abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (64%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 160 hlasů
     Komentářů: 11, poslední včera 18:00
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: 3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk

    22. 3. 2021 | Redakce | Různé | 1585×

    Při pokusech o obnovu selhává 58 % záloh dat. Nová generace serverů PowerEdge pro AI a edge computing. OKI C650: Nejmenší výkonná barevná A4 tiskárna na světě. HPE se SimpliVity posiluje v edge computingu. 3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk. Nejčastější hrozby dneška. Stačí antivirus?

    Při pokusech o obnovu selhává 58 % záloh dat (Veeam)

    Podle studie Veeam Data Protection Report 2021 selhává až 58 % záloh dat. Problémy s ochranou dat pak narušují plány firem na digitální transformaci. 30 % dotazovaných top manažerů připouští, že jejich iniciativy digitální transformace se během posledních 12 měsíců zpomalily nebo zastavily.

    Nová generace serverů PowerEdge pro AI a edge computing (Dell)

    Se sedmnácti novými servery Dell EMC PowerEdge směřuje Dell Technologies k autonomní infrastruktuře pro lepší efektivitu IT, podporu AI a edge computingu. Podle výrobce se jedná o nejprodávanější servery na světě, při vývoji nové generace se uplatnilo 1 100 amerických patentů.

    OKI C650: Nejmenší výkonná barevná A4 tiskárna na světě (OKI)

    Model OKI C650 je určen pro malé kanceláře s nedostatkem prostoru, kde je třeba rychle tisknout velké objemy dokumentů. Podle výrobce, který jej díky rozměrům 29 x 39,5 x 43 cm označuje za nejmenší výkonnou barevnou A4 tiskárnu na světě, je vhodný například pro maloobchod, zdravotnictví, stavebnictví, vzdělávání, hotely či restaurace.

    HPE se SimpliVity posiluje v edge computingu (HPE)

    Hewlett Packard Enterprise (HPE) představila novinky v řešení HPE SimpliVity, které je určené pro zpracování dat na tzv. okraji sítě (edge) v podnikovém ekosystému IT, či pro menší součásti organizace jako je centrální IT infrastruktura. Mezi vylepšeními nechybí pokročilá ochrana dat s možností přímého zálohování do HPE cloudu. Firma také přidala podporu kontejnerů pro spouštění nativních cloudových aplikací pro usnadnění digitální transformace.

    3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk

    Dnešní průmyslové zboží stejně jako třeba uživatelské rozhraní musí být hezké, jen tak je konkurenceschopné. U hmotných objektů představují hlavní vizuální vlastnosti tvar, barva a lesk. 3D tisk měl s poslední vlastností dosud problém. U průmyslových meziproduktů či prototypů to nevadilo, ale pokud šlo o výrobky pro koncové uživatele mimo technických nadšenců, předměty bylo třeba dodatečně ručně upravovat, brousit, natírat či leštit.

    Nejčastější hrozby dneška. Stačí antivirus? (Sophos)

    Odborná počítačová vydavatelství, a nejen ta, každodenně dostávají zprávy o vzrůstajícím počtu útoků, zejména využívajících často používané pojmy a jména, jako například koronavirus, volby, jiné události, celebrity atd. Jak se k tomu staví ve společnosti Sophos odpovídá Kevin Isaac, Senior Vice President Sales, Sophos EMEA.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.