abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 565 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    gtz avatar 29.10.2014 17:43 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Zdravím SKK, už zase to samé kdo a jak a proč a kdo měl větší kouli na noze :-) :-)

    Už to nikdo nezmění Ukrajina se připojila k druhé straně a teď ji čeká snad něco lepšího (no já nevím, ale já si to nemyslím). když vidím ty gubernátory, oligarchy kteří chtějí rozhodovat pak potěš koště.

    Odkaz banderovců tam stále žije a celkem hodně sílí, na některých místech při nějakých těch mítíncích se veřejně provolávala sláva AH. Což je humus.

    No nevím, ale já to mám stále za něco podobného co bylo v Gruzii, velká pomoc západu pak prohraná válka s Ruskem a útěk s pláčem k Amíkům.

    Uvidíme ...
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    29.10.2014 18:23 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Vy by ste z toho Prešova tiež mohli poznať ukrajinský nacionalizmus. Na našej škole bol vďaka nim klientelizmus (tlačenky na národnostnom princípe) ako sviňa.Vtedy som nechápala, prečo Prešovčania neznášajú Ukrajincov. Normalizáciu využili na čistky - aj Rusínov zakázali, všetci sa museli hlásiť k nim, alebo ísť do tej prdele, ktorú mi odporúča tento fracek tu.:)

    Zaujímavý je ale súvisiaci vývoj v Maďarsku a tiež v Poľsku:). Orbán, okrem toho, že má nejaké diplomatické potýčky s USA:),zavádza daň na internet - Jobbik sa populisticky vyslovuje proti jeho obmedzovaniu... Poliaci posilňujú vojská na východenj hanici, okrem toho, že ich jednotky získavajú bojové skúsenosti a cvičia streľbu do civilov na juhovýchode Ukrajiny... A my sme nebezpečne blízko.
    gtz avatar 29.10.2014 20:18 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Byl jsem tam jen půl roku a ven jsem se dostal tehdy párkrát a to se tehdy použilo na nějakou bohulibou činnost jako pivo, víno, ženy a zpěv.

    Kdyby šlo Rusko na Ukrajinu tak ji nikdo stejně nepomůže.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    29.10.2014 21:14 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    No ja si naopak myslím, že sa na "ruskú agresiu" čakalo, aby sa mohli potvrdiť ruské imperiálne záujmy, z hľadiska tých západných stratégov by bolo tiež vhodné, aby domáca ultranacionalistická opozícia pomohla odstrániť Putina, lebo ponechal Rusov na východe svojmu osudu.. potom by sa na veľkú radosť diabolizátorov Ruska potvrdilo, že to Rusko je ozaj "fašistické" - ale teraz už je Novorusii jasné, čo povedal ešte niekedy na začiatku odporu juhovýchodu Nikita Michalkov, keď východ Ukrajiny čakal, že ich Rusi ochránia:"Rusi neprídu... vy ste Rusi!".

    Putin (rakovinu vraj nemá:))pogratuloval Ukrajine k 70. výročiu oslobodenia od nacistov:)...Niektorých to má naštvať, niektorým oživiť pamäť a historické (s)vedomie:). Ukrajinu nemá Západ ani zďaleka takú istú a čo je horšie, je to neriadená strela odpálená hneď za našimi hranicami.
    gtz avatar 30.10.2014 22:45 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Rusové se sami stavěli proti tomu, aby Putin šel na Ukrajinu jako takovou. Krym to je jiná věc, ten byl jejich a bylo by šílenství ho nechat v Ukrajinských rukách (po řítolezení ukrajinských politiků by tam mohla vyrůst americká základna ... ). Rusko by se tím útokem dostalo do větší izolace než je dnes. Jistě pro ně by nějaká armáda ožralů nestála moc za námahu, ale jak jsem psal otázkou je co by se dělo kolem.

    A když si vezmu scénář : venku praští jako prase teploty i ve dne kolem -10°C v noi kolem -25°C a najednou kde nic tu nic žádný plyn neteče/neproudí. A Co na to Rusové? Sakra nějaká závada, tam se něco stalo, to nelze takto rychle opravit a co bude s okolním světem?

    Česko -> zásoby na 3 měsíce .. dobře nás to netrápí, ostatní státy, které jsou na nich 100% závislé by měly hodně velký problém ... včetně Vás.

    Stačí když plyn nebude týden/dva a pak se bude hned handlovat : Plyn za Ukrajinu ...

    uvidíme
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    29.10.2014 17:48 Frack
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Běž už s tou Ukrajinou do prdele, Sašo. Toto býval kdysi docela dobrý technický portál. Teď už to tu vypadá jak na Parlamentních listech.
    29.10.2014 18:01 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Ale že sa ťažko odolávalo, nekliknúť si?! A to nebolo len o Ukrajine, ale aj frackovaní. Zdar!
    29.10.2014 19:36 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    zdar max
    29.10.2014 20:00 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!

    Tak ja neviem, mirča, ale ten Bedňov symbol so zátvorkami a výkričníkom v komentári predchádzajúcom tvojmu komentáru tu ťa vystihuje len niekedy. Zaujímavé, ako Vás tu niektorých zaujíma psychológia:) a ako sa snažíte na všetko napasovať nejakú (prekonanú) teóriu - alebo naopak, napasovať všetko na nejakú teóriu. Lenže človek nie je žiadna "umelá inteligencia" a furt ti z tej šablónky bude prečnievať:). Ideálne by bolo, keby si najprv dokonale spoznal(-a) sama seba ( čo teda tiež vôbec nejde). Ale Vy sa tu viacerí snažíte pochopiť človeka zvonka, a idete na to nejakými akože exaktnými metódami, odkukanými z fyziky a atp. A to je nemožné:).

    29.10.2014 20:43 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Já vím, člověka je třeba vnímat holisticky. Přesto nemůžeš popřít, že osobnost je reálný fenomén a všechny konstrukty typu emoce, motivace, myšlení, ... skutečně existují.
    29.10.2014 21:32 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    no to hej, ale skús si odpovedať na otázku, čo ťa kedy všetko k niečomu motivovalo... skryješ to sama pred sebou, alebo to nebudeš schopná v tom bordeli medzi zabudnutými "haraburdami" nájsť:)... a city sú tak ambivalentné a tak širokospektrálne, že ich len ťažko vtesnáš do nejakého pojmu a definície...osobnosť si môžeš pre lepšiu názornosť rozdeliť na nejaké zložky a utriediť si nejaké jej vlastnosti do tých "šuplíkov" a určiť medzi nimi akési vzťahy, nájsť nejaké pravidelnosti v ich fungovaní, ale konkrétneho človeka do tej všeobecnej predstavy nevopcháš... prečo inak by sa ľudia pokúšali uchopiť to napr. cez literatúru... a aj vtedy sa im len občas podarí vystihnúť niečo podstatné

    takže tieto vaše diskusie o troll podľa vašich odhadov motivácie, charakterov a pod. je len plané rečnenie... sa zamyslite, o čo ide vám v tomto neautentickom svete virtuálnych mátoh strácajúcich vzácny čas v tejto pavúčej pasci:))
    29.10.2014 20:12 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    *nejakú teóriu napasovať na všetko... :))
    29.10.2014 21:20 Frack
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Kdyby k tomu byl na titulce popisek, že je to zase nějaký pamflet o Ukrajině, tak na to nekliknu, to máš pravdu. Ale je fakt, že mi mohlo dojít, že pod titulkem "Zdar!" se bude skrývat nějaká pí...
    29.10.2014 21:35 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    výhovorky, nemôžeš (si) predsa priznať, ako je to naozaj:))
    29.10.2014 23:51 Frack
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    Hochu, trolling je umění a ty jím nevládneš.
    30.10.2014 00:15 ©
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    tak to umeni predved, umelce :-)
    30.10.2014 15:19 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    fracek sa má za umelca, ale chýba mu tvorivá potencia, jeho komentáre sú len x - té kópie komentárov rovnakých "uuumelcov" ako je on...ale to je v poriadku, pretože tento blog je venovaný (aj) jemu a jeho umeleckému tímu ;-)
    1.11.2014 07:37 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zdar!
    1.Aleksa Kristina, 1994 -2014. 2.Balaban Aleksey, 1982 — 2014. 3.Birukov Andrij 1978 -2014. 4.Bezhanickjia Kristina , 1992 — 2014 5.Brazhevsky Andrej, 1987 — 2014 6.Brigar Vladimir 1984 — 2014. 7.Bullach Viktor 1956 г.р. — 2014 8.Varenikina Anna , 1955 г.р. — 2014. 9.Gnatenko Evgenij , 1952 - 2014. 10.Gunn Victor, 1962 — 2014 11.Egprsky Nikolaj , 1976 . — 2014. 12.Julkov Aleksandr , 1968 г.р. — 2014. 13.Zajic Igor, 1968 г.р. — 2014. 14.Ivanov Dmitry, 1958 - 2014. 15.Ivanov Igor , 1987 . — 2014 16.Kalin Anatoly, 1976 г. р. — 2014 17.Kovriga Nikolaj, 1984 г.р. — 2014. 18.Kolpakov Alexej, 56 лет. — 2014. 19.Kononov Alexandr, 1959 г.р. — 2014. 20.Kostuhin Alexeji, 1967 - 2014. 21.Kush Ruslan, 1984 г.р. — 2014. 22.Kushnarev Gennady, 1975 г.р. — 2014. 23.Lomakina Nina, 1953 г.р. — 2014. 24.Losinsky Evgenji , 34 roka — 11.05.2014 25.Lukas Igor, 20 let. 26.Markin Vacheslav, ., 44 roka 27.Milev Ivan, 1980 — 2014. 28.Mishin Sergej, 1985 . — 2014 29.Mitchik Evgenij, 1983 г.р. — 2014. 30.Негатуров Вадим Витальевич, 1959 г.р., 54 года, одесский поэт — умер в больнице. 31.Никитенко Максим Алексеевич, 1982 г.р. — разбился, выпав из окна Дома профсоюзов. 32.Никитюк Дмитрий Игоревич, 1974 г.р. — отравление. 33.Новицкий Владимир, 1944 г.р. — отравление. 34.Острожнюк Игорь Евгеньевич, 1964 г.р. — разбился, выпав из окна Дома Профсоюзов. 35.Папура Вадим Вадимович, 1996 г.р. — разбился, выпав из окна. 36.Петров Геннадий Игоревич, 1985 г.р. — огнестрельное ранение. 37.Пикалова Светлана Валерьевна, 1981 г.р. — отравление. 38.Полевой Виктор Павлович, 1966 г.р. — отравление. 39.Полулях Анна Анатольевна, 1962 г.р. — отравление. 40.Садовничий Александр Кузьмич, 1954 г.р. — погиб в огне. 41.Степанов Виктор Васильевич, 1948 г.р. — отравление. 42.Щербинин, Михаил Иванович, 1956 г.р. — погиб в огне. 43.Яворский Николай Анатольевич, — огнестрельное ранение 44.Яковенко Ирина Владимировна, 1959 г.р. — отравление.

    *časť obetí z Odesy - podobná spomienková akcia má byť 2.11.aj v Brne

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.