoškou, co tou baterkou neprozřetelně blikla. Stál jsem proti nim venku sám, jen v trenýrkách, a ten nejbujnější se chtěl vecpat za ní do stanu. Nechtěl jsem aby došlo ke konfliktu, ale došlo to do momentu, kdy nebylo jiné volby. Vařilo to ve mě, ale v tu chvíli ve mně zavládl naprostý klid a soustředění. Odstrčil jsem ho se slovy: „Nevíš kdo sem, a co ti můžu udělat, tak zmiz.” Nejspíš jsem působil dost přesvědčivě, protože se okamžitě stáhli pryč. A to bylo jejich štěstí, protože pokud by udělal jediný pohyb, skočil bych po noži, který jsem měl položený vedle a byl by s nimi konec. Pochopitelně jsme se okamžitě sbalili a zmizeli pryč. Už nebyl čas stavět stan, tak jsme zalehli na svahu jen tak pod igelitem. A pak přišla očekávaná bouře. Hromy a blesky řezaly všude kolem. Voda se valila, jako bychom leželi v potoce, takže jsem vytáhnul tu kámošku na sebe, ať neleží v té vodě, a toužebně přál, ať už je ráno. Taky jsem to pak odmarodil, a na tu kámošku to udělalo takový dojem, že jsme se sčuchli. Ale fakt chybělo jen málo.

    23.12.2023 23:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    dobře - jednu situaci jsi ustál a vrznul sis, druhá tě může poslat do nemocnice. Tak se to stalo mému kamarádovi. Jednou vyhrál, podruhé 3 měsíce v nemocnici...
    23.12.2023 23:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Sorry, ale trochu ti uniká podstata, kdo si chtěl vrznout. A na to, abych bezmocně koukal, jak znásilňují nějakou holku fakt nemám morál. Zřejmě to bude v genech. Máti mi vyprávěla, že viděla mého otce pouze jedinkrát v životě na někoho vystartovat a na fleku ho složit. A to když si dovoloval nějaký týpek na ni. A z osobní zkušenosti mohu říct, že to jednou potkalo i mě, kdybych tenkrát před ním nevzal promptně roha.
    23.12.2023 23:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    to ti nikdo nebere - jen to neznamená, že přístě to dopadne stejně. Ale můžeš na to vzpomínat jako rusové vzpomínají jak před X lety zahnali hitlera (a zapomínají na L&L)
    24.12.2023 07:20 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    L&L byl kšeft, žádná charita.
    24.12.2023 07:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    no a co - a on to někdo tvrdí?
    25.12.2023 00:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Implicitně ty. Tím že podsouváš rusům že (a teď tě cituiji) "vzpomínají jak před X lety zahnali hitlera (a zapomínají na L&L)". Očividně nezapomínají. Zbytek dluhu splatili v roce 2006. A jaký byl výsledek? Celý západ je měl za naivní chuje, s kterými si lze vytírat prdel. Proto teď bez skrupulí znárodňují.
    25.12.2023 16:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    to není podsouvání - to je realita
    xkucf03 avatar 22.12.2023 23:43 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi, vyšinutí šílenci, levičáci vs. právo
    není třeba odůvodňovat vznesené požadavky
    To psal někdo iracionální a emocionálně nestabilní (čemuž se po takovém zážitku nedivím). S tím nemá smysl diskutovat, to patří rovnou do koše.

    Že se jednou za dlouho objeví šílenec, který ostatní třeba přejíždí autem nebo po nich střílí (příště jim může třeba kontaminovat pitnou vodu nebo roznášet nějaké nemoci, otrávit jídlo na dětském táboře nebo ve škole, cokoli), to je známá věc, to není nic nového, na co by se mělo reagovat změnou zákonů. Viz např. Olga Hepnarová v roce 1973.

    Právo má být nadčasové – ne podléhat akutním emocionálním stavům lidí, kteří jsou v šoku. (a to je ještě ten lepší případ – horší jsou levičáci, kteří chtějí zotročit společnost a zbavit lidi svobody a soběstačnosti, kteří jen čekají na vhodnou záminku – bezbrannou společnost zruinovaných nesamostatných lidí pak můžou ovládat a tvářit se, že lidem pomáhají, což je zase patologický vztah: vytvořit závislost a pak kontrolovat přísun pomoci a podmiňovat ho poslušností)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    23.12.2023 12:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi, vyšinutí šílenci, levičáci vs. právo
    Tak kdopak nám ty zbraně v historii omezoval?

    Hitler, Stalin, EU, studenti filozofické fakulty UK.

    A dělá to tentokrát verbež fašistická nebou komoušská?
    PepaSFI avatar 23.12.2023 16:44 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    někdo by se jich měl zeptat jestli znají jméno Olga Hepnarová.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    24.12.2023 07:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Otřesná stylistika, nepodložené informace, mluví za lidi, kteří jim k tomu nedali souhlas... jo, to by se dalo věřit, že to psal někdo z FFUK
    Quando omni flunkus moritati
    24.12.2023 07:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Zabíjet někoho po částech se nepočítá. Mimo jiné, nejste náhodou příznivcem zklidňování dopravy a podobných opatření, která způsobují to samé?
    Quando omni flunkus moritati
    Jendа avatar 27.12.2023 22:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Dobrá připomínka. Uvažme třeba kolik času stráví v zácpách a nemožností zaparkovat pověstní instalatéři a zásobování (často uváděné příklady lidí, kteří ze zjevných důvodů fakt auto potřebují), lidé v MHD zašpuntovaní automobilovou menšinou nebo celé mamataxi, protože ve městech nelze dítě pustit do školy po vlastní ose.
    JiK avatar 27.12.2023 22:26 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    meli by treba popelari jezdit na cargokole? mozna by to mohl byt nejaky slapohyb pohaneny plyny z hnijicich mozku levicovych intelektualu.
    Jendа avatar 27.12.2023 22:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nerozumím, jak můžeš takovou reakci napsat na krátký příspěvek, ve kterém je doslova napsáno instalatéři a zásobování (často uváděné příklady lidí, kteří ze zjevných důvodů fakt auto potřebují). Jako že bych si myslel, že instalatéři a zásobování auto potřebují, ale popeláři ne?
    29.12.2023 09:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nepřekvapivě vynecháváte skupinu lidí, kteří to auto vážně nepotřebují a ještě jezdí sami. Tu skupinu co by měla zklidněnou dopravou jezdit v MHD a denně si tak zkrátit život o 3/4 hodiny. Hint: ani po Praze není pokryto (a není možné pokrýt) rozumně rychlé spojení odkudkoliv kamkoliv - a není to pokryto ani na sídlištích, natož v těch nových sídlištích naležato.
    Quando omni flunkus moritati
    Gréta avatar 22.12.2023 18:29 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    david k. se zastřelil brokovnicí kdyžuž hrozilo žeho policajti seberou :O :O

    by mě zajimalo jestli ten david k. nebyl nahodou tadydle náš david kolybáč, názory měl kolybáč divný dost + se teďko moch radikalizovat tim utokem muslimskejch nácků z hamásu :O :D :O :D myslite že teďko ten profil 'Fluttershy, yay!' kontroluje policie když se teda jako david k. zastřelil :O :O ......se musíme po tý přestřelce s libtardem přepočitat jestli sme furt všichni rači :D :D :P ;D

    Stejný případ jsme tu už jednou měli. Před čtyřmi lety, kdy v Ostravě frustrovaný Ctirad Vitásek způsobil smrt sedmi lidí, než se v bezvýchodné situaci sám zastřelil

    myslimže se víc davidoj k. podobal případ tamtoho prvního 'lesního vraha', kalivody hele, taky to máš chytrýho člověka kterej nejdřiv střílel na ňáký farmě ve vohradě kravičky, pak v lese náhodný lidi a postupně se 'rozjížděl' eště do víc věčího extremu :O :O se to doteďka málo vědělo ale kalivoda prej plánoval pokračovat terroristickým utokem v metru, už měl prej dokonce vyhlídnutej usek tratě kde to prej jakože 'málo drncá' by se mu líp střílelo do lidí a policajti ho vicemeně sebrali na poslední chvíli resp. ho sebrali když si kalivoda někam směrem k zastávce mhd nes pistoli a igeliťák plnej munice :O :O

    terorii žese jedná vo rozšířenou sebevraždu ňákejch srabů moc nevěřim, spíš si myslim žeto je víc podminěný prožíváním resp. neprožíváním emocí psychopatama, ty lidi se prostě 'nuděj' a něco jim furt v životě chybí ikdyž se maj z pohledu normálních lidí dobře. Tydle vrazi si prostě jako misto politický kariery, nebezpečnejch lyžovačkách z vrtulníků nebo trollení na abclinuxu :D :D holt vybrali mordování lidí :D :/ :D :/

    22.12.2023 20:55 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    No, alespoň někoho celá záležitost upřímně pobavila.
    Gréta avatar 22.12.2023 21:51 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    to vod tebe jakoby vůůbec neni hezký se bavit zasebevražděným terroristou kolybáčem :D

    Gréta avatar 24.12.2023 00:11 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    se zatim tady kolybáč eště furt neukazal takže to furt nejde vyloučit jestli to jakože fakt nebyl von :O :D :O :D :O :D

    24.12.2023 16:35 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jde to vyloučit, tomu šílenci bylo 24, davkol je starší.

    IMO nejspíš má prostě jen vánoce. Já jsem sem taky šel jen napsat tenhle koment a zas jdu :)
    Gréta avatar 26.12.2023 17:04 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jde to vyloučit, tomu šílenci bylo 24, davkol je starší

    se moch dělat mladčí by ho pustili mezi studenty :D ;D

    IMO nejspíš má prostě jen vánoce.

    ani sympatizanti terroristický vorganizace hamás a ani komouši vánoce neslavěj hele :D si navic myslim že kolybáč si datum tý svý přestřelky nevybral náhodně a načasoval to všecko těsně před vánoce by to lidem nejvic ubližilo :O :/

    Já jsem sem taky šel jen napsat tenhle koment a zas jdu :)

    přeju uhlikově neutrální zbytek svátků :D :D

    22.12.2023 19:20 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    "Jaký smysl ta medializace má?" a proto o tom budu psat na linuksovem portale.. DEMENTE
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    22.12.2023 19:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdybys to dočetl do konce, tak bys pochopil o čem to je, ty sněhová vločko.
    JiK avatar 22.12.2023 19:33 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Přijde mi to jako selhání rakusanovych fízlů. Na internetu cenzurují dozimetry a sifrované mafiánské telefony ministra vnitra, tady selhali.

    Od Klánovic měli několik dnů balistiku - a tedy ráži zbraně. Z toho lesa jim operátoři dali 4000 telefonů, které byly v té době v širším okolí. Jak těžké bylo tech 4000 lidi profiltrovat na legální držitele zbraně? Tech by bylo cca 100, protože zbrojak má cca 3% obyvatel. Z té stovky bude ráži použité zbraně z lesa odpovídat kolik, 10 lidi?

    Nemusel zemřít ani otec tohoto magora ani další nevinní lidi v Praze.
    22.12.2023 19:50 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ano a kdyby se pouzila AI tak se nestane ani to v Klanovicich!
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    22.12.2023 21:01 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Bude to asi znít naprosto šíleně, ale opravdu lze někam vyrazit bez mobilního telefonu. Jsem dokonce tak starej, že si pamatuji ty pradávné doby, kdy se to běžně dělalo...

    (A ano, dokonce i student FF UK by mohl být schopný dojet z Prahy do Klánovického lesa bez mobilu aniž by se cestou ztratil)

    Každý má právo na můj názor!
    22.12.2023 21:05 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    I když jak teď čtu, tak z Policie pomalu začíná vylézt, že zrovna jeho číslo měli...
    Každý má právo na můj názor!
    Blaazen avatar 22.12.2023 22:09 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Měli, ale za šest dnů nestihli zkontrolovat 4000 podezřelých a tenhle byl až na konci seznamu, protože neměl záznam ani motiv ani vztah k obětem.
    Ruža Becelin avatar 22.12.2023 22:12 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ja teda nevim, ale s tim arzenalem, co mel, by ho meli mit v merku tak nejak by default, CR neni Texas :-/

    Nehlede na to, ten hardware neco stal (Daniel defense verim i tech 100k), 24letej studak fildy zdedil kasino?
    Blaazen avatar 22.12.2023 23:32 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jo, to jsem taky přemýšlel, kde na to vzal. Prý měl AR-15, ale s drahou optikou. A i další zbraně.
    PepaSFI avatar 23.12.2023 16:40 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    tak jednak ta zbraň prý byla registrovaná na jeho otce a pak taky, každý má nějaké zájmy a priority do kterých dává pro ostatní nepochopitelné hodnoty. Kdyby si za 200k koupil něco normálního, třeba rezavou ojetou naftovou Oktávii, nikdo by se nad tím ani neohlídl. Nebo ve zdejších kruzích někteří možná mají za podobný peníze počítač. Jsou lidi co mají za větší peníze bicykl. Nějak jsem neměl potřebu hledat detaily, co že to vlastně měl, AR-15 není nic neobvyklého a dobrá optika je holt drahá. Třeba střílel soutěžně, na to je potřeba slušná výbava.Vím o lidech kteří střílí soutěžně dálky, na mezinárodní úrovni. To pak je potřeba do toho něco dát.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Jendа avatar 23.12.2023 00:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A ano, dokonce i student FF UK by mohl být schopný dojet z Prahy do Klánovického lesa bez mobilu aniž by se cestou ztratil
    Podle neověřených informaci vrah použil Macbook s GPXSee!!!
    xkucf03 avatar 23.12.2023 01:18 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi, střílející filosof
    Doufám, že tam ten střílející filosof měl souborový systém ReiserFS (nebo dokonce Reiser4?).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    23.12.2023 09:01 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    U něj to zní uvěřitelně, protože zrovna on prý azbuku uměl...
    Každý má právo na můj názor!
    23.12.2023 10:54 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Bodejť by ne. Bez toho by jen těžko načetl zdroje pro tu svou bakalářku. Nebyl to žádný hlupák. O to smutnější to je.
    23.12.2023 12:49 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ani ten Breivik nebyl žádný hlupák. Tím víc mě zajímá proč to udělal.
    Nepřekvapilo by mě, kdyby to byl obdivovatel Putina a Ruska.
    23.12.2023 13:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    A co ti brání v tom, aby ses to dozvěděl? Anders Behring Breivik aka Fjotolf Hansen, který bude za nějakých 7 let ve věku 51 let z basy venku, se se svými důvody netajil. Byl vystíhovaný z toho, jak se sem ve velkém importují migranti, takže došel k závěru, že jedině bezohledným masakrem donutí většinovou společnost aby si uvědomila, že v Norsku existují také lidé, kterým to vadí do té míry, že jsou schopni bezohledného vraždění.

    Možná měl David Kozák podobné myšlenky a pokud se k tomu přidal i krach osobního vztahu, nebo fakt že takový vztah vůbec nebyl schopen navázat (jeho obětí byly většinou mladé dívky) bylo rozhodnuto. Nikdy by takový krok nemohl udělat, pokud by nebyl emočně prázdný. Proto jsem přesvědčen, že je to důsledek toho, jak byl vychován. A jsem opravdu zvědav co v tomto směru ještě vyleze na světlo.

    Už jsem to tu několikrát napsal. Zoufalí lidé, dělají zoufalé věci. A čím víc jim to pálí, tím horší jsou následky. Film "Volný pád" jistě znáte. Takže bacha na to. Zdánlivě bezvýznamná šikana může přinášet hořké ovoce.

    23.12.2023 16:12 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    U Breivika to tak nějak vím, četl jsem tenkrát i ten jeho manifest. Tady zatím nevím skoro nic, a i to málo náznaků může být falešné. Plus obrovská dávka propagandy, ale ta tenkrát jela i proti Breivikovi. Koneckonců následky toho proti čemu byl jsou dnes až příliš viditené. Nejen v Malmö.

    Pokud by šlo o šikanu, dokážu pochopit když se někdo pomstí jejím pachatelům, zvlášť když to okolí dlouhodobě ignorovalo nebo podporovalo. V tomhle směru byl Volný pád geniální, dalo by se říct že tam prováděl extrémní formu odzmrdování :-D
    23.12.2023 16:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Je možné, že David Kozák měl podobné pohnutky. Ani bych se tomu nedivil, když se podívám co tady neustále blejou Babišova média. Vzhledem k tomu, že se systematicky zajímal o historii oblasti, která byla svého času srdcem Polského království, mohl docela intenzivně a negativně vnímat příval ukrajinců do Prahy, coby zárodek budoucích iredentistických snah z východu. Ovšem forma protestu kterou zvolil, ať už byl důvod jakýkoliv, je ta nedebilnější, jaká ho mohla kdy napadnout. A jak jsem napsal, svědčí o fatální emocionální poruše.
    23.12.2023 17:23 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jenom technická, Babiš už média nemá, takže to co nám tu bleje jsou média provládní, tedy pětikolná...
    23.12.2023 20:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ale hovno. Nějak jsem si nevšiml, že by se zbavil podílů v internetových médiích.
    24.12.2023 00:08 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tak si to dohledej, mafru prodal. Z toho Babiše jednou všem jebne, tvl.
    Glee avatar 24.12.2023 01:58 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tak si to dohledej, mafru prodal.
    Ze zacatku se spekulovalo, ze proda jen tu vedlejsi kolej a webdivizi si necha. Pak uz nevim, ale to si zjistete vy dva.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.12.2023 22:46 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdo podporuje šmejda, je šmejd.
    24.12.2023 23:15 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A tim si chtěl říct jako co? Jako kdo tady koho podporuje? Jestli sis nevšim, tak teď nám vládnou o dost větší šmejdi než byl babiš. Předpokládám, žes ty šmejdy volil, takže si chtěl říct, že seš šmejd? A narozdíl od tebe, já Ano ani babiše nikdy nevolil.
    25.12.2023 00:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jestli sis nevšim, tak teď nám vládnou o dost větší šmejdi než byl babiš.

    To teda ani náhodou. Pokud si to myslíš, tak je to jen důkaz, jak ti Babišovi pohůnci vymyli mozek. Koho jsem volil si tu můžeš snadno dohledat, pokud nejsi mentálně retardovaný.

    25.12.2023 10:51 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Hej, odpovídám wantovi, nadává mi že jsem šmejd, proti tobě nic nemám..
    25.12.2023 10:53 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A když někdo zaprodáva republiku a koná v zájmu úplně jiných zemí, je to pro mě teda megašmejd.
    26.12.2023 19:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    to se ráďovi nebude líbit, že mu takhle říkáš
    23.12.2023 18:24 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Neodbajchnul se zrovna pod ukrajinskou vlajkou?

    Né, konspirační teorie necháme jiným:

    https://echo24.cz/a/HGSdu/zpravy-domov-podobnosti-klanovice-vrazi-strelec-filozoficka-fakulta-vrah-karlovo-namesti-pochazi-stejna-obec
    Glee avatar 24.12.2023 02:02 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Neodbajchnul se zrovna pod ukrajinskou vlajkou?

    Nechci byt necitlivy, ale take jsem cejtil kaminek pod botou (jeste ten vecer), kdyz ten novinar (nebo policajt vedle) rval upresnujici informace, ze ta svine je "pod ceskou vlajkou". Asi uz deformace z ABCL.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.12.2023 11:22 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jo, zpod české po tom reportérovi hned nato střílel. Potom přešel na druhou stranu toho ochozu kde vlaje ukrajinská. Ale na kterou přesně šprušli toho zábradlí si hodil mozek ti neřeknu. Nějak nemám chuť na to video koukat znovu, radši si pustím nějakou vánoční 3.14čovinu.
    Glee avatar 25.12.2023 04:04 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    druhou stranu toho ochozu kde vlaje ukrajinská.
    Tak jsem to myslel. Mela tam bejt tvrda EU vlajka.

    šprušli

    Ty jses nakej balkanec co zije par desitek km ode me?? Its a hehe ofc..

    Dej si toto africke dvakrat - once eyes closed a pak usi...
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    25.12.2023 07:45 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Houby balkán, tohle je přece z germánštiny, šprušle je nastojato v nějakém žbrlení a špricle naležato do žebře ;-)

    Ale to bučení na dálku se poslouchat nedá, radši nějaký protiválečný protestsong.
    Glee avatar 26.12.2023 02:37 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    šprušle je nastojato v nějakém žbrlení a špricle naležato do žebře ;-)
    Tvl zase ti budejaci posrany...

    Ale to bučení na dálku se poslouchat nedá, radši nějaký protiválečný protestsong.

    Tak zrovna tebe tutove vzrusi elektomobil od te same "damy"... Ale ne ta forma, ale teprve to, ze amici tohle do svych deti cpou dobrovolne. :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    26.12.2023 11:02 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Zase v běžné mluvě to s klucima nepožíváme, to je pro speciální případy.

    Fuckt nevzruší, na tohle mám příliš vysoké IQ :-D

    Radši takhle!
    Glee avatar 27.12.2023 02:48 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Fuckt nevzruší, na tohle mám příliš vysoké IQ :-D

    Na tohle potrebujes taky GEOPQ. Ale jo, ta verze Abby se mi libi. :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    22.12.2023 21:25 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Proc bys lustroval legalni drzitele zbrani. Podle lidi, co si strkej kver snad i do prdele, preci stejne vsichni tihle sileni strelci pouzivaji neleagalni zbrane. Takove predsudky a omezovani svobody. Nezacal si snad volit v tech USA Bidena?
    Gréta avatar 23.12.2023 14:13 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Přijde mi to jako selhání rakusanovych fízlů.

    jj už jenom podle toho jak se jako v tý mimořádný tiskovce tamta ministerská pytlovoká feťácká zrůda Ropušan furt dokolečka zastávala policie je jasný že fízli museli něco totalně zmršit :O :/ asi tušej že provedli něco za co je ani prorežimní novináři nepochválej tak se holt musej pochválit sami mezi sebou :D :/ :D :/

    Na internetu cenzurují dozimetry a sifrované mafiánské telefony ministra vnitra, tady selhali.

    se taky hodí připomenout že ropušan hnedka po nastupu do funkce začal reorganizovat resp. štěpit NCOZ hele (asi by paralyzoval rozkrejvání dozimetru :D) a zaměstnaval protiterroristickej utvar zbytečným bojem proti svobodě slova maskovanej jako boj proti dezinfo, nóó takže neni pochyb že de vodpovědnost za soudruhem ropušanem. ta zrůda měla dávno rezignovat hnedka jak se zistilo jeji napojení na vorganizovanej zločin, možnáže by to dneska zachranilo životy libtardů z ff :O :/

    7.1. 21:21 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    No, vypadá to, že klánovické oběti nebyly první. Tou první, byl nejspíš někdo v Jinonicích, zřejmě zasypaný sněhem dřív, než ho někdo našel. A Kozák si zřejmě vedl nějaký deníček, který našli v té Hostouni, poněvadž jinak by tu mrtvolu v Jinonicích obírala lesní havěť ještě teď.

    7.1. 21:26 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Byla by to opravdu zajímavá hra náhody, kdyby to byl zrovna Lupínek.

    22.12.2023 22:40 milujte se a mnozte se
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdyby mnel sex a nebyl KHV incel chud tak by se to nestalo.
    Gréta avatar 23.12.2023 14:15 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    iirc fízli po prahé chvilku naháněli nějakou davidovu přitelkyni nebo manželku dokonce takže to asi jako nebude tendlecten druch pistolníka :O :O

    Glee avatar 23.12.2023 01:53 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    23.12.2023 07:41 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jestli je pravda, co se pise, je videt, ze vira v policii je opravdu licha. Tak hlavne, ze policie demonstrovala silu na hranicich okresu behem virozy, nebo ze se beranidlem dobyvala do soukromych prostor, kde lide pili pivo. Byt pozustalym, tak mne ten jejich statni smutek akorat urazi.
    23.12.2023 08:00 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Také si to myslím, ale naštěstí nejsem pozůstalým. Ta jejich bezmoc musí být strašná.
    23.12.2023 07:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    100+ komentářů a žádný se netýká jeho rodičů? tuší někdo jak to měl doma? vztah s otcem si vyřešil, ale co další příbuzní? jak to s nima měl?
    23.12.2023 08:03 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Obávám se, že tohle se nejspíš hned tak brzy nedozvíme. GDPR + pochybený názor, že se o takových lidech nemá psát, se o to spolehlivě postarají.
    23.12.2023 08:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    tak nikdo normální asi nechce vidět jejich občanky a rodokmen 5 genrací dozadu - stačil by obecný popis vztahů mezi nimi a trochu minulost
    23.12.2023 08:18 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Řeknu ti to asi tak. Potřeboval jsem převést elektriku u SVÉHO bytu zpátky na sebe z otce. A omylem jsem uvedl EAN smlouvy která se týkala garáže, kterou už na sebe převedla ségra. Myslíš že mě na to někdo upozornil? S odvoláním na GDPR mi odmítli cokoliv říct, ale žádost o převedení schroupli jako malinu.
    23.12.2023 10:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    lháři
    23.12.2023 11:08 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Jak se zdá, hovnama házet umíš. Těma alespoň nikoho nezabiješ.
    23.12.2023 11:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    pleteš si podtržítka
    23.12.2023 12:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To je váš problém, že stojíte všichni za jedním stromem.
    Gréta avatar 23.12.2023 14:21 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    slyšela sem drb že prej davidův fotr ďál ňákýho bezpečáka na letišti a i mutter byla ňáká bezpečnostní analytička :O :O rodina prej byla vokolím považovaná za bohatčí a všecky zbraně který kolybáč sebou přitách na ff stály dohromady skoro půl mega :O :O

    muj vosobní vodhad je že tady asi jako bude ňáká víc užšší vazba na pčr už jenom kuli voboru rodičů :O :/ myslimže proto je kolem toho teďko ticho :O :O

    23.12.2023 15:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Jo, odborářské zvíře. Ale to nic neznamená. Nevíme nic o vzájemném vztahu. Zřejmě nebyl idylický. Vysvětluje to jen to, odkud vzal jeho syn prachy na ty bouchačky. Co se mezi nimi odehrálo, musí zjistit kriminálka. Je možné, že se jeho otec nějak domáknul že byl v těch Klánovicích a pokusil se ho přimět ať se udá, ovšem jít do basy bylo to poslední co jeho syn chtěl. Tak ho sejmul, aby neohrozil jeho plán.

    23.12.2023 15:39 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Takze synacek odborare? Fakt by mne zajimalo, jak tito lide vychovavaji sve deti...
    23.12.2023 15:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Stejně jako ostatní – nejlíp jak umí.
    Kde jsi slyšela tento drb?
    Gréta avatar 23.12.2023 23:47 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    23.12.2023 15:08 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tak podle vseho to vypada, dle verejnych zdroju, ze policie zasahovala v jinem dome ff, i kdyz vedela, ze ten utocnik jiz ma na svedomi patrne tri lidi a ze se jede zabit do prahy... Skola se sice preventivne vyklizi, kdyz magor nahlasi bomba, ale vrah z vidlakova, ktery z prahy zna jen skolu, to ne, to skolu nevyklidime, protoze on ma rozvrhovanou prednasku jinde, prece bude strilet podle rozvrhu, ne?

    Na toto jdou nase dane? A jeste maji tu drzost drzkovat v mediich a vyzyvat obcany k soudrznosti? Vyhazet je vsechny na dlazbu bez duchodu!

    Jedine reseni je ozbrojena spolecnost tak, aby se kazdy mohl branit sam. Ale i toto nestesti zneuziji kurvy pro omezeni moznosti pristupu ke zbranim a zvyseni pravomoci lockdownove policie... :(
    Nemyslím si, že to byl srab, spíš naopak - psychopat s posunutou hranicí strachu.
    23.12.2023 16:28 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Když vejdeš s nabitou zbraní do třídy plné neozbrojených holek, tak to posune hranici strachu i tobě :-D

    Ale co kdyby každá pátá měla v kabelce nějakou bambitku?

    Na Darwinových cenách je popsaná jedna taková událost. Lupič v USA přepadl obchod se zbraněmi, před kterým stálo několik aut zákazníků a navrch i jedno policejní... Následkem jeho činu se potom zákazníci i policista mezi sebou pohádali, kdo vystřelil první. Tedy kdo z nich, lupič se hádky už zúčastnit nemohl, nacházel se v kaluži svých vlastních tělesných tekutin.
    23.12.2023 16:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    Zákon schválnosti je ten, že pokud na něco takového dojde, u sebe nic nemáš a jak se říká: kdo uteče, vyhraje. Většinou se to seběhne tak nečekaně, že je opravdu zázrak, když v sobě někdo najde tolik duchapřítomnosti, jako ten maník v Dublinu co švenknul svojí helmou podobného magora po kebuli dřív než stačil napadnout další děti. Tady bohužel nikdo takový na místě nebyl.

    23.12.2023 18:35 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Imigrant sejmul imigranta?

    Ale samozřejmě je lepší nezveřejňovat údaje o pachatelích, jak u nás někteří hlasitě požadují, a nechat volný prostor pro nejrůznější spekulace :-D
    Když vejdeš s nabitou zbraní do třídy plné neozbrojených holek, tak to posune hranici strachu i tobě
    Tak on tam stejně šel s tím, že ho nakonec buď někdo odpráskne nebo to udělá on sám.
    Ale co kdyby každá pátá měla v kabelce nějakou bambitku?
    V takovém světě by nebylo bezpečněji.
    23.12.2023 18:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    V takovém světě by nebylo bezpečněji.
    Jak pro koho. Pro ozbrojené studentky by v něm rozhodně bezpečněji bylo. Teď leží mrtvé v mrazáku i s učitelkou.
    31.12.2023 12:27 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Cítíš se bezpečně ve světě kde je nařízená cenzura a povinná návštěva mozkoškraba?

    https://echo24.cz/a/HGDEY/zpravy-domov-nedavejte-rozhovory-media-doporucuje-filozoficka-fakulta-zamestnanci
    31.12.2023 15:52 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Cítíš se bezpečně ve světě kde je nařízená cenzura a povinná návštěva mozkoškraba?
    Tak jo:
    Vedení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze rozeslalo interní zprávu, která doporučuje pedagogům, zaměstnancům i externím spolupracovníkům, aby neposkytovali rozhovory a nechodili do médií.
    Cenzura! V podstate bezny postup v jakekoliv soukrome firme, kdy komunikaci na venek resi k tomu povereni zamestnanci.
    Cítíš se bezpečně ve světě kde je nařízená cenzura a povinná návštěva mozkoškraba?
    Rozcilujes se tak i nad povinnym skolenim BOZP?

    Ale kdyz te tak trapi cenzura, co si myslis o tomto?
    Třiatřicetiletého Arťoma Kamardina ve čtvrtek odsoudili k sedmi letům vězení. Soud ho usvědčil z výzev „podkopávajících národní bezpečnost“ a „podněcujících nenávist“. Obvinění souvisela s tím, že v září 2022 četl na shromáždění v Moskvě své protiválečné básně
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    31.12.2023 20:35 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Dezinformace jsou informace, které neprošly cenzurou :-D
    a předepisuje povinnou psychoterapii i těm, kteří během masakru na FF UK nebyli přítomní.

    ...

    Zaměstnanci by měli podstoupit psychoterapii a všichni si musí projít krizovou intervencí, jinak nemohou pracovat se studenty.
    Povinně naočkovat, povinně vypláchnout mozek, nebo vyhazov. Takže si s nimi můžeš dát tu aromaterapii.

