abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 695 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Bitcoin se už těžit nevyplatí

    23. 4. 2018 | Redakce | Různé | 2155×

    Nástroje pro týmovou spolupráci programátorů. USA uvalují embargo na ZTE. 25 let od uvolnění prohlížeče Mosaic.

    Pohled na AI a chatboty pro byznys (3. díl)

    Pojem AI (artificial intelligence, umělá inteligence) je v současné době asi nejfrekventovanějším výrazem posledních let v oblasti internetu nebo IT vůbec. V třídílném seriálu se podíváme, jak využít AI pro tvorbu chatbota. Závěrečná část seriálu se podrobněji zabývá příklady postavení chatbota a typickou technologickou výbavu pro chatbota.

    TULIP – účetnictví a docházka v cloudu pro 20 zemí světa

    Malých tuzemských firem, které sbírají úspěchy ve světě, je stále více. V tvrdé konkurenci si dobře vedou také naše „IT mozky“. Jedním z úspěšných řešení je i cloudová platforma TULIP, nástroj sloužící k evidenci docházky a digitalizaci účetnictví.

    JetBrains teamware – nástroje pro snadnou a efektivní spolupráci v týmu

    Mezi produkty JetBrains patří mimo špičková vývojová prostředí také několik nástrojů pro týmovou spolupráci. Tyto nástroje usnadňují projektové řízení, revizi či optimalizaci kódu a mnoho dalšího. Lze je používat samostatně či integrovat do sebe navzájem, což zvyšuje efektivitu spolupráce celého týmu. V tomto článku si stručně představíme 4 nabízené nástroje: TeamCity, Upsource, YouTrack a Hub.

    Zprávičky

    Trh s PC dále poklesl. Celosvětové dodávky osobních počítačů se v letošním prvním čtvrtletí meziročně snížily o 1,4 % na 61,7 milionu přístrojů.

    ČTÚ se má od Evropské komise dozvědět, zda může regulovat mobilní trh. Od regulace si ČTÚ slibuje snížení cen za mobilní služby včetně mobilních dat.

    Podíl placené TV by mohl za 3 roky vzrůst na 50 % domácností. Mezi placenými televizemi poroste zejména televize přes internet, kterou nabízí např. O2 nebo T-Mobile.

    Vývojářská firma eMan otevírá pobočku v USA. Společnost eMan oznámila rekordní finanční výsledky. Obrat 139 milionů Kč je téměř trojnásobný oproti předchozímu roku (55 milionů).

    ČTÚ sníží poplatky za frekvence o 118 milionů za rok. V mobilních sítích se pokles výběru poplatků projeví jen na začátku účinnosti novely.

    USA zakázaly svým podnikům prodávat součástky čínské ZTE. Zákaz pravděpodobně zvýší nynější napětí v obchodních vztazích mezi Washingtonem a Pekingem.

    IBM má nové mainframy pro datová centra. IBM představila nejnovější přírůstky do rodiny serverů uvedených v roce 2017 – mainframy pro cloud IBM z14 Model ZR1 a IBM LinuxONE Rockhopper II.

    EK: Soudy budou moci vyžadovat předání elektronických důkazů. Policisté a vyšetřovatelé se na provozovatele služeb budou moci obracet jen se souhlasem soudu.

    Kvůli IT na ministerstvu práce padlo trestní oznámení. Vedení ministerstva práce podalo trestní oznámení kvůli pořízení resortního ekonomického informačního systému a kvůli skartaci dokumentů po výměně ministryň.

    Sophos: jsou podniky ohroženy neidentifikovaným síťovým provozem. Správci IT nejsou schopni identifikovat 45 % síťového provozu organizace.

    Arbes převzal slovenský Finamis a posiluje v oblasti řešení pro kapitálové trhy. Arbes Technologies za nezveřejněnou sumu získala majoritní podíl ve slovenské společnosti Finamis, která se specializuje na software pro poskytování finančních služeb. Celkově bude skupina poskytovat služby více než 100 klientům a disponovat téměř 250 lidmi.

    Ruské úřady vs. Telegram. Začaly se objevovat informace o rozsáhlých výpadcích služeb, které se sporem nijak nesouvisejí.

    Facebook reaguje na nové normy EU, cílená reklama ale nepřestane. Facebook se začal dotazovat svých uživatelů, zda může v jejich fotografiích a videích používat technologii pro rozpoznávání obličeje.

    eMan vykupuje zpět podíl Jablotronu. Strategie obou společností se po více než 2 letech propojení rozcházejí, kontrolu nad firmou získávají původní vlastníci.

    Zájem o přijímače s digitálním rádiem je minimální. Český rozhlas na konci loňského roku rozšířil pokrytí digitálním signálem na 40 % populace.

    Netflixu prudce stoupají příjmy i počet odběratelů. Čistý zisk ve čtvrtletí stoupl na 290,1 milionu dolarů, neboli 64 centů na akcii.

    Těžba bitcoinů při kurzu pod 8 600 dolarů je ztrátová. Analytici se domnívají, že poptávka po hardwaru pro těžbu bitcoinů dál klesne, stejně jako cena kryptoměny.

    Před 25 lety byl zpřístupněn webový prohlížeč Mosaic. Mosaic se zrodil v průběhu roku 1992 v hlavě Marca Andreessena a jeho kolegy Erica Biny.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 23.4.2018 16:24 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Bitcoin se už těžit nevyplatí
    Bitcoin se už těžit nevyplatí
    Tak hlavně byste to měli rychle říct těžařům, protože zjevně nečtou ITBiz a tak to nevědí.
    23.4.2018 23:11 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Bitcoin se už těžit nevyplatí
    Kurz stoupl, teď se to už zase vyplatí :-)
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.