abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:11 | Upozornění

    V neděli 30. června skončí (EOL) podpora CentOS Linux 7.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    dnes 10:44 | Zajímavý článek

    David Tschumperlé a Garry Osgood v obšírném článku se spoustou náhledů shrnují vývoj multiplatformního svobodného frameworku pro zpracování obrazu G'MIC (GREYC's Magic for Image Computing, Wikipedie) za poslední rok.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | IT novinky

    Andrew S. Tanenbaum byl oceněn 2023 ACM Software System Award (Wikipedie) za operační systém MINIX.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 10:22 | Komunita

    Celkový počet stažení aplikací z Flathubu překročil 2 miliardy. Aktuální Statistiky Flathubu: Celkový počet stažení 2 002 793 783. Celkem desktopových aplikací 2 636.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    21.6. 23:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 4.8.0 programu na úpravu digitálních fotografií darktable (Wikipedie).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.6. 23:11 | Zajímavý článek

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 142 (pdf) a HackSpace 79 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.6. 18:22 | Nová verze

    Qtractor (Wikipedie) dospěl do verze 1.0.0. Jedná se o Audio/MIDI vícestopý sekvencer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.6. 14:33 | Nová verze

    Byl vydán svobodný kancelářský balík OnlyOffice Docs 8.1. Vedle četných oprav přináší několik funkcí včetně podpory editace textu v PDF a vytváření formulářů v PDF.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 50
    21.6. 12:33 | Zajímavý článek

    Daniel Stenberg, autor nástroje curl, z databáze SteamDB zjistil, že aktuálně 22 734 her na Steamu používá curl.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    20.6. 19:55 | IT novinky

    Společnost Anthropic vydala Claude 3.5 Sonnet, tj. novou verzi své umělé inteligence Claude (Wikipedie). Videoukázky na YouTube. S Claude 3, stejně jak s GPT-3.5, Llama 3 a Mixtral, si lze pokecat bez přihlašování na DuckDuckGo AI Chat.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution)

    11.8.2007 10:37 | Přečteno: 1437× | Výběrový blog

    Motivací je snaha o synchronizaci kontaktů mezi telefonem Sony Ericsson K300i a počítačem (HP nx6110) s GNU/Linuxem (Ubuntu 7.04). Pro synchronizaci slouží program MultiSync (který již není dále vyvíjen a nahradí jej v budoucnu OpenSync). Synchronizace se zdařila pouze částečně.

    Protože uvedený postup není zcela bezpečný, zazálohujeme všechna důležitá data z PC i telefonu. Mějme telefon bez kontaktů (provedl jsem Master Reset). A mějme Evolution s kontakty. Propojíme telefon a počítač datovým kabelem.

    Nainstalujeme MultiSync, nástroje a pluginy.

    mermar@gati:~$ sudo apt-get install multisync libmultisync-plugin-all multisync-tools

    Spustíme program multisync.

    mermar@gati:~$ multisync

    nebo Obrázek 1, Obrázek 2

    Vytvoříme nový synchronizační pár (stiskem tlačítka new). Obrázek 3

    Změníme volby pro Evolution plugin. Obrázek 4

    Nastavíme překlad znakové sady na utf-7. Obrázek 5

    Změníme volby pro IrMC plugin. Obrázek 6

    Vybereme náš synchronizační pár a stiskneme tlačítko Sync (někdy je potřeba stisknout jej vícekrát aby to fungovalo). Obrázek 7

    Do telefonu by se měly nahrát kontakty. Počet synchronizovaných položek, které jsou vypisovány v logu je (asi) počet telefonních čísel, emailů, webových adres ze všech kontaktů dohromady které byly přeneseny. Nejedná se tedy o počet kontaktů, jak je chápe Evolution.

    Kontakty s fotografií se synchronizují chybně. Do telefonu se nahraje jen jméno, fotografie a poznámka, žádná čísla, žádné další údaje.

    Pokud v telefonu telefonní číslo dopíši, nebo edituji nějaký kontakt a poté synchronizuji, v adresáři Evolution se stanou hrozné věci. Údaje kontaktu se dostanou na úroveň v telefonu mimo fotografie - to znamená, že se smaže vše krom jména, čísla zadaného v telefonu a poznámky - tedy de facto o tento kontakt přijdete.

    Synchronizace selže (tak, že se do telefonu nahraje pouze část, nebo žádná data) odhadem v 70% pokusů.

    Pokud synchronizace úspěšně proběhne, aniž by se cokoliv nahrálo do telefonu a v logu MultiSync je hláška: Wed Aug 1 13:31:21 2007 Connection OK; no new changes reported. Je potřeba smazat soubory ~/.evolution/addressbook/local/system/msyncid*.changes.db Tato situace může nastat, pokud selže synchronizace, data se do telefonu nedostanou, ale MultiSync si myslí, že je synchronizováno a data nepřenáší. Nicméně s tímto krokem buďte opatrní.

    Některé kontaky mohou být uloženy na SIM kartě, některé v paměti telefonu. Ukládat kontakty pouze do paměti telefonu není praktické, protože pokud se vybije baterie, nebo telefon porouchá a my vložíme naší SIM kartu do jiného telefonu, budeme bez kontaktů. Snaha o zajištění, aby v telefonu byla stejná data jako na SIM kartě nastavením Phonebook → Options → Advanced → Auto save on SIM → On je marná, synchronizace nevyvolá autosave. V telefonu je funkce Copy to SIM, která okopíruje kontakty z paměti telefonu na SIM kartu, nicméně přepíše všechna data na SIM kartě a se jmény napáchá neskutečné věci (jména nesmyslně krátí, udělá několik stejných jmen, atd.), takže tato funkce je nepoužitelná. Pokud přepnete defaultní seznam na SIM kartu, synchronizace stejně uloží data pouze do paměti telefonu.

    Synchronizovat kalendář, úkoly a poznámky jsem se ani nesnažil.

    Synchronizace přes infračervený port funguje velmi podobně. Vytvoříme nový synchronizační pár přesně podle předchozího návodu. Pouze v Options... druhého pluginu nastavíme Connection type: místo na Cable na IR. Zprovozníme IrDA (viz zápis do blogu o IrDA). Stiskneme Search for units... Obrázek 8

    Vybereme a potvrdíme IrDA device. Obrázek 9

    Výsledky synchronizace přes IrDA jsou tytéž jako přes kabel.

    Pokud bych měl doporučit postup, pak by byl tento. Ručně udržovat aktuální adresář (bohužel bez fotografií) v programu Evolution. Smazat soubor ~/.evolution/addressbook/local/system/msyncid*.changes.db . Smazat všechny kontakty v telefonu. Provést jednorázové nahrání kontaktů do telefonu. Pár důležitých čísel si ručně přepsat na SIM. Loop.

    Trochu jsem se snažil i o OpenSync, ale neúspěšně. Automatické synchronizace se vlastně nepodařilo dosáhnou. Funkční je jen postup, jak dostat kontakty z Evolution do telefonu.

    MultiSync
    OpenSync
    Blog Práce s K300i přes IrDA i kabel (gammu, wammu)
    Blog OBEX a K300i přes IrDA i kabel
    Blog IrDA port (USB dongles)

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 1 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 2 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 3 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 4 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 5 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 6 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 7 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 8 Multisync, (ne)synchronizace dat mezi K300i a PC (Evolution), obrázek 9

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.