    Mimochodem, co je to za jméno Slussareffová? Odkud to asi pochází? ;-)
    1.1. 14:05 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Dezinformace jsou informace
    ...ktere jsem pises ty.
    a předepisuje povinnou psychoterapii i těm, kteří během masakru na FF UK nebyli přítomní.
    Nevim, proc se rika, ze echo24 jsou Parlementni listy pro chytrejsi lidi, kdyz si jejich autori ani ctenari nejsou schopni ani rozkliknout odkazovane zdroje a siri evidentni nesmysly.

    Kdyz si prectes Zápis z mimořádného setkání s vedoucími ZS – 28. 12. 2023 a pokazde si udelas carku, kdyz se tam objevi slovo terapie, budes mit presne 0 (slovy nula) carek. To neni mnoho, ze?

    Za to se tam pise: Vedoucí ZS je zodpovědný za to, že se studenty se nesetká (ani online, ani offline) žádný pedagog, který neabsolvoval psychologicko-pedagogickou instruktáž (a ideálně i psychologickou intervenci).

    Takze z terapie je naraz instruktaz. A z musi projit, je naraz i "idealne s".

    To je vazne tak velky problem, kdyz vedeni chce, aby zamestnanci dostali instrukce, jak po takovem incidentu maji pristupovat ke studentum?

    Mimochodem c. 1: Kdyz se ve fabrice stane vazny prusvih, neni nic neobvykleho, ze zamestnanci musi znovu absolvovat skoleni BOZP. S tim mas taky problem?

    Mimochodem c. 2: Na zahranicnich univerzitach jsem se setkal s tim, ze i doktorand, nez mohl vubec ucit, musel absolvovat nejake zakladni kurzy z psychologie, pedagogiky a tak. To je podle tebe taky spatne?
    Takže si s nimi můžeš dát tu aromaterapii.
    V zákulisí fakulty se řeší také aromaterapie.
    To je asi ta nejdementnejsi veta z celeho clanku, ale neni divu, ze ses ji chytl. Proc tam nenapsali, ze v zakulisi FF se resi treba i Nietzsche a Schopenhauer?
    Mimochodem, co je to za jméno Slussareffová? Odkud to asi pochází? ;-)
    To fakt clovek musi byt hodne velky nacionalisticky xenofob, xenofobni nacionalista nebo hodne ubohy primitiv, aby napsal neco takoveho. Samozrejme, ze ma nemecke jmeno! Uci prece na Karlove univerzite, kde se spousty let ucilo nemecky. Myslis, ze kdyby si nechala sve jmeno za svobodna (Buchtova), ze by mohla delat prodekanku? Nebo mas problem s tim, ze si vzala nekoho s cizim jmenem a dochazi tam k nepripustnemu michani ceske krve s nejakym cizakem?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    1.1. 14:32 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Instruktáž. Nojo, on Mussolini také rozdával instrukce :-D

    Jenže když budeš hovnu říkat papu, nebude smrdět o nic méně. Ale klidně si dej, bránit ti nebudu. Jen to necpi ostatním s funkčním čichem.

    A vážně si myslíš že to příjmení pochází z Německa? Já bych na první pohled řekl že to ff má úplně jiný původ, mnohem východnější... Asi by ses nad svým obdivem ke všemu německému měl zamyslet.
    1.1. 17:36 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Instruktáž. Nojo, on Mussolini také rozdával instrukce :-D
    Tak hlavne, ze ty mas instrukce jasne. Lzi, lzi, hlavne lzi, jen kdyz to slouzi vasi veci.
    A vážně si myslíš že to příjmení pochází z Německa? Já bych na první pohled řekl že to ff má úplně jiný původ, mnohem východnější... Asi by ses nad svým obdivem ke všemu německému měl zamyslet.
    Hele, mne je vcelku jedno, ze tvuj ridici dustojnik ma podobne znejici jmeno jako pani prodekanka, nejsem ani xenofobni nacionalista, ani nacionalisticky xenofob, ani ubohy primitiv jako ty, abych cokoliv vyvozoval z narodnosti ci z toho, jak zni neci prijmeni.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.12.2023 22:01 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Prý máme přísné zákony o držení zbraní, ale opět jako jinde ve světě řádil šílenec s legálně drženou zbraní. A rozhodně neměl zbraně určené pro lov nebo sebeobranu. Co k tomu říct víc?
    23.12.2023 23:07 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    24.12.2023 13:48 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nekecaj spis na novinkach?

    AR-15 je samonabíjecí útočná puška, která byla původně navržena a vyvinuta společností Armalite v 50. letech 20. století. V současnosti je tato zbraň vyráběna mnoha různými společnostmi a patří mezi nejpopulárnější útočné pušky na světě.
    24.12.2023 14:21 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Překvapuje tě, že podle populární vojenské zbraně někdo udělá samonabíjecí loveckou verzi?

    Vyrábí se i v Čechách.

    Mimochodem, Armalite kdysi prodal AR-10/15 firmě Colt, která je teď ve vlastnictví České zbrojovky ;-)
    xkucf03 avatar 24.12.2023 13:48 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Bezpečnost, sebeobrana
    Podle instruktora by se spíše než o omezení střelných zbraní mělo více diskutovat o přípravě lidí na krizové situace. „I kdyby byl zákon dokonalý, jako že česká legislativa je dobře udělaná, tak tomuto, co se stalo na Filozofické fakultě by nikdo zabránit nedokázal,“ podotkl Černý.
    Souhlas. Jak jsem tu psal ve #45:
    Řešením je tedy jednak zvyšovat schopnost sebeobrany lidí, protože slušných lidí bude vždy víc než vyšinutých šílenců.
    Zvyšovat, ne snižovat. Tzn. více zbraní mezi lidmi + samozřejmě příprava. Klidně by se mohla obnovit branná výchova, učit sebeobranu na školách, první pomoc atd. učit se zvládat vypjaté situace (a ne se rozbrečet, když někdo použije „nesprávné“ zájmeno nebo se podívá ženské do výstřihu). Mniši v klášterech v Asii běžně trénovali bojová umění – protože ono nestačí jen rozjímat nad smyslem života, ale je potřeba se umět ubránit a přežít, když na to přijde. Moderní společnost do značné míry zdegenerovala – a podobné události, jako je tato, bychom neměli brát jako podnět k další degeneraci (nesamostatné bezbranné obyvatelstvo), ale naopak jako podnět k návratu k normálu a přirozenějšímu a zdravějšímu stavu světa.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Jendа avatar 24.12.2023 14:12 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Přijde mi, že ani jeden tábor nemá v ruce data (ono je těžké je získat) a ani se nezamýšlí nad tím o co vlastně jde:
    • To, že střelce zastřelí někdo z davu, protože bude taky ozbrojený, se i v těch USA děje spíš výjimečně.
    • Třeba v tomhle případě by nemožnost mít takovou zbraň IMHO jednoznačně pomohlo - nepřijde mi, že by tohle byl člověk, který by předtím rok sháněl zbraně na černém trhu. Samozřejmě je námitka, že by místo toho třeba zaútočil nožem (to by ale bylo méně obětí) nebo třeba vykolejil vlak (to by ale taky bylo méně obětí - z definice efektivního trhu! :) kdyby bylo vykolejení vlaku pro něj výhodnější, tak ho přece udělá už teď).
    • Co je ale zásadní a co nevidíme a je hrozně složité to vyhodnotit je počet různých přepadení (bez použití střelné zbraně útočníkem), ke kterým nedojde, protože se útočník bojí, že oběť může mít zbraň a zastřelit ho.
    24.12.2023 14:44 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Bod 1 - před časem snad někde v Texasu došlo k přepadení restaurace jedním ozbrojeným lupičem, který si vesele oloupoval vyděšené strávníky zalezlé pod stoly, dokud ve vhodném okamžiku jeden z nich nevytáhl vlastní pistoli a nevystřílel do něj celý zásobník. Jo, nešlo sice o střelce, a možná by tu zbraň ani nepoužil, pokud by se mu všichni vysmáli jako ta pokladní nedávno, ale znovu to už neudělá.

    Bod 2 - kameny na kolejích, koleje namazané vazelínou, poškozené zabezpečovací zařízení, to máš v Čechách jen za letošní rok několikrát. Z prdele klika že se nestalo nic vážnějšího, už s ohledem na šílený bordel který na železnici panuje. Místo pušky by použil třeba mačetu, jako ten studentík před dvaceti lety, kterému se nelíbily jeho známky. Toho ten profesor tenkrát s posekanýma rukama z kanceláře vyfackoval, a nedivil bych se mu kdyby si potom nějakou špuntovku také pořídil.

    Bod 3 - ten je skutečně zásadní. Ke kolika útokům došlo v USA v bezpečných bezzbraňových zónách, jako jsou školy? No, možná bych se měl spíš zeptat ke kolika došlo jinde, kde se ozbrojení lidé pohybují běžně. V Izraeli mají učitelky v mateřských školách pistoli a střelecký výcvik.

    Ta data existují, ale nesmí se říkat. Odporují protizbraňové ideologii. Jak to bylo s tím výrokem že 90% vražd se v USA stane v té druhé polovině států, které zbraně zakazují?
    PepaSFI avatar 24.12.2023 15:38 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    ač obvykle s Radovanem příliš nesouhlasím, v tomhle má do značné míry pravdu nebo aspoň správný směr. ad 1. ani v USA ty zbraně nemá moc lidí, nemá je u sebe a taky ne všude se smí nosit. A taky vystřelit na někoho není jen tak. Jednak my, euroatlantická civilizace, do značné míry vychovaná na křesťanských základech, máme zafixováno že lidem se obvykle neubližuje ani když si o to koledujou. A i v situaci kdy je to nezbytné, bude mít ten slušný zábrany. Zkrátka vyhrává větší hajzl. To už fakt musí obránce mít hodně natrénováno aby nezmatkoval a hodně v hlavě srovnáno aby grázla zhasnul. Nebo to dostat rozkazem. A pak je tady ještě problém společenský. Mohlo by se snadno stát, že grázl bude preferovaná skupina a pak střelec co zachrání několik lidí skončí tam kde měl dávno sedět ten grázl.

    ad 2. Kdyby magor přišel se sekerou a nebyl to zrovna sušinka, kolik lidí by zabil nebo zmrzačil než by mu došly síly? Nebo kdyby si koupil pikslu benzinu nebo něčeho podobného a udělal si zábavnou lahev?

    ad 3. to má neúprosnou logiku, cesta menšího odporu. Vystřílet policejní stanici je nejspíš podstatně riskantnější než měkký cíl.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    24.12.2023 19:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Bůh stvořil muže silné a slabé. Teprve Samuel Colt je učinil sobě rovnými.

    Dobová reklama, na rozdíl od dnešního reklamního zmrdspíku pravdivá :-D

    K bodu 3 - psal jsem tu o tom lupiči, který přepadl obchod se zbraněmi. Pokud jeho neobyčejně špatný úsudek byl způsoben defektními geny, zdarwinizoval se skutečně prvotřídně.
    25.12.2023 00:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    To, že střelce zastřelí někdo z davu, protože bude taky ozbrojený, se i v těch USA děje spíš výjimečně.
    1. Zakážeme v tom davu zbraně. 2. Nikdo kromě útočníka v tom davu nebude mít zbraň. 3. To, že střelce zastřelí někdo z davu, se nestane nikdy. Závěr: je zbytečné, aby lidé měli zbraně.
    Quando omni flunkus moritati
    25.12.2023 00:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    4. Policisté při zásazích proti zločincům postřílí víc kolemjdoucích než zločinců. Závěr: je zbytečné aby policie měla zbraně. Vlastně je zbytečná i policie, zrušíme jí.

    Reálné zkušenosti z USA ;-)
    Jendа avatar 25.12.2023 05:14 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Nj, USA by měly svůj problém vyřešit větším ozbrojením obyvatelstva a a podporou nošení pořád a všude. /s
    25.12.2023 07:51 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Nevím jestli by se tím vyřešil, ale tam kde zkusili odzbrojení se to ještě zhoršilo. Takže bych spíš řekl že problém je v něčem úplně jiném a ty zbraně ho aspoň částečně tlumí, pokud jsou dostupné potencionálním obětem.
    xkucf03 avatar 25.12.2023 10:11 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    +1
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    25.12.2023 22:10 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Takze ted mame po vzoru USA tu legislativu uvolnit, aby jsem se tady priblizili poctu 2 mass shootings (4 or more inj. or killed) per day jako v USA. A potom teda budeme pokracovat v rostoucim trendu tim, ze je budeme povolovat jeste vic, nebo co ma z toho tvyho podkurovani zdejsim konzervam plynout?
    25.12.2023 23:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Kolik z těch masakrů se událo v "bezpečných" zónách kam je vstup se zbraní zakázán?

    Porovnej počet zabitých v ČR a v Británii, kde můžeš mít pistoli leda tak na obrázku...

    Nebo můžeš zakázat úplně všechno jako v Japonsku a čekat kdo vypustí sarin v metru ;-)
    Jendа avatar 26.12.2023 01:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Kolik z těch masakrů se událo v "bezpečných" zónách kam je vstup se zbraní zakázán?
    To je jak takový ten mem s rozdělováním bazénu (pomocí značek/provázků) na polovinu, kde se může do vody močit, a kde se to nesmí.
    Gréta avatar 26.12.2023 17:25 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana

    nicmeně v jedný pulce bazénu bude koncentrace čuránek menčí než v tý druhý a asi to jako taky nebude náhoda :D :D :D ;D

    je logický předpokládat že si kolybáčové vybíraj záměrně co nejzranitelnější cile by uďáli jakože co nejvěčí škody, tendlecten náš taky nezautočil na žádnou policajtárnu nebo ňákej vojenckej voběkt ale na bezbraný libtardy. pokud se teďko budou fachidiotcky všude zavádět bezzbraňový zony tak akorát naroste počet potencialních cílů pro ňákýho příštího davida k. :O :/

    26.12.2023 20:42 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Zautocil v objektu, ktery znal, mel tam pristup a mohl do nej prinest zbrane, coz je prakticky jakakoliv univerzita pro kohokoliv. V tomhle smeru jsou policejni, tim spis vojenske objekty mnohem obtiznejsi, a to i v pripade, ze by v nich bylo presne 0 ozbrojenych rekneme obrancu, proste proto, ze se po nich nelze volne pohybovat.
    Za pozornost stoji, ze v objektech, kde si fakt nepreji utok, kontroluji, zda navstevy nevstupuji se zbranemi. Misto aby kazdemu, kdo vstupuje beze zbrane, jeste nejakou dali, aby tam bylo bezpecno, jak by prece velel zdravy rozum a vysoka skola zivota. To jsou paradoxy.
    27.12.2023 01:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana

    Šmarjá! Je logické, že vysoce inteligentní osoba, kterou nepochybně byl, dokáže spáchat čin, který bude co do rozsahu daleko děsivější než běžná domácí zabijačka spáchaná v afektu. Ale drtivé většině lidí v tom, aby něco takového spáchali, brání emoční inteligence a schopnost vcítění. Ale nikdy nelze zaručit, že také osoba, která má vysoké EQ, něco takového neudělá.

    27.12.2023 09:22 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana

    Opravdu nemá smysl takto spekulovat. Kdyby mu šlo skutečně o libovolné mrtvé a vysoké skóre, mohl to klidně rozjet v metru, ve chvíli kdy přijíždí do stanice. Jenže tenhle srab si šel vyřídit účty. S kým? To je otázka, na kterou možná za nějaký čas odpoví kriminalisté. Ale je možné, že šlo právě o ty mladé, nic netušící holky, které nepochopily jeho nadbíhání. Podle informací od lidí co ho znali, byl těžký introvert a těm se někdy líhnou v hlavě děsné věci, protože neumí dávat najevo své emoce a číst myšlenky nikdo neumí. Introvert nemusí být vždy zrovna ten mlčenlivý co se straní společnosti. Někteří se maskují. Ovšem ti mají mnohem větší šanci, že přijde chvíle po které touží a ze které mají strach, protože netuší co se bude dít když se vyžvejknou. A je možné, že právě tohle se stalo jemu. Dnešní generace sněhových vloček totiž neumí přijímat rány. Umí jen zraňovat. A pokud se mu zhroutil nějaký vzdušný zámek co si vysnil s nějakou holkou ze školy, mohl to jít tímhle způsobem ukončit.

    Když tak nad tím přemýšlím. Tak jedna věc by přece jenom zákonu o zbraních pomohla. A to, že by každý majitel zbraní dokládal své příjmy. Ten kdo vydělává, platí daně a živí rodinu nemyslí na chujoviny.

    Gréta avatar 27.12.2023 20:37 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Za pozornost stoji, ze v objektech, kde si fakt nepreji utok, kontroluji, zda navstevy nevstupuji se zbranemi

    tak ve státních voběktech zajišťujou bezpečnost vojáci nebo fízli jejiž psychotesty by jako úúrčitě nikdy nemohly selhat a rozhodně by se nikdy nestalo že by se sám ňákej čechijskej policista stal šileným střelcem hele a hele třeba :D

    Noa bezpečnost v soukromejch voběktech zase zajišťuje vochranka svejma ....wait for it.... legalně drženejma zbraněma, tzn. i levičáci který se zbraní jakože bojej/štítej za svou bezpečnost mužou děkovat soukromejm majitelům zbraní :D :D

    todle sou ty paradoxy :P :P :D ;D

    28.12.2023 00:23 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    A to ma vysvetlit ten screening proti vstupu se zbranemi jak? Aha, chapu, argumentum ad Jirsakum, nijak, proste jen pohrbit pod hromadou dalsich sr...textu.
    Gréta avatar 28.12.2023 02:05 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    A to ma vysvetlit ten screening proti vstupu se zbranemi jak?

    nevysvětluje ale rovnou to jako tu levičáckou ubohost spolehlivě vyvrací :D ;D

    bezzbraňový zony paradoxně nijak neeliminujou přitomnost zbraní a ani nedělaj lidi ňák jakože míň zranitelnejma. Levičáci sou prostě hloupí a zase uvažujou nad problémem uplně špatně :O ;D tupě uvěřili že tydlecty šilený střelci znikaj příležitostí tzn. dostupností zbraní, nicmeně todle neni pravda. Tydlecty lidi vyhledávaj zbraně resp. jakykoliv prostředky pro zabíjení páč sou prostě těma cvokama, chtěj vraždit a cestičku si dycky ňákou najdou, kulturní obohacovači který v žabožroutlandu vystříleli tamto charlie hebdo nebo bataclan se ňákým voptařováním zbrojáků nebo ňákejma bezzbraňovejma zonama nijak nenechali vomezit a rovnou to tam vystříleli načerno koupenejma plně automatickejma vojenckejma samopalama :O :/

    Jedinej vysledek zavedení bezzbraňovejch zon bude že část lidí ztratí právo se efektivně bránit až policie zase selže a zase celej pruběch střílení bude zbaběle sledovat z bezpečný zdálenosti, jako už minule když ten schizofrenik vystřílel hospodu :D řikáš že těmdlectěm čechijskejm policejním srabíkům mám jakože svěřit svou bezpečnost, když je jakože chceš nechávat zavádět a hlídat ty bezzbraňový zony?? :D nebo maj bejt ty bezzbraňový zony hlídaný soukromejma agenturama kde stejně každej bude mit zbroják a dlouhou zbraň a navíc tam pracujou lidi jako bejval fotřik davida k. nebo trosky který vyhodili kuli ňákýmu slehání i vod policie?? :D

    Aha, chapu, argumentum ad Jirsakum, nijak, proste jen pohrbit pod hromadou dalsich sr...textu.

    když je to jakoby na tebe moc moc a navíc složitejch pismenek tak to nečti a máš to :P :P :D ;D

    Glee avatar 28.12.2023 02:34 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    nebo maj bejt ty bezzbraňový zony hlídaný soukromejma agenturama kde stejně každej bude mit zbroják a dlouhou zbraň
    Nikdy jsem clena Securitate (haha, jak bych mohl) nevidel s dlouhou... Tvemu virtualnimu ad absurdum svetu navzdory.

    Mam samo na mysli Kaufland u Plzne, ten vedle VSZ, kde jsem studoval... :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Gréta avatar 29.12.2023 18:20 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Nikdy jsem clena Securitate (haha, jak bych mohl) nevidel s dlouhou.

    jak by pak jako měli zastavit šilenýho střelce davida k. když nemaj taky dlouhou :O :O by taková vochranka ňáký tý bezzbraňový zony mohla na kolybáčovo střílení akoráttak dlouhý minuty bezmocně koukat uplně stejně jako na to teďko koukala policie čechistánu :O :D :O :/

    Mam samo na mysli Kaufland u Plzne

    na střílení zlodějů chlastu/elektroniky/etc jim to asi jako stačí, při ňákým terroristickým utoku by byl sekuriťák stejně mezi prvníma zavražděnejma takže to je vlastně asi uplně jedno jakou má zbraň a je asi jako lepčejší preferovat ňákou tu jakože ekonomickou variantu :D

    28.12.2023 13:25 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Bez obav, ctu jen prvni a posledni radek, takze jen predpokladam, ze o post dale stale chybi nejake vysvetleni, proc v urcitych objektech brani vstupu se zbrani, misto aby vstupujicim zbrane jeste rozdavali, ponevadz cim vic zbrani, tim vic bezpeci.
    Mimochodem, v nasich krajich to nejsou univerzity. Do nich vstup se zbrani nejspis nikdo ani formalne nezakazuje, natoz aby mu skutecne branil, tudiz jde zrejme o bezpecne zbranove zony.
    Gréta avatar 29.12.2023 18:19 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    ctu jen prvni a posledni radek

    lorem ipsum

    je to holt na libtardy moc složitej text ale vod voličů bukanýrů prostě jako nejde čekat žádný zazraky :D :D

    lorem ipsum

    nejake vysvetleni, proc v urcitych objektech brani vstupu se zbrani,

    typicky vládní budovy a různý uřady sou bezzbraňovejma zonama noa duvod je prostej a vopakuje se napříč celou lickou historií, všecky formy autokratickejch vlád se dycky báli vozbrojenýho lidu páč vozbrojenej lid je záruka demokracie noa totalitářům se tak ňák demokracie nelíbí :O ;D Si nedovedu přectavit žeby třeba jako někdo šel se zbraní v ruce dobrovolně bránit současnej pětitotaliční parlament oligarchický vlády s duvěrou pouhejch 2% vobčanctva, touž je pravděpodobnější žeby se lidi spíš přidávali k šilenýmu střelcoj a společně s nim by jako demokraticky vodvolávali zbytek tědlectěch spolunistickejch oligarchů :O :D :D ;D

    Stejně tak se nemužou spolehnout na vobčany uřady nebo soudy když nekonaj a nerozhodujou v souladu s vůlí vobčanů noa proto vláda a uřady berou lidem zbraně a navopak si platěj soukromou armádu různejch žoldáků ie policii čr nebo městapo by je měl kdo chránit. Je jakože děsně pozoruhodný že vozbrojený vobčani libtardům vaděj ale žoldácká armáda sloužicí oligarchický vládě už ne :D

    misto aby vstupujicim zbrane jeste rozdavali

    tak když tě někam doprovází sekuriťák nebo třeba bachař tak to je uplně stejný jako by ti tam dali zbraň, vlastně eště horší páč ti i s tou zbraní dali rovnou ňákýho pistolnika :O :D

    ponevadz cim vic zbrani, tim vic bezpeci

    samozdřejmě, nechceš mi přece jako tvrdit že libtardi posílaj zbraně na ukrajinu by se stala pro ukačka víc nebezpečnou :D ;D A navopak třeba protektorát bémen uhn mahren kde bylo zakázaný držet zbraň rozhodně nemužeme považovat za bezpečný misto, nicmeně věřim že libtardům by se tam žít jako líbilo :D

    Jendа avatar 29.12.2023 22:32 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    proc v urcitych objektech brani vstupu se zbrani
    <ďáblův advokát>Ono by to mohlo trochu dávat smysl: lokálně (jedna budova) dokážeš zbraně nevpustit, ale celostátně to moc nejde, protože to vždycky někdo propašuje nebo nelegálně vyrobí.</ďáblův advokát>
    PepaSFI avatar 29.12.2023 14:15 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    připomnělo mi to můj zážitek se vstupem přes detektor. Musel jsem do budovy okresního soudu kvůli pár razítkům do lejster. Kapesní nožík jsem nechal prozíravě v autě. U vchodu detekční rám a dva totálně znudění policajti. Pííííííp, věci z kapes. Pííííp, eště něco. Klíče od auta, klíče od baráku, pětikoruny, futrál s dokladama, furt jsem pískal. Policajt kolem mával ručním detektorem jak Harry Potter a nic nenacházel. Pak pokrčili ramenama a já šel dál. S taškou s papírama která celou tu estrádu stála vedle na stolku, mohlo v ní být cokoliv a vůbec nikoho nezajímala.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    27.12.2023 12:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Není. Pokud počet masakrů v "bezpečných" zónách převyšuje jejich počet v zónách "nebezpečných", stojí to přinejmenším za zamyšlení, jestli by se pojmenování těch zón nemělo vyměnit.
    Quando omni flunkus moritati
    Jendа avatar 27.12.2023 19:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Není.
    Je. Záleží na motivaci střelce (co chce způsobit/komu se chce pomstít/...), ale bude preferovat neozbrojené (z libovolného důvodu - párty dětí bez dospělého, festival s alkoholem a drogami kde nechcete mít zbraň…) kde má nejmenší šanci že ho někdo zastřelí.
    27.12.2023 20:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Proč kuna vleze do kurníku a ne do psího útulku?

    Místa, kam je vstup se zbraní zakázaný, jsou nejnebezpečnější.
    29.12.2023 09:19 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Záleží na motivaci střelce, ale bude preferovat neozbrojené kde má nejmenší šanci že ho někdo zastřelí.

    Takže není.
    Quando omni flunkus moritati
    25.12.2023 08:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Na "divokém" západě to - ve městech - docela dlouho fungovalo.
    Quando omni flunkus moritati
    25.12.2023 10:53 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Já bych to zase tak neidealizoval, on tam byl potřeba nějaký Roy Bean, který jedince vyznávající zásadu "silnější pes mrdá" srovnal do latě, nebo lépe do penálu.

    Ale je fakt že princip kolektivní bezpečnosti, kdy člověk mohl spolehnout že když se něco semele, z každého okna bude koukat hlaveň pušky, dost pomáhal.

    V uměleckém ztvárnění: https://www.youtube.com/watch?v=VxVVdZriKyQ :-)
    25.12.2023 15:06 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Jisté je, že by nedošlo ke stejné situaci jako teď. I ti největší darebáci totiž tenkrát šanovali ženy a děti. Samozřejmě jen ty, co náleželi k jejich rase. Ale je zajímavé, že ti co tohle pravidlo porušili, byli předmětem opovržení na obou stranách. Je zaznamenán konkrétní případ vraha, který z vilnosti, aby se zmocnil manželky svého zaměstnavatele, zabil jeho, její děti a nakonec, když se bránila i ji. Utekl mezi Hurony. A v domnění, že si za tuhle vraždu bílých kolonistů u nich udělá očko, se s tím pochlubil. Načež ho obratem vzali palicí po hlavě jako prašivého psa.
    Gréta avatar 26.12.2023 17:19 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    V uměleckém ztvárnění: https://www.youtube.com/watch?v=VxVVdZriKyQ :-)

    'měl se vozbrojit' hele videjko :D :D

    26.12.2023 18:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Kdo je ten mr. Wildey?

    https://www.youtube.com/watch?v=Wu7unpJy-k8

    Obrana je přípustná pouze během probíhajícího útoku. Pokud zloděj prchá s ukradenou věcí, útok stále trvá.
    26.12.2023 19:47 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    opravdu? si nejsem jistý, možná v americe, ale u nás? Podlě mě, když nejseš ohorženej na životě, útok netrvá...
    xxxs avatar 26.12.2023 19:59 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    trva utok na majetok. stale plati otazka primeranosti, takze ked jarabici niekto ukradne mekbucik, nemoze ho beztrestne strelit pri uteku do hlavy. strela do riti by bola spornejsia.
    26.12.2023 20:46 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Je to přesně tak, trvá útok na majetek a napadený má právo v tom pachateli zabránit.

    No a pak nastává otázka co už je zjevně nepřiměřená obrana a co ještě není. S důrazem na to zjevně.
    27.12.2023 13:08 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Nicméně, tak jak je to na tom videu by to u nás neprošlo. Zastřelit zezadu černýho když ti prchá s foťákem je zcela určitě obrana majetku nepřiměřená. Jako vzít ho násadou a zlomit nohu by možná prošlo, ale pachatel zjevně není ozbrojený, takže tak max mu jednu ubalit a to asi tak přiměřeně všechno, řekl bych...
    27.12.2023 19:31 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Nerozlišuj barvy, to je rasizmus. Tenhle pachatel - mnohonásobný recidivista - běhá tak rychle, že ho nikdo nedožene. Přitom jako napadený máš právo zabránit mu ve zločinném jednání, a jediný dostupný způsob jak toho můžeš dosáhnout je dvanáctimilimetrový špalek olova, který máš zrovna dobře usazený v komoře.

    A co teď s tím... Mimochodem, je tohle trvající útok na majetek? :-D

    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-lidem-zustane-mene-kvuli-danim-40455435
    27.12.2023 23:50 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Tak jako nerozlišuju, jen popisuju svůj názor, jak si myslím že by to posoudili u nás.
    28.12.2023 07:04 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    U nás není úplně dobrý příměr. Stal se takový případ, že v Praze přepadl ozbrojený lupič se zbraní klenotnictví a majitel ho na místě odpráskl. Přijel policajt, vidí na zemi chlápka s bouchačkou v louži krve, výsledek byl "sebeobrana, tady mi to podepište".

    No a pak se stal takový případ, že v Praze přepadl ozbrojený lupič se zbraní klenotnictví a majitel ho na místě odpráskl. Přijel policajt, vidí na zemi chlápka s bouchačkou v louži krve, klenotníkovi sebral zbraň, obvinil ho ze zabití a roky ho tahali po soudech.

    Navíc víš že u nás máme nezávislé soudy, soudí nezávisle na zákonech i zdravém rozumu ;-)
    28.12.2023 09:05 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana

    To je bohužel důsledek R-U přístupu k výkladu zákona, který výrazně posiluje roli soudce. V USA, alespoň podle toho co občas vidíme ve filmu mívala rozhodující slovo porota. R-U přístup sázel na to, že soudcem je zkušený muž, který před svým jmenováním byl svědkem mnoha soudních sporů, při nichž nabyl nezbytné zkušenosti a cit pro právo. Jenže moderní doba sebou přinesla nové formy protispolečenského chování, které mnohdy nejsou dnešní soudci schopni ani pochopit, natož adekvátním způsobem potrestat.

    Naráželi na to už komouši, kteří si pro to vymysleli institut soudce z lidu.

    28.12.2023 11:15 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Já nevím co je lepší. Dovedu si u nás představit celou porotu určitými kruhy podplacenou, precedentní právo nemůžeme aplikovat, protože zákoník měníme co třicet let, takže z toho vychází že současný nezávislý soud je možná to nejlepší co můžeme mít...
    Gréta avatar 28.12.2023 02:20 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Kdo je ten mr. Wildey?

    mi připomělo hele roy bean vs. bad bob :D :D

    Glee avatar 28.12.2023 02:40 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    mi připomělo hele roy bean vs. bad bob :D :D
    Zajimavy strih. Neznaly by si rekl, ze byl zastrelen blazen s atrapou. :-D
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    28.12.2023 06:55 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Jojo, to byl super film. Dokonce "podle skutečnosti". Ale vlastně byl pravdivější než třeba Habermannův mlýn.

