abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Mandrake a ostatní...

    6.3.2005 13:53 | Diskuze | poslední úprava: 28.3.2005 23:10

    Netuším proč někteří lidé bojují proti Mandrake. Zvlášť, když tu distribuci nepoužívají. Red Dogu, chtěl bych slyšet důvod, proč je to tak špatná distribuce.

    Má některé featury, které mi vadí. Proto ji pokud možno neinstaluju na své počítače, ale také ji neočerňuji v diskuzích. Doma jsem Mandrake nainstaloval před pár lety, protože jsem momentálně neměl nic jiného v dosahu. Slouží tam jako mp3 přehrávač, dodnes funguje bezvadně. Znám dost lidí, kteří Mandrake k plné spokojenosti používají a dovolím si o nich říct, že to jsou velmi dobří administrátoři systémů případně programátoři. Proč MDK používají, když je to přece tak špatná distribuce?

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.3.2005 14:08 maras
    Rozbalit Rozbalit vše Presne tak
    Presne tak nemuzu nez jen souhlasit.Sam MDK pouzivam par let a mam srovnani s ostatnima distrama a i kdyz neni vse 100% jsem maximalne spokojen. Vse frci tak jak ma. Sam nechapu LIDI kteri se snazi MDK pospinit a maji plnou hubu kecu o nefuncknosti kterou snad ani nemuzou prokazat. Ostatne v celosvetove mire je MDK velmi uspesnou distribuci a to mluvi za vse. Jak nemam moc rad frantiky tak tohle se jim povedlo...
    6.3.2005 14:29 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Presne tak
    souhlasím, taky spokojeně používám Mandrake už několik let.
    6.3.2005 16:24 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše proč jenom Mandrake?
    já bych ten článek zobecnil ... proč se zastávat jenom Mandrake? nemám rád, když lidé očerňují různé distribuce, se kterými nemají žádnou zkušenost, anebo nanejvýše jednu či dvě, kdy se jim nepodařilo dosáhnout kýženého záměru (obvykle z neznalosti), a tak zanevřeli na distribuci obecně ...

    sám používám Mandrake a Gentoo

    Mandrake na desktopu, kde mi vyhovuje slušná podpora hardware a to, že si různou konfiguraci (naposledy tiskárna) celkem jednoduše naklikám, aniž bych musel číst dokumentaci

    Gentoo na routeru, kde mi vyhovuje textová konfigurace a tudíž to, že se v /etc vyznám - imho nejlepší, co jsem viděl, včetně takových fines, jako závislosti ve startovacích skriptech namísto pouhého spouštění v pořadí dle jména souboru

    nemám rád Debilan - jeho konfiguraci jsem nikdy na chuť nepřišel (ač s ním mám netriviální serverovou zkušenost), jeho ifup-down mi nikdy nedělá to, co bych očekával (asi fakt neumím číst man???) a debianí "stable" politika mi přijde fakt debilní ... ale to nejsou důvody, pro které bych Debilan označil za špatnou distribuci - prostě každému vyhovuje něco jiného, nejsou distribuce "dobré" a "špatné", jsou jen "ne-/vhodné pro daný účel" ...

    nicméně co je na Debilanu opravdu špatného je jeho komunita - ač sdružuje spoustu dobrých duší a kvalitních vývojářů, budí dojem, že je složena ze samých zamindrákovaných ubožáků, kteří se nikdy nevzmohli, aby se (pořádně) seznámili s čímkoliv jiným, a tak na všechny strany kopou, jak to jiní dělají špatně a oni že jsou nejlepší; když řeknu debilanistovi, co se mi na Debilanu nelíbí, tak je to samozřejmě moje chyba, že se s danou "featurou" neumím vypořádat, že mám blbý vkus, zatímco pokud jemu se něco nelíbí na jiné distribuci, tak je to samozřejmě chyba té distribuce, protože jeho vkus je ten absolutně správný :-(

    příslušnost kritizovaného Red Doga k Debian-clone Ubuntu mě tedy v důsledku výše uvedeného nijak nepřekvapuje ... - pochopitelně tací fanatici jsou i mezi uživateli jiných distribucí, ale imo ne v takové koncentraci

    sakra, proč musíme proti sobě furt bojovat?

    používejte si co chcete (klidně *BSD :-)), ale neříkejte mi, že to co používám já a mému účelu plně vyhovuje, je špatné jenom proto, že to není totéž, co používáte vy ...
    6.3.2005 17:02 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    [...] nicméně co je na Debilanu opravdu špatného je jeho komunita - ač sdružuje spoustu dobrých duší a kvalitních vývojářů, budí dojem, že je složena ze samých zamindrákovaných ubožáků, kteří se nikdy nevzmohli, aby se (pořádně) seznámili s čímkoliv jiným, a tak na všechny strany kopou, jak to jiní dělají špatně a oni že jsou nejlepší; [...]
    Rika se, ze prazdny sud nejvic zni a to plati temer na libovolnou skupinu lidi. To ze si svuj nazor delate z par lidi, zrejne neni uplne to prave. Treba ja bych citovanou cast rozhodne neprohlasil :).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    6.3.2005 17:51 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    když ono to není jenom "pár lidí" - militantních zastánců Debilanu je opravdu dost :-(

    lidí, jejichž argumenty "proč právě Debilan" nekončí u "protože je nejlepší", znám bohužel méně ... možná jsem poznámku o "dobrých duších" poněkud utopil v celkově negativním ladění příspěvku, nicméně opravdu neházím všechny do jednoho pytle - ovšem mám-li se o dané komunitě vyjádřit jako o celku, pak ti co "nejvíc duní" to těm ostatním kazí natolik, že celkové hodnocení je negativní ... má-li někdo zkušenost opačnou, pak mu jen závidím ;-)
    6.3.2005 18:05 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    nu dobra, je to vase osobni zkusenost a verim, ze se casem zmeni.

    Ja mam totiz zkusenosti presne opacne :). Mozna proto, ze nectu mistni flamy nebo zive.cz ;-).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    6.3.2005 18:22 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    když ono to bohužel není jen odsud, ale převážně z reálu a dlouhodobé :-(

    ... ale je možné, že u některých nemilitantních ani nevím, že D. používají, a tak si dělám špatně čárky do statistiky ;-) (no, bohužel platí to o tom sudu ...)
    6.3.2005 17:33 David Macura | skóre: 14 | blog: Trápeníčko | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    nemám rád Debilan

    A ty se ptáš, proč musíme proti sobě furt bojovat? A proč jsi napsal Debilan místo Debian? Dej si pohov a opravdu se nediv, že se někdo ozve. Mám dnes blbou náladu, takže si myslím, že napsat Debilan může jenom debil. Sorry.

    Sám používám Slack, takže se urážka netýká mého systému, Debian jsem nikdy nezkoušel, ale zohavovat jeho jméno nemusíš.

    Nejsem lama...
    6.3.2005 17:59 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    Debilan, hmmmm. Ja znam zase Mindrak.

    Jakpak se asi komoli jmena dalsich distribuci? Slackware - Slawer? SUSE - HnuSE? YellowDog - YellowCock?
    6.3.2005 18:14 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    Ale pánové, chováte se jako malé děti, zklidněte se trochu.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    6.3.2005 18:29 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    néééé! já mám větší lopatičku a tak tady budu dělat bordel :-P
    6.3.2005 18:16 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    Ja znam zase Mindrak.
    good :-)

    - na to jsem marně vzpomínal, jak se komolí, když jsem chtěl napsat odpověď, tak jsem to smazal a napsal to v trochu jiném duchu, a ono se to tu mezitím objevilo, sakryš ;-)
    6.3.2005 18:12 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?

    A proč jsi napsal Debilan místo Debian?

    protože to k tomu svádí ;-) ... a jak jsem uvedl, jeho politika mi přijde debilní (což neznamená, že obecně je; nemohu hlásat "absolutní pravdu", leč svůj názor snad takto naznačit mohu?) a část komunity taktéž :-(

    tvůj názor na uživatele profláknutých trapných slovních hříček ti neberu; je to klukovina, nebo chceš-li, víceméně debilovina - ale prosil bych, kdybys propříště věnoval více pozornosti celkovému smyslu příspěvku, nežli nepatřičně vsunutým písmenkům, která mohou působit pobouření u lidí beze smyslu pro nadsázku

    a pokud jde o blbou náladu - no, z Karviné asi pozvání na pifko do Brna nepřijmeš (?) ;-)

    6.3.2005 18:30 David Macura | skóre: 14 | blog: Trápeníčko | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proč jenom Mandrake?
    A dal bych si, ale mám horečku a cestu do brna fakt nedám. Jinak je to otázka 3 hodin vlakem. ;)
    Nejsem lama...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.