abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 783 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Postavte si cloudové řešení s IBM

    3. 2. 2016 | Redakce | Reklama | 1382×

    Postavit firemní cloudové řešení na IBM Rational Jazz, Bluemix, Softlayer pro vývoj a běh aplikací, dostupné i pro české vývojáře a jejich zákazníky a žádný vendor-lock? Jak to vypadá v praxi a v kostce vysvětluje Pavel Hrabina, Ecosystems Development Manager, IBM Cloud.

    Richard Jan Voigts

    Na čem a jak od IBM lze cloudové řešení postavit?

    IBM nabízí dvě možnosti.

    Buď si zákazník cloudové řešení postaví na infrastruktuře jako služba (IaaS), což znamená nabídku virtuálních serverů v cloudu pro stavbu vlastního řešení, které už má vyvinuté.

    Pokud uvažujete, že budete vyvíjet nové řešení, můžete použít platformu jako službu (PaaS), a tou je IBM Bluemix. V Bluemixu jsou služby – microservices, které vaše aplikace používá. Výsledkem je zrychlení vývoje a poskytování takových služeb, které byste jinak pracně vyvíjeli vlastními silami.

    Pavel Hrabina


    Pro koho je platforma určena?

    PaaS Bluemix je primárně určena pro firmy, které chtějí svoji aplikaci v cloudu vyvinout a provozovat. Dále pro firmy, které chtějí jednak totéž, ale buď nemají vlastní vývojové prostředí, nebo nevlastní nástroje pro podporu metodologii vývoje.


    Jde o hlavní důvody, proč by se měla firma obrátit právě na IBM?

    Ano, u nás nedostáváte jen PaaS Bluemix jako službu, ale i nástroj pro podporu metodologie Scrum a kompletní nástroj na DevOps.


    Mohl byste přiblížit, co pro metodologii Scrum poskytujete?

    IBM má pro Scrum nástroj Rational Jazz, které jsme dali do cloudu a propojili s Bluemixem, takže je zdarma všem uživatelům Bluemixu.


    Metodologie sama o sobě nic nevyvine. Jak se uživatel Bluemixu dostane k té nejnižší úrovni k vývojovým nástrojům?

    I pro ně máme možnosti, dokonce tři.

    Za prvé, Rational má i v cloudu vlastní integrované vývojové prostředí.

    Za druhé, pokud uživatel preferuje open-source vývojové prostředí Eclipse, máme pro něj plug-in, který jej do Bluemixu přímo propojí.

    Konečně za třetí, pokud uživatel preferuje vlastní vývojové prostředí, může použít CLI pro cloud foundry, kterým aplikaci do Bluemixu dostanete.


    Na čem mi pak aplikace vyvinutá v Bluemixu poběží? Jaké další služby IBM nabízí?

    IBM podporuje všechny hlavní vývojové trendy. V Bluemixu máme tzv. microservices pro mobilní aplikace, internet věcí, pro datové analýzy, prediktivní analytiku, in-memory analytiku, big data, podporu v umělé inteligenci IBM Watson apod. Služeb, které může vývojář použít, je více než stovka.


    Jak se může zákazník k takovému cloudovému řešení od IBM dostat?

    Základním principem je pay-as-you go. Po prvním přihlášení máte 30 dní na vyzkoušení a neplatíte nic. Pokud se rozhodnete Bluemix i nadále používat, musíte vložit svoji kreditní kartu. Vyberete z katalogu službu, připojíte ke své aplikaci a platíte za služby, které používáte. Pokud se zákazník zaváže k nějakému odběru cloudových služeb minimálně na šest měsíců, dostává výraznou slevu, kterou může uskutečnit přes naše partnery a distributory Avnet a DNS, případně přímo u IBM.

    Velikost slevy se odvíjí od počtu. měsíců ke kterým se zavážete služby odbírat a na objemu odebíraných služeb.


    To znamená, že partner, který chce něco vyvinout, objedná v tzv. řízené distribuci u Avnetu nebo DNS a může svému zákazníkovi dohodnout lepší cenu základní služby IBM?

    Pokud chce vývojář něco vyvinout, může zaplatit přímo u IBM pomocí platební karty.

    Pokud má aplikaci již vyvinutou, ví, že má pro ni dostatek zákazníků, a chtěl by nikoliv nevýznamnou úlevu v platbách, měl by kontaktovat distributora nebo přímo IBM, kde tuto slevu dostane na měsíční bázi. Pro partnery a vývojáře je lepší obrátit se na distributora, protože zná jeho problémy i naše procesy, umějí se o něj lépe postarat. Mají k němu blíž než lidé z IBM, kteří mají zajetý postup nepřímé komunikace přes distributory Avnet a DNS.

           

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.