abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    27.5.2010 14:01 anonym (zdravim pana Literaka)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Drupal - platforma pro spolupráci
    no, nikdo se k tomu nevyjadril, tak to alespon ze slusnosti (a neco k tomu) udelam, kdyz uz jste si s tim dal tolik prace.

    Jako jeden z mala blogu za posledni dobu - navic presne k tematu abclinuxu -- zde je presne videt, jak je to OSS lidem dulezite - radeji v diskuzich hodnoti nakolik byl Himmler nacista nebo ne a jestli az zemre Paroubek uz konecne bude raj na zemi (vetsina mladych ctenaru zde je patrne toho nazoru).

    Delsi dobu jiz pozoruji Vase snahy ve vasi firme a mam nasledujici pripominky:

    - je s podivem, kolik firem v dnesni dobe je ochotno ridit firmu se vsemi moznymi agendami pres excel tabulky. To mi dohani k zoufalstvi a rikam si, proc. Myslim, ze nejvetsim pocinem z Vasi strany by bylo, kdybyste mohl nejak rozvest, co k tomu takove firmy vede.

    - druhy aspekt je takovy 'Smolikovsky'. Vidim u Vas snahu pokud mozno sehnat vse open source, ale vidim za tim hlavne 'zadarmo'. Navic u vas to vede k tomu, (viz vas blog), ze se pozbira po vsech koutech vsechno mozne a pak se to priohyba dohromady. To je inzenyrsky uplna katastrofa, protoze je to bez Vaseho nasazeni neudrzovatelne. nechapu, jak to ze to Vasi nadrizeni nevidi.
    27.5.2010 14:32 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Drupal - platforma pro spolupráci

    Zdravím a děkuji za první komentář :-)

    1) je to přesně tak, a o zoufalství v tomto směru také něco vím.
    2) Proti druhému bodu se chci (jen trochu ohradit): Je úplná pravda, že preferuji opensource řešení, nikoliv však pouze zadarmo (i když je pravda, že můj tehdejší zaměstnavatel toto preferoval). Nejprve jsem se snažil prosadit poměrně komplexní řešení Smart4Web, poté několik dalších placených řešení IS a nakonec byl 3/4 roku na míru vyvíjen IS založený na Pentahoo a dalších... Celé to ovšem skončilo po 3/4 roce vrácením IBM serveru a zrušením celé zakázky (s příslušnými následky pro firmu, která se tím zabývala s odůvodněním, že tabulky jsou přece jen přehlednější (proto jsem psal, že o zoufalství něco vím :-().
    To byl také můj poslední návrh tohoto typu a na závěr jsem se pokusil celou věc vyřešit mně dostupnými prostředky.
    A protože si ale umím živě představit situaci, že toto není jediný případ, dal jsem výsledek sem.
    Pokud se mne osobně týče, velmi rád bych se podílel na smysluplnějších projektech. Nicméně do této doby to příliš nebylo možné. Ale díky krizi, se to již možná nyní změní.. :-)
    27.5.2010 15:37 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Drupal - platforma pro spolupráci
    - je s podivem, kolik firem v dnesni dobe je ochotno ridit firmu se vsemi moznymi agendami pres excel tabulky. To mi dohani k zoufalstvi a rikam si, proc. Myslim, ze nejvetsim pocinem z Vasi strany by bylo, kdybyste mohl nejak rozvest, co k tomu takove firmy vede.

    Osobně si myslím, že hlavní důvod je, že s "excelem" pracují všichni. Většinou je to základní vstupní podmínka pro přijetí do zaměstnání, je to náplň různých kurzů a podobně.
    Většinou i lidé, kteří umí zapnout počítač, umí u udělat jednoduchou tabulku.
    Je to rozšířené (i když zdaleka ne nejlepší), všichni to znají, nemusí se nic nového učit..

    Implementace jiného způsobu (třeba informačního systému) stojí úsilí, je třeba lidi zaškolit, oni si na to musí zvyknout.. atd. Mimo to - v produkčním stresu všichni dělají maximum pro to, aby věci jakžtakž zvládli a už většinou nemají sílu na cokoliv navíc. Chtějí "známé prostředí", které se naučí rychle ovládat...
    27.5.2010 22:50 anonym (zdravim pana Literaka)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Drupal - platforma pro spolupráci
    skoda, ze se takove veci zde nediskutuji, vzdycky jsem si myslel, ze to je informacni technika. Mozna by nebylo od veci, to trochu rozvest. Asi stvorim k tomu nejaky elaborat (i s trochou polemiky) a mozna byste k tomu pak mohl take neco rici. Vydat jako clanecek by jiste bylo vitano.

    Co chci v prvni rade tematizovat je otazka, jake funkce ti 'excelisti' oproti informacnimu systemu nemohou mit a proc jim to nevadi. Dale by bylo asi zajimave vedet, proc i ve firmach s informacnim systemem lide 'vedle' pouzivaji excel a co je k tomu vede.

    Jinak diky za odpovedi.
    27.5.2010 23:24 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Drupal - platforma pro spolupráci
    No, to porovnání funkcí IS oproti "excelu" by bylo myslím zajímavé a mohlo by být i motivující.

    Přiznám se ale, že já osobně jsem k tomu trochu skeptický. Mám pocit, že osobně jsem toto téma "diskutoval" až až (tedy ne tady na Ábíčku - ikdyž vlastně taky). Hlavní důvod vidím v tom (jak jsem psal), že lidé se nemusí nic nového učit a nemusí za nic platit. Moje zkušenost je taková, že i když je "tlačí bota" tak nemusí ke změně dojít, protože pokud lidé, kteří o tom rozhodují neví "o co přichází" tak nemají důvod něco měnit.
    Z tohoto důvodu by mne takový polemický soupis osobně docela zajímal. Osobně ho jako podpůrný argument sice nevyužiji, ale někomu by se to třeba mohlo hodit (a mne by to docela zajímalo :-)).

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.