    A co takhle bezzbraňová zóna? :)

    https://www.youtube.com/watch?v=Q0ZEmLosVXE
    25.12.2023 22:13 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Problem je, ze ten pro-gun tabor mele stejny veci uz dvacet let (staci se podivat na d-fense), a porad nema ty data...
    xkucf03 avatar 26.12.2023 02:08 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Ono totiž nejde o účelové sledování nějakého ukazatele, ale o jednoduchý princip: stát nemá právo občany takto omezovat / občan má právo hájit svoje práva i se zbraní v ruce.

    P.S. To že v diskusi padnou i různé jiné argumenty, proč je dobré možnost sebeobrany zachovat, je sice fajn, ale vlastně to není vůbec důležité. Podle Occamovy břitvy bychom je mohli úplně vynechat.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Jendа avatar 26.12.2023 02:15 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    stát nemá právo občany takto omezovat
    Tento argument lze použít pro volný obchod se všemi zbraněmi, včetně jaderných.
    Glee avatar 26.12.2023 02:26 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Tento argument lze použít pro volný obchod se všemi zbraněmi, včetně jaderných.

    Tento argument lze použít pro volný obchod se všemi zbraněmi, včetně jaderných mezi BBR na severni polokouli. Treba i vcera nebo pred lety.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    26.12.2023 04:34 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Stat je nelegitimni, takze ano, nema branit ani v tomto pripade. Daleko lepsi je volnotrzni regulace tohoto problemu. Ale samozrejme argumentujes ad absurdum. Proste pravo na to se branit zbrani ma snad kazdy, i podle tebe ne? A jak se ma branit zbrani, kdyz si ji nemuze koupit?

    Jinak hezke svatky, stastny novy rok a vice zbrani, aby se deti ve statnich skolach mohly branit proti detem odboraru. :-P
    26.12.2023 11:19 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Pokud jedna strana bude mít jaderné zbraně a druhá nebude, co se stane? Princip americké bullytiky.

    Jak to říkal Mao, že jeden voják s puškou ovládá sto lidí bez pušky? Nebo tisíc? Něco takového bylo i od Lenina.

    A podle Orwella je puška na stěně dělníkova příbytku symbol svobody.

    Aneb "chtějí jen tvoje dobro, nenech si ho vzít!"
    xkucf03 avatar 26.12.2023 12:56 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana, presumpce neviny
    Jaderná zbraň v osobním vlastnictví nemá jiné využití než to, že chceš způsobit škodu velkému množství nevinných lidí. Pro obranu (jednotlivce nebo i třeba firmy) nebo jiný legitimní účel je nepoužitelná. Lze u ní tedy předpokládat zlý úmysl. Oproti tomu u auta, nože, pušky, samopalu a dalších věcí existují i jiná využití než zločinná, tudíž porušení presumpce neviny je zde neobhajitelné.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Jendа avatar 26.12.2023 19:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana, presumpce neviny
    Jaderná zbraň v osobním vlastnictví nemá jiné využití než to, že chceš způsobit škodu velkému množství nevinných lidí.
    Stejně tak nemá jiné využití ten typ zbraně, kterým střílel David K., ne?

    A jaderná zbraň má využití - když selže stát/státní armáda s obranou hranic, třeba.
    26.12.2023 21:33 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana, presumpce neviny
    Jak nemá?

    Lovecká zbraň má využití k lovu. Dá se použít ke sportovní střelbě.

    Sportovní zbraň má využití ke sportovní střelbě. Pokud má dostatečný výkon, dá se použít k lovu.

    K zabíjení lidí se dá použít jakákoliv zbraň, například prkno s hřebíkem!

    Jedna ze střeleckých disciplín je střelba ze samopalu a ti kdo jí provozují mají legálně v držení samopaly, tedy zbraně jinak zakázané, protože střílí dávkou.

    Víš že aktuální světový rekord ve střelbě vzduchovkou je 1 míle? Podívej se co dokáže český střelec s českou puškou: https://www.youtube.com/watch?v=HfX-zaaURkg A to měl zrovna dost blbý nárazový vítr.
    Gréta avatar 27.12.2023 20:42 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana, presumpce neviny
    Stejně tak nemá jiné využití ten typ zbraně, kterým střílel David K., ne?

    se hodí na moc různejch věcí :O :D napřiklad na střílení vlků a medvědů který zase jiná sorta rudozelenejch cvoků vypouští do puvodně bezpečnejch lesů, puška s voptikou se taky hodí na demokratický vodvolání jinak nevodvolatelnýho politika noa v neposlední řadě se hodí na picnutí šilenýho střelce vybavenýho taky ňákou dlouhou zbraní, poslední incident nám opět prokázal že se v tědlech situacích vubec nemužem na policii čr spolehnout :D :/

    btw von toho sebou měl asi jako víc když si palici ustřelil brokovnicí a né tou ar-15kou, možnáže pušku s voptikou si vzal jenom na balkon :O :O

    28.12.2023 14:12 Isthvan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana, presumpce neviny
    Kdyz jsme u tech legitimnich ucelu a presumpce neviny...Predpokladejme, ze univerzita U je statni univerzita, tudiz nezakazuje vstup se zbranemi. Kdyby to byla soukroma univerzita, budiz, jeji pravidla a komu se nelibi, at tahne, ze, ale statni unverzita nema pravo omezovat obcany a branit jim v hajeni jejich prav se zbrani v ruce, k jejich ohrozeni by mohlo na univerzitni pude dojit. Dale predpokladejme, ze na te univerzite studujes nebo pracujes, napriklad davas lekce trzniho fundamentalizmu, samozrejme soukrome, placene a volitelne. Ale ted dejme tomu, ze by do budovy vstoupila osoba ve vojenskem outfitu, neprustrelne veste, ovesena zasobniky, pres rameno futral o rozmerech AR-15 s nalepkou "I love my AR-15" a v rukach s taskama s napisem "Glock GmbH vam dekuje za vas nakup". Tak co bys delal?
    a) Predpokladal bys, ze dotycny se cestou za legitmnim uzitim svych zajiste legalne drzenych eh, cehokoliv, co v tech taskach a futralech ma, napriklad rybarskych prutu, stavil na prednasku, dal mu nevenoval pozornost a pokracoval ve vyuce.
    b) Vymekl bys, poslapal presumpci neviny a srabacky zavolal policii.
    c) Najednou bys zjistil, ze musis neco neodkladne vyresit mimo budovu.
    Nebo nebo jineho?
    Gréta avatar 29.12.2023 18:25 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana, presumpce neviny

    d) by mi to bylo lhostejný páč vlez do budovy kde sou skoro všecky vobčani legalnima držitelama zbraní a nelze předpokládat žeby šlo vo ňákýho terroristu páč by si vybral jakože hóódně špatný misto pro svuj utok :O ;D

    je to jako třeba se zámkama u dvěří. Diky zámkům se nepřestane krást a furt budou existovat zloději, nicmeně když si dám na dveře dobrej zámek tak je věčí šance že zloděj pude krást někam jinam páč prostě bude sledovat cestu nejmenčího vodporu. Stejně tak když lidi budou dbát na svou vlastní bepzečnost a tim i bezpečnost svýho vokolí tak je pravděpodobný že šilenej střelec pude někam jinam kde lidi neplněj svou morální povinnost bejt vozbrojený a na svý spoluvobčany kašlou, ie. pude střílet někam na libtardovanou filozofickou fakultu čimž se vlastně minimalizujou škody :O :D :O :/

    Ale ted dejme tomu, ze by do budovy vstoupila osoba ve vojenskem outfitu, neprustrelne veste, ovesena zasobniky, pres rameno futral o rozmerech AR-15

    přesně takle tam běhali policajti a nikomu na tom nepřišlo nic divnýho :O ;D

    Gréta avatar 26.12.2023 18:00 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Tento argument lze použít pro volný obchod se všemi zbraněmi, včetně jaderných.

    nj jenže atomofku doma stejně nikdo nemá tak je to jenom teroretická votázka :D

    si myslim že je zajimavý že nejvíc keců proti zbraním maj lidi který žádnou zbraň nemaj noa je na mistě se jakože ptát jestli sou ty jejich duvody pro zakazovávání zbraní voběktivní nebo spíš suběktivní a nemaj ty lidi třeba ňákej mindrák z toho že z nich jejich vlastní idelologie uďála bezbranej terč pro někoho druhýho noa misto toho by se aktivně chránili sami tak požadujou ňáký vomezování druhejch :D :/

    Todlecto se podobá fachidiotckejm nařízením za koronafašizmu nicmeně je tady jeden drobňoučkej záludnej rozdíl :O :D V připadě zákazů zbraní libtardům třeba nejde o redukci počtu možnejch budoucích šilenejch pistolníků, ale vo rozšíření počtu potenciálních cílů, tzn. bezbranejch lidí po kterejch by nějakej budoucí absolvent levicový univerzity střílel čimž by se snižila pravděpodobnost že ten novej kolybáč trefí zrovna je. Prostě strategie stáda ňákejch nízkejch přežvýkavců, třeba voveček :D :/ :D :/

    26.12.2023 18:41 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    To nevíš. Když tenkrát lugaňští kozáci vypustili dezinformaci že Ukrajincům ukradli jednu hlavici ze čtyř, které Rusku nevrátili, tak bombardování Lugaňsku náhle přestalo.

    A zakazování může skutečně vést k úspěchu. Historicky nejnižší zločinnost byla v Německu během vlády Adolfa Hitlera, kdy bylo držení zbraní zakázáno úplně všem kromě zasloužilých nácků. Do toho samozřejmě nejsou započítány zločiny těch nácků.

    Takže víme kde berou svůj vzor.
    xkucf03 avatar 26.12.2023 18:35 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Mimochodem, šifrování je přece pro pedofily a teroristy, normální člověk má datovou schránku, MojeID od CZ.NICu a e-mail na GMailu nebo na Seznamu a sám šifrovat nepotřebuje, nemá přece, co skrývat. Šifrování by tedy mělo být obecně zakázané – stačí ho povolit bankám a firmám typu Seznam a Google. Kdo chce šifrovat, ten je automaticky podezřelý (nejspíš zneužívá nějaké dítě, prodává drogy nebo plánuje teroristický útok) a kdo veřejně vystupuje proti zákazu šifrování, to bude nejspíš ruský troll.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Jendа avatar 26.12.2023 19:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    …a přitom stejně máš nějakou hranici „tohle už je moc“ (třeba u zbraní hromadného ničení), jenom jinde.
    26.12.2023 21:38 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Jakou hranici máš u šifrování?

    Když to prolomí sousedovic Pepíček?

    Když to prolomí úřednice na poště?

    Když to prolomí policajt?

    Když to prolomí kontrarozvědka?

    Když to prolomí kvantový počítač?

    Když to neprolomí ani pánbůh?
    26.12.2023 02:54 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    jednoduchý princip: stát nemá právo občany takto omezovat / občan má právo hájit svoje práva i se zbraní v ruce.
    Aneb kazdy slozity problem ma reseni, ktere je jednoduche, jasne a zcela chybne.

    Pokud mi nekdo nezaplati fakturu, mel bych mit pravo hajit se i se zbrani v ruce. To dava smysl, ne?

    Ale pak jsou situace, kdy proste nevim. Treba se mi jednou stalo, ze mi t-mobile nekolik mesicu vystavoval nesmyslne faktury s prestrelenymi castkami. Meli by v takovem pripade zamestnanci t-mobilu mit pravo po me vymahat zaplaceni tech faktur i se zbrani v ruce? Nebo bych mel mit naopak ja pravo nakracet do centraly t-mobilu s RPG v ruce a hajit tam sva prava?

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    26.12.2023 11:10 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Pokud ti někdo nezaplatí fakturu tak ho vypneš. Máš to přece ve smlouvě, nebo jsi podepsal že ho musíš sponzorovat?
    Nebo bych mel mit naopak ja pravo nakracet do centraly t-mobilu s RPG
    To je zajímavá otázka, a je velmi pravděpodobné že by ti po takovéhle reklamaci chybnou fakturu už podruhé neposlali ;-)

    Ale samozřejmě se s nimi můžeš patnáct roků soudit, máš skoro padesátiprocentní šanci že to po několikerém odvolání až k nejvyššímu soudu vyhraješ a dokonce dostaneš pár set korun odškodnění :-D

    A pokud to nevyhraješ, může pořád udělat to co ten klaunův kámoš na zasedání zastupitelstva, prostě tam rozházet ruční granáty jako to dělají tví oblíbenci.
    Gréta avatar 26.12.2023 17:40 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bezpečnost, sebeobrana
    Aneb kazdy slozity problem ma reseni, ktere je jednoduche, jasne a zcela chybne.

    tak třeba v ustavě naší republiky se v tom slavným članku 23 piše že lidi maj právo stavět se na vodpor každýmu kdo by vodstraňoval 'demokratický řád lidských práv a základních svobod'

    mužeš mi říct jak by se třeba jako lidi mohli stavět na vodpor ňáký nový totalitě (ie situace kdy všecky zbraně drží stát, ministr vnitra zešílel páč se třeba jako předávkoval kokainem a zavádí plnotučnou cenzuru čimž utočí na listinu základních práv a svobod a tim 100% vopravňje lidi k povstání), kdyby nemohli mit zbraně?? :D

    Gréta avatar 23.12.2023 23:45 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    řádil šílenec

    když střílel libtardy tak asi jako uplně šílenej bejt nemoch :D :D :D :D

    A rozhodně neměl zbraně určené pro lov nebo sebeobranu. Co k tomu říct víc?

    co k tomu jakože říct?? nóó že musíme vokamžitě ukončit všecky ty libtardí sbírky na nákupy zbraní pro ukrajinu páč nelze vyloučit že mezi ukačkama neni třeba nějakej šílenec kterej by ty německý pantery nebo americký černý jestřáby nevyužil pouze pro lov nebo sebevobranu :P :P :D ;D

    Glee avatar 24.12.2023 02:05 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    páč nelze vyloučit že mezi ukačkama neni třeba nějakej šílenec kterej by ty německý pantery nebo americký černý jestřáby nevyužil pouze pro lov nebo sebevobranu :P :P :D ;D
    Vaclav Vanek 331457

    Korupce je vsude.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Gréta avatar 24.12.2023 10:03 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    to je jakoby si řek že to vyloučit nejde :D ;D

    Glee avatar 26.12.2023 02:59 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    to je jakoby si řek že to vyloučit nejde :D ;D

    Ale ja jen rekl, at nastartujou nebo zastavi proboha svatyho Vaclava! Muze znamenat cokoliv...
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Gréta avatar 26.12.2023 17:05 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi

    když to jako muže znamenat cokoliv nóó tak i to že to jakože nejde vyloučit :D

    Glee avatar 27.12.2023 02:48 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    když to jako muže znamenat cokoliv nóó tak i to že to jakože nejde vyloučit :D
    VeVecko by si to nejak uz vobhajil. A dostal by mracky plusu. Vyjimecne, on je totiz velice proimigracni. A tato dualita osobnosti klepe o pomoc, jako ten velociraptor z Jurskeho Parku drapeckem o podlahu.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.12.2023 10:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tři nejnebezpečnější lidé:
    • programátor s páječkou
    • technik dělající změnu v programu
    • uživatel, který dostal nápad
    Přidal bych tam další položku:
    • filozof s kufrem bouchaček
    To mi připomnělo.
    24.12.2023 11:49 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ceska legislativa je prilis prisna. Zbrani by melo byt mezi lidmi vice tak, aby se meli sanci branit proti temto blaznum.
    xxxs avatar 30.12.2023 20:20 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    pre toho proruskeho patkana, nahlad na volby v neosajuze od starej ruskej babicky:

    https://www.youtube.com/watch?v=h_LMdoCuSRM

    Blaazen avatar 31.12.2023 03:13 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Doufám, že paní zítra nevypadne z okna.
    xxxs avatar 31.12.2023 09:04 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    jj
    Glee avatar 31.12.2023 04:09 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    patkana
    Co to kurva je? Nekdo kdo ma patku? Obcas rano omylem mam, ale nepestuji. Ani nahodou.

    https://www.youtube.com/watch?v=h_LMdoCuSRM
    Boha jeho, kez bych ti mohl citovat CNN z late nineties a jejich zcela lzive (overdubbed) preklady.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    xxxs avatar 31.12.2023 09:04 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    patkan je narecovo potkan. pre pana politruka radovana som to sem daval. nech vidi ako vyzera odvaha.
    31.12.2023 12:24 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    31.12.2023 15:40 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdyz bude CR napadena Ruskem, na ci strane budes stat?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Jendа avatar 31.12.2023 16:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To je zbytečná otázka, ČR nebude nikdy Ruskem napadena, ale (podle toho, jaká pohádka se vymyslí) osvobozována / chráněna / denacifikována / bude s ní Rusko spolupracovat a pomáhat jí.
    Glee avatar 1.1. 06:26 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    To je zbytečná otázka, ČR nebude nikdy Ruskem napadena

    Tyhle defek... sry, defetisticke prognozy, jakoby primo od Prezidenta (ten syr), se nam nejak rozmohly po tech internetech, jen netusim, proc je vlastne snaha strasit volice SPD tim, ze NATO je nam k nicemu... uhm... /ssssssss
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Glee avatar 2.1. 02:51 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Tyhle ... defetisticke prognozy
    Jo proto!? :-)

    „Putin cítí slabost jako zvíře, protože je zvíře. Cítí krev, cítí svou sílu. A sežere vás k večeři i s celou vaší EU, NATO, svobodou a demokracií,“ dodal.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    31.12.2023 20:27 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Na rozdíl od řady jiných, jako je například Petr Pavel, jsem s Rusy za bolševika nekolaboroval. Takže já budu stát na svojí straně. Ale ty radši zapátrej kdo všechno z tvojí famílie od nich tenkrát kupoval levný cement nebo benzín!
    1.1. 14:11 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ale ty radši zapátrej kdo všechno z tvojí famílie od nich tenkrát kupoval levný cement nebo benzín!
    Nikdo. Co tam ma nas kadrovy urednicek dal?
    Na rozdíl od řady jiných, jako je například Petr Pavel, jsem s Rusy za bolševika nekolaboroval.

    Zase kolaborujes dnes. A o to je to horsi.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Glee avatar 1.1. 06:28 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    já jsem troll :-D

    Tvl, to uz tady vysvetluju aspon rok a pul, a nikdo mi neveril. (ten zubici se smile)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    1.1. 08:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A ještě k tomu je to proukrajinskej troll - to je na tom to nejlepší :)
    Glee avatar 2.1. 02:53 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    A ještě k tomu je to proukrajinskej troll - to je na tom to nejlepší :)

    Jeden z nich urcite. :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    Glee avatar 1.1. 06:08 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    patkan je narecovo potkan
    Ok dik, rikal jsem si, ze asi jo, ale nebyl si jistej. :-)

    od starej ruskej babicky

    Hehe. Je to teda AI generated s parametrem - 1 letter used incorrectly and lets also fuck up one translation sentence to its opposite? (Gah-gaw! + Where is Nawaldo?!)

    Teda, pokud tvoje "neosajuze" nebude nejaka chytra rucni brzda. :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    1.1. 09:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Když jsem tak koukal na tu dezolátku, vzpomněl jsem si jak na jedné loňské demonstraci měla partička takovýchhle důchodkyň transparent "DĚKUJEME PANU FIALOVI ZA ŠŤASTNÉ DĚTSTVÍ".

    Reportérka ČT se jich ptala jak to myslí, když v době jejich dětství ještě #shopaholicfiala nebyl ani na světě, natož premiérem.

    "Právě za to mu děkujeme!"

    No, neodvysílali to.

    Ale víš jak to je, podle spolužáka jistého Davida K. z FF UK by se měly zrušit důchody i důchodci, a především jim odebrat volební právo. Stejně dneska ničemu nerozumí a nevědí jak správě volit. Ani vzdělání nemají jako on, leda tak vysokou školu života...
    1.1. 18:55 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Ale víš jak to je, podle spolužáka jistého Davida K. z FF UK by se měly zrušit důchody i důchodci, a především jim odebrat volební právo.

    Podle jakého?

    Ptám se jen pro zajímavost, protože pitomci, co hodlají volit Babiše mají do důchodu dosti daleko.

    1.1. 19:58 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    GDPR ;-)

    Vidíš, já měl za to že Babiše volí právě důchodci, ale je fakt že mu poslední dobou přibylo hodně mladých voličů. Mnohem mladších než já.

    Takže co teď? Hodit to Šlachtovi? Nebo někomu jinému kdo se tam zaručeně nedostane? Výběr je čím dál menší.
    1.1. 21:30 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Kdo chce kam, pomozme mu tam. Pokud je někdo tak hloupý, že se nezajímá o skutečné činy politika, kterého se chystá volit, tak si nezaslouží nic jiného, než aby ho ojebal do biskupa stejně jako prarodiče, co ho volili předtím, kterým pomohl svým chaotickým vedením tohoto státu do hrobu.
    2.1. 00:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srabi
    Nojo, jenže on má našlápnuto na čtyřicet procent a KSČM se pomalu začíná těšit na comeback, protože to skoro vypadá že příště dostanou víc hlasů než celá pětidemolice dohromady.

    A to pořád ještě spoustě lidí nedošlo, že se mají lépe než ... za rok.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.