abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 747 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    Max avatar 8.9.2022 00:16 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    Známý také málem zemřel. Měl dost štěstí v neštěstí. Přes padesát, celý život žádný problém, týden ho bolela noha (skoro jako natažený sval, ale horší a zhoršovalo se to), tak se rozhodl, že zajde k lékaři. Zkolaboval na schodech před budovou. Jeho první štěstí bylo, že byl ještě při vědomí, když pro něj přijela sanitka. Stačil jim popsat, že ho bolela noha a teď nemůže dýchat. doktor si uvědomil, že jde o embolku a jeli rovnou na specializované oddělení, kde okamžitě šel na přístroje.
    Když tam dorazil, srdce down. Jeho druhé štěstí bylo, že ho masírovali nadstandardní čas. Myslím, že říkal, že po hodině to vzdávají. Přišel jim ještě asi mladý, tak to zkoušeli dál a nahodili ho asi za 70min.
    Do konce života bude brát prášky na ředění krve. Do té doby neměl žádné problémy se srážlivostí apod. Zda na to měl vliv covid, očkování apod., to není průkazné.

    Každopádně k technické části. Ten obraz, který se snažíš syncovat, to je Linux, nebo Windows? Já jen, že pokud Linux, tak proč nevyužít balíčkovací systémy? Myslím, že od takových věcí je třeba Ubuntu Core, který funguje na bázi větších balíků a je právě určen k podobným nasazením, ne?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.9.2022 06:30 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    To je úplně jedno, co je obsahem binárního balíku. Máš prostě balík A, který potřebuješ nahradit balíkem B, a máš u nich při tom velkou shodu.
    8.9.2022 06:52 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    Cílem je, aby byl proces proměny A na B co nejrychlejší, s minimální pravděpodobností selhání. Jak si možná vzpomeneš, náš disklessový linux je v podstatě sendvič složený z několika vrstev, které se mění jen občas. No a mne loni napadlo, jak toho využít k tomu, abych byl disklessový Linux spouštěný přes wi-fi zcela autonomní tj. aby se obešel bez konektivity.

    P.S.: Chtěl jsem ti to napsat už v tom předchozím komentu, ale dorazil mezi tím náš chlupatý budík, pro svou pravidelnou ranní ranní dávku pomazlení.
    8.9.2022 14:26 jiwopene | skóre: 31 | blog: Od každého trochu…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    Co třeba btrfs s jeho snapshoty a sync/receive? Nebude to nejefektivnější, ale změna proběhne prakticky okamžitě.
    .sig virus 3.2_cz: Prosím, okopírujte tento text do vaší patičky.
    8.9.2022 15:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů

    Kde jsi přišel na to, že s těmito nástroji nepracuji? Nevím teda jaké máš s nimi zkušenosti ty, ale já mnohaleté.

    Pro zajímavost uvedu příklad z dob, kdy jsem v rámci disklessové infrastrutury spravoval také uživatelské účty. Teď už je neřeším, protože jsou na úložišti, které spravuje někdo jiný.

    Tehdejší infrastrukturu tvořil několikanodový cluster a zálohy se sypaly na lokální disky. Co účet, to subvolume. Jinak bys jen stěží mohl používat kvóty. Bylo to desetitisíce snapshotů. A zažil jsem jednou pěkně horkou chvilku, kdy jsem čekal několik hodin než se mi to namountuje. Všechno klaplo, ale byl jsem orosený až na zadku. No a když jsem pak slučoval zálohy z těch lokálních disků na jedno místo, bylo potřeba to všechno sklepat tak, aby se to vešlo na disk. Já vím. Dnes v době 10TB HDD to už nikdo moc neřeší, ale hovořím o době před pěti lety.

    V podstatě mi jde o to, minimalizovat objem přenášených dat, tak aby po síti běhalo jen to co je nezbytně nutné. Problém je, že u disklessu vlastně nikdo pořádně neví kolik dat se přenese, když stroje najednou zapne X studentů. Já si tuhle otázku položil, když jsem zkoušel řešení postavené nad Ganeshou, což byl rok 2016. Ovšem jak velkou roli to hraje jsem zjistil u disklessu provozovaného přes wi-fi, který používá lokální kešování. Jenže to má bohužel několik slabin. Ale dnes jsem podnikl praktický pokus, který mi dal uspokojivou odpověď, jak se jim vyhnout. Teď je ale na řadě konsolidace infrastruktury.

    8.9.2022 12:54 Daheim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    Pro srazlivost krve je rizikovym faktorem vek i covid, ktery zvysuje srazlivostni faktory. Manzelcin vzdaleny pribuzny (59 let, hubeny, sportovec, optimista) covid dostal, mel lehky prubeh, dychalo se mu uz celkem dobre, byl doma, a embolie plic a bylo to. Doktor rikal, ze by stacilo, aby bral injekce na redeni krve stejne tak, jako berou seniory pri domacim pobytu treba se zlomeninou. Opravdu by mne zajimalo, kolik lidi kvuli tomuto podceneni srazlivosti zemrelo.
    8.9.2022 15:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    Je všeobecně známo, že do nějaké analýzy nikdo nepůjde, protože by to šlo proti zájmům všech co z toho profitovali. Navíc by to vyžadovalo přístup k údajům, ke kterým tě nikdo jen tak nepustí. A také lidi, jejichž čas by musel někdo zaplatit.
    Max avatar 8.9.2022 16:11 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů
    Injekce na ředění krve se v případě zlomeniny apod. věcí dávají dnes skoro každému.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Gréta avatar 11.9.2022 19:19 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Binární patchování velkých souborů

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.