SteamOS (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.2. Přehled novinek v oznámení.
SecureDrop (Wikipedie, GitHub) je open source platforma pro bezpečné a důvěrné sdílení informací mezi žurnalisty a jejich zdroji. Vydána byla nová verze 2.4.0.
Společnost Proton AG představila novinky ve svých službách Proton Mail, Proton VPN, Proton Calendar a Proton Drive. Služby jsou přístupné z nového webu proton.me. Aktualizován byl ceník. Představen nový vizuál.
Týden po vydání Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 9.0 byl vydán jeho klon AlmaLinux 9. Podrobnosti v poznámkách k vydání.
Broadcom kupuje firmu VMware za 61 miliard dolarů.
Google Chrome 102 byl s verzí 102.0.5005.61 prohlášen za stabilní. Opraveno bylo 32 bezpečnostních chyb. Přehled novinek na Chromium Blogu nebo na Chrome Platform Status. Oficiální přehled novinek (New in Chrome, YouTube) zatím nebyl publikován. Přehled novinek v nástrojích pro vývojáře je bez videa.
The Open Source Software Security Mobilization Plan (pdf) je konsorciem The Linux Foundation zastřešen plán na zvýšení bezpečnosti open source softwaru.
Minulý týden proběhla hackerská soutěž Pwn2Own Vancouver 2022. Máte-li na starost bezpečnost IT, výsledky vás nepotěší. Microsoft Teams, Oracle Virtualbox, Mozilla Firefox, Microsoft Windows 11, Ubuntu Desktop, Apple Safari, Tesla Model 3 Infotainment System. Vše potopeno. Demonstrované bezpečnostní chyby ve Firefoxu jsou již opraveny ve verzi 100.0.2.
Lokální úložiště Stratis (Wikipedie), alternativa k úložištím s ZFS a Btrfs, bylo vydáno ve verzi 3.1.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Sdružení CZ.NIC dnes vrátilo do zóny dříve vyřazená jména domén dezinformačních webů.
Zajímavé ... ale mám, dva dotazy:
1/ dá se místo šlehače použít vařečka, upnutá do vrtačky ? Mám v takovém případě zapínat příklep ?
2/ Mám plynovou troubu a na regulátoru nejsou teploty. Někdy mám pocit, že toto zařízení zvládá jen dva stupně a to "demo-plamen", kdy to sice hoří, ale vevnitř je tak 30 stupnů a pak "hutní" režim, kdy se obávám, aby mi trouba nepřitekla do vedlejšího pokoje na návštěvu ... takže jak mám tipnout 210 st. Celsia ?
ad 1) Můžeš to zkusit a své zkušenosti potom zveřejnit
ad 2) buď použít režim "demo-plamen" a vypomáhat si letlampou, nebo stále stát u trouby a po chvilkách zapínat a vypínat "hutní režim". Teplotu můžeš kontrolovat dle velikosti puchýřů na ruce, když sáhneš na bábovkou formu
A zcela reálně pro ty, kdo mají plynovou troubu - těch cca 200 stupňů je asi tak něco málo více, než středně rozehřátá trouba, a je to děsně individuální. Když jsem sporák kupoval, jednoznačně jsem si vybíral s plynovými vyřiči a zapalováním přes ty regulační kolečka, a s elektrickou troubou.
1/ dá se místo šlehače použít vařečka, upnutá do vrtačky? Mám v takovém případě zapínat příklep?Spsi bych doporucoval takove ty vrtule na michani malty. Daji se sehnat i nerezove. Testo jsem s tim nikdy nedelal (presneji: testo jsem vubec nikdy nedelal), ale i husty beton to je schopne umichat (tedy, pokud mate silnou vrtacku s pridavnym drzadlem). A priklep samozdrejme vypnout, ten ma smysl jen pro vrtani.
A priklep samozdrejme vypnout, ten ma smysl jen pro vrtani. - já myslel jako třeba proti hrudkám mouky, že by to pomohlo :o)
1/ dá se místo šlehače použít vařečka, upnutá do vrtačky ? Mám v takovém případě zapínat příklep ?IMHO to není příliš dobrý nápad. Šlehač má totiž dvě vrtule točící se proti sobě, takže nevytváří vír, jen proud. U vrtačky by bylo potřeba použít mísu, která má okraj zahnutý dovnitř, nebo šlehat přímo v troubě.
Znam lidi, co do plynové trouby dávají hrnec s vodou, zakrytý alobalem, těsto se potom tolik nevysušuje.
Kdo oteče, vehraje ...
Tiskni
Sdílej: