abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 11:00 | Zajímavý software
Na Good Old Games je v rámci aktuálních zimních slev zdarma k dispozici remasterovaná verze klasické point&click adventury Grim Fandago, a to bez DRM a pro mainstreamové OS včetně GNU/Linuxu. Akce trvá do 14. prosince, 15:00 SEČ.
Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
dnes 07:22 | Pozvánky

Konference InstallFest 2018 proběhne o víkendu 3. a 4. března 2018 v Praze na Karlově náměstí 13. Spuštěno bylo CFP. Přihlásit přednášku nebo workshop lze do 18. ledna 2018.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 20:22 | Nová verze

Před měsícem byla vydána Fedora 27 ve dvou edicích: Workstation pro desktopové a Atomic pro cloudové nasazení. Fedora Server byl "vzhledem k náročnosti přechodu na modularitu" vydán pouze v betaverzi. Finální verze byla naplánována na leden 2018. Plán byl zrušen. Fedora 27 Server byl vydán již dnes. Jedná se ale o "klasický" server. Modularita se odkládá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
včera 10:22 | Zajímavý článek

Lukáš Růžička v článku Kuchařka naší Růži aneb vaříme rychlou polévku z Beameru na MojeFedora.cz ukazuje "jak si rychle vytvořit prezentaci v LaTeXu, aniž bychom se přitom pouštěli do jeho bezedných hlubin".

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
včera 07:22 | Komunita

Od 26. do 29. října proběhla v Bochumi European Coreboot Conference 2017 (ECC'17). Na programu této konference vývojářů a uživatelů corebootu, tj. svobodné náhrady proprietárních BIOSů, byla řada zajímavých přednášek. Jejich videozáznamy jsou postupně uvolňovány na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
11.12. 19:22 | Nová verze

Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC, oznámil vydání verze 2.0.0 open source routovacího démona BIRD (Wikipedie). Přehled novinek v diskusním listu a v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
11.12. 09:22 | Pozvánky

V Praze dnes probíhá Konference e-infrastruktury CESNET. Na programu je řada zajímavých přednášek. Sledovat je lze i online na stránce konference.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
9.12. 20:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 9.3, tj. třetí opravná verze Debianu 9 s kódovým názvem Stretch a Debian 8.10, tj. desátá opravná verze Debianu 8 s kódovým názvem Jessie. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 9 a Debianu 8 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
9.12. 00:44 | Nová verze

Po 6 měsících vývoje od vydání verze 0.13.0 byla vydána verze 0.14.0 správce balíčků GNU Guix a na něm postavené systémové distribuce GuixSD (Guix System Distribution). Na vývoji se podílelo 88 vývojářů. Přibylo 1 211 nových balíčků. Jejich aktuální počet je 6 668. Aktualizována byla také dokumentace.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
8.12. 21:33 | Nová verze

Po půl roce vývoje od vydání verze 5.9 byla vydána nová stabilní verze 5.10 toolkitu Qt. Přehled novinek na wiki stránce. Současně byla vydána nová verze 4.5.0 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator nebo verze 1.10 nástroje pro překlad a sestavení programů ze zdrojových kódů Qbs.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (8%)
 (1%)
 (1%)
 (1%)
 (75%)
 (14%)
Celkem 971 hlasů
 Komentářů: 45, poslední 1.12. 19:00
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Vložit další komentář
    11.6.2013 08:53 Pff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Přesunout věc z AUR do CCR je otázka pár příkazů do terminálu. Navíc tam už celkem dost věcí je. + Fakt nechápu proč tady pisálek hodnotí co nemá rád, ať si píše o Manjaru (to je ten "Linux Mint k Ubuntu") a né o Chakře...
    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2013 10:32 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Přesunout věc z AUR do CCR je otázka pár příkazů do terminálu.

    Ano, vždyť to sám píšu. Ale proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě, že? Ve wiki jsem mimochodem vysvětlení, proč je CCR oddělený, nenašel.

    ať si píše o Manjaru

    Manjaro se mi vůbec nepovedlo nainstalovat, a to jsem chtěl. ^_^ (Nicméně to tam ještě nebyl nový instalátor.)

    11.6.2013 11:28 Pff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    "Ano, vždyť to sám píšu. Ale proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě, že? Ve wiki jsem mimochodem vysvětlení, proč je CCR oddělený, nenašel."

    Je to kvůli dependencies, kolikrát jsou balíky v Archu rozdělený a v Chakře je to jeden package.

    Manjaro se mi vůbec nepovedlo nainstalovat, a to jsem chtěl. ^_^ (Nicméně to tam ještě nebyl nový instalátor.)

    Jo, před 0.8.5 to byla katastrofa, ale teď už je to v pohodě. Já bych ho i používal, ale vadí mi ta podpora/nepodpora AMD GPU ovladačů. V tomhle je Chakra lepší.

    Já třeba Chakru přestal používat kvůli MESA, i když je 9.1 krásně stabilní tak jí prostě neudpatnou (prej MESA updatujou jenom při nový major (4.X) verzi KDE...)
    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2013 12:04 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Je to kvůli dependencies, kolikrát jsou balíky v Archu rozdělený a v Chakře je to jeden package.

    Na to jsem časem taky přišel, ale jak píšu, ve wiki jsem vysvětlení nenašel a ty rozdíly jsou většinou tak malé, že je podezřívám z NIH na úkor kompatibility.

    11.6.2013 10:27 kozec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Zial, zatial co Chakra mozno skutocne trpi NiH syndromom, vyvojari Archu coraz rychlejsie a rychlejsie smeruju k stavu, ked sa implementuje kazda kravina, ktoru niekto v suvislosti s Linuxom navrhne a je jedno, kolko systemov a casti sa pri tom rozbije. Z Archu sa tak stava horsie tamagotchi, nez je Windows.

    Clovek si nevybere.
    11.6.2013 11:29 Pff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Chakra a NIH? Můžu dostat prosím příklad?
    11.6.2013 11:57 JanM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Viz závěr článku.
    11.6.2013 12:46 Pff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Furt nějak nechápu, můžu dostat prosím názvy aplikací? CCR není NIH (dependencies, chybějící balíky atd.), ten jejich package manager se dělal kvůli GTK+ free systému (což je teď s extra repositářem pasé) atd.
    11.6.2013 16:25 kozec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Co ma pacman s (respektive proti) GTK+ free systemu?
    11.6.2013 22:33 Pff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    U nich to bylo kvůli bundles.
    Salamek avatar 11.6.2013 16:25 Salamek | skóre: 21 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Od kdy je archlinux distribuce na normalni pouzivani pro normalni lidi ? :-D To ze se furt neco predelava a "rozbiji" je snad zakladni myslenka archu. Pokud chces nudné distro kde se aktualizuji 4 balicky za mesic (HOTFIX) tak si instni nejake ubuntu LTS nebo rovnou debian stable.
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    11.6.2013 16:36 kozec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Ani nenormalny clovek nepotrebuje kazdy mesiac riesit presun 1/3 binarok z miesta na miesto alebo premenovanie 10 pythonich balickov na python2 z python odovodnene zrejme tym, ze sa niekto v Redhate naozaj kruto nudil. Ked som na Arch prechadzal, mohol som kazdy den spustit aktualizaciu a v pripade nudze rucne mergovat konfigurak. Potom sa nieco proste zvrtlo a od tej doby som nezazil, ze by pacman -Syu fungovalo na ziadnom mojom stroji.
    12.6.2013 01:01 mikro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Chlapi, ja fakt neviem, co vy s tym Archom robite. Ja som pomerne narocny pouzivatel, dost programujem, instalujem, z AURu aj z oficialnych zdrojov a zazil som za tych 5 rokov, co pouzivam Arch, snad dve (slovom dve) situacie, ked mi system nenastartoval. Napr. ten prechod z /bin na /usr/bin bol totalne bezproblemovy, 2 baliky mali konflikt, odstranil som, pozrel fix, nainstaloval som, vybavene.
    12.6.2013 19:14 k77
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    tiez tak nejak, az na to, ze som mal problem teraz pri /bin -> /usr/bin.. moja chyba, upgradol som vsetko okrem filesystem, medzitym vypadol na den a pol internet tak som zabudol, ze som uprostred upgradu a restartoval som :)
    Salamek avatar 13.6.2013 15:20 Salamek | skóre: 21 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Ja s tim taky nemam problem, staci cist archlinux.org. Za celou dobu co arch pouzivam se mi posral tak 1x a opraveno bylo z 3min, jen rikam ze Archlinux neni distribuce pro lidi co chteji stable distro, to totiz archlinux nezarucuje a neni to jeho cil. Tzn uzivatel Archu by mel pocitat s tim ze se po update muze neco posrat, a ne se divit ze se to posralo.
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    11.6.2013 15:20 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz

    Davide, tvůj příspěvek mě navedl k tomu, abych doplnil překlad. Jak často to tedy aktualizují, když je to napůl neustálá aktualizace?

    Předpokládám, že není potřeba to zvlášť sledovat, leda podle oznámení o významnějších milnících na stránkách.

    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2013 15:34 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    11.6.2013 16:36 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz

    JÓOOOOOOOO.

    Vidím, že jsi pozorně sledoval závěrečnou scénu filmu Scary Movie 2. :-)

    Bedňa avatar 12.6.2013 19:29 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    >>>
    Pokecajte si s umelou stupiditou na http://www.kernelultras.org/
    12.6.2013 20:49 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Často každý, kdo ten železný klacek vezme do ruky, má přírůstek hmoty v podobě kusu železa v palici dopředu zajištěn. To, aby si včas vzpomněl, že lépe to jde jinak.
    Bedňa avatar 12.6.2013 23:40 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    ... že lépe to jde jinak.
    Skúšal som.
    Pokecajte si s umelou stupiditou na http://www.kernelultras.org/
    11.6.2013 16:42 Ondřej Surý | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    > Linux Mint, který je populární jako “vyladěné Ubuntu”

    [citation needed]
    Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost.
    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2013 17:18 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Distrowatch ^__^
    11.6.2013 21:40 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Naopak kdyby Chakra měla stejný vztah k Archu jako Mint k Ubuntu, tak by Chakra byla "nestabilní" distribuce bez šance na rozšíření mezi pohodlnější nebo méně znalé uživatele. Ten jejich přístup je zajímavý, pro mě jediný důvod z celého článku pro vyzkoušení.
    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2013 22:14 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Mint zdržuje některé aktualizace [z Ubuntu], mohli by dělat totéž (ostatně to dělají).
    gtz avatar 11.6.2013 22:08 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    lepší než namátkou openSuSE
    proč je lepší než openSuSE? Dle mne je Kubuntu jen trapný odvar z KDE co má openSuSe. Fedora má myslím KDE srovnatelné s OSS.

    Takže proč?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2013 22:22 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Nevím, zda jsem to rozebíral zde, nebo na nějakém fóru, ale ve stručnosti šlo o to, že (1) zbavit se distribučního brandingu bylo značně netriviální (rozbíjely se tím závislosti), ovšem nechávat jsem ho tam nechtěl, protože zpomaloval přísun aktualizací z upstreamu (preferuju stabilní dedikované repozitáře z toho seznamu na wiki); (2) potkal jsem tam nějaké bugy, které jsem jinde neviděl; (3) v principu to bylo KDE + branding, kdežto Chakra má Kapudan, předinstalované některé povedené widgety (Lancelot!) apod. Integraci GTK aplikací zmiňuji v článku — v openSuSE jsem to nikdy neviděl fungovat takhle dobře.
    gtz avatar 11.6.2013 23:00 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    (1) Suse používá už hodně dlouho svoji politiku repositářů i balíčků a i kdyý jsem instaloval věci s -branding-opensuse tak to bylo v pohodě. No problém mohl nastat když se přidal Factory repositář a z něj se pokusit udělat aktualizaci.

    (2) no taky jsem potkal pár bugů, ale mašinu mi to neshodilo (akorát párkát padla plasma), ale to bylo v nějaké betě, když jsem si hrál s PCMCIA kartou v PCI adaptéru.

    Lancelot je také v Suse obsažen ale všechny widgety si musí člověk dopnit sám. Otázkou jsou vždy priority co člověk používá

    Jak je ta Chakra náročná na systémové prostředky vs. Suse atd.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Fluttershy, yay! avatar 12.6.2013 05:33 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    (1) Suse používá už hodně dlouho svoji politiku repositářů i balíčků a i kdyý jsem instaloval věci s -branding-opensuse tak to bylo v pohodě. No problém mohl nastat když se přidal Factory repositář a z něj se pokusit udělat aktualizaci.

    Stabilní (ne Factory) Core a Extra odsud znamenalo, že půlka KDE se neaktualizovala kvůli brandingu. Když jsem chtěl branding odinstalovat, nastalo dependency hell.

    (2) no taky jsem potkal pár bugů, ale mašinu mi to neshodilo (akorát párkát padla plasma), ale to bylo v nějaké betě, když jsem si hrál s PCMCIA kartou v PCI adaptéru.

    Mám na mysli podivné chyby podobné tomu, když jsem se snažil někde nahodit Sabayon a LXDE mi při každém spuštění systému naběhlo se zcela odlišnou konfigurací (většinou rozbitou). Prostě podivnosti.

    Na druhou stranu mám s jistým softwarem prostě pech. Třeba GNOME 3 u mě nikdy pořádně nefungovalo. Nebo ta proklatá správa balíčků v openSuSE — je to jediná distribuce, ve které se mi stalo, že se systém naprosto zbořil, když během aktualizace vypadl proud.

    Jak je ta Chakra náročná na systémové prostředky vs. Suse atd.

    Z mé zkušenosti podstatně méně, co se týče paměti. Přesná čísla teď nedám. To ostatní je celkem irelevantní, je to vlastně stejný software.

    gtz avatar 12.6.2013 10:49 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    (1) to máš pravdu tam je branding celkem hodně provázaný a odinstalovat ho znamená hodně práce. Zkoušel jsem to dělat když jsem Suse instaloval přes síť a snažil jsem se Yastu vnutit, aby nebral branding .... no byla to pakárna, ale nakonec se zdařilo.

    (2) To byl problém LXDE, ne Suse. Suse to přejalo a chyba se dostala i do OBS. Bylo to hned na začátku 12.3, po aktualizaci je vše v pořádku. Tam tuším byla nějaká chyba v lxlauncheru.

    Nebo ta proklatá správa balíčků v openSuSE
    zypper a yast jsou myslím celkem hodně slušní, ale pokud děláš aktualizaci celého systému nebo jen aktualizaci systému přes jedno repo a v tu chvíli to padne tak hodně závisí kde to padne. Stalo se mi něco podobného na 12.2 když jsem dělal (zypper dup) a elektřina si blikla. No systém naběhl do init 3, tak jsem spustil zypper dup znovu a po restartu to bylo v pohodě.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Fluttershy, yay! avatar 12.6.2013 11:46 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    (2) To byl problém LXDE, ne Suse. Suse to přejalo a chyba se dostala i do OBS. Bylo to hned na začátku 12.3, po aktualizaci je vše v pořádku. Tam tuším byla nějaká chyba v lxlauncheru.

    Píšu o Sabayonu a mám pocit, že to nebylo v době začátku 12.3. Jenom ty chyby byly podobného charakteru.

    zypper a yast jsou myslím celkem hodně slušní

    Řekněme, že mi nevyhovují, ale to není podstatné, podstatné je, že se mi rozsypal systém, a to tak, že totálně. Několikrát se mi krom toho stalo, že během aktualizace padlo připojení — a IIRC v openSuSE se instaluje průběžné, ne "všechno stáhnu, pak instaluju".

    gtz avatar 12.6.2013 18:26 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    v 12.3 když děláš update nebo i nové věci přes zypper (zypper in) tak on si napřed všechno stáhne a potom instaluje od 1 do konce. Netuším zda GUI to má jinak, ale instaluji to především z zypperu ručně.

    Na to se dá i zvyknout, jen mne poslední dobou štve, že nové kernely jsou jak moloch které na sebe nabalují xx věcí. Poslední 3.7.10 problémy s IEEE1394, velké problémy s identifikací DVB (SDR-RTL) kdy identifikuje modul, ale již ho blbě zavede, že ladí jen spodní frekvence. KDEčka když pustíš v plné palbě na starém železe s < 2GB RAM tak je to hodně slabé. Když na tom konfigu najede akonadi tak už je mašina totálně zabitá...
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Fluttershy, yay! avatar 12.6.2013 21:19 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    KDEčka když pustíš v plné palbě na starém železe s < 2GB RAM tak je to hodně slabé. Když na tom konfigu najede akonadi tak už je mašina totálně zabitá...

    Stabilně mám zabráno do 1,5 GiB RAM, a to včetně rozežraného Firefoxu.

    gtz avatar 12.6.2013 21:50 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Nějak by to šlo to vím, největší problém vidím v tom akonadi. Dokud jsem použil standardní účet s jedním kalenářem tak to šlo, ale když jsem naimportoval pracovní věci tak akonadi bobtná a roste. Nakonec to asi dopadne tak, že to celé dám pryč a budu používat defaultně Evo.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Fluttershy, yay! avatar 12.6.2013 21:51 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Akonadi nevypínám. Poslední dobou ani Nepomuk.
    gtz avatar 12.6.2013 21:54 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Nepomuk a jeho indexování vypínám během instalace pro celou domovskou složku. Nepomuk u mne běží jen přes akonadi (na maily).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.6.2013 20:15 lertimir | skóre: 61 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    V čem je problém s Firewire? Mě funguje v pořádku. I když používám je jen na přenos videa z kamery.
    gtz avatar 15.6.2013 23:44 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    Nenačte správně vše jak má. Když připojím kameru do HDD-Boxu, který je připojen do komplu tak nenaidentifikuje ani kus. Když obě zařízení připojím na samostatný šlahoun tak to nějak jede. Ale jak jsem se na to díval je to případ od případu (staší modely nForce ano boha a přitom starší modely od Aceru v pohodě). Na Asusu kde jen jeden port identifikuje jen zařízení, které je zrovna připojené do portu, druhé ignoruje.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    20.11.2014 14:26 Jarda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Chakra Linux 2013-05 Benz
    chci se jen zeptat jak se so chakry instaluje nový program? mám ho prvně a vůbec se v tom nevyznám :D potřeubuju tam dát například adobe flash player :)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.