Na akci Made by Google 2026 (YouTube) bude oficiálně představena jedenáctá generace telefonů Pixel s novým čipem Google Tensor G6 a hodinky Pixel Watch 5.
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) se spolu s partnery z dalších zemí připojil ke společnému upozornění (Joint Cybersecurity Advisory) týkajícímu se probíhající kybernetické kampaně skupiny LAUNDRY BEAR zaměřené na uživatele e-mailové platformy Zimbra Collaboration Suite (ZCS) nejméně od července 2025. NÚKIB doporučuje organizacím využívajícím Zimbra Collaboration Suite neprodleně ověřit, zda
… více »Intel vydal 42 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20260811 mikrokódů pro své procesory.
Sny o designu GNOME Shellu, článek s náhledy a videi, představuje dlouhodobou vizi týmu GNOME pro vylepšení uživatelského rozhraní GNOME Shellu. Zatímco nedávné verze přinášely spíše drobné úpravy, designéři nyní plánují zásadnější změny.
Byla vydána nová verze 10.5 sady aplikací pro SSH komunikaci OpenSSH. Přináší řadu důležitých bezpečnostních oprav, vylepšení funkcí a oprav chyb. Nově vyžaduje podporu ECC (Elliptic Curve Cryptography) v libcrypto, včetně křivky NISTP521.
Byla vydána nová verze 10.6 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. S novými obrazy pro Orange Pi 4 Pro, Orange Pi Zero 3W a Odroid M1/M1S/M2. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Námořní drony používané elitními jednotkami britského královského námořnictva tajně posílaly údaje do Číny. Stroje vybavené čínskými komponenty měly být využívány pro vojenské operace na Blízkém východě. Kamery na dálkově řízených průzkumných člunech K3 Scout byly vybavené součástkami, které bez vědomí britského námořnictva odesílaly informace do spojeného zařízení v Číně. Britské námořní síly využívaly flotilu námořních dronů
… více »Alza.cz nabízí herní AlzaPC s předinstalovaným Linuxem (YouTube), konkrétně s linuxovou distribucí Bazzite (Wikipedie).
Squeak (Wikipedie), open source implementace programovacího jazyka a prostředí Smalltalk, byl vydán ve verzi 6.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
V Linuxu v KVM byla nalezena a v upstreamu již byla opravena kritická zranitelnost Zapscape aneb CVE-2026-64561. Root na hostovaném počítači (virtuální stroj) může obejít izolaci a získat plnou kontrolu nad hostitelským systémem (DoS útok nebo vzdálené spuštění kódu s právy roota). Na obou hlavních architekturách – Intel i AMD. Zranitelnost v Linuxu existovala 6 let (od července 2020 do července 2026).
Tohle není žádná propaganda ODS. Kdybys jsi mě znal, tak by se semnou mohl pobavit o osobních zkušenostech s policií. Několik útržků jsem napsal i na abc. Vyhledání bude náročné, tak ho po mě prosím nechtěj, případně si to najdi sám.
Prostě o policii a o Grossovi vím své. Stejně tak vím, jak Ráth zničil zdravotnictví, protože mám v rodině člověka co dělá v nemocnici, mně u nás ve fakultce nabízeli místo technika na radiologii a spousta kamarádů (třeba JIPky nebo z chirurgie) mi vyprávěla, co se v jejich nemocnici stalo po nástupu Rátha.
ODS sice volím, ale ani zdaleka nesouhlasím se vším, co dělá.
ale vím, že označení Grosstapo vymyslel někdo z čelních představitelů ODS
Pokud já vím, tak Grosstapo vymysleli sami policisté, kteří tak říkali příslušníkům inspekce. Teprve po čase to začali používat i opoziční politici. A to, že se PČR za osm let vlády ČSSD absolutně vymkla jakékoliv kontrole, to ti potvrdí každý, kdo do problému aspoň trochu vidí.
A ještě něco mírně off-topic k Noci dlouhých nožů. Na této události je výborně vidět, jak odlišný PR mají komunismus a nacismus. Noc dlouhých nožů zná skoro každý, i když se o historii jinak nezajímá, je to symbol vraždění. Ale když se podíváme blíže, tak zjistíme, že se jednalo o jedinou vnitrostranickou čistku nacistického režimu a že zabito bylo maximálně 200 lidí. Když to srovnáme se Stalinovými čistkami, tak se jedná o nezajímavou historku okresního formátu. Ale komunistické zločiny nikoho nezajímají, protože to vlastně bylo jen takové drobné klopýtnutí na jinak správné cestě.
Vidim, ze se na abclinuxu stahuji sami komici - JiK, koffr, trekker.dk, ... A ted dalsi do rady. Ale jak uz jsem rikal, srandy neni nikdy dost.
Skoda, ze jste podrobneji nerozepsal argumenty, na zaklade kterych to tak vehementne podporujete. Nepochybuji, ze to bychom se teprve poradne nasmali.
Mimochodem, jakožto řešení tohoto problému jsem navrhoval kategorizování zápisků na související a nesouvisející, z čehož by plynuly (minimálně) 2 RSS kanály, takže by jste sledoval jen zápisky, které patří na "kvalitní linuxový server". Jedna z reakcí na tento návrh to zněla:
Fascinuji mne vecne snahy furt ty blogy katerorizovat, nalepkovat, regulovat, ... co z toho mate? Co v tom vidite za prinos? Proc proste neprestat cist ty, ktere Vas nezajimaji? Proc si nevystacis s perexem, rss, individualnim blokovanim nepohodlnych autoru a chces nekomu narizovat a vnucovat zda a jak ma nalepkovat sve zaznamy?
... a zamítavě se tvářily 3/4 respondentů.
Jsem rád, že jsme minimálně 2, komu by se toto řešení líbilo. Nebo nejsme?
Třetí.
Čekám, kdy se v Diskusním fóru objeví první dotaz: "Prosím poraďte! Jdu letos poprvé k volbám a nevím..." 
Ale jo, jen kdyby to často nebyly jen stranický agitky.
, ze by u nas tou dobou byla. A buhvi jak je to s leky. Holt to uctuje pojistovne, ktera nevi, co ve skutecnosti delala, tak proc si nerict o nejakou tu stovku vic, ze? Bodejt by takovi lide nervali, kdyz jim chce nekdo pristrihnout kridla a zpruhlednit jejich podvodne financovani...
Tiskni
Sdílej: