abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 36
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 824 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    IT v kuchyni (sladkosti)

    26.1.2014 18:09 | Vsehochut | poslední úprava: 26.1.2014 18:30

    Čokoládová pěna, aneb co se stane, když pustíte ajťáka s vášní pro sladké do kuchyně (jen pro jistotu, jsou tam i titulky). Pokud se ptáte, proč je to anglicky, jde jen o dovršení vzoru, který začal češtinou, pokračoval francouzštinou (též s titulky) a končí angličtinou.        

    Hodnocení: 56 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.1.2014 22:34 24horas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Nevim jestli to tocis ty nebo nejakej tvuj kamos, ale tohle je tak strasne spatny, ze me nenapada jak to popsat.
    26.1.2014 22:59 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    říká anonymní troll. Mně se to taky nelíbí a přijde mi to trapné, ale když nedokážu nabídnout kvalitní zpětnou vazbu, tak aspoň neodepisuju.
    27.1.2014 18:06 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    S tim souhlasim, vcetne toho, ze se to rozhodne nebude libit vsem, a ze spouste lidi to prijde trapne (mne by asi taky prislo, za stejnych vychozich podminek).
    AsciiWolf avatar 26.1.2014 23:03 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    -1
    27.1.2014 09:33 24horas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    +110
    27.1.2014 18:04 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Pripravit na foru nekoho o slova, wow, az takovou silu jsem necekal.
    27.1.2014 00:11 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Ale zas tak trapný to není. Je to sice trochu moc žánrový, ale má to jistý potenciál.
    27.1.2014 18:08 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    V jakem ohledu moc zanrove? Resp. v jakem zanru?
    27.1.2014 23:38 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Na youbute odjakživa poslouchám jen hudbu a přesto mi přijde takhle forma neskutečně provařená. Nějak nenacházím ta pravá slova, kterými bych to popsal.

    Všechno je na videu ukázáno se snaží vytvořit dojem čistoty, jasnosti, laboratornosti. Myšlenka převzatá, ale nezbytná. Problém je, že všechny způsoby, jakými je toho dosaženo jsou hrozně neoriginální. Velká bílá stěna pouze s jednoduchými hodinami, dominující barva je bílá, preferovaná barva pro větší předměty je černá/tmavě šedá, zásadním prvkem je nízká, leč ustálená koncentrace malých výrazně jednobarevných předmětů. Samá nuda, už při prvním záběru poznám (z bílé stěny s hodinami a týpkovo ohozu), jak bude vypadat kuchyně.

    Rychlé střihy, občasné fórky s grafikou, práce s kamerou. Myšlenka dobrá, ale provedení je opět neoriginální a pekelně předvídatelné. Vidím jednu scénu a už mě nudí druhá scéna, která tam sice ještě není, ale vím na beton, že v mžiku přijde. Video se tváří, že tam o všechny tyhle vychytávky nejde, ale že jde o jakýsi efektivní způsob exprese hlavní myšlenky. Pozitivum je, že se mu skutečně daří o tom diváka přesvědšit. Negativum je, že i když je divák přesvědčen, že sleduje recept, tak ve skutečnosti sleduje ony různé triky a ty ho nudí.

    Doporučoval bych, aby se autoři v dalším videu pokusili vynalézt metodu, která skutečně umožní divákovi efektivně sledovat recept (tedy upoutání pozornosti diváka na důležité a zajímavé části receptu). Postprocess efekty bych omezil pouze na ty nejpraktičtější (loading screen neplní funkci, kterou se snaží plnit). Prostředí je vpodstatě dobré, jen bych odstranil ty nejprofláknutější prvky, jako jsou hodiny a propisky v náprsní kapse. Spíše bych použil předměty, které vědomě částečně naruší (nebo parodují) budovaný výraz prostředí (světlost, laboratornost). Minimálně nějaká kytka by byla hodně kompromisní (působí lidštěji a přitom vpodstatě nenarušuje zamýšlený dojem), ale nebál bych se i něčeho výraznějšího.
    27.1.2014 23:45 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Jo a taky ta hudba mě neskutečně ubíjí. Mám chuť urvat si uši. Hlavně ten začátek a konec je neskutečně dotěrný kýč. (předpokládám, že kritiku té hudby si nebudeš brát tolik osobně, takže jsem se s dovolením nebál použít silnější výrazy)
    28.1.2014 20:01 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Mel to byt nejaky ne extra vyrazny podkres, aby moc neodvadel pozornost od obsahu :), chapu, ze ten styl nesedne kazdemu a neberu si to osobne, muj hudebni vkus je prinejmensim podivny.
    28.1.2014 19:58 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Diky za feedback :). Ta forma opravdu provarena je, jen jsem si nemyslel, ze ve videich o vareni, proto jsem se nebal ji pouzit. Je to dano vyvojem, kdy tohle je treti a kdyz kazde vypada jinak, tohle byla posledni nepouzita forma, ktera me napadla. Tady je zajimave, jak spousta veci byla dana tim, co jsme meli k dispozici, nikoliv nejakym umeleckym zamerem (ve kterem zadna hloubka nebyla, umysl byl proste udelat video o vareni nejak netypicky). A mozna je to take tim, ze ja jsem minimalista a takhle ta kuchyn proste vypada, zdi mam bile a barevne predmety v podstate zadne :). V porovnani s temi dalsimi dily by to pak melo vyznit jinak (protoze kuchyne je stale stejna a meni se zbytek). Ono tam o ne ale opravdu nejde, je to zase snaha o ozvlastneni, byt za pouziti technik, ktere jsou videni na spouste jinych mist (treba hodiny jsem videl kdysi davno v Simpsnech, kde takhle sestrihali falesne Homerovo doznani). Dalsi video v nejblizsi dobe nebude, mimo jine proto, ze uz jsme si vyzkouseli vse, co jsme chteli a nez riskovat stereotyp, radeji se na to vykaslu uplne. Loading screen ma pusobit jako oddelovac sekci/casu/mist. Tedy diky za podnety, ale pokud budeme jeste nekdy neco tocit, bude to snaha nikoliv o evoluci stavajiciho, ale zase o test neceho jineho.
    27.1.2014 00:15 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Sorry 4 bad englando pls no copy pasterino
    27.1.2014 18:07 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    "Nerozumim reci tveho kmene" by taky stacilo ;).
    27.1.2014 09:57 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Proč nejíst čekuládu tak, jak je a místo toho vyrábět jakousi blču...?
    Max avatar 27.1.2014 11:03 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Proč nejíst vše v naturální podobě? : koloběh hovna v přírodě
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    27.1.2014 18:10 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Tak za me: je toho vic a chut te cokolady si to uchova (jde poznat z jake cokolady je to delane), plus je to jemnejsi nez kosticky cokolady a dle predchoziho to (opet u me) vydrzi o neco dele, nez nacnuta tabulka cokolady.
    PepaSFI avatar 28.1.2014 17:51 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    já bych to měl obráceně. Čokoládu mám rád ale nesežeru jí moc najednou. Ulomím si kousek nebo dva denně. Včera jsem sněd poslední kousek z 80% který jsem si koupil dvě dávky někdy před vánocema. Ale kdybych si udělal tenhle míšuňk tak to asi zdlábím najednou. Video řek bych hezký, bavilo mě to a hlavně to dávalo smysl. Jo jistě, je to trošku amatérský, profesionál by víc rozhazoval rukama, ukazoval by na kameru značku kastrólu a doporučil by místo čokolády kečup nebo sojovku.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    28.1.2014 20:05 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    Tak to ja mam na cokoladu extremne korozivni ucinky a obvykle se podivuji nad tim, proc delaji neco tak zbytecneho, jako znovuuzaviratelny obal. Tohle ma pak ze 100 g cokolady asi 450 g a to nedam v kuse ani ja :). Jsem rad, ze vybudilo pozitivni emoce :). Ano, jsem amater, melo by byt amaterske.
    bertone avatar 27.1.2014 13:13 bertone | blog: Bertone | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    diky, variť to nebudem, ale bavil som sa dobre
    27.1.2014 18:11 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
    V tom pripade to splnilo svuj ucel :), jsem rad, ze se libilo.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.