Nájemný botnet Aisuru prolomil další "rekord". DDoS útok na Cloudflare dosáhl 29,7 Tbps. Aisuru je tvořený až čtyřmi miliony kompromitovaných zařízení.
Iced, tj. multiplatformní GUI knihovna pro Rust, byla vydána ve verzi 0.14.0.
FEX, tj. open source emulátor umožňující spouštět aplikace pro x86 a x86_64 na architektuře ARM64, byl vydán ve verzi 2512. Před pár dny FEX oslavil sedmé narozeniny. Hlavní vývojář FEXu Ryan Houdek v oznámení poděkoval společnosti Valve za podporu. Pierre-Loup Griffais z Valve, jeden z architektů stojících za SteamOS a Steam Deckem, v rozhovoru pro The Verge potvrdil, že FEX je od svého vzniku sponzorován společností Valve.
Byla vydána nová verze 2.24 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.
Společnost Proton AG stojící za Proton Mailem a dalšími službami přidala do svého portfolia online tabulky Proton Sheets v Proton Drive.
O víkendu (15:00 až 23:00) probíha EmacsConf 2025, tj. online konference vývojářů a uživatelů editoru GNU Emacs. Sledovat ji lze na stránkách konference. Záznamy budou k dispozici přímo z programu.
Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedia jedná s velkými technologickými firmami o uzavření dohod podobných té, kterou má s Googlem. Snaží se tak zpeněžit rostoucí závislost firem zabývajících se umělou inteligencí (AI) na svém obsahu. Firmy využívají volně dostupná data z Wikipedie k trénování jazykových modelů, což zvyšuje náklady, které musí nezisková organizace provozující Wikipedii sama nést. Automatické programy
… více »Evropská komise obvinila síť 𝕏 z porušení unijních pravidel, konkrétně nařízení Evropské unie o digitálních službách (DSA). Vyměřila jí za to pokutu 120 milionů eur (2,9 miliardy Kč). Pokuta je podle názoru amerického ministra zahraničí útokem zahraničních vlád na americký lid. K pokutě se vyjádřil i americký viceprezident: „EU by měla podporovat svobodu projevu, a ne útočit na americké společnosti kvůli nesmyslům“.
Společnost Jolla spustila kampaň na podporu svého nového telefonu Jolla Phone se Sailfish OS. Dodání je plánováno na první polovinu příštího roku. Pokud bude alespoň 2 000 zájemců. Záloha na telefon je 99 €. Cena telefonu v rámci kampaně je 499 €.
Netflix kupuje Warner Bros. včetně jejích filmových a televizních studií HBO Max a HBO. Za 72 miliard dolarů (asi 1,5 bilionu korun).
Snad jindy.
Ale anketa mi připomněla DrD... taky bych si zase po letech zahrál, ale tak snadné jako s cédéčkem to není :-(A hej, nešlo by to náhodou hrát tady? Někde v blogu. Já bych se i přidala. Na PJování moc nemám, ale hrát by mě určitě bavilo. A přes internet je i jednoduší se sejít. To bylo vždycky největším problémem, když jsem to hrála.
).
A hej, nešlo by to náhodou hrát tady? Někde v blogu.To mě tedy neláká. Tam nešlo ani tak to, co se ve hře odehrávalo, ale o samotné hraní (s kamarády, hrnkem svařáku...).
.
(a ani o moc jako takovou). Pouze existují věci, se kterými bych chtěl něco udělat, a nevím jak.
Krom toho, v mé situaci není pokora dost dobře možná - já totiž už vím, že jsem nula.
I kdyz nekdy si clovek fakt nemuze pomoct... vzpominam, jak jsem se pred par lety pravidelne dobre bavila tim, ze jsem se snazila soustredenym myslenim presvedcit prodavace v mekaci nebo KFC, aby mi vratili desetikorunu navic. Mela jsem uspesnost tak tricet procent... po nekolika mesicich, kdyz jsem sama sebe presvedcila, ze to fakt umim, jsem toho nechala.
Pekne je taky naucit se byt pruhlednym pro revizory v metru, ale to uz v mem okoli umi se slusnou uspesnosti kdekdo
Kazdopadne, nektere veci, ktere mas na svem seznamu, jsou sice zajimave, ale pro dusevni zdravi zatracene nebezpecne
vzpominam, jak jsem se pred par lety pravidelne dobre bavila tim, ze jsem se snazila soustredenym myslenim presvedcit prodavace v mekaci nebo KFC, aby mi vratili desetikorunu navic. Mela jsem uspesnost tak tricet procent...Stejným způsobem (a s podobnou úspěšností) jsem se na střední vyhýbal zkoušení.
Pak mi jednou došlo, že taková manipulace není fér a nechal jsem toho.
Ony jsou svým způsobem magií i různé způsoby "programování podvědomí", například autosugesce.Nakonec se ukaze, ze Pratchett vubec neni daleko od pravdy se svymi carodejnicemi na Zemeplose a ze vsechno je opravdu jenom hlavologie
. podsouvání/čtení myšlenek je jistě použitelnější...
), ale po nějaké době jsem si uvědomil, co to skutečně znamená a udělalo se mi nevolno...
Co bych potřeboval, by bylo něco velmi jednoduchého, jasně definovaného a prokazatelného - například kouzlo, které osvětlí prostor. Pokud bych něco takového našel, začal bych se zkoumáním, vše pečlivě zdokumentoval a vyrobil přesný grimoár s ověřenými údaji (možná první vědecky pojatý magický sborník na světě).No jo, jenže to je hrozně těžký.
Zatím jediný co na tom můžu zdokumentovat je že se točí když chci a kam chci, ale to je trochu málo.
Ono se ještě nepodařilo dostatečně prokázat, že telepatie, telekineze etc. fungují.To se skutečně nepodařilo. existují jen subjektivní svědectví lidí.
Tiskni
Sdílej: