abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Best practices pro umělou inteligenci v podnicích

    25. 2. 2019 | Redakce | Různé | 1751×

    Brexit a GDPR. Apple Pay v ČR. Lenovo IdeaPad D330 v testu. Aukce kmitočtů.

    Brexit a osobní data

    Blížící se Brexit přináší společnostem řadu komplikací a nejasností ohledně budoucnosti. Ať již dojde k dohodě nebo nikoliv, jedno je jasné, GDPR, které má exteritoriální dosah, bude platit dál. Otázkou zůstává, jak moc omezující pro Británii bude.

    Lenovo IdeaPad D330 – 2v1 téměř pro všechny

    Řada 10palcových subnotebooků Lenovo IdeaPad 2v1 se dodává v cenové hladině okolo deseti tisíc korun. Podle výrobce jde o zařízení 2v1 s odnímatelnou klávesnicí, který zvládne to, co normální notebook. Na seznámení s ním jsme na chvíli dostali model IdeaPad D330-10IGM.

    CzechInvest Innovative Blockchain Hackathon

    CzechInvest pořádal od pátku 15. února 2019 do víkendu další ze série hackathonů a opět s hlavní pomocí IBM, ale i dalšími partnery – Logio, SSF, BC One accelerator, OKsystem a Tech Data.

    Musím vůbec šetřit na tisku?

    V našem nepravidelném průzkumu, kdy se věnujeme českému SMB/SOHO jsme se tentokrát zeptali, jak jsou na tom s tiskem, respektive tiskovými náklady. Téma, které je na korporátní úrovni považováno za velmi důležité ovšem menší společnosti tolik netrápí.

    Entec s ucelenou nabídkou pro IT infrastrukturu a bezpečnost

    Entec je IT distributor s přidanou hodnotou, který na českém a slovenském trhu působí už přes tři roky. Které produkty, řešení a služby nabízí, proč a jak, jsme se ptali Jakuba Tomana, obchodního ředitele společnosti Entec.

    Umělá inteligence v podnicích: hlavní trendy a best practices

    Co můžeme v nejbližší očekávat v oblasti umělé inteligence a strojového učení a nasazení těchto technologií v podnicích? Na InformationWeek se k této otázce nedávno objevily dva komentáře.

    Cisco: V roce 2022 proteče průměrným chytrým telefonem 11 GB dat

    V roce 2022 bude vlastnit mobilní zařízení 5,5 miliardy lidí (71 % světové populace), celkový počet mobilních zařízení připojených k internetu přesáhne 8 miliard a průměrný chytrý telefon přenese 11 GB dat měsíčně.

    Zprávičky

    Uber snížil čtvrtletní ztrátu, růst tržeb ale opět zpomalil. Ztráta bez zahrnutí úroků, zdanění a odpisů však stoupla proti třetímu čtvrtletí o 60 %.

    Za evropský komunikační systém má odpovídat ministerstvo dopravy. Zřízení programu GOVSATCOM je jedním z hlavních cílů Kosmické strategie pro Evropu

    Británie zaujme vůči Huawei mírnější postoj. Bývalý šéf britské zpravodajské služby GCHQ Robert Hannigan uvedl, že „nikdy nenašli důkaz o škodlivé kybernetické činnosti čínského státu prostřednictvím firmy Huawei“.

    Další malware cílí na klienty bank v Česku. Na české uživatele cílí další riziková aplikace která byla k dispozici v oficiálním obchodě Google Play.

    ČTÚ spojí aukce kmitočtů 700 MHz a 3,5 GHz do jedné soutěže. Proti původnímu záměru ministerstvo vnitra nezíská část nabízených kmitočtů na vybudování vlastní sítě pro bezpečnostní složky.

    Česko chce v Praze evropské středisko pro umělou inteligenci. EK plánuje na rozvoj technologií a průmyslu souvisejícího s umělou inteligencí v příštích 10 letech poskytnou asi 20 miliard eur.

    Apple Pay přichází do ČR. Službu mohou využívat majitelé telefonů iPhone SE, iPhone 6 a novějších a hodinek Apple Watch.

    Představenstvo Seznam.cz opouští majitel a zakladatel firmy. Ivo Lukačovič, majitel a zakladatel společnosti Seznam.cz, opouští pozici předsedy představenstva nadále nebude ani jeho členem.

    Aukce kmitočtů pro mobilní sítě láká investory z USA i Koreje. Češi platí podle analýzy Point Topic za 1 GB stažených dat přes mobilní sítě LTE nejvíce v Evropě.

    Generální finanční ředitelství zrušilo tendr na daňový portál. Generální finanční ředitelství nyní pracuje na řešení, které neponese rizika soudních průtahů.

    Německo je nakloněno účasti Huawei při budování sítí 5G. Německá vláda nyní nezávisle na kauze Huawei připravuje změny telekomunikačních zákonů.

    Nový fond má pomoci rozšířit platební terminály mezi živnostníky. Na tisíc obyvatel je v ČR 15 platebních terminálů, evropský průměr je přitom 23.

    Zástupci zemí EU schválili dohodu o autorských právech na internetu. článek 13 pak dává internetovým platformám povinnost řešit, zda uživateli nahrávaný obsah neporušuje autorská práva.

    Lenovo se ve čtvrtém čtvrtletí vrací k zisku. Příjmy z prodeje osobních počítačů a chytrých přístrojů se zvýšily o 12 % na rekordních 10,7 miliardy dolarů.

    SK Hynix investuje 107 miliard USD do čtyř nových továren na čipy. Výrobní závody se budou nacházet u Soulu a vyrábět budou paměťové čipy DRAM a čipy nové generace.

    Předseda kardiologů: Moderní implantáty jsou bezpečné. V implantátech je speciální software, který lze periodicky aktualizovat a tím jej dostat na nejvyšší úroveň bezpečnosti.

    T-Mobile oznámil výsledky za rok 2018. Vyšší investice, tržby i provozní zisk.

    Zákazníci přesouvají zájem k prémiovým produktům. Globální trh technického spotřebního zboží s tržbami ve výši 1,01 bilionu euro v roce 2018 poprvé překročil hranici jednoho bilionu. Vyplývá do z dat společnosti Gfk.

    Deutsche Telekom kvůli mimořádným položkám skončil ve ztrátě. K růstu přispěl silný výkon americké divize T-Mobile, která se na příjmech celé skupiny podílí téměř polovinou.

    Samsung testuje první síť 5G na bázi Fixed Wireless Access. Podle výsledků počátečních testů dosahuje rychlost stahování 1 Gb/s. Sítě 5G FWA by mohly sloužit jako alternativa k technologii FTTH pro domácí ultraširokopásmové připojení.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Diskuse k tomuto článku

    Vložit první komentář
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.