abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 726 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    Petr Bravenec avatar 19.4.2012 20:39 Petr Bravenec | skóre: 43 | blog: Bravenec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Díky za bod 8. Tohle jsem neznal :-)
    Petr Bravenec - Hobrasoft s.r.o.
    19.4.2012 20:48 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Nastavení skrývání ikon v systray je mnohem mocnější. (resp. narozdíl od kde3 je použitelné)
    dovolil bych si nesouhlasit - IMHO je to těžce nepoužitelné ... mnoho vody uběhlo, a stále ještě to neumí skrývání úplně vypnout; ba co více, ve F17 se mi začly schovávat ikony, o kterých jsem přesvědčen, že jsem jim již vysvětloval, že mají být vždy viditelné

    ... a největší vopruz na toto téma je, že to jde nastavit jen u ikon aktuálně zobrazených, takže když se mi něco nacpe do traye jednou za uherskej rok, a pak to třeba za pět minut zmizí, tak prakticky nemám šanci odchytit ten správný okamžik, abych si to nastavil, abych to v trayi viděl
    Centrální "oznamování" je trochu zmatečně prezentované,
    to je eufemismus na kvadrát
    ale zůstává přehledné pokud se stane víc věcí najednou.
    když mi tam nějaká blbina sype jednu hlášku za druhou, tak prostě nemám šanci odchytit, co mě opravdu zajímá - a odklikávat potom miliony zpráv jen abych se dostal kam potřebuju je na palici

    zejména hlášení takového kteatime se velmi dobře přehlédne - pravda, tam si mohu nechat vyhodit extra dialog, ale to zase taky nechci ... v KDE3 jsem s kteatime neměl problém, že by mi hlášení v trayi uteklo :-/
    Část té zmatečnosti pochází z toho, že "oznamování" se stará i o kopírovací dialog.
    +1 (ohledně eufemismu "zmatečnosti" viz výše) - úplně ideální je, když mi tam běží progressbar, že Konqueror otvírá stránku, co jsem mu zadal otevřít, oujé ... to mě teda fakt hodně zajímá, obzvlášť když ještě běží progressbar v samotném konqueroru
    Umí to totiž seřadit operace nad jedním filesystémem pěkně do fronty a provést jednu po druhé.
    hm, tohle ovšem není feature oznamovátka samotného, že, takže jakápak jeho killer-feature oznamování?
    Widget na připojování/odpojování je proti media:// kioslave úplně zázračný. Jinak řečeno jsou s ním problémy asi tak často jako s media:// nebyly.
    a ta "zázračnost" a "neproblémy" má spočívat například v tom, že si teď Dolphin neumí všimnout, když prostřednictvím toho něco připojím?
    Nezvykl jsem si na nové menu, a možná nikdy nezvyknu… … a možná taky jo.
    no, já ne

    výběr aplikací je naprosto otřesný, člověk aby se uklikal a uroloval než něco najde, a běda, jestli náhodou zajede kurzorem kousíček vedle, vše znova

    podotýkám, že mluvím jen o menu aplikací - vyhledávání je mi na hovno, když vím, jak se něco jmenuje, tak jdu přes krunner, proč bych v tom případě lezl do nějakého menu (a když nevím, jak se to jmenuje, tak přes vyhledávání stejně hovno najdu, protože si netipnu klíčový slovo, který se nějakej zhulenec rozhodl pro tu věc zrovna použít ...)
    Takže až se pulseaudio odebere do křemíkového nebe za esd a arts
    už aby to bylo ...
    daly by se čtyřky prohlásit za úspěch na všech frontách.
    jak pro koho ... mě třeba "tak trošku" sere, že už absolutně nepočítají s nějakými pracovními plochami, 4.8.2 v aktuální Fedoře 17 šla dokonce tak daleko, že nejenže má v defaultu jen jednu plochu (bývaly čtyři ...), ale po přidání ploch dokonce ani nefunguje klasické přepínání Ctrl+Fx, a tyto klávesové zkratky jsou zasrány nějakými efektovými debilitami

    p.s. podotýkám, že s konceptem "aktivit" jsem obeznámen(*), a aktivity klasickou práci s více plochama prostě nenahrazují, ani nepřekonávají, je to něco "trochu" jiného (asi jako tvrdit, že rohlíky jsou přežitek, že chleba je přece lepší, a co si stěžuju, že za určitých okolností bych radši rohlíky, vždyť chleba je přece taky pečivo, tak na co bych ty rohlíky měl chtít ...)

    (*) thx to Řezza, bez jeho praktické demonstrace, spoléhaje pouze na "intuitivní" rozhraní v defaultní konfiguraci, bych to považoval za největší pitomost od vynálezu hranatýho kola
    rADOn avatar 20.4.2012 17:35 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    když mi tam nějaká blbina sype jednu hlášku za druhou, tak prostě nemám šanci odchytit, co mě opravdu zajímá - a odklikávat potom miliony zpráv jen abych se dostal kam potřebuju je na palici
    …zatímco v trojkách by z toho byl milion překrývajících se okýnek ze kterých bylo vidět jen to vrchní. Mě se ten zmatek taky moc nelíbí, ale nějak mi uniká v čem byly trojky lepší. Nastavovat ručně každé aplikaci notifikace na jiné místo na ploše za lepší nepovažuji. BTW s tím odklikáváním nemáš pravdu – notifikace od různých programů mají záložky. Když mě během kopírování začne kopete spamovat změnami statusů, prostě přepnu na záložku s kopírováním a spam je odfiltrován.
    a ta "zázračnost" a "neproblémy" má spočívat například v tom, že si teď Dolphin neumí všimnout, když prostřednictvím toho něco připojím?
    Ta zázračnost spočívá v tom že to umí namountovat disk, něco z něj zkopírovat a zase ho odmountovat. A můj dolphin si toho všímá. A i kdyby si nevšímal, proti trojkám by to pořád bylo zlepšení o milion procent. Ba dokonce i kdyby nic z toho nefungovalo, pořád by se dalo považovat za zlepšení aspoň to že nemusím před každým unmountem zabíjet media kisolave.
    výběr aplikací je naprosto otřesný, člověk aby se uklikal a uroloval než něco najde, a běda, jestli náhodou zajede kurzorem kousíček vedle, vše znova
    Aplikace jsou roztříděné stejně jako v trojkách. Jinak by přece nefungovalo ani klasické menu. Pokud ti je tvoje distro přerovnává, pláčeš na špatném hrobě. Přepínání tabů jde nastavit na kliknutí.
    mě třeba "tak trošku" sere, že už absolutně nepočítají s nějakými pracovními plochami
    Takže mých pět pracovních ploch je jen sen? Ty jsi človíčku nejen nikdy neviděl zblízka trojky, ale dokonce ani čtyřky. A když už, tak v podobě pomrvený nějakým shitáckým distrem.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    20.4.2012 21:40 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Takže mých pět pracovních ploch je jen sen? Ty jsi človíčku nejen nikdy neviděl zblízka trojky, ale dokonce ani čtyřky.
    jdi do prdele a nevracej se dřív, než se aspoň naučíš číst, když už nic jinýho
    gtz avatar 20.4.2012 21:45 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Ty jsi človíčku nejen nikdy neviděl zblízka trojky, ale dokonce ani čtyřky.
    No já jsem viděl i držel v rukou jak trojky tak i přírodní šestky. :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    19.4.2012 23:08 Neel | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    re Phonon: Proč vlastně nevyužili již existujcí gstreamer? Chápu to správně, že gstreamer je mezivrstva a phonon je další mezivrstva?
    20.4.2012 01:29 mrv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    jo no, ale pak by si zas lidi stezovali, ze kde vyzaduji gstreamer a tedy krom qt potrebuji i gtk. navic zalezi na tom? kdyby nebyl phonon, tak by si stejne aspon cast te "mezivrstvy" museli aplikace implementovat a musely by to delat kazda zvlast (mozna ne, nejsem expert)

    celkove mi prijde tenhle pristup: cim min mezivrstev, tim vic adidas dost debilni...jasne, nikdo nema rad bloated veci, ale obecne min mezivrstev neznamena lepsi vysledek
    20.4.2012 10:54 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    jo no, ale pak by si zas lidi stezovali, ze kde vyzaduji gstreamer a tedy krom qt potrebuji i gtk.
    to i tak ... takže ...???
    # yum remove gstreamer
    Zavedené moduly: auto-update-debuginfo, langpacks, presto, refresh-packagekit
    Řešení závislostí...
    --> Kontrola transakce spuštěna
    ---> Balíček gstreamer.i686 0:0.10.35-1.fc16 bude smazán
    --> Zpracování závislostí: libgstbase-0.10.so.0 pro balíček: wine-core-1.5.1-1.fc16.i686
    
    ...
    
    ---> Balíček stellarium.x86_64 0:0.11.2-1.fc16 bude smazán
    ---> Balíček supertuxkart.x86_64 0:0.7-2.fc15 bude smazán
    --> Zpracování závislostí: supertuxkart = 0.7 pro balíček: supertuxkart-data-0.7-2.fc15.noarch
    --> Kontrola transakce spuštěna
    ---> Balíček supertuxkart-data.noarch 0:0.7-2.fc15 bude smazán
    --> Řešení závislostí dokončeno
    
    Závislosti vyřešeny.
    
    =======================================================================================================================================================================
     Package                                        Arch                Verze                                    Repozitář                                            Vel.
    =======================================================================================================================================================================
    Odstraňuje se:
     gstreamer                                      i686                0.10.35-1.fc16                           @fedora                                             3.2 M
     gstreamer                                      x86_64              0.10.35-1.fc16                           @fedora                                             3.1 M
    Odstranění kvůli závislostem:
     PackageKit-gstreamer-plugin                    x86_64              0.6.22-1.fc16                            @updates                                             14 k
     PyQt4                                          x86_64              4.8.6-1.fc16                             @updates                                             14 M
     abrt-desktop                                   x86_64              2.0.7-2.fc16                             @updates-testing                                    0.0  
     abrt-gui                                       x86_64              2.0.7-2.fc16                             @updates-testing                                    226 k
     amarok-utils                                   x86_64              2.5.0-8.fc16                             @kde-testing                                        334 k
     apper                                          x86_64              0.7.1-1.fc16                             @updates                                            3.7 M
     ark                                            x86_64              4.8.2-1.fc16                             @kde-testing                                        478 k
     ark-libs                                       x86_64              4.8.2-1.fc16                             @kde-testing                                        545 k
     arora                                          x86_64              0.11.0-3.fc16                            @updates-testing                                    3.9 M
    
    ...
    
     kde-baseapps                                   x86_64              4.8.2-2.fc16                             @kde-testing                                        9.3 M
    
    ...
    
     zenity                                         x86_64              3.2.0-1.fc16                             @fedora                                             4.7 M
    
    Shrnutí transakce
    =======================================================================================================================================================================
    Remove  2 Packages (+309 Dependent packages)
    
    Nainstalovaná velikost: 2.0 G
    V pořádku [a/N]:
    pavlix avatar 20.4.2012 12:04 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    jo no, ale pak by si zas lidi stezovali, ze kde vyzaduji gstreamer a tedy krom qt potrebuji i gtk.
    K čemu by gstreamer potřeboval GTK?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    21.4.2012 11:45 Neel | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    celkove mi prijde tenhle pristup: cim min mezivrstev, tim vic adidas dost debilni...jasne, nikdo nema rad bloated veci, ale obecne min mezivrstev neznamena lepsi vysledek
    Problém, že je phonon další mezivrstva mě příliš nepálí, ale vadí mi, protože to nefunguje. Dřív jsem používal aplikaci, která využívala phonon, ale postupem času se phonon prostě rozpadl a v dané aplikaci si už video nepřehraji. Dodám, že daná aplikace není KDE aplikace a KDE neprovozuji.
    rADOn avatar 20.4.2012 11:36 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    gstreamer právě teď používám jako backend pro phonon. Předtím to bylo xine a ještě tu mám vlc, PA jsem nekompiloval. Nakolik tomu rozumím, phonon je velice tenká vrstva, v podstatě jen způsob jak všem kdečkovým aplikacím říci co mají používat a dodat k tomu společné nastavení.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Bedňa avatar 20.4.2012 08:26 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Už to vôbec nepadá, alebo občas áno? Páč u Gnome si za roky ani nepamätám či mi to vôbec niekedy spadlo. Po prihlásení ti zožere koľko pamäte? Rád by som sa po rokoch vrátil ku KDE, ale stabilita je pre mňa No1.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    rADOn avatar 20.4.2012 18:20 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Stabilita plochy afaik závisí na plasmidech – celé to běží v jednom procesu. Moje plocha drží jako skála. Jediné pády co poslední dobou pamatuju byly při změně monitorů, ale s tím měly i trojky potíže takže si nestěžuju. KWin je trochu jiná kategorie, ale když vypneš efekty je to starý dobrý stabilní kwin. Se zapnutou akcelerací to bylo dost blbý na intelkách v době kdy kernel migroval na GEM. Co jsem měl možnost porovnat, stabilita akcelerace je u compizu / kwinu / unity podobná (gnome3 jsem v ruce ještě neměl). Rozdíl je spíš v tom že když jdou věci do kopru, unity se šprajcne a zablokuje celou plochu, compiz upadne a kwin se restartuje a jede dál. Dokonce je tak chytrej že když nestíhá renderovat efekty, tak akceleraci sám vypne.

    Počítání sežraný paměti je blbost na kvadrát kterou teď nemám čas po miliontý vysvětlovat. Pro moje účely stačí že plasma přestala leakovat jako divá, cca od 4.5 je největší žrout na mé mašině zase java jako bývala vždycky, takže normálka :-) BTW nejhorší leak jsem nakonec nenašel v plasmě ale v jednom šetřiči z xscreensavers (euphoria).
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Bedňa avatar 22.4.2012 02:46 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Dík, dám KDE zas šancu.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    pavlix avatar 20.4.2012 09:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    napadlo podívat se na jeden starší zápisek v bloku kde jsem svoje největší trable s čtyřkami
    Asi je ráno, ale na tohle jsem zareagoval tak, že jsem se rychle podíval, čí zápisek to je :).

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    20.4.2012 10:14 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Phonon a spol.
    Jo, phonon je strašně bezvadný, to je tak namakané, že všechny přehrávače, které se to pokoušely používat k něčemu jinému něž "přehraj mp3", to vzdaly. Úplně zbytečný, nefunkční krám.

    Sračkonádí a sémantický desktop jsou nefunkční, strigi = memory leak... Většina uživatelů navíc pochopila, že koncept je sice hezký, ale reálný přínos je pochybný.

    Takže z celého KDE4 zbyly omalovánky. Podle mě je KDE4 největší fail za posledních 10 let, co sleduju OSS.
    gtz avatar 20.4.2012 14:27 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Nějak jsou z toho jen a jen omalovánky a štěstí je tu máme XFCE :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    20.4.2012 16:16 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    btw, někdo nějaké aktuální zkušenosti s Razor-Qt?

    nějací dobrovolníci na to dostat Razor-Qt do Fedory? ;-)
    20.4.2012 19:13 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    20.4.2012 21:44 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    ještě jednou: nějací dobrovolníci na to dostat Razor-Qt do Fedory?
    21.4.2012 13:03 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Jsou tam i repa pro Fedoru 15 a 16.
    22.4.2012 18:19 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    tak já to zkusím do třetice ... nějací dobrovolníci na to dostat Razor-Qt do Fedory?
    pavlix avatar 22.4.2012 20:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Vezmu-li v úvahu, že máš k dispozici repozitář s balíčky pro Fedoru, tak máš většinu práce hotovou a můžeš se tím dobrovolníkem vcelku bez problémů stát ty sám.

    Ale pointu samozřejmě chápu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.4.2012 23:59 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    vezmu-li v úvahu, že bys o těch procesech měl něco vědět ... tak nechápu, jak jsi takovou kravinu mohl napsat

    ze zvědavosti jsem mrknul do zdrojáků, a opět se mi jen potvrdilo (a nikoli tím, že by to byla "vyjímka potvrzující pravidlo"), že balíčky z OBS jsou kupka hnoje(*) - lepší zahodit a napsat znovu, nežli snažit se spravit ... jinými slovy, kdyby člověk chtěl existenci toho repozitáře využít, práci si přidělá, a ne že jí má většinu hotovou

    (*) pozn. pro outlocitné, toto hodnocení se vztahuje pouze na použitelnost pro začlenění do Fedory a nevypovídá nic o kvalitě ve vztahu k jiným distrům, resp. o kvalitě všeobecně ... nicméně ... ty Packaging Guidelines si Fedoristi nevymysleli jen tak z nudy, a věci jako natvrdo zadrátovaný /usr/lib místo makra závislýho na architektuře jsou opravdu prasárna
    pavlix avatar 23.4.2012 00:03 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    vezmu-li v úvahu, že bys o těch procesech měl něco vědět ... tak nechápu, jak jsi takovou kravinu mohl napsat
    Rád se nechám poučit. Tedy pokud je o čem.
    ty Packaging Guidelines si Fedoristi nevymysleli jen tak z nudy, a věci jako natvrdo zadrátovaný /usr/lib místo makra závislýho na architektuře jsou opravdu prasárna
    Kolik minut práce ti zabere toto opravit?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.4.2012 16:43 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Rád se nechám poučit. Tedy pokud je o čem.
    hm, tak pokud nevíš nic, tak se začni poučovat zde
    ty Packaging Guidelines si Fedoristi nevymysleli jen tak z nudy, a věci jako natvrdo zadrátovaný /usr/lib místo makra závislýho na architektuře jsou opravdu prasárna
    Kolik minut práce ti zabere toto opravit?
    konkrétně tuto jednu věc? - no, pokud v tom není nějaký zádrhel, tak nejspíš maximálně deset plus jak dlouho se to buildí

    opravit celý balíček? - nevím, nicméně když jsem posledně dělal review, tak to sežralo několik hodin
    pavlix avatar 23.4.2012 17:45 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    hm, tak pokud nevíš nic, tak se začni poučovat zde
    Trochu jsem očekával, že dokážeš zdůvodnit svou kritiku. Ale zřejmě jen plácáš do větru, že.
    konkrétně tuto jednu věc? - no, pokud v tom není nějaký zádrhel, tak nejspíš maximálně deset plus jak dlouho se to buildí
    To skoro jako by potvrzovalo, co jsem psal.
    opravit celý balíček? - nevím, nicméně když jsem posledně dělal review, tak to sežralo několik hodin
    Takže se dá očekávat časová dotace někde mezi desítkami minut a několika málo hodinami?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.4.2012 19:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    hm, tak pokud nevíš nic, tak se začni poučovat zde
    Trochu jsem očekával, že dokážeš zdůvodnit svou kritiku. Ale zřejmě jen plácáš do větru, že.
    no, asi mi budeš muset vysvětlit, co konkrétně chceš zdůvodnit ...

    já jsem rozporoval tvé tvrzení, že existence nějakého rpm balíčku, který náhodou jde nainstalovat na nějakou verzi Fedory, by znamenala, že je většina práce potřebné k začlenění onoho software do Fedory hotova

    a na vysvětlení, proč tomu tak není, mě opravdu nenapadá lepší věc nežli oficiální popis, jak balíček do Fedory dostat
    konkrétně tuto jednu věc? - no, pokud v tom není nějaký zádrhel, tak nejspíš maximálně deset plus jak dlouho se to buildí
    To skoro jako by potvrzovalo, co jsem psal.
    jsi si jist, že jsi to psal, a ne že sis myslel, že to píšeš? - já v tomto threadu nevidím nic, co by touto odpovědí mělo být potvrzeno ...
    opravit celý balíček? - nevím, nicméně když jsem posledně dělal review, tak to sežralo několik hodin
    Takže se dá očekávat časová dotace někde mezi desítkami minut a několika málo hodinami?
    na co, na "dostat Razor-Qt do Fedory"? - nikoliv
    pavlix avatar 23.4.2012 21:05 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    já jsem rozporoval tvé tvrzení, že existence nějakého rpm balíčku, který náhodou jde nainstalovat na nějakou verzi Fedory, by znamenala, že je většina práce potřebné k začlenění onoho software do Fedory hotova
    Mé tvrzení? To asi těžko.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.4.2012 22:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    ok, nějaké jiné návrhy, co jsi v kontextu threadu myslel slovy "Vezmu-li v úvahu, že máš k dispozici repozitář s balíčky pro Fedoru, tak máš většinu práce hotovou", a nějaký důkaz, čím je to s nimi v rozporu?
    pavlix avatar 23.4.2012 23:00 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom vrací úder
    Žádný rozpor nevidím.